Βαρουφάκης στο ηχογραφημένο : «Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό για το οποίο είχαμε εντολή ήταν να   gianisδιαπραγματευτούμε ένα είδος συμφωνίας με το Eurogroup και την ΕΚΤ, που θα καθιστούσε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βιώσιμη. Η εντολή πήγαινε λίγο πιο πέρα, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός μας εξουσιοδότησε να συνεχίσουμε ενεργά και με σθένος αυτήν τη διαπραγμάτευση στο σημείο, κατά το οποίο –αν δεν κατορθώναμε να κλείσουμε μια βιώσιμη συμφωνία– θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ»

Τσίπρας σήμερα στη Βουλή : «Μας κατηγορείτε ότι είχαμε μυστικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τότε, γιατί δεν το εφαρμόσαμε; Εάν ο στόχος μας ήταν να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ, γιατί με το 62% του δημοψηφίσματος δεν το πράξαμε; Λέτε ότι η ιδέα του υπουργείου Οικονομικών, για να υπάρξει βάση δεδομένων είναι σχέδιο εξόδου. Αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το ευρώ σας απαντώ. Να το δούμε μαζί και να περάσουμε την ηλεκτρονική βάση δεδομένων”

Ο βασικός διαπραγματευτής είχε στο μυαλό του το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ;  Δεν το έλεγε άρα να θεωρήσουμε ότι ήταν …μυστικό;