Η συνεχιζόμενη κλαψομουνίαση των συριζαίων (αυτών που έμειναν, όχι των αποστατών) καταντάει εντελώς ανυπόφορη – και πολιτικά επιζήμια για τη χώρα αλλά και για την κυβέρνηση.
Να το πούμε απλά: κανένας δεν ψήφισε τον σύριζα στις 25 Ιανουαρίου για «να σκίσει τα μνημόνια». Ούτε για να κρεμάσει κουδούνια στη γάτα, ούτε για να διακορεύσει αλύπητα τα νεοφιλελεύθερα λιοντάρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους πολιτικούς του χώρου, αλλά ο λαός ΔΕΝ είναι ηλίθιος. Αν οι πολιτικοί (νυν βουλευτές ή κομματικά στελέχη) πίστευαν αυτές τις μπούρδες, είναι δικό τους πρόβλημα, το οποίο δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει δικό μας!
Ο κόσμος ψήφισε τον σύριζα για έναν και μοναδικό λόγο: γιατί είχε σιχαθεί ως τα τρίσβαθα της ψυχής του το ΝΔΣΟΚ και τους πολιτικούς του ηγέτες.
Πολλοί έλεγαν πριν τις εκλογές «τα μισά να κάνει ο Τσίπρας, απ’ όσα λέει, είμαστε εντάξει». Και ακόμα περισσότεροι έλεγαν ότι θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι με πολύ λιγότερα και από τα μισά!
Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Τσίπρα. Δεν τον ψήφισε να σκίσει, να διακορεύσει κλπ. Τον ψήφισε γιατί ήθελε έναν πρωθυπουργό που να μην είναι, επιτέλους, σαν τους προηγούμενους. Άντε να παρασύρθηκαν και κάποιοι παραδοσιακοί δεξιοί και να τον ψήφισαν λόγω ΕΝΦΙΑ, αλλά κι αυτοί δεν ξεφεύγουν από τον γενικό κανόνα.
Στην πολύμηνη διαπραγμάτευση ο κόσμος στήριζε τον Τσίπρα, αν και δεν περίμενε τίποτα σπουδαίο, γιατί έβλεπε ότι προσπαθούσε για μια καλύτερη συμφωνία εντός του ευρώ: όλες οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαίωναν πριν τη 12η Ιουλίου, με συντριπτικά ποσοστά.
Όσο για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, βρίσκονται πολιτικά πέραν της ηλιθιότητας όσοι ερμηνεύουν το αποτέλεσμα ως σήμα εξόδου από την ευρωζώνη, ως απόφαση ρήξης κλπ. Πολύ σύντομα θα το διαπιστώσουν, αν «μετρηθούν» σε πρόωρες εκλογές – οι οποίες δεν πρέπει να γίνουν για άλλους λόγους.
Η κλαψομουνίαση όμως υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών (άκουγα έναν το πρωί και είναι η αιτία του παρόντος σχολίου) πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Επιτέλους, τα πολιτικά – ψυχολογικά προβλήματα των «αριστερών» ΔΕΝ ενδιαφέρουν τον κόσμο – ούτε κατ’ ελάχιστον!
Η κυβέρνηση έκλεισε μια συμφωνία για νέο Μνημόνιο, με σημαντική (και επιζήμια) καθυστέρηση. Δεν είναι αυτό που θέλαμε (όχι όλοι – μόνο όσοι διατηρούμε επαφή με την πραγματικότητα) αλλά αυτή είναι και όχι άλλη. Είναι μια συμφωνία με μεγάλα προβλήματα, αλλά και με σημαντικές δυνατότητες.
Η πολιτική μαγκιά είναι να κάνει η κυβέρνηση του Τσίπρα αυτό που απέτυχαν παταγωδώς να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων μνημονίων: να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες.
Αυτό όμως θέλει δουλειά. Δουλειά πραγματική και σκυλίσια, όχι «αριστερές» μπούρδες.
Γιατί:
- Πρέπει να το πάρουν όλοι απόφαση ότι επιστροφή στο 2004 ή στο 2009 ΔΕΝ υπάρχει.
- Χωρίς σημαντικές τομές (και πέραν του 3ου Μνημονίου, πχ στο ασφαλιστικό) τις οποίες θα πρέπει να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα.
- Ο λιτός βίος δεν είναι μόνο (σοφή) επιλογή, είναι κυριολεκτικά μονόδρομος.
- Οι σχέσεις μας με τους συν- εταίρους στην ΕΕ δεν πρέπει να βασίζονται στο συναίσθημα (του αδικημένου) αλλά στα πραγματικά περιστατικά.
- Τα οικονομικά θέματα είναι μονάχα μέρος των λαϊκών και εθνικών προβλημάτων.
- Οι παρλαπίπες (ακόμα και οι «αριστερές») ουδέποτε έλυσαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα – συνήθως το επιδεινώνουν με την αέναη μετάθεση στο μέλλον.
Επίλογος: όποιος ζαλίζεται ή φοβάται, πάει και κοιμάται. Θα ήταν κιόλας ευχής έργον να αδειάσουν το πολιτικό χώρο που (παραδόξως και προσωρινά) κατέχουν όσοι επιμένουν στην «αριστερή» κλαψομουνίαση.
Υπάρχει ένας ολόκληρος λαός που διεκδικεί το μέλλον του και συσπειρώνεται στη μοναδική ρεαλιστική πιθανότητα για κάτι καλύτερο, τον Αλέξη Τσίπρα, όπως προσφυώς ανακάλυψε μόλις χθες και ο δήμαρχος μιας κουρασμένης πόλης της Βόρειας Ελλάδας.
58 Σχόλια
Comments feed for this article
17 Αυγούστου, 2015 στις 12:27 μμ
Santiliana
Exουν μια βαση ολα αυτα και φυσικα πρεπει να ελεγχθουν αντιδρασεις υπερβολικες.
Υπαρχει λοιπον ενα κειμενο 17 ανθρωπων του συριζα , εκ των οποιων αρκετοι ειναι εξυπνοι πολιτικα, σαν τον Κυριτση ας πουμε.
Περιλαμβανονται μεσα σε αυτους και του ναι και του οχι και του παρον.
Το θεμα λοιπον ειναι η μη διασπαση με καθε θυσια , γιατι πολιτικα στεκει σε μεγαλο βαθμο η σταση αυτη με την εννοια της εσωτερικης αντιπολιτευσης που παντα υπηρχε αλλα δεν ηταν τοσο γνωστη στο κοινο.
Με αφορμη αυτο και με την δικαιολογια του να μη πεσει η κυβερνηση απο αριστερα υπαρχει η σκεψη στην πλατφορμα να στηριξει στην βουλη την κυβερνηση, επικριτικα ομως, δηλαδη με κριτκη περαν του δεοντος σκληρη.
Κατα την αποψη μου δεν ειναι πολιτικα ασχημη η προταση των 17.
17 Αυγούστου, 2015 στις 12:49 μμ
δεξιος
Δεν έχεις εντρυφήσει επαρκώς στα πολιτικοψυχολογικά προβλήματα.
