Αν ορίσουμε μια κλίμακα αποδυνάμωσης της χώρας, από το 1 ώς το 10, ο Τσίπρας παρέλαβε το Γενάρη στο 6 με τάση να πάει στο 5, και με τις ελεεινές «διαπραγματεύσεις» του Βαρουφάκη και τα πυρομανή ορφανά του Τσαουσέσκου και του Λαφαζάνη, έχει οδηγήσει την αποδυνάμωση στο 9.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, θέλει τη βοήθεια  των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για να περάσει όλα όσα με την άφρονα πολιτική του προκάλεσε. Γιατί βλέπει ότι η συμμαχία συριζα-ανελ. δεν αντέχει.  Ας μην κάνω χαρακτηρισμούς. 

capital.gr

Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Α. Τσίπρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10.26

Της Νίκης Ζορμπά

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Πρ.  Παυλόπουλο.  Τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.».

Με ατζέντα το Ασφαλιστικό

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για πρόσκληση των αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυροφορείται εδώ και ημέρες , μπαίνοντας στην τελική ευθεία των μαξιμινών σχεδιασμών, μετά το ψαλίδισμα που επέφερε στην κυβερνητική πλειοψηφία, η απώλεια δύο βουλευτών κατά την ψήφιση του δεύτερου μέρους των προαπαιτουμένων.

Παρότι επισήμως, η ατζέντα του συμβουλίου το οποίο αιτήθηκε ο κ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχει γνωστοποιηθεί, είναι βέβαιο ότι στο τραπέζι της Ηρώδου Αττικού θα βρεθεί νυν υπέρ πάντων το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε χθεσινό δημοσίευμά του με τίτλο: Τσίπρας σε πολιτικούς αρχηγούς: Όλοι μαζί τις «κόκκινες γραμμές» για το Ασφαλιστικό, το Capital.gr , ανέφερε: 

Πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς (πλην Χρυσής Αυγής) να θέσουν όλοι μαζί τις «κόκκινες γραμμές» έναντι των δανειστών για το Ασφαλιστικό, προσανατολίζεται να απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr.

Ως είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου γίνονταν ασκήσεις επί χάρτου τις τελευταίες ημέρες, για τον τρόπο αλλά και το περιεχόμενο που θα λάμβανε το αίτημα του κ. Τσίπρα στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για «διάλογο».

Το φιάσκο της εκλογής προέδρου στη Ν.Δ, είναι προφανές ότι «τράβηξε» χειρόφρενο στους μαξιμινούς σχεδιασμούς, διότι ο πρωθυπουργός προγραμμάτιζε η πρόσκληση να συμπέσει με την ανάδειξη του νέου «γαλάζιου» προέδρου, όπερ σήμανε «αλλαγή σχεδίου», όταν διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή «φρουράς» στην κορυφή της Ν.Δ, θα τραβήξει σε μάκρος.

Advertisements