Κώστας Καλλίτσης
Πριν υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, έδιναν μία και μόνη εντολή στον κ. Τσίπρα: Να πάει στις Βρυξέλλες και να επιστρέψει με συμφωνία. Αφού την έφερε και όλοι μαζί την ψήφισαν στη Βουλή, του ζητούσαν να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί τους για να την εφαρμόσουν από κοινού. Αλλά όταν είδαν ότι μένουν στην αντιπολίτευση, αίφνης ανακάλυψαν ότι αυτή η συμφωνία, που την ψήφισαν και ήθελαν μαζί να την εφαρμόσουν, είναι «απαράδεκτα κακή». Η υποκρισία της αντιπολίτευσης γίνεται άκρως επικίνδυνη. Στο κυβερνητικό μπλοκ, η υποκρισία αλλάζει πρόσημο. Υπάρχουν υπουργοί που βρίσκονται στη θέση τους για έναν και μόνο λόγο, να αγωνιστούν για να δικαιωθούν οι προσδοκίες της κοινωνίας. Αλλά τον τόνο δίνουν άλλοι. Τα «αριστερά» μοιρολόγια, οι αναμεταδότες αμήχανης μελαγχολίας, οι νοσταλγοί καμένων ιδεολογημάτων, οι πολλαπλασιαστές της ματαιότητας της προσπάθειας, οι «ξύπνιοι» που σκαρφίζονται ισοδύναμα διά πάσα νόσο νομίζοντας (όπως κι άλλοι παλαιότερα…) ότι θα ξεγελάσουν τους «κουτόφραγκους».
Προφανώς, η συμφωνία είναι πολύ δύσκολη – αυτό δεν αλλάζει, όσα «αριστερά» πρόσημα κι αν της βάζεις. Αλλά το δίλημμα δεν είναι αν θα την εφαρμόσουμε ή όχι. Η επιτυχής αξιολόγηση, η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η άρση των capital controls, η έναρξη της συζήτησης για το χρέος είναι κεντρικά σημεία στον οδικό χάρτη μιας υποχρεωτικής διαδρομής. Δεν υπάρχει εναλλακτική – αυτή η παραδοχή είναι η βάση για κάθε σοβαρή πολιτική πρόταση. Η χώρα δίνει ένα κρίσιμο, 6μηνο τεστ εμπιστοσύνης. Για να το περάσει και να μπορέσει το 2016 να βγει στις αγορές, πρέπει να αντέξει η κοινωνία. Υποψιάζεται τις δυσκολίες. Δεν θα μπορέσει να τις αντέξει αν δεν δει φως, ότι οι θυσίες δεν πάνε στράφι. Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι κεντρικό στοιχείο – αν δεν ευτελιστεί σε θέαμα αντί για άρτο. Η αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα, δεύτερο – αν, κάποτε, πάψει το Δημόσιο να προσφέρεται ως λάφυρο για τα «δικά μας» ή/και άρτι υιοθετημένα παιδιά. Το τρίτο είναι η άμεση έναρξη ανάκαμψης, με δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το κλειδί.
Οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές –έλεγε πρόσφατα ο Rodrik– θα αυξήσουν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μακροπρόθεσμα ενώ χρειαζόμαστε ταχεία μεγέθυνση. Προϋπόθεση για την επίτευξή της είναι στοχευμένες δράσεις, που θα επιτρέψουν να παραχθεί πλούτος και να προσελκυσθούν ξένα ιδιωτικά κεφάλαια – που υπερίπτανται της Ελλάδας αναζητώντας κερδοφόρες τοποθετήσεις.
Ενώ βλάπτουν η συνεχής αναβλητικότητα και οι παλινδρομήσεις. Παράδειγμα, οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί: Τελικά, τις θέλουμε ή θα προτιμούσαμε να φύγουν οι ενδιαφερόμενοι ξένοι επενδυτές;.. Μία απόφαση είναι. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της και γρήγορα να τις εφαρμόσει, σπάζοντας την παράδοση όλα να γίνονται αργόσυρτα και βασανιστικά. Είναι στοιχειώδες να εφαρμοστεί η συμφωνία – όχι ενοχικά, δεν ωφελεί η άρνηση της κυριότητάς της. Αλλά, για να την αντέξει η κοινωνία, χρειάζεται δείγματα αναπτυξιακής γραφής: Να αρχίσει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εδώ και τώρα. Ετσι θα αναγεννηθεί η ελπίδα – όχι με ατάκες. Αν πρόκειται να περικοπεί η σύνταξη, ε, τουλάχιστον, ας μην ξοδεύεται ες αεί για την επιβίωση του άνεργου εγγονιού! Ας ανοίγουν ευκαιρίες απασχόλησης!..
47 Σχόλια
Comments feed for this article
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 6:23 μμ
Πάνος
Θέμης Καζαντζίδης
·
Για κακουργηματική απιστία ερευνάται από τους εισαγγελείς διαφθοράς η Γ.Γ. Εσόδων κ. Σαββαΐδου.
