Που σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς θα πληρώνουν επ΄ αόριστον (εκτός από αυτό που τους αναλογεί για την ΕΤ 3) και για την TV 100, με το γνωστό εκλεκτό της πρόγραμμα, που σπάει τα ρεκόρ θεαματικότητας 😉

Προστατεύεται η TV-100 και τα άλλα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής. Με την τροπολογία, προβλέπεται η εξαίρεση των υφιστάμενων μέσων ενημέρωσης που ανήκουν σε ΟΤΑ από το νομοσχέδιο.
Με την ίδια ρύθμιση, καταργείται η διάταξη του νόμου που επιτρέπει να δίνονται παρατάσεις στις θητείες των μελών του ΕΣΡ.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η αρχή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με την ευρύτατη συναίνεση», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι «τα μέλη του ΕΣΡ δεν έχουν συμπληρώσει όλα την προβλεπόμενη από το νόμο θητεία. Οποιαδήποτε αντικατάσταση προϋποθέτει την σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής». «Εδώ ανοίγει η δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση», τόνισε.
Με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας:
-Παρέχεται η δυνατότητα στο ΕΣΡ να απευθύνεται σε διεθνείς ορκωτούς λογιστές για την ονομαστικοποίηση των μετοχών. Σημειώνεται πως έτσι -ικανοποιείται η πρόταση που είχε καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
-Για τον αριθμό των περιφερειακών σταθμών θα λαμβάνονται υπ’ όψιν ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η γεωμορφολογία του εδάφους.
-Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμμετοχής αριθμού υποψηφίων, το ΕΣΡ δύναται να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει.
-Οι περιφερειακοί σταθμοί μπορούν να συνδέονται και με δύο παρόχους ψηφιακού προγράμματος.

Πηγή: Φάρος του Θερμαϊκού: Προστατεύεται η TV-100 με τροπολογία του Ν.Παππά