Οι συριζαίοι μετά το δημοψήφισμα του διχασμού και το τετραπλό άξελ,  δέχονται τα πάντα. Επειδή όμως κάνουν και τον σκληρό τρομάρα τους, τα δέχονται με 1 τουλάχιστον μήνα καθυστέρηση ώστε να γίνει η ζημιά όσο το δυνατό μεγαλύτερη ώστε να βγει το πνεύμα της …αντίστασης.  Επειδή δεν ξέρουμε πόσο θα είναι ακόμα στην εξουσία, καλό είναι …να το κοιτάξουν.  Δεν ξέρετε την τύφλα σας, ρωτάτε και κανέναν άλλο ρε!

iefimerida.gr

Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση -Κομάντος της Frontex στα σύνορα

Πηγή: Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση -Κομάντος της Frontex στα σύνορα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/239036/piso-olotahos-apo-tin-kyvernisi-komantos-tis-frontex-sta-synora#ixzz3tL44VqUz

Η Ελλάδα σήκωσε τα χέρια ψηλά για το προσφυγικό. Συμφώνησε σε όλα με την Ευρωπαϊκή Ενωση – μετά τις διατυπωθείσες απειλές για έξοδο της χώρας από την Σένγκεν – και έστειλε αίτημα για έκτακτη βοήθεια από την ΕΕ.

Ετσι, η Frontex ανακοίνωσε ότι θα «σφραγίσει» τα χερσαία, βόρεια σύνορα της Ελλάδας αναπτύσσοντας δύναμη 600 ανδρών κομάντος ενώ θα γίνεται από κοινού με τις ελληνικές αρχές, καταγραφή των μεταναστών. Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί φόβους ότι θα εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Όλα όσα γίνονται σήμερα είναι όσα η κυβέρνηση είχε αρνηθεί στην σύνοδο του Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η κατάσταση η οποία περιγράφεται ως… αφρικανική από τους εταίρους στην Ένωση και απειλούν την Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν.

Στο μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι «υλοποιούμε όσα είχαμε συμφωνήσει» ωστόσο διατυπώνονται φόβοι ότι συγκεκριμένες χώρες προωθούν το σενάριο κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου.

Οι περισσότερες πρώην ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ζήτησαν την αποβολή της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβακία καταφέρθηκαν κατά της Ελλάδας, ενώ ο Λιθουανός επίτροπος σε επιστολή του περιέγραψε τις καταστάσεις που είδε στη Λέσβο ως εικόνες από την Αφρική.
Παράλληλα φαίνεται ότι ανοίγει ξανά από τις ΗΠΑ το θέμα με τις βίζες, καθώς όλα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί θα προχωρήσουν σε αναθεώρηση του καθεστώτος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε και δέχθηκε μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης.
Πλέον η χώρα μας έχει πάρει μια άτυπη παράταση ως τις 17 και 18 του μήνα οπότε και θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής ώστε να δείξει ότι κάνει προσπάθειες για τη συγκράτηση της ροής των μεταναστών.

Τα αρνητικά δημοσιεύματα και οι απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ στην Ειδομένη χτύπησε «καμπανάκι» στην κυβέρνηση η οποία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των εταίρων μας ως προς το μεταναστευτικό. Ολα αυτά μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων στον ευρωπαϊκό Τύπο κατά της Ελλάδας την οποία κατηγορούσαν ότι δεν παίρνει μέτρα και δεν ζήτησε ποτέ την βοήθεια της ταχείας δύναμης επέμβασης, δεν ενεργοποίησε τα 30.000 σημεία υποδοχής και δεν ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας.
Σε ένα τέτοιο κλίμα, άρχισαν να αναπτύσσονται φωνές οι οποίες ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του Σένγκεν. Πληροφορία που επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος από τη μία διέψευσε ότι έγινε επίσημα συζήτηση των αρμόδιων επιτρόπων της ΕΕ για να τεθεί για μια διετία εκτός Σένγκεν η Ελλάδα, από την άλλη όμως παραδέχθηκε πως κάποιες χώρες το συζητούν. «Μία τέτοια συζήτηση (για έξοδο της Ελλάδας) έγινε εκτός συνεδρίασης από συγκεκριμένες χώρες που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα μας» όπως είπε.
Παράλληλα, άρχισε να επαναφέρεται εκ νέου από ορισμένους κύκλους, το σενάριο περί κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στα θαλάσσια σύνορα. Ενα σενάριο που στεντορείως μέχρι τώρα απορρίπτει η Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Frontex
«Ο οργανισμός Frontex συμφώνησε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) με την Ελλάδα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στα σύνορα της χώρας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου ο οργανισμός θα συνδράμει με την καταγραφή των μεταναστών. Η ανάπτυξη των υπαλλήλων του οργανισμού θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Με την κοινή επίσκεψη που διεξήχθη μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων του Frontex θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες της εγκατάστασης.