Θυμάμαι την άφατη αγαλλίαση των ενσυγχρονιστών-ρεαλιστών-σωσμένων, την εποχή του διορισμού της.
Τους ευχαριστήριους ύμνους που ανέπεμπαν προς τον Κύριο για το δώρο που τους έκανε. Διότι μπορεί να τους πήρε τον Θεοχάρη, τον χρυσό των 24 καρατίων, τους έδωσε όμως την Σαββαϊδου, την λαμπερή πλατίνα.
Τους δημοσίους επαίνους, για τις λαμπρές σπουδές, τα πολλά διδακτορικά, την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα, που είναι και η εγγύηση της ακραίας τεχνοκρατικής επάρκειας, την οποία τόσο χρειαζόμασταν.
Αυτά θυμάμαι.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 7:12 μμ
elias
Η Σαβαίδου είναι άνθρωπος της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά λόγω του ότι δεν μπορεί να την αντικαταστήσει η παρούσα κυβέρνηση, προσπαθεί να τη σπιλώσει, προκειμένου να συρθεί σε παραίτηση από μόνη της.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι διεφθαρμένη ή όχι, το θέμα είναι όμως ότι η προσπάθεια των κυβερνήσεων (όχι μόνο αυτής αλλά και όλων των προηγούμενων), να ελέγχουν το δημόσιο τομέα μας έχει φέρει εδώ που είμαστε.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 8:00 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
» Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι κεντρικό στοιχείο – αν δεν ευτελιστεί σε θέαμα αντί για άρτο. Η αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα, δεύτερο – αν, κάποτε, πάψει το Δημόσιο να προσφέρεται ως λάφυρο για τα «δικά μας» ή/και άρτι υιοθετημένα παιδιά. Το τρίτο είναι η άμεση έναρξη ανάκαμψης, με δημιουργία θέσεων εργασίας.»
Χιλιοειπωμενα, αλλα εντελως απαραιτητα!!!
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 8:28 μμ
Πάνος
Ηλία,
η κ. Σαβαϊδου ανέστειλε πληρωμή προστίμου σε… τοκογλύφους. Δεν είναι αστείο να γίνονται τέτοια λάθη – εγώ δέχομαι ότι ήταν λάθος. Το οποίο σηκώνει άμεση παραίτηση.
Φυσικά θα ήταν καλύτερα αν η κομματική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης είχε αποχωρήσει ήσυχα ήσυχα, όταν τα κόμματα που τη διόρισαν (ως δικό τους άνθρωπο) έχασαν την εξουσία. Και θα ήταν ακόμα καλύτερα αν η παρούσα κυβέρνηση δεν (θα) βάλει το δικό της άνθρωπο, αλλά τον καλύτερο διαθέσιμο υποψήφιο για τη θέση, βάσει προσόντων, χωρίς να μπει καν στον κόπο να τον ρωτήσει τι ψήφισε στις εκλογές…
*
Στο μεταξύ, την έπεσαν στον Σκουρλέτη.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113804065
Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να αφήσει τις… ντροπές και να ασχοληθεί σοβαρά με την ασφάλεια των υπουργών της και – κυρίως – των πολιτών, από τους πάσης φύσεως τραμπούκους, οι οποίοι όσο πάει και αποθρασύνονται.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 8:55 μμ
kapetanios
εγώ θα έλεγα ένα 3μηνο–και πολύ το βρίσκω. Ο «νεοσυριζας» να αφήσει τις ντροπές (που παριστάνει ότι έχει) και να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβές στην εφαρμογή αυτών που υπέγραψε. Θα συμφωνήσω και σε ακόμη ένα με τον όψιμο «νεοσυριζέο» Καλλίτση :τα εξυπνατζίδικα ισοδύναμα διά πάσα νόσο που επικαλούνται οι μέχρι χθες αντιεξουσιαστές του συριζα μοιάζουν σαν το μουστάκι –φερετζέ του πούστη.