Φρουδική ανάλυση της κλαψομουνίασης σε ιστολόγιο του χώρου.
http://www.thepressproject.gr/article/80048/I-malakia-tou-na-eisai-SURIZA
17 Αυγούστου, 2015 στις 12:50 μμ
Πάνος
😉
17 Αυγούστου, 2015 στις 12:54 μμ
Ενη
«Ο κόσμος ψήφισε τον σύριζα για έναν και μοναδικό λόγο: γιατί είχε σιχαθεί ως τα τρίσβατα της ψυχής του το ΝΔΣΟΚ και τους πολιτικούς του ηγέτες»
Ασφαλως ενα μερος των ψηφοφορων ειχαν αυτο τον «μοναδικο λογο» που ψηφισαν Συριζα, ομως
υπηρξαν και παρα πολλοι που πιστευαν στις προεκλογικες διακηρυξεις του, αλλοι που προσβλεπαν να ειναι παλι «μεσα στα πραγματα» και αλλοι που στηριζαν , ως αριστεροι ψηφοφοροι, ενα κομμα της «ριζοσπαστικης αριστερας»., αλλα και αλλοι γενικως ως αντιμνημονιακοι, (ακροαριστεροι, αναρχοαυτονομοι, αναρχικοι κλπ.)
Τώρα ο Συριζα ως κυβερνηση εχει χασει ηδη ενα μεγαλο ποσοστό απο αυτους τους ψηφοφορους της 25/1. Επιπλεον η διαφαινομενη διασπαση του κομματος δειχνει και μια συρρικνωση της δικης του δυναμης,
Ολα αυτα προκαλεσαν και μια αντιδραση των 17 βουλευτων, η οποια εν ολιγοις, δεν λεει κατι διαφορετικό απο τους Λαφαζανη-δραχμιστες, παρα μονο στο θεμα νομισμα.
Κατα τα αλλα βαλλει εναντια στην αποφαση Τσιπρα για ενα τριτο μνημονιο, τα λεει λιγοτερο αιχμηρα, αλλά η οισία ειναι οτι δεν δεχεται τη συμφωνία και τις δεσμευσεις της κυβερνησης Τσιπρα.
Μπροστα λοιπόν σε μια εκλογικη ηττα, καποιοι προσπαθουν να σωσουν μια κατασταση που δεν φαινεται να εχει γυρισμό.
Ο Συριζα εχει δυο αντικρουομενες πλευρες που δεν μπορουν να αποτελεσουν, πλεον, μια ενιαια πολιτικη δυναμη.
Το αποτελεσμα η συρρικνωση των δυναμεων του σε τυχον επικειμενες εκλογες.
Εκει ακριβως υπαρχει και η παλινωδία που δειχνει ο Τσιπρας, να παει σε εκλογες η οχι;;;
Οι εκλογες ομως ισως ξεκαθαρισουν και το πολιτικό τοπιο.
Μεγαλες διαφορές δεν θα προκυψουν κια ετσι θα αναγκασθουν τα κομματα να προβουν σε κυβερνηση συνασπισμου.
Αλλωστε οποια κυβερνηση και να προκυψει, ως κυριο εργο της θα ειναι η εφαρμογή και η υλοποιηση του μνημονίου,
και οχι «προγραμματικες συγκλισεις» κ.λπ. που ισχυουν μονο οταν δεν υπαρχουν δεσμευσεις που υποχρεωνουν μια ολοκληρη χωρα, οπως η προσφατη συμφωνια με τους εταιρους και οι οροι της.
Ως κυριο μελημα ομως θα πρεπει να ειναι μια αναπτυξιακη πορεια της χωρας. Τα κονδυλια να διατεθουν μονο για την πραγματικη οικονομία και οχι για ……..κομματικα ωφελη.
Αυτο ειναι και το πλεονεκτημα των κυβερνησεων συνασπισμου.
.
17 Αυγούστου, 2015 στις 1:03 μμ
Santiliana
O συριζα ενισχυει την θεση του με τον Τσιπρα σε εκλογες.
Οσοι τωρα συην βραση , φυγουν καθολου δεν ειναι σιγιυρο οτι πολλοι θα επανακαμψουν στα δυσκολα των εκλογων αλλα και πολλοι περα απο αυτους θα στηριξουν τον πρωθυπουργο γνωριζοντας την μοναδικοτητα της ιστορικης στιγμης.
Με αυτη την εννοια θα παρει μεγαλυτερο νουμερο απο αυτο του Ιανουαριου.
17 Αυγούστου, 2015 στις 1:15 μμ
σχολιαστης
Πράγματι μεγάλο νούμερο -θα πάρει – ο Αλέξης 🙂 !
17 Αυγούστου, 2015 στις 1:21 μμ
σχολιαστης
Σε άλλους ο Τσίπρας θυμίζει το Μωυσή. 🙂
Στη δική μου αντιμετώπιση θυμίζει το δικηγόρο-παιδί του στάβλου στο «Τρυφερό πόδι- που του είπε ο Λούκι λούκ, πάρε 20 δολάρια και μην εμφανιστείς στη δίκη γιατί θα μας κάψεις. 🙂
17 Αυγούστου, 2015 στις 1:31 μμ
Santiliana
Εγραψα οτι τα παντα κινουνται μαθηματικα σαν μια γραμμικη συναρτηση που τροποποιειται.
Με αυτη λοιπον την μεθοδο , της τροποποιημενης συναρτησης GREEN , το προβλημα της αδυναμιας διατηρησης της μοναδικοτητας του ηγετη ε, της λυσης δηλαδη του εξωτερικου προβληματος DIRICHLET , στην γραμμικη ελαστικοτητα (του κομματος κοτετσιου) , μεσω της ολοκληρωτικης μορφης του οπως αυτη προκυπτει με την εμμεση μεθοδο , δινουμε τις συνθηκες, τις φιαχνουμε δηλαδη, που πρεπει να ικανοποιουν οι συντελεστες του ομαλου τμηματος, πολιτικου βιου δηλαδη, ετσι ωστε να εξασφαλιζεται σιγουρα η μοναδικοτητα της λυσης του ολοκληρωματος σαν εξισωση μοναδικη , οπως δηλαδη και ο ηγετης.
Επισης αποδεικνυουμε οτι αν ειναι γνωστη η πολ/τα μιας ιδιοτιmης του εσ.
πεδιου NEUMAN τοτε αρκει το πεπερασμενο πληθος ορων στο ομαλο τμημα της τροποποιησης. Για την εξασφαλιση της μοναδικοτητας της λυσης προχωραμε στην επιλογη των συντ/νων (συνιστωσων) με δυο κριτηρια, των ελαχιστων τετραγωνων και της ελαχιστοποιησης της ροης του ολοκληρωτικου τελεστη (ελαχιστοποιηση ροης αντιδρασεων) , στην ολοκληρωτικη εξισωση που ενδιαφερομαστε, (αποτελεσματικη κυβερνηση).
Ελαχιστοποιηση δηλαδη της NORM πανω σε αυτο το σημειο.
Αποδεικνυουμε τελος με την εννοια των κατανομων , (νεων συνιστωσων δηλαδη βασει νεων δεδομενων) την μοναδικοτητα της λυσης της ολοκληρωτικης εξισωσης στην περιπτωση που υπαρχει σφαιρικοτητα στο συνορο του πεδιου , (που υπαρχει αφου στηριχτηκε σχεδον απο ολα τα τμηματα ο συριζα) , αλλα και το κυριοτερο την αντοχη σε μια δαταραχη αυτου, που ειναι αυτο που μας ενδιαφερει αμεσα.