Η ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού Frontex στα ελληνικά νησιά και τη βοήθεια στην καταχώριση και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας ήταν μεταξύ των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της «Οδού των Δυτικών Βαλκανίων» τον Οκτώβριο.
Η Frontex βοηθά τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και την καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών. Ο οργανισμός έχει σήμερα 195 υπάλληλους στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές, αναλαμβάνοντας την αναγνώριση και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μόνο στο hotspot της Λέσβου, Frontex αναπτύσσει επί του παρόντος περίπου 83 αξιωματικούς.
Τον Οκτώβριο, η Frontex κάλεσε τα κράτη μέλη να παράσχουν 775 συνοριοφύλακες για τις δραστηριότητές της, με 600 που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Τα κράτη μέλη έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει 447 υπαλλήλους».

Δραματικό αίτημα για βοήθεια στην ΕΕ
Παράλληλα, αίτημα στην ΕΕ να ενεργοποιήσει την Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κρίση προσφυγικών ροών στην Ειδομένη αλλά και την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, απέστειλαν τα εφόδια που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Το ελληνικό αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια αποτυπώνει με αριθμούς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ενδεικτικά ζητάμε, μεταξύ άλλων από την Ε.Ε. να μας συνδράμει παρέχοντας 100 χιλιάδες υπνόσακκους, άλλα τόσα αδιάβροχα, 50 χιλιάδες μάλλινες κουβέρτες, 800 κοντέινερ με θέρμανση, 26 ασθενοφόρα και 1.000 κρεβάτια.

Δείτε την λίστα με το ελληνικό αίτημα που παραπέμπει σε «πολεμική» κατάσταση.

Α/Α
Είδος
Ποσότητα
1. Λεωφορεία: 20
2. Ασθενοφόρα: 263. Μικρά λεωφορεία (μίνι βαν): 17
4. Οχήματα 4χ4: 10
5. Αντλία νερού: 6
6. Γεννήτριες – 6 kW Diesel μονοφασική: 4
7. Κοντέινερ με θέρμανση για τη φιλοξενία ανθρώπων: 800
8. Κρεβάτια: 1.000
9. Φορητές τουαλέτες: 100
10. Φορητές ντουζιέρες: 50
11. Τέντες για το χειμώνα (240m2): 500
12. Τέντες για το χειμώνα 6-8 ατόμων: 1.000
13. Υγειονομικά Κοντέινερ (τουαλέτες & ντουζιέρες): 90
14. Θερμαντήρες για σκηνές με στερεά καύσιμα: 950
15. Διαθέσιμες κουβέρτες έκτακτης ανάγκης, έλλασμα: 80.000
16. Ελαστικές μπότες – μέχρι τα γόνατα: 2.000
17. Αδιάβροχα: 100.000
18. Διαθέσιμες κουβέρτες μάλλινες: 50.000
19. Υπνόσακοι: 100.000
20. Ψάθες: 5.000
21. Κουκέτες 3,000
22. Κουτί πρώτων βοηθειών: 100,000
23. Πλακίδια φορητού δαπέδου ασφαλείας -92 x 92 cm: 1.000

Η ανακοίνωση της FRONTEX
«Ο οργανισμός Frontex συμφώνησε σήμερα με την Ελλάδα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στα σύνορα της χώρας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου ο οργανισμός θα συνδράμει με την καταγραφή των μεταναστών. Η ανάπτυξη των υπαλλήλων του οργανισμού θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Με την κοινή επίσκεψη που διεξήχθη μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων του Frontex θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες της εγκατάστασης.
Η ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού Frontex στα ελληνικά νησιά και τη βοήθεια στην καταχώριση και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας ήταν μεταξύ των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της «Οδού των Δυτικών Βαλκανίων» τον Οκτώβριο.

Η Frontex βοηθά τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και την καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών. Ο οργανισμός έχει σήμερα 195 υπάλληλους στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές, αναλαμβάνοντας την αναγνώριση και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μόνο στο hotspot της Λέσβου, η Frontex αναπτύσσει επί του παρόντος περίπου 83 αξιωματικούς.

Τον Οκτώβριο, η Frontex κάλεσε τα κράτη μέλη να παράσχουν 775 συνοριοφύλακες για τις δραστηριότητές της, με 600 που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Τα κράτη μέλη έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει 447 υπαλλήλους».

Advertisements