Ότι λέει το μνημόνιο σας παιδιά, το βρίσκω πολύ πιο τίμιο να επενδύσετε πολιτικά στην επιτυχή κατάληξη του.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:08 μμ
elias
@πανε
Δεν ξέρω τι έχει κάνει η Σαβαίδου, το τελευταίο δίμηνο λόγω φόρτου έχω χάσει πολλά επεισόδια. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είναι απαράδεκτο με κάθε αλλαγή κυβέρνησης να αλλάζουν όλα τα πόστα. Ειδικό στο συγκεκριμένο ως ανεξάρτητη αρχή θα πρέπει να υπάρχουν άτομα υπεράνω πολιτικών κομμάτων.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:09 μμ
σχολιαστης
Να παραιτηθεί ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης αφου η μη αναγραφή είναι αυτοτελές …κακούργημα. Οταν αθωωθούν να επιστρέψουν. Αλλιώς τι νόημα έχει να οδηγείται ο οποιοσδήποτε πολίτης σε δίκη, να ταλαιπωρείται και να αθωώνεται;
Ετσι θα δικαιούνται να ζητάνε να παραιτηθεί αδίκαστη η Σαβαίδου. 🙂
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:10 μμ
σχολιαστης
Ο Καλίτσης προέκυψε τώρα συριζαίος ή το είχε πάθει νωρίτερα;.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:15 μμ
elias
Ο κυρ Αλέκος δύσκολα.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:40 μμ
σχολιαστης
Στον Καιάδα οι συνταξιούχοι, στον «αέρα» το ασφαλιστικό
http://www.capital.gr/oikonomia/3073924/ston-kaiada-oi-suntaxiouxoi-ston-aera-to-asfalistiko
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:58 μμ
Μιχάλης Μιχελής
@σχολιαστή
Όταν είσαι στο ΚΚΕ και θέλεις ν’ ανατρέψεις το σύστημα, αν δεν το κάνεις τότε που ψήνεται τ’ ατσάλι και αντί αυτού περνάς στην ηθικολογία και στην υπεράσπιση της ενυπάρχουσας τάξης πραγμάτων, μετά δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μια που ελάχιστοι θυμούνται το πολιτικό σου παρελθόν, να φτάσεις να υπερασπίζεις τέτοιες απόψεις σαν του Καλλίτση. Άλλωστε δεν είναι ο μόνος Κνίτης που κάνει καριέρα συστημικού. Λογογράφος του Τσίπρα, είναι ο υπεύθυνος του γραφείου του Άγγελος Τσέκερης, που το μόνο που έκανε για χρόνια, είναι να επαινεί το Ζαχαριάδη, φτιάχνοντας μέχρι στη θεωρία, ότι οι καημένοι οι Σοβιετικοί δεν ήθελαν να μπουν στην Τσεχοσλοβακία το ’68, αλλά τους τράβηξαν από το μανίκι οι Ανατολικογερμανοί, που μισούν τους Τσέχους!
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:19 μμ
δεξιος
Kαι οι σοφοί κινδυνεύουν.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500033495#ref=newsroombox
Βέβαια κάποιοι τα ξεκίνησαν αυτά.
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:37 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Μιχάλης Μιχελής
Γραφτηκε οτι υπαρχουν υψηλοσυνταξιουχοι στα ψηλα 🙂 του ΚΚΕ , δηλ. ενεργοι βουλευτες των εκλογων Σεπτεμβρίου 2015 (Αλεκα Παπαρηγα 43.000 , Λιανα Κανελλη 29.500 ετησιως)
Αλέκα Παπαρήγα (Επικρατείας)
Λιάννα Κανέλλη (Α΄ Αθηνών)
«ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΡΙΕΣ
Πέστε απ’ τα σύννεφα:Δείτε τι σύνταξη παίρνει η Λιάνα Κανέλλη και προπάντων η Αλέκα Παπαρήγα από το ΙΚΑ και το Ταμείο των δημοσιογράφων! Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την….
παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε
ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα.
[….]
http://www.inewsgr.com/115/deite-ti-syntaxi-pairnoun-i-kanelli-kai-i-papariga-apo-to-ika-kai-to-tameio-ton-dimosiografon.htm
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:37 μμ
Πάνος
Ο Καλλίτσης συριζαιος; Για σοβαρευτείτε… 😉
Απλά δεν είναι κολλημένος σ’ένα τυφλό μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο άνθρωπος, όπως συμβαίνει σε πολλούς άλλους, αρθρογράφους ή σχολιαστές 😉
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:40 μμ
Πάνος
Δεν είναι απολύτως τίποτα στην πράξη, γιατί διορθώθηκε στην επόμενη δήλωση, δυο χρόνια πριν.
Κάντε σοβαρή αντιπολίτευση επιτέλους, αλλιώς ο σύριζας θα είναι κυβέρνηση… επ’ αόριστον 😉
18 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:43 μμ
Πάνος
Ηλίας:
Μα σου είπα εγώ τι έχει κάνει. Έδωσε αναστολή σε πρόστιμο εταιρείας τοκογλύφων – η οποία ήταν πασίγνωστη στο πανελλήνιο γιατί συμμετείχε σ’ αυτήν και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 12:04 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Κανένας δεν είναι Σύριζα. Γιατί ο Σύριζα πέθανε. Ο αιθέρας του έμεινε να θυμίζει ότι το σύστημα προχωράει μόνο από τους ευδόκιμους, που έμαθαν να γλύφουν επαγγελματικά την εκάστοτε εξουσία. Αν λοιπόν μπήκες στην Εθνική Τράπεζα με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια περνάς στη Νέα Δημοκρατία που κυβερνά και μεταπηδάς κατόπιν στο Σύριζα που χρειάζεται προστάτες. Σε τέτοιες θέσεις οι ξέμπαρκοι είναι άχρηστοι!