Α ρε Καθηγηταρα Βασιλειου, τι μαγος μεγιστος μαθηματικος ησουν και ας βαριοσουν μαζι μας.
17 Αυγούστου, 2015 στις 1:32 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Μεγαλύτερο από αυτά που έχει μέχρι ..τούδε μαζί του να τονε στηρίζουν (κάπως ιδιότυπα είναι η αλήθεια, αλλά αυτό είναι το ..καλό) πού να βρει βρε Σχολιαστή για να πάρει;;
ΥΓ Οι αριστεροί που γκρινιάζουν (όχι όλοι) το κάνουν διότι ..νοιώθουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι την παράμετρο της αυταπάρνησης που τους διακρίνει όταν αγωνίζονται.
Αυτό δεν φεύγει εύκολα, μπορεί να μη φεύγει και καθόλου, καθότι αν πιστεύεις ότι εκτελείς αποστολή να σώσεις τους άλλους η (αυτο)θυματοποίηση είναι μοιραία (τελικό στάδιο του προτσές) και συνεπώς η κλάψα δεδομένη
17 Αυγούστου, 2015 στις 1:42 μμ
σχολιαστης
🙂
http://www.tovima.gr//politics/article/?aid=730063
Γλέζος: Να μην αποτελέσει η Αριστερά εφταμηνίτικη παρένθεση
Το τρίτο Μνημόνιο δένει και υποδουλώνει το λαό για δεκαετίες
Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση λόγω της αλλοπρόσαλης και παραπαίσουσας στρατηγικής της κυβέρνησης ζητά με δήλωση του ο Μανώλης Γλέζος. Ασκεί σκληρή κριιτικήν στην κυβέρνηση για το μνημόνιο που όπως αναφέρει δένει και υποδουλώνει το λαό και τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια πλατιά σύσκεψη που εκτιμά ότι παρά τον έντονο διάλογο θα οδηγήσει σε λύση.
H δήλωση του κ. Γλέζου που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών έχει ως εξής:
«Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση
Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών.
Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα το Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί, βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση.
Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές κι σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος.
Σταματείστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματείστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα.
Πριν να είναι πολύ αργά και πριν την λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέσετε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση.
Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
17 Αυγούστου 2015 »
17 Αυγούστου, 2015 στις 2:12 μμ
Santiliana
Μα δεν διεγραφει κανενας συντροφε Μανωλη.
Κατι αλλο ηθελες να γραψεις.
17 Αυγούστου, 2015 στις 2:31 μμ
δεξιος
Διαγράφουν τις ελπίδες και τα οράματα λέει.Όποτε ακούω για οράματα θυμάμαι κάποιον άλλον του οποίου επίσης βουλευτής ήταν ο Γλέζος.
17 Αυγούστου, 2015 στις 2:44 μμ
Ενη
Με «μαθηματικη ακριβεια» σε ενδεχομενες εκλογες τα κομματα θα κινηθουν ,απο 20-25% , μεχρι 3%. (αυτα που θα εκλεγουν) lol
17 Αυγούστου, 2015 στις 2:58 μμ
Santiliana
Η πραγματικοτητα δεν εχει να κανει με την φαντασια.
Αυστηρα με τα μαθηματικα στο θεμα πιθανοτητες εχει να κανει.
Εκει σε αυτο ακριβως το θεμα υπερεχει η σταθεροτητα σε ενα προσωπο.
Αυτο κανει και τον ψηφοφορο τελικα να ριξει ενισχυτικα ψηφο,περισσοτερο απο τον Γεναρη.
17 Αυγούστου, 2015 στις 3:32 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Πάντως τα ακόλουθα ..σπαράγματα (της παρέμβασης Γλέζου)
«έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών.» «βασανίζει τους αγωνιστές» σπαράζουν την καρδιά και λυπούμαι που δεν ασχολείστε με την ανθρώπινη διάσταση και όσα τραβάνε οι αγωνιστές, αλλά κυνικά τα προσπερνάτε και μένετε σε αυτά τα ..πολιτικά
17 Αυγούστου, 2015 στις 3:44 μμ
arcades
Εμένα μ’ άρεσε η κυβέρνηση Μαξίμου.
17 Αυγούστου, 2015 στις 3:50 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών.»
Κανα Λεξοτανίλ ρε παιδιά! Έχει πάθει κοκομπλόκο χοντρό η συνείδηση των αγωνιστών! Βοηθάτε ρε!
17 Αυγούστου, 2015 στις 4:11 μμ
Santiliana
Mα επιτρεπεται ενα ογλαν μποη , οπως ειχε πει και συντροφισσα της Εκαλης Λιανα, να παιζει κομπολογι τις συνειδησεις μας?
Για αυτες υπαρχουμε, για αυτες ζουμε.
Ειμαστε το νεο, στον σαπιο υστερο καπιταλισμο, ειμαστε η νιοτη και η ελπιδα του κοσμου. 🙂
17 Αυγούστου, 2015 στις 4:14 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
αυτά με τον ύστερο να τα αφήσεις, διότι μετά τον ύστερο (καπιταλισμό ..αλλά και γενικότερα) έρχεται το μπαρόκ (καρατσεκαρισμένο).
Είμαθε το νέο ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ θα λέμε.
Μπααααααα 😆
17 Αυγούστου, 2015 στις 4:37 μμ
σχολιαστης
http://topotami.gr/nea/enomenos-o-siriza-stin-exousia-ke-tin-koroidia/
Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την κοροϊδία
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τους μισθούς τους και το μερτικό στην εξουσία, οι αντάρτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν ξανά την ενότητα. Αφού μάλωσαν για το Μνημόνιο, αφού διχάσθηκαν στις ψηφοφορίες, τώρα ψάχνουν τον τρόπο να επιστρέψουν στο μαντρί. Και ο Πρωθυπουργός συμπράττει με την ανοχή του σε αυτήν την κοροϊδία. Στις κρίσιμες ψηφοφορίες για τη χώρα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι όποιος δεν ψηφίζει φεύγει. Οι βουλευτές δεν εκλέγονται για τα προνόμια, εκλέγονται για τις ευθύνες και για τις δύσκολες αποφάσεις.
17 Αυγούστου 2015
17 Αυγούστου, 2015 στις 4:45 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Αναγνώστης ο αθηναίος
«Είμαθε το νέο ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ θα λέμε.
Μπααααααα :lol:»
Ξεχασμενος μεσοαστος Βορειων Προαστειων :
Είμεθα το νέο Τσιπρικο Μπαααααααθ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ θα λέμε. 😆
17 Αυγούστου, 2015 στις 5:04 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Συμπληρωσις
Είμεθα μια συμμαχια του νέο Τσιπρικου Μπαααααααθ και του Τσιπρικου Αριστερου Περονιμου ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ θα λέμε. 😆
ΥΓ Montoneros και Περονισμός.
