Για μια ακόμα φορά επιχειρείται να μπει το κάρο μπροστά από το άλογο. Όσοι απέχουμε 10-15 ή 20 χρόνια από τη συνταξιοδότηση είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να πάρουμε σύνταξη, αλλά «ένα κάποιο» βοήθημα αλληλεγγύης (για να μη το πούμε ελεημοσύνης). Κι όμως, καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε ακόμα μεγαλύτερες εισφορές, για να συντηρηθεί με τις σάρκες μας ένα αδιέξοδο σύστημα . Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να πάμε από τον αντίστροφο δρόμο: άμεση κατάργηση κάθε διπλής – τριπλής κλπ σύνταξης. Περικοπές στις υψηλές συντάξεις. Υψηλές περικοπές κάθε πρόωρης σύνταξης που έχει δοθεί, μέχρι τη συμπλήρωση των «κανονικών» (δηλαδή αυτών που θα ισχύουν από δω και πέρα) ετών ασφάλισης. Και… αυξήσεις στις χορηγούμενες συντάξεις  όταν θα έχει σταθεί στα πόδια του το ασφαλιστικό σύστημα.

Πληρώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα την άθλια πολιτική του ΝΔΣΟΚ με τις πρόωρες κλπ συνταξιοδοτήσεις. Πληρώνουμε ακριβά την πολιτική και κοινωνική ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ανυψώσει σε «κόκκινη γραμμή» (στη διαπραγμάτευση με τους συν-εταίρους) την προάσπιση του άδικου και σκληρά ταξικού ισχύοντος συστήματος εις βάρος των πολλών συνταξιούχων, των εργαζομένων και των ανέργων – ξεχωριστά όμως εγκληματικού εις βάρος των νέων.

Πάρτε το αλλιώς, συριζαίοι. Μη συνεχίζετε τις εγκληματικές πολιτικές του ΝΔΣΟΚ. Η στροφή που επιχειρείτε οδηγεί στο γκρεμό και το ασφαλιστικό και τους «ασφαλισμένους», αλλά και εσάς τους ίδιους, ως κόμμα εξουσίας.

Πηγή: Εκτακτη εισφορά – σοκ στους μισθωτούς υπέρ του Ασφαλιστικού | φορολογικα, ρεπορτάζ | Ημερησία

Advertisements