@ Αφώτιστε Φιλέλληνα.
Προχθές στη Βουλή έγινε επεισόδιο, που επειδή ανακατεύθηκε στη μέση η Χρυσή Αυγή, τελικά καταλήξαμε στον τραμπουκισμό της κι όχι στην ουσία των λεχθέντων από τον βουλευτή Λαγό. Το ΚΚΕ πούλησε αέρα επιχείρηση (τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό του σταθμό) στον φασίστα Βρυώνη, που θεωρεί τον καλύτερο πολιτικό της Ελλάδας τον Καρατζαφέρη!
Τα λεφτά που εισέπραξε από την πώληση το ΚΚΕ, ουδέποτε έγιναν γνωστά όπως ορίζει ο νόμος (που την καθαρότητα της νομιμότητας υπερασπίζεται σφόδρα το κόμμα της εργατιάς). Η δε επιχείρηση του Βρυώνη κρύβεται πίσω από offshore την Κύπρο. Όταν λοιπόν τα είπαν αυτά, άρχισε το τροπάρι για την εγκληματική οργάνωση που τα εκστομίζει κι έτσι χάθηκε η ιστορία για μια ακόμη φορά. Για να δούμε λοιπόν τώρα, θα πάει το ΣΔΟΕ στον Περισσό και στο Βρυώνη, μια και ο Σύριζα καταθέτει νομοσχέδιο για τη νομιμότητα των τηλεοπτικών μέσων και για τους βαρόνους που τα ‘κονόμησαν!
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 6:30 πμ
σχολιαστης
Στην …πράξη, αν έχω κάνει κάτι παράνομο και επανορθώσω ετεροχρονισμένα, δεν τρέχει τίποτα; Συμφωνώ, αρκεί να εφαρμόζεται και στους πολίτες. Θα μειωθούν οι δίκες στο 1/10 των σημερινών. Θα μας κυνηγάνε οι φίλοι μας οι δικηγόροι.
Και πάντα είχα στο μάτι αυτό που λένε, δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου. :)Οταν διαπράττει παράβαση έστω λόγω …αφηρημάδας, πολιτικός που έχει νομικό επιτελείο στη διάθεσή του, πώς θα πας σε τιμωρία πολίτη γιατί έκανε μια παράβαση και δεν του δίνεις την ευκαιρία να επανορθώσει όποτε το θυμηθεί; 🙂
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 6:42 πμ
σχολιαστης
«αίφνης ανακάλυψαν ότι αυτή η συμφωνία, που την ψήφισαν και ήθελαν μαζί να την εφαρμόσουν, είναι «απαράδεκτα κακή». »
Ο Καλίτσης, όταν γράφει την προηγούμενη πρόταση, χάνει κάθε αξιοπιστία αμεροληψίας. Ολοι θυμόμαστε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούσαν δριμύτατη κριτική για τα …τσάμικα της ματωμένης διαπραγμάτευσης. Και όταν απαντούσαν το καλοκαίρι στο δίλημμα, ψηφίζω ή βγαίνουμε από την Ευρώπη, γιατί τα ορφανά του Τσαουσέσκου είχαν κρεμάσει τον Τσίπρα, κάποιος -ο συριζα- είχε φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και όταν ψήφιζαν τη μόνη επιλογή, ταυτόχρονα τόνιζαν ότι ήταν εγκληματικό το 7μηνο του Τσίπρα.
Μετά τις εκλογές ο Τσίπρας έκανε την επιλογή του να συνεργαστεί με το σύντροφο Καμμένο. Δεν τον είδα να προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτός διάλεξε να πορευθεί στηριζόμενος στο 39% του εκλογικού σώματος, το 20% και κάτι, αυτών που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, στο …λαό, με μόνο κριτήριο ότι οι ανελ δεν αντιδρούν σε ότι κάνει αρκεί να έχουν κομμάτι της εξουσίας. Μαζί θα πάνε τη χώρα στο διάολο.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 8:56 πμ
δεξιος
Αρκούν μερικές φωτογραφίες με τους σημερινούς αστέρες στα νιάτα τους για να μην περιμένει κανείς πολλά.