Προχθές ανέβασα ένα κείμενο για τον Λούλα και για τη δεξιά στροφή η οποία χαρακτηρίζει τον βραζιλιάνο πρόεδρο (και όχι μόνο αυτόν, αλλά και άλλους «αριστερούς» ηγέτες).
Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο αυτό, σκέφτηκα πως για να είμαστε δίκαιοι, υπήρξαν και άλλοι, πολλοί χειρότεροι. Όμως, κανείς πολιτικός από τους «σοσιαλιστές», σοσιαλδημοκράτες, «αριστερότροπους λαϊκιστές», «κεντροαριστερούς» κ.λπ. ούτε καν ο Γιόσκα Φίσερ ή ο Χαβιέ Σολάνα, δεν έχουν επιδείξει τέτοια στροφή (ορθότερα «κατάντια») προς τα δεξιά -και μάλιστα προς την άκρα (τη φασιστική, στη χειρότερη εκδοχή της) δεξιά- όσο ο Juan Peron το 1973.
[….]
Το 1970, οι φιλοαμερικανοί αξιωματικοί συμπλήρωναν ήδη 15 χρόνια στην εξουσία που είχαν καταλάβει με το πραξικόπημα του 1955. Η διαφθορά, η οικονομική χρεοκοπία και η καταπίεση συνόψιζαν τον χαρακτήρα του καθεστώτος. Μοναδική ελπίδα για το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που προσδοκούσε σε καλύτερες ημέρες ήταν οι φήμες που καλλιεργούνταν κάθε τόσο για επιστροφή του Juan Domingo Peron από την Ισπανία όπου ζούσε. Ταυτόχρονα, τόσο στην Αργεντινή όσο και γενικότερα στη Νότια Αμερική, εξαπλώνονταν οι αριστερές ιδέες, γεγονός στο οποίο είχαν συμβάλει πολλές εξελίξεις, όπως κυρίως και η δράση του Che Guevara. Υπό τις συνθήκες αυτές σχηματίσθηκε -στην αρχή από διανοούμενους της μεσαίας τάξης αλλά και υψηλών κοινωνικών στρωμάτων- η σημαντικότερη ένοπλη ομάδα της Αριστεράς στην Αργεντινή, το Movimiento Peronista Montonero (Περονικό Κίνημα Μοντονέρο) ή Montoneros, καθοδηγούμενοι από τον Mario Alberto Firmenich. Ιδεολογική πλατφόρμα της οργάνωσης απετέλεσαν μεταξύ των άλλων και οι «αριστερές» πτυχές της πολιτικής Περόν κατά τη δεκαετία που προηγήθηκε του πραξικοπήματος και επιδίωξή της ήταν η επιστροφή του λαοφιλούς ηγέτη εκατομμυρίων Αργεντινών για να ηγηθεί μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
[….]
https://zalmoxis.wordpress.com/2008/04/19/montoneros-kai-peronismos/
17 Αυγούστου, 2015 στις 5:11 μμ
Santiliana
Tι σχεση μπορουν να εχουν ολα αυτα , με την ελπιδα του πλανητη?
Τον μικρο Λενιν της Μεσογειου?
17 Αυγούστου, 2015 στις 5:17 μμ
σχολιαστης
«Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι επιβεβλημένη, δεν χρειάζεται να το ρωτάμε, για να υπάρξει χρόνος ώστε να γίνουν οι εργασίες ώστε να επανακαθοριστεί η στρατηγική του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η βουλευτής.
Όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα, η κυρία Διώτη δεν θεωρεί πως υπάρχει ζήτημα, καθώς ούτως ή άλλως «βαδίζουμε σε μια εποχή που δεν θα έχει σταθερότητα».
Πηγή: Κατριβάνου και Διώτη τα γυρίζουν: Παρά το «παρών» θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/221897/katrivanoy-kai-dioti-ta-gyrizoyn-para-paron-tha-dosoyn-psifo-empistosynis-stin-kyvernisi#ixzz3j58aVJCJ
17 Αυγούστου, 2015 στις 5:21 μμ
σχολιαστης
Εννοείς μικρός λόγω ηλικίας ή κάνεις αξιολόγηση ανάμεσα στους δυο Λένιν;
17 Αυγούστου, 2015 στις 5:25 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Ο Ξεχασμενος (αναρχο-) αριστερος κατα το μαλλον δυτικοτροπος ταλιμπαν, αποφοιτος της ιερατικης σχολης 😆 του ΕΜΠ , πρωϊμος μεσοαστος Βορειων Προαστειων υμνει : τον μικρο (whow wanabee) Λενιν της Μεσογειου.
17 Αυγούστου, 2015 στις 5:42 μμ
arcades
Λες να πάει η διάσπαση σύριζα με το σύστημα τσούκου τσούκου;
17 Αυγούστου, 2015 στις 6:06 μμ
δεξιος
Προς το παρόν γίνεται παιγνίδι χρέωσης της διάσπασης (blame game).
O Tσίπρας με την πρόταση εμπιστοσύνης ελπίζει να τον καταψηφίσουν οι λαφαζαναίοι και να πάει κατευθείαν σε εκλογές χωρίς αυτούς στις λίστες επιβάλλοντας ντε φάκτο τη διάσπαση από τους ψηφοφόρους.
Οι λαφαζαναίοι σκέπτονται να απέχουν ώστε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές -διάσπαση χωρίς δικαιολογία ή να το αφήσει και να δώσουν τη μάχη στο συνέδριο που έχουν πολλούς δικούς τους.
Η Διώτη το είπε καλύτερα : δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να υπάρχει σταθερότητα.Αυτά που λέει ο Πάνος περί κυβερνητικής δουλειάς θα γίνουν μόνο όταν ξεκουμπιστεί ο σύριζα από την κυβέρνηση με όποιο νόμισμα υπάρχει τότε.
17 Αυγούστου, 2015 στις 6:28 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_15.html
17 Αυγούστου, 2015 στις 8:10 μμ
Πάνος
δεξιέ,
δεν είναι ικανή η συνθήκη – εξαρτάται ποιοι θα πλακώσουν όταν θα ξεκουμπιστούν με το καλό αυτοί εδώ.
Γιατί το πρόβλημα ΔΕΝ είναι του σύριζα, είναι όλων των υπαρκτών πολιτικών δυνάμεων., σε ολόκληρο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου.
17 Αυγούστου, 2015 στις 8:59 μμ
Ενη
Η σιγουρα μελλοντικη φαση θα ειναι μια κυβερνηση συνασπισμου «Τσιπρο-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ»
με αξιωματικη αντιπολιτευση τους Λαφαζανο-δραχμιστες» ενισχυμενοι με ψηφους απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινοβουλευτικους,
Θα ειναι η αποτελεσματικοτερη και η καλυτερη αξιωματικη αντιπολιτευση.
Επειδή ακριβως γνωριζουν και ολα τα θεματα (υπηρξαν και υπουργοι του συριζα), θα εχουν τη δυνατοτητα να κανουν τον σκληροτερο ελεγχο του κυβερνητικου εργου.
Οι κυβερνητικοι ομως θα εχουν την πλειοψηφία στη βουλή, λογω συνασπισμου δυναμεων, ομως θα δινουν καθημερινά απαντησεις και απολογισμό των πεπραγμενων τους, στην μειοψηφία της βουλης.