http://www.efsyn.gr/arthro/poy-sai-nioti
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:31 πμ
Μιχάλης Μιχελής
@δεξιέ
Μια εικόνα δεν είναι μόνο χίλιες λέξεις, αλλά και πολλές αναμνήσεις. Κι αυτό αφορά και την Αριστερά και τη Δεξιά. Αυτό αφορά όλους εκείνους που φρόντισαν από μικροί, να πιάσουν στασίδι για να σταδιοδρομήσουν σε τούτη τη χώρα. Αυτό αφορά κι εμένα, που αναλογιζόμενος το χρόνο που ανάλωσα περί της ηθικολογίας των οικολογικών ευαισθησιών μου, ήμουν πάντα στη απέξω, γιατί δεν υπήρχε ο σταθερός χώρος υποστήριξης των ιδεών της διαύγειας και του νεωτερισμού. Η Οικολογία στην Ελλάδα ήταν και είναι, κάτι σαν βρισιά ή διαπλοκή ή ονειροβασία. Η δεξιά ξέρει τι συγκεκριμένα θέλει, γι’ αυτό και κάθε νέος μέχρι πρότινος, φρόντιζε να πιάσει θέση στη νεολαία του κόμματος, για να πετύχει αυτά που δεν του επέτρεπε ο ηθικός ανταγωνισμός. Τα ίδια έκανε και η αριστερά, μετά την μεταπολίτευση, που είδε ότι το «μαγαζί Ελλάδα», έχει θέσεις αγκαζέ και για τα δικά της τυχάρπαστα όνειρα.
Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ, που ήταν εύκολη η υιοθεσία της αριστεροσύνης. Επακολούθησε το σκηνικό της φαυλότητας, που έφτασε μέχρι τις μέρες μας.
Παρατηρώ λοιπόν και μειδιώ, για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ο Σύριζα ήρθε να φέρει το καινούργιο! Χθες γιόρτασαν (σαν το Πολυτεχνείο έγινε κι αυτό), τα 15 χρόνια της Σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Ποιος πίστευε τότε, ότι αυτό το αγνό κίνημα, στη συνέχεια θα κάνει το δικό του «Κύκλο των χαμένων ποιητών»; Δηλαδή θα πετάξει απ’ έξω τους ηθικούς και θα κυριαρχήσει με τους τυχάρπαστους;
Η αέναη αυτή λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας, μέσω της άκρατης κομματικοποίησης, είναι εκείνη που κάνει τον Πάνο (πολύ σωστά να λέει), ότι ο Τσίπρας θα μείνει για χρόνια, μέχρι να χάσει τη θέση του από ένα άλλο «Τσίπρα».
Γιατί πολύ απλά έχουμε βρει το κουμπί της κυριαρχίας μας.
Φτύνουμε περισσότερο τους άλλους, για να μην προλαβαίνουμε να μας φτύνουν!
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:44 πμ
Πάνος
>>>Ποιος πίστευε τότε, ότι αυτό το αγνό κίνημα, στη συνέχεια θα κάνει το δικό του «Κύκλο των χαμένων ποιητών»; Δηλαδή θα πετάξει απ’ έξω τους ηθικούς και θα κυριαρχήσει με τους τυχάρπαστους; <<<
Εγώ.
…και ο δεξιός, υποθέτω 😉
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:45 πμ
Πάνος
Τα ίδια, φυσικά, θα συμβούν και με τον σύριζα. Απορώ γιατί αυτό προκαλεί τέτοια αναστάτωση, ως ιδέα 😉
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:53 πμ
Πάνος
>>>Στην …πράξη, αν έχω κάνει κάτι παράνομο και επανορθώσω ετεροχρονισμένα, δεν τρέχει τίποτα; <<<
Αν πρόκειται για μια παράλειψη δήλωσης φορολογημένου χρήματος, η οποία διορθώθηκε στη συνέχεια, δεν τρέχει και τίποτα φοβερό. Αν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, αλλάζει 😉
Σοβαρά τώρα, ΔΕΝ επιτυγχάνεται απολύτως τίποτα με κούφιες εκστρατείες κατά υπουργών, όπως ο Φλαμπουράρης ή ο Σταθάκης. Ειδικά όταν τις εξαπολύουν κόμματα που έχουν χάσει προ πολλού οποιαδήποτε αξιοπιστία σ’ αυτό το επίπεδο.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:54 πμ
σχολιαστης
Τι λέει ένας πρώην σύντροφος:
Μητρόπουλος: Το κράτος εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη -Ερχονται μεγάλες μειώσεις
Πηγή: Μητρόπουλος: Το κράτος εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη -Ερχονται μεγάλες μειώσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/231520/mitropoylos-kratos-eggyatai-mono-ti-vasiki-syntaxi-erhontai-megales-meioseis#ixzz3ozi29aCE
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:57 πμ
Πάνος
Καλά, το Μητρόπουλο περίμενες; Το λέω (ότι θα συμβεί) από… πρόπερσι 😉
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:00 πμ
σχολιαστης
Συμφωνούμε. αυτό που λέω είναι ότι αν δεν τρέχει τίποτα για τους πολιτικούς δεν υπάρχει λόγος να τρέχει και για τους πολίτες. Εδώ σου βάζουν πρόστιμο γιατί υπέβαλες ένα χαρτί ετεροχρονισμένα, ακόμα και 1 ώρα μετά την προθεσμία. Και το πληρώνεις χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι. Μιλάμε για …φορολογημένα 🙂
Κρατώ λοιπόν το δεν τρέχει τίποτα και περιμένω μια …γενική απλοποίηση στη νομοθεσία, ώστε κανένας πολίτης να μην ταλαιπωρείται αδίκως.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:00 πμ
δεξιος
Το θέμα δεν είναι η εξέλιξή τους που είναι αναπόφευκτη αλλά οι ζημιές που κάνουν μέχρι να ανέλθουν.
Στο παραδοσιακό κόστος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που είναι τα ρουσφέτια και οι προεκλογικές παροχές,στην Ελλάδα προστέθηκε και το κόστος από επεισόδια,καταλήψεις,φωτιές,σπασίματα,κλεισίματα δρόμων και άλλα παρόμοια που γίνονται για να αναδειχθούν από τους καταστροφείς τα στελέχη που θα κυβερνήσουν,φυσικά κάνοντας παρόμοια με τους προηγούμενους,και εγκαταλείποντας αυτά για τα οποία χάλασαν τον κόσμο.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:05 πμ
Μιχάλης Μιχελής
@ Πάνο (για αυτούς που αναστατώνονται ματαίως, περί της αναπόδραστης ξεφτίλας του Σύριζα).
Αυτός λοιπόν ο αφελής, που πιστεύει ότι ο Τσίπρας ήρθε να σώσει την πατρίδα, είναι το ίδιο αφελής μ’ εκείνο που πίστευε, ότι με το «όχι», έκανε την καλοκαιρινή επαναστατική του πράξη. Δηλαδή ξοδέψαμε 40 εκατ. σ’ ένα δημοψήφισμα, για να κάνουμε εθνικό γκάλοπ, στο να δούμε πόσοι είναι τελικά οι αφελείς σε τούτη τη χώρα.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:15 πμ
Πάνος
Μιχάλη,
αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα, όχι δικό μου. Εγώ ήξερα πολύ καλά γιατί ψήφισα όχι (αν και δεν ήθελα να γίνει δημοψήφισμα) κι αυτό δεν είχε να κάνει με τις μπουρδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Τα έγραψα τότε, αναλυτικά μέχρις αηδίας 😉
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:20 πμ
σχολιαστης
Κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ*:
Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης με αβέβαιη κατάληξη εκτιμώ ότι παίρνει η υπόθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «παραιτήσει» τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Η απαίτηση, διά του υπουργού Ευκλείδη «πότε επιτέλους θα φτάσει ο χειμώνας να καταπλήξω την Ευρώπη με τα trendy κασκόλ μου» Τσακαλώτου προς τη Σαββαΐδου να παραιτηθεί «διότι η κυβέρνηση είναι ευαίσθητη σε θέματα ηθικής τάξεως» πληροφορούμαι εγκύρως – και με τη σειρά μου πληρφορώ πάντα ενδιαφερόμενο, του Μεγάρου Μαξίμου συμπεριλαμβανομένου – απορρίπτεται! Η γυναίκα δεν παραιτείται.
Όχι μόνο γιατί δεν βλέπει το λόγο να το κάνει ,αλλά και γιατί πίσω απο αυτή την άκρως προσβλητική για την ίδια προσπάθεια διαβλέπει ότι υποκρύπτειται η πρόθεση της κυβέρνησης να την καταστήσει εκ προοιμίου ένοχο για ζητήματα για τα οποία δεν έχει καν κληθεί από τη Δικαιοσύνη να εκθέσει τις θέσεις της.
Άνθρωπός της με την οποίο συνομίλησα χθες το απόγευμα, μου ανέφερε ότι η Σαββαΐδου θεωρεί πως όσα της καμαρτυρούν θα καταπέσουν ως χάρτινος πύργος όταν κληθεί να δώσει εξήγήσεις και (εξακολουθεί να…) πιστεύει ότι «είναι αδύνατον ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί να μην αποδεχθούν τις εξηγήσεις που θα δώσει».
Ενδεικτικό της πρόθεσης της κ. Σαββαΐδου να οδηγήσει στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση είναι, κατά την πήγη μου που προανέφερα, το γεγονός ότι όταν ο Ευκλείδης με τα κασκόλ κλπ. Τσακαλώτος της έθεσε θέμα ευαισθησίας της κυβέρνησης περί τα θέματα ηθικής, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φέρεται να του αντέτεινε «δεν είδα η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους!».