17 Αυγούστου, 2015 στις 9:18 μμ
elias
Βιάζεται ο Τσίπρας για εκλογές, όσο δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα τα μέτρα. Σκέψου να τρολάρει ο Λαφ, και να ψηφίσουν όλοι υπέρ της εμπιστοσύνης, και μετά να καταψηφίζουν τα πάντα. Το απόλυτο χάος.
17 Αυγούστου, 2015 στις 9:21 μμ
Πάνος
http://www.iefimerida.gr/news/221930/o-kyvos-errifthi-ekloges-septemvrio-psifise-maximoy#ixzz3j651Lw6B
17 Αυγούστου, 2015 στις 9:22 μμ
Πάνος
Κανένα πρόβλημα δεν θα λύσουν οι εκλογές, Ηλία…
17 Αυγούστου, 2015 στις 9:27 μμ
Ενη
Πως δεν θα λυσουν, Πανο, θα εχουμε το Λαφαζανη Αξιωματικη Αντιπολιτευση , μαζί με ολα τα ετεροκλιτα στοιχεια της Αριστερας παραταξης, που θα ειναι η κοινοβουλευτικη του δυναμη. lol.
17 Αυγούστου, 2015 στις 9:52 μμ
Ενη
Διορθωση «της Αριστερης παραταξης» βεβαια
17 Αυγούστου, 2015 στις 10:03 μμ
elias
Αν κρίνω από την πρόσφατη ιστορία οι εκλογές μάλλον προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να ακολουθούσαμε την αρχαία πρακτική της επιλογής των βουλευτών με κλήρο και με θητεία μηνιαία. Πιστεύω ότι έτσι θα απογειωνόταν το επίπεδο των ηγετών μας.
17 Αυγούστου, 2015 στις 10:10 μμ
arcades
Μετά από εκλογές δε νομίζω να κάνει ο τσίπρας κυβέρνηση με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Το ποτάμι του αρκεί. Έχει σημασία γι’ αυτόν να μην είναι μαζί με τα πρώην μνημονιακά κόμματα. Εκτός κι αν δεν πάρει το μπόνους 🙂
17 Αυγούστου, 2015 στις 10:13 μμ
Santiliana
Aμ δεν βιαζεται, τους εχει με το ενα ποδι σαν τον πελαργο τους της πλατφορμας αλλα και τους νδσοκοποταμισους που ελπιζουν ενω δεν γνωριζουν την σκεψη του, στην πολιτκη ολικη τους επαναφορα.
Ετσι θα τους πηγαινει ανετα ολους , γιατι γνωριζει οτι ολοι ειναι παγιδευμενοι και οποιος του κουνηθει οδευει στην ανυπαρξια.
Για να δουμε μαγκιες λοιπον απο παντου. 🙂
17 Αυγούστου, 2015 στις 10:25 μμ
σχολιαστης
Καλά, έχει γίνει ρόμπα ο …Κομανέτσι 🙂
Αλλά προκαλεί και εκδηλώσεις λατρείας.
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:12 πμ
Mitsos
Μετά από εκλογές δε νομίζω να κάνει ο τσίπρας κυβέρνηση με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Το ποτάμι του αρκεί. Έχει σημασία γι’ αυτόν να μην είναι μαζί με τα πρώην μνημονιακά κόμματα. Εκτός κι αν δεν πάρει το μπόνους :
Aν κάνει εκλογές φύγει δεν φύγει η Πλατφόρμα του Λαφαζάνη, δεν πιάνει πάνω από 25%. Το ποτάμι δεν πιάνει το 6% που έπιασε την άλλη φορά. Οι ΑΝΕΛ βουλή δεν βλέπουνε. Τούτεστιν εκλογές δεν γίνονται. Αν γίνουν πάντως θα δεις όλο μαζί το μνημονιακό μέτωπο παρέα. Και αν είναι έτσι τα πράγματα δεν βλέπω το λόγο διενέργειας εκλογών. Μπορούνε να τα βρούνε και χωρίς εκλογές για να βγάλουνε κυβέρνηση τεχνοκρατών. Εκτός και αν το Αλεξάκι θέλει να σηκωθεί να φύγει και ψάχνει μια ωραία έξοδο διά των εκλογών.
Δηλαδή με απλά λόγια, ψάχνει να φύγει και οι εκλογές πάντοτε είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να δικαιολογήσει τη θέση του. Το σύστημα πλέον θέλει κυβέρνηση τραπεζιτών στην Ελλάδα και χρειάζεται μια δικαιολογία ο Αλέξης διότι δεν μπορεί να πάει να εισηγηθεί ο ίδιος στον Παυλόπουλο δημιουργία τέτοιας κυβέρνησης διότι θα γίνει ρόμπα στους δικούς του. Δηλαδή δεν τολμά να κλείσει ο ίδιος την αριστερή παρένθεση και προτιμά να την κλείσει ο λαός. Σου λέει θα βγώ πρώτος, δεν θα γίνω ρεζίλι και θα μπει άλλος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Εξοδο γύρευε και στο δημοψήφισμα, διότι πίστευε ότι θα βγεί ΝΑΙ οριακό. Δεν τα κατάφερε τότε να σηκωθεί να φύγει, θα το καταφέρει όμως τώρα.
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:16 πμ
Mitsos
Το ποτάμι για όσους αμφιβάλλουν ότι δεν θα πιάσει το 6% και θα έχει σημαντικές απώλειες, να τους ενημερώσω ότι ο Λεβέντης βρίσκεται άνετα πάνω από το 4% και οι παραπανίσιες ψήφοι που τον βάζουν άνετα στη βουλή είναι ποτάμιοι και παραποτάμιοι βλέπε Φώφης. Η Φώφη θα έχει περαιτέρω πτώση, κάτι κακιές γλώσσες λένε ότι ο Μπένυ θα κάνει κόμμα. Κάνει δεν κάνει ο Μπέννυ κόμμα, το ΠΑΣΟΚ πέφτει κι άλλο.
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:40 πμ
Πάνος
Δηλαδή Μήτσο μένουν καμιά 60% για να μοιραστούν ΝΔ- ΚΚΕ και ΧΑ.
Που σημαίνει ότι η ΝΔ έχει χαλαρά 45%.
Να το στείλεις στο Μεϊμαράκη να χαρεί ο άνθρωπος 😉
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:42 πμ
arcades
Mitsos, αν βγει πρώτος δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς τον σύριζα εκτός αν περιλάβει όλους τους άλλους συν τη χρυσή αυγή. Επιπλέον, ο Λεβέντης δήλωσε ότι στηρίζει τσίπρα για να μη συμμαχήσει με τη ΝΔ 🙂
Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:56 πμ
arcades
Να γράψω ένα ακόμη για καληνύχτα: η Φώφη, κόρη Γεωργίου Γεννηματά, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, ζητά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη θέση του εκλογικού συστήματος Σκανδαλίδη.