Η ίδια πηγή με ενημερώσε ακόμη ότι την περίφημη υπόθεση των 78 εκατ. ευρώ για την οποία η Σαββαΐδου κατηγορείται επειδή διέταξε… επανέλεγχο από τις υπηρεσίες (!) την πληροφορήθηκε την Παρασκευή από τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα, καθώς η Εισαγγελία δεν της έχει καν διαβιβάσει κλήση για απολογία, για να ενημερωθεί για ποιο θέμα κατηγορείται…
Μα απαίτηση που την έχει και αυτή η γυναίκα. Δεν ρίχνει μια ματιά στην πρόσφατη Ιστορία να δει ότι επί Στάλιν όλα αυτά ήταν πολυτέλειες;
*Το αντέγραψα απο το Πρώτο Θέμα
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:24 πμ
δεξιος
@ Μιχάλης
Από τη στιγμή που η κοινωνία επιβραβεύει τους «αγωνιστές»,δηλαδή θεωρεί φυσιολογικό κάποιος π.χ. να καίει την Αθήνα νέος επειδή την επισκέφθηκε ο Κλίντον για να ανέλθει πολιτικά και να έχει την ευκαιρία να εμφανισθεί 15 χρονια αργότερα στη Νέα Υόρκη αυτοπροσώπως με τον ίδιο Κλίντον αφού ο αντιπρόεδρός του έχει ευχαριστήσει και την αμερικανική κυβέρνηση, όπως ο πρωθυπουργός που είχε καλέσει αρχικά τον Κλίντον όταν αυτός τα έσπαγε στο πεζοδρόμιο, είναι φυσικό να περάσουν και σε πιο τολμηρές επαναστατικές πράξεις όπως να κλείνουν τράπεζες και να κάνουν δημοψηφίσματα που θα τα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων για να υπογράψουν χειρότερα μνημόνια,αγωνιστικά όμως.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 10:27 πμ
Πάνος
Μέσα στις αηδίες περί κασκόλ ο Παπαχρήστος επισημαίνει κάτι πολύ σωστό: δεν ακούστηκε ακόμα «επισήμως» η άποψη της κ. Σαββαϊδου. Υποθέτω πως δεν θ’ αργήσει να συμβεί κι αυτό.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:58 πμ
Fil
Θα την πατήσουν από την Σαββαϊδου γιατί έμπλεξαν με άτομο καριέρας που σέβεται τη δουλειά της και δεν παίζει με αυτήν. Κυρίως είναι…γυναίκα.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 12:20 μμ
Πάνος
Θα δούμε, Φιλ. Αυτά (που γράφονται) δεν είναι καθόλου ασήμαντα – αν ισχύουν.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 1:10 μμ
arcades
Η Σαββαίδου επιδίωκε ασυλία με κατάθεση τροπολογίας:
http://www.efsyn.gr/arthro/asylia-epedioke-i-katerina-savvaidoy
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 1:26 μμ
Fil
Έχει καταντήσει αηδία να συκοφαντούνται άνθρωποι που απλώς κάνουν τη δουλειά τους καλά και δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς.
Χαρακτηριστική περίπτωση ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που τον σέρνουν πέντε χρόνια επειδή έβαλε τάξη στην ΕΛΣΤΑΤ. Πέντε χρόνια δε μπήκε ούτε αστερίσκος από την eurostat στα στοιχεία της υπηρεσίας των greek statistics. Εφάρμοσε τους κανόνες και τον κυνήγησαν γι’αυτό. Φυσικά όλες οι κατηγορίες κατέρρευσαν παταγωδώς.
Τώρα η Σαββαίδου. Βάζουν και τις φυλλάδες να γράφουν για «δεύτερο επανέλεγχο» Παναϊαμ Ελληνικά! (ΕΦΣΥΝ από Arcades)
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 1:26 μμ
Ενη
Σχετικά με το αρθρο.
Ο συντακτης του αναφερεται σε κεντρικους στοχους, που ειναι οι εξης τρεις:
Παταξη της διαφθορας .
Αξιολογηση στο δημοσιο.
Αμεσες δρασεις που θα δημιουργησουν θεσεις εργασίας.
Με αλλα λογια ταυτοχρονα με την υλοποιηση των μεταρρυθμισεων,
αμεσες δρασεις της κυβερνησης, οπως οι αποκρατικοποιησεις για να
προσελκυσουν επενδυτικά κεφαλαια που οπως ακριβως γραφεται
«υπεριπτανται της Ελλαδας αναζητωντας κερδοφορες επενδυσεις»
Ετσι με την αυξηση της απασχολησης και τη δημιουργία θεσεων εργασίας.
ισως η κοινωνία να μπορεσει να αντεξει τις επωδυνες μεταρρυθμισεις και
οπως χαρακτηριστικα γραφει ο αρθρογραφος, να μην βλεπει κανεις π.χ. οτι
«με τη συνταξη των παπουδων «επιβιώνουν» οι ανεργοι νεοι…….
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 1:29 μμ
Ενη
Για το θεμα Σαββαιδου, δεν το εχω παρακολουθησει, αλλά εχει κανεις την αισθηση οτι η κυβερνηση μαλλον διαπραττει…….μεγαλειωδη γκαφα.
Δεν μπορει ενα εμπειρο στελεχος να κανει…..χαζομαρες. 🙂
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 1:49 μμ
Fil
Το πράγμα είναι ξεκάθαρο.
Μπαινει ένας τεχνοκράτης σε μια θέση ευθύνης και επειδή δεν είναι χειραγωγήσιμος είναι το εύκολο θύμα. Στη χώρα της λάσπης δε, αυτόν τον τρόπο ξέρουμε. Τον κατηγορούμε για απιστία σε βάρος της υπηρεσίας, σκάνδαλα κλπ. Ζητήστε απλά την παραίτησή του βρε άχρηστοι, πιο τίμιο είναι και επειδή ο άλλος προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι μόνιμος πόσο μάλλον όταν για προιστάμενο έχει πολιτικό πρόσωπο.
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 2:44 μμ
Ενη
fil 1,49 pm.
+1
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 3:05 μμ
Ανανγώστης ο αθηναίος
Για την κα Σαββαϊδου (και την υπόθεση) δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα για την ακρίβεια, για τα ..γενικότερα έχω την άποψη μακριά από την πολιτική τα τίμια ηθικά νόμιμα (και παράνομα) , αυτά πρέπει να συναντιούνται μετά από ξεκαθάρισμα των υποθέσεων από αρμόδια και υπέυθυνα όργανα.
Παρόλα αυτά να πω στον αγαπητό Fil ότι πολλές φορές όταν ένας προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα πάει στο δημόσιο συμπεριφέρεται όπως (παλιά) ένας αριστερός με δράση και τέτοια που γινόταν επιχειρηματίας.
Οι παραδοσιακοί επιχειρηαμτίες (και δη ..δεξιών φρονημάτων) ήταν μια όαση ..σοσιαλιστικών αντιλήψεων σε σχέση με εργαζομένους, όρια για τη διεκδίκηση του κέρδους και τέτοια μπροστά του 😉
Δε λέω ότι η κα Σαββαϊδου είναι τέτοια περίπτωση, αλλά σχετικά με το επιχείρημα πείτε σε κάποιον που ανέλαβε δημόσια θέση ότι ..δεν σε θέλουμε άλλο και επειδής είναι από τον ιδιωτικό τομέα θα ..το καταλάβει.
Ίσα ίσα (θάλεγα) και πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν ΙΤ που ευδοκιμέι η (επιχειρηματική, αλλά και γενικότερα) ..εξάρτηση από το Δημόσιο
19 Οκτωβρίου, 2015 στις 5:26 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
δεξιος Οκτωβρίου 19, 2015 στις 8:56 πμ
Αρκούν μερικές φωτογραφίες με τους σημερινούς αστέρες στα νιάτα τους για να μην περιμένει κανείς πολλά.
http://www.efsyn.gr/arthro/poy-sai-nioti
Για μενα (ως μεγαλυτερος) ηταν πολυ χρησιμο. Συμπληρωσα τις γνωσεις μου για τους 45-55
1o σχολιο

21 Οκτωβρίου, 2015 στις 9:05 πμ
Fil
http://www.kathimerini.gr/835612/article/epikairothta/politikh/sthn-antepi8esh-perase-h-k-savvaidoy
Το είπα και ανωτέρω. Με γυναίκα καριέρας δεν ξεμπερδεύεις έτσι εύκολα.
21 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:12 πμ
lycabettus
Πολύ καλός ο παραλληλισμός με την ΕΛΣΤΑΤ (και τη θυματοποίηση του Γεωργίου).
Από τα δείγματα γραφής που έχουμε, προκύπτει πως και τώρα οι κατηγορίες μάλλον είναι αβάσιμες.
21 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:21 πμ
Πάνος
Τις κατηγορίες τις απεύθυνε η Δικαιοσύνη – η μία είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά μια σκοτεινή υπόθεση (με τοκογλυφία μέσα) που σέρνεται χρόνια. Μπορεί να είναι αβάσιμη επί της ουσίας, δεν το γνωρίζω αυτό, στον τύπο όμως (τουλάχιστον) φαίνεται ότι δεν είναι. Κάποιος έχει κάνει πατάτα στο σημείο αυτό: ή η Δικαιοσύνη ή η κ. Σαββαϊδου. Μέχρι να το ξεκαθαρίσουμε όμως, τι γίνεται;
ΥΓ. Το κόστος για την τυχόν επιλογή της καρατόμησης, αν δεν υπάρξει παραίτηση, είναι 250.000 ευρώ, ως αποζημίωση. Δεν ξέρω αν είναι μεικτά ή καθαρά. Το κόστος της παράτασης της προφανούς δυσλειτουργίας μάλλον είναι πολύ μεγαλύτερο.
21 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:28 πμ
kapetanios
το πιθανότερο είναι η Σαββαϊδου να γίνεται πολιτικός στόχος της κηβέρνησης του «νεοσυριζα». Είμαστε με την Σαββαϊδου και της εύχομαι καλή δύναμη–θα την χρειαστεί .Ο νεοσυριζας απλά δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ΟΥΡΤ ρε γατάκια !