18 Αυγούστου, 2015 στις 1:16 πμ
Mitsos
Πανο,
Tην αποχή δεν μετράς να δούμε πού θα φτάσει. Η αποχή θα είναι το μέγα πρόβλημα. Αυτά τα περί 14% του Μειμαράκη που λένε τα κανάλια, τα λένε τα κανάλια, δεν τα λέω εγώ. Η ΝΔ δεν κατεβαίνει εύκολα κάτω από τη μαγιά του 23-24% και είναι πιθανό να βρεθεί ο Τσίπρας μπουκάλα και να τη φάει στον κώλο κανονικά. Αλλά ούτως ή άλλως δεν τον αφορα. Να σηκωθεί να φύγει θέλει ο άνθρωπος με μια κάποια αξιοπρέπεια για να μην γίνει εντελώς τελείως ρεζίλι. Ακόμα και ο Μειμαράκης να κερδίσει λίγο καιρό θα κάτσει στην καρέκλα. Η αστική τάξη θέλει τραπεζίτη-τεχνοκράτη και μέτωπο όλων των μνημονιακών κομμάτων να ψηφίζουν τα πάντα όλα χωρίς διαμαρτυρίες και άχ ούχ και αχ και βάχ.
Η ΧΑ θα φτάσει άνετα το 15% και ο Λαφαζάνης θα πάει πάνω από 10% αν κάνει κόμμα. Αν δεν κάνει κόμμα, θα πάρει τα αρχίδια μου. Πρέπει αφού το ξεκίνησε το θέμα να το φτάσει ως το τέλος. Το θέμα όμως είναι ότι μάλλον δεν έχει λεφτά και δεν του δίνει και κανείς από τους ολιγάρχες για αυτό και κωλώνει. Μέσα εκεί θα χωθούνε και κάτι ανταρσύες. Αυτά τα δύο κόμματα θα κοντραριστούνε στην τρίτη θέση. Το ποτάμι 4ο με κανένα 5% και ο Λεβέντης μετά με κανένα 4.5% μαζί με τη Φώφη στο 3.5%. Η αποχή θα είναι τεράστια, ίσως οι εκλογές να ακυρωθούν.
25% Τσίπρας
23% Μειμαράκης
15-17% Χρυσή Αυγή
12% Λαφαζάνης
6% ΚΚΕ
5% Ποτάμι
4% Λεβέντης
4% Φώφη
=94-96% και 4-6% Λοιπά Κόμματα
Αυτά είναι τα νούμερα και θα δεις ότι θα πέσω μέσα.
Εκλογές δεν χρειάζονται παρά μόνο για να σηκωθεί να φύγει ο Αλέξης με το κεφάλι κάπως ψηλά, για να μας λέει και αυτός τα παραμυθάκια του Σαμαρά περί προεδρικής εκλογής κα τα ρέστα. Ο ΣΑΜ έφυγε γιατί δεν μπορούσε να ψηφίσει το κόμμα το μνημόνιο. Ο Αλέξης φεύγει γιατί δεν μπορεί να το
εφαρμόσει και θα το εφαρμόσει ο Προβόπουλος.
Καληνύχτα σας.
18 Αυγούστου, 2015 στις 2:31 πμ
Ν.Α.Β.
Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τον Μήτσο, άλλωστε κι εγώ τον Τσίπρα τον έκοψα για 15 με 25% (ανάλογα με τις κινήσεις Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου – Βαρουφάκη)… Αλλά την ΧΑ δεν την έχω για πάνω από 15% και νομίζω ότι πρώτο κόμμα θα είναι η αποχή..
[αληθεύει ότι με 51% αποχή εξωθούνται σε παραίτηση όλοι οι υποψήφιοι των εκλογών;]
Δυστυχώς, μόνο τεχνοκράτες θα μπορούσαν να περάσουν τους νόμους, αλλά τι θα βγει από την εφαρμογή των νόμων με ξεπερνά.
Ακούγεται μέχρι και λύση μέσω της Τουρκίας και ριζοσπαστική μεταφορά της Ελλάδας στη Ρώσικη σφαίρα επιρροής.. υπερβολικά μου ακούγονται αυτά, αλλά η Τουρκία όντως βρωμάει μπαρούτι.
18 Αυγούστου, 2015 στις 2:32 πμ
Ν.Α.Β.
διόρθωση: λύση μέσω πολέμου με την Τουρκία κλπ κλπ
18 Αυγούστου, 2015 στις 9:13 πμ
Πάνος
Τάσος Τέλλογλου Τάσος Τέλλογλου
Η αριθμητική του δανείου
Σύμφωνα με την σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, την περίφημη FAFA, που περιλαμβάνεται στα έγγραφα τα οποία παρουσιάστηκαν στο Eurogroup, το δάνειο έχει διάρκεια από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Αύγουστο του 2018 και περιέχει:
ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (έως) 25 δισ.
εξυπηρέτηση / αναχρηματοδότηση χρέους περίπου 54 δισ.
χρέη του κράτους / περιθώριο ασφαλείας περίπου 15 δισ.
Το σύνολο ανέρχεται στα 84 δισ. ευρώ. Πού είναι τα 86 δισ., λοιπόν; Απλό: 2 δισ. προέρχονται από τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να δημιουργήσει το ελληνικό κράτος στην τριετία με την διαχείριση των προϋπολογισμών. Με σημερινούς όρους του ΑΕΠ, αυτό είναι κατά μέσο όρο 1% του ΑΕΠ τον χρόνο (για το 2015 υπολογίζεται ότι θα εχουμε πρωτογενές έλλειμμα).
Από πού προέρχονται τα χρήματα; Ο ESM υπολογίζει να διαθέσει ως 86 δισ., τα οποία θα μπορούσαν να μειωθούν κατά:
16 δισ., που είναι τα χρήματα του ΔΝΤ από το 2ο μνημόνιο. Η κ. Λαγκάρντ στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί στο ΔΣ του Ταμείου για να συμπεριληφθούν στην χρηματοδοτική συμφωνία μετά το φθινόπωρο, μειώνοντας αντίστοιχα τις υποχρεώσεις των Ευρωπαίων.
6 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις
2 δισ. από τα πρωτογενή πλεονάσματα
Το δάνειο θα είναι διάρκειας 32 ετών με 1% επιτόκιο. Αν η οικονομία πάει καλύτερα, θα χρειασθούν λιγότερα· αν πάει χειρότερα, πιθανώς να χρειασθούν περισσότερα. Όμως σε κάθε περίπτωση, οι δανειστές, όποτε το κρίνουν, έχουν τη δυνατότητα να διακόψουν το πρόγραμμα. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει, σύμφωνα με το κείμενο του δανείου, τα ποσά που χρειασθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δίπλα στο ποσό των 25 δισ. υπάρχει η λέξη «έως» που θα προκύψει από την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών από τον νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας των τραπεζων (SSM). Για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του στην ανακεφαλαιοποίηση, ο ESM έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει παρατηρητή στο ΤΧΣ, να ασκήσει τα δικαιώματά του στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες και να δισφαλίσει, μέσω του ταμείου ιδιωτικοποιήσεεων, ενέχυρα για την αποπληρωμή των ποσών που χρησιμοποιούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τέλος, με την σύμβαση συμπληρώνονται οι σταυροειδέις ρήτρες χρεοκοπίας (Cross Default) με την σύμβαση του PSI. Με απλά λόγια, αν «πέσει» η μία σύμβαση ή μέρος της, λόγω υπερημερίας, γίνεται όλο το χρέος απαιτητό.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=42537
18 Αυγούστου, 2015 στις 9:17 πμ
Πάνος
Τι ακριβώς λοιπόν ζητά η «αριστερή πλατφόρμα»;
Να πληρώσουν άλλοι την προχειρότητά τους στην διατύπωση εναλλακτικής πρότασης. Να πληρώσουν άλλοι για κάθε πρόταση που μειοψήφησε από όσες κατέβασαν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – δλδ την αποτυχία τους να πείσουν το κομματικό σώμα. Να πληρώσουν άλλοι και μάλιστα η πλειοψηφία και ο λαός, εφαρμόζοντας τα τυχοδιωκτικά σχέδια της κοπής νέου νομίσματος ή των επιδρομών στο νομισματοκοπείο και την ΤτΕ για κατάσχεση αποθεματικών σε χαρτονόμισμα που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Με το ζόρι δλδ να εφαρμοστεί το σχέδιο της μειοψηφίας, μόνο και μόνο επειδή έγινε ανεκτό τόσο καιρό χάριν του ισορροπισμού να λειτουργεί ως κόμμα μέσα στο κόμμα…
Αυτό δεν είναι αριστερά, είναι θράσος. Είναι η κλασική περίπτωση «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι». Δεν είναι πολιτική καν – είναι μικροπολιτική.
Κι όσοι επίσης αριστεροί/ές βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν ξέρουν ακόμη τι να επιλέξουν ανάμεσα στο όχι, το ναι και το παρών ή την αποχή, καλόν είναι να πάψουν να κλαίγονται και να γκρινιάζουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους – δεν εκλέχτηκαν για να μοιρολογούν αλλά για να αποφασίζουν.
Καλώς ή κακώς, ένα ομοσπονδιακό κόμμα δεν κυβερνά. Ούτε μια κυβέρνηση χωρίς την δεδηλωμένη, έρμαιο στους εκβιασμούς της παλαιοκομματικής αντιπολίτευσης.
Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.
Ας συγκρουστούν εκεί τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια και μέσα στην Αριστερά και ας αποφασίσει ο λαός για τα περαιτέρω. Κι ύστερα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στο πηδάλιο, ας λύσει στο επερχόμενο συνέδριό του το πρόβλημα της επιβίωσης και ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας μας στις νέες συνθήκες – τα κομματικά του προβλήματα δεν αφορούν κανέναν και η αμέλειά του να εξασφαλίσει την αφομοίωση των συνιστωσών σε ενιαίο, κανονικό κυβερνών κόμμα δεν αφορά την κοινωνία. Και μια επίπλαστη ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ με θυσία και βάσανο της κοινωνίας δεν είναι πια επιτρεπτή – η ζωή απειλείται ακόμη από την λιτότητα και τις δημοσιονομικές περικοπές, η παραγωγή φθίνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανασυγκρότηση φωνάζει «ή τώρα ή ποτέ».
Συγγνώμη «αριστερή πλατφόρμα», αλλά η ζωή είναι αλλού.
Γιώργος Παπασπυρόπουλος
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/xameno-stoixima-toy-eniaioy-syriza-kai-i-epomeni-mera
18 Αυγούστου, 2015 στις 10:11 πμ
δεξιος
Κοίτα που θα βγάλουν παράξενους τους πλατφορμίστες.
https://panosz.wordpress.com/2009/11/19/ndsok-2/
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:28 μμ
Ενη
Απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ συνεντευξη Φλαμπουραρη
Ομολογει τις λαθος εκτιμησεις τους για συμμαχιες του Νοτου και αλλα λαθη τους.
Και να σκεφτει κανεις οτι ολα αυτα ηταν , απο την αρχή, θεματα κριτικης απο τους απλους πολιτες, αλλά αυτοι……..δεν ακουγαν. Νομιζαν οτι θα επιδρουσαν στο συσχετισμο δυναμεων μεσα στην ευρώπη και θα υποχωρουσαν οι ευρωπαιοι στον «ηγετη Τσιπρα».
Βεβαια παρουσιαζεται και ως ενας ενθερμος θαυμαστης του «ηγετη» Τσιπρα…… ( Φλαμπουραρειος γνωμη.)
Αποσπασμα απο τη συνεντευξη
«Για το αν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης είπε:
«Η ζωή θα δείξει αν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Εγώ πιστεύω ότι προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Είναι λογικό γιατί μια ιστορία τόσων χρόνων δεν μπορείς να την πετάξεις στον δρόμο. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς με ψήφο του λαού. Θεωρώ ότι το σκέφτονται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ξέρουν ότι με την δική τους ψήφο θα πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Για πολιτικές διαφωνίες».
Στο ερώτημα αν κάποιοι επιχειρούν πολιτικά να σκοτώσουν τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αγωνιστής της Αριστεράς από τα 15 του και είναι συνεπής. Αντιστοιχείται με τις ανάγκες του κόσμου. Μετουσιώνει σε πολιτική τις ανάγκες του κόσμου. Ανεξάρτητα αν αυτό έρχεται σε κόντρα με την ιδεολογία του. Όταν το κάνει αυτό ένας ηγέτης δεν σκοτώνεται».
Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη προεκλογικά λέγοντας ότι: «Όταν ξεκινήσαμε προεκλογικά πιστεύαμε ότι υπήρχε και άλλη λύση. Κάναμε λάθος. Το ένα ήταν ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων ήταν αρνητικός στην Ευρώπη και πιστεύαμε ότι θα υποχωρούσαν. Η δεύτερη λάθος εκτίμηση ήταν ότι είχαμε εκτιμήσει υπερβολικά τις δυνάμεις που είχαμε ως χώρα του Νότου»»
18 Αυγούστου, 2015 στις 12:36 μμ
Santiliana
Eχετε κατανοησει οτι η πρωτη κρυαδα της συμφωνιας περνα σιγα σιγα εστω απο συριζαιους που δηθεν δεν το ειχαν χαμπαριασει απο τον Γεναρη, και επανερχονται ηδη στο μαντρι γιατι απλα βλεπουν το χαος μετα και μια ρεβανσιστικη διαθεση απο τους ανυπαρκτους πλεον ΝΔΣΟΚΟΥΣ.
Ακομα και φοβισμενοι τωρα πραγματικα συντηρητικοι αποκουμπι δεν εχουν αλλο απο τον Αλεξη.
Ο φοβος ολης της αρχουσας ταξης ειναι μηπως εξαφανισει εντελως την αντιπολιτευση εις τα εξ ων συνετεθει.
Ο Ψυχαρης με τον Μπομπολα δεν εχουν ακριβως καταληξει τι πρεπει να κανουν, ειναι σαν παραζαλισμενα κοτοπουλα για πρωτη φορα.
Το αποτελεσμα……..απλα θα υπαρξει συσπειρωση του συριζα μεγαλη σε εκλογες και φυσικα και αλλοι ανθρωποι που μεχρι τωρα δεν θελανε καθολου συριζα θα στηριξουν με την δικια τους λογικη οχι τοσο τον συριζα, οσο τον αρχηγο του.
Τοτε που θα υπαρξουν εκλογες δυστυχως η πλατφορμα δεν θα μπει ευκολα στην βουλη, η ΝΔ θα παρει κατω απο αυτο που ειχε παρει με Σαμαρα στις πρωτες εκλογες, κατω δηλαδη απο 18% , η ΧΑ θα παει κοντα σε ενα 10%,
Το ΚΚΕ θα κινδυνευσει να στερηθει ψηφαλακια απο τον Παναγιωτη, για αυτο και η επιθεση σε αυτον, και ολοι οι αλλοι ισως ανεβασουν ποσοστα αλλα οχι σπουδαια.
Η δυναμικη της συμφωνιας αυτης ειναι απολυτη και ο πολιτης φοβαται σοβαρα πλεον και δεν εχει αμφιβολιες για το μελλον.
Δεν πειθει η πλατφορμα και ο Γλεζος και η Ζωη ακομα και ο Βαρουφακης που γνωριζει καταταστασεις.
Ολοι γνωριζουν οτι αν δεν εχει απολυτη πλειοψηφια ο Τσιπρας τοτε πολλα μπορει να συμβουν.
Οταν λοιπον αρχισει η υποτιθεμενη εκλογικη περιοδος που θα ειναι ελαχιστη, τοτε παλι ολοι θα διαπιστωσουν οτι αντιπαλο δεν εχει, με την εχθροτητα εναντιον της συμφωνιας να εχει αμβλυνθει παρα πολυ.
Εαν ας πουμε φανταστικα γινοντουσαν εκλογες μια μερα η δυο μετα την συμφωνια ο ιδιος ο Τσιπρας με την κοινη γνωμη στο πουργκατοριο δεν θα επαιρνε πανω απο 10%.
Τωρα θα φτασει κοντα στο 40%, σε ενα πλεον κατασταλαγμενο και ας πουμε λογικο πεδιο σκεψεων.
18 Αυγούστου, 2015 στις 3:17 μμ
Mitsos
Oι κρυφές δημοσκοπήσεις Φοργκετ σε διαψεύδουν. Αν κάνει εκλογές και υπάρξει κόμμα Λαφαζάνη θα πιάσει το 10% και βάλε. Τούτεστιν από το 36% αφαίρεσε το 10% και θα βρείς το ποσοστό του Αλέξη.
Οταν με τόσο αγώνα στις προηγούμενες εκλογές φοβόταν πολλοί στο Συριζα ότι δεν θα ξεπεράσουν το 30%, τώρα θα σαρώσει? Γιατί θα σαρώσει? Στα νησιά που έπαιρνε τεράστια ποσοστά ο Συριζα τώρα με τόσες χιλιάδες λαθρομεταναστών θα τα λάβει πάλι? Ειλικρινά δεν ξέρω. Ούτε στην Κρήτη θα λάβει το ποσοστό που έλαβε, δεν θα έχει μεγάλη πτώση, αλλά πτώση θα έχει. Εδώ ακούω πολλούς και λένε ότι θα ψηφίσουνε Λεβέντη και αυτοί είχαν ψηφίσει Συριζα.
Επίσης όσοι πιστεύουν ότι η ΝΔ θα πέσει κάτω από το 23% πάλι λάθος εκτιμήσεις κάνουν. Η ΝΔ έχει μια σταθερή δεξαμενή που δεν τη χάνει εύκολα και φύσηξε αέρας ανανέωσης μετά την αλλαγή ηγεσίας.
Το πιο σοφό είναι να μην γίνουνε εκλογές. Δεν θα λύσουν απολύτως κανένα θέμα, απεναντίας μπορεί να ανοίξουν φλέγοντα ζητήματα.
18 Αυγούστου, 2015 στις 5:53 μμ
δεξιος
Παρασκήνια της σκληρής διαπραγμάτευσης.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=42541
18 Αυγούστου, 2015 στις 9:21 μμ
Ενη
Παρασκηνια της σκληρης διαπραγματευσης (Δεξιος)
Καποια αποσπασματα απο το λινκ του Δεξιου.
«Ο Κιμ Γκλεν αποτελεί στενό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα. Τόσο, ώστε στη συνάντηση των 19 αρχηγών, ο Τσίπρας τού ανάθεσε σχεδόν τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης. Για λίγο μεν, αλλά σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή», γράφουν στην DW, o Olaf Gersemann και ο Jan Dams.
Μετά την έκπληξη που προκάλεσε η αποκάλυψή τους για τον ρόλο του Κιμ Γκλεν στη διαπραγμάτευση, οι δύο δημοσιογράφοι της DW δημοσιεύουν σήμερα το πλήρες κείμενο με τίτλο: «Την κρίσιμη στιγμή η Μέρκελ παλεύει με τον Κιμ για κάθε λέξη».
«Οι συζητήσεις συνεχίζονται ως αργά τη νύχτα. Και ο Τσίπρας και η Μέρκελ θέλουν να βρεθεί λύση. Για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση πιο γρήγορα οι συζητήσεις γίνονται σε έναν στενό κύκλο στο Level 80, αλλά εκτός από τη ζώνη ασφαλείας.
Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ (η Μέρκελ την επιθυμεί, ο Τσίπρας όχι) και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Για άλλη μια φορά επιστρέφουμε στη ζώνη ασφαλείας (Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Τσίπρας, Τσακαλώτος). Η ελληνική πλευρά παρουσιάζει μία πρόταση την οποία όμως Μέρκελ και Τουσκ δεν καταλαβαίνουν απολύτως, καθώς είναι διατυπωμένη περίπλοκα, και είναι επιφυλακτικοί. Φοβούνται ότι η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει και πάλι να τους ξεγελάσει όπως έκανε πολλάκις τους τελευταίους μήνες. Η Μέρκελ ζητάει να έρθει κάποιος ειδικός για να βοηθήσει στην κατανόηση του κειμένου, η Κριστίν Λαγκάρντ και η ελληνική πλευρά προτείνουν να έρθουν οι συγγραφείς του κειμένου. Η άδεια δίνεται και στην αίθουσα εισέρχονται δύο άνδρες ασιατικής καταγωγής», γράφει η Die Welt. Είναι ο Κιμ και ο Κιμ. »
υγ.
Γραφονται και αλλα ακρως ενδιαφεροντα στο εν λογω λινκ
.
18 Αυγούστου, 2015 στις 10:40 μμ
Πάνος
Την άποψη πως «δεν είναι απαραίτητο» να γίνουν εκλογές, εξέφρασε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
«Το μεγάλο πρόβλημα που έχει όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην κυβέρνηση είναι το εξής: Να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ή να εξυπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον αυτής της χώρας;» δήλωσε στον Σκάι, περιγράφοντας πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.
Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παραδόθηκε χωρίς μάχη και εκτίμησε ότι «η πολιτική την οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμοστεί, αρκεί ένα σύνολο αυτονόητων να τεθεί σε εφαρμογή και να γίνει αυτή η επανεκκίνηση της οικονομίας».
Ειδικά για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είπε ότι «δεν είναι απαραίτητο να γίνουν».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=730126
19 Αυγούστου, 2015 στις 10:08 πμ
Να τελειώνει η «αριστερή» κλάψα! « Κάδος Ανατύπωσης
[…] Ανατύπωση από: https://panosz.wordpress.com/2015/08/17/comment-353/ […]