ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Βαρυσήμαντες δηλώσεις του Τσίπρα στην τελετή αγιασμού των υδάτων: «Όταν πηγαίνεις όλο αριστερά, βρίσκεσαι κάποια στιγμή δεξιά. Αν συνεχίσεις όμως να στρίβεις προς την ίδια κατεύθυνση βρίσκεσαι πάλι αριστερά – οπότε τους την έφερες!». Γράφονται ατελείωτες αναλύσεις για τον πρωθυπουργικό λόγο, που συνοψίζονται στο κλασσικό «πως μη το ‘πες»;
Ο Βαγγέλας εκλέγεται αρχηγός της ΝΔ. Ένα κουρασμένο μισό χαμόγελο διαγράφεται υπό τη σκιάν του αριστερού μύστακος ενώ ο αρχηγός ακούγεται να μονολογεί θυμόσοφα «τι ήθελα και έμπλεξα, να ‘ουμ’;». Ο Κυριάκος είναι εκνευρισμένος με το ανεξιχνίαστο χαμόγελο της Ντόρας και ξεσπάει στον θαλερό γέροντα: «χίλιες φορές σου είπα να μη μου ευχηθείς καλή επιτυχία, εσύ τίποτα!» λέει με ραγισμένη φωνή και φεύγει βροντώντας πίσω του την πόρτα δυνατά. Τόσο δυνατά που σηκώνεται ένα μικρό νέφος άχνης από τις πιατέλες με τους κουραμπιέδες.
Ο Λεβέντης σε συνέντευξη στους ΝΥΤ προβλέπει ότι η κυβέρνηση έχει ζωή μόλις δύο μηνών, αλλά επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα δώσει δεκανίκι στον Τσίπρα.
Ο Γιάνννης εξαγγέλλει τη ίδρυση κόμματος με αποκλειστικό θέμα την προστασία της πολικής αρκούδας.
Στην Ισπανία σχηματίζεται κυβέρνηση σοσιαλιστών και ποδέμος. Ο Σόιμπλε, στο άκουσμα της είδησης, πετάγεται πάνω και βηματίζει πέρα δώθε, μέχρι να καλμάρουν τα νεύρα του, ενώ βρίζει σε μια ακατάληπτη διάλεκτο του Μέλανος Δρυμού.
Στην καλύβα υπάρχουν σκέψεις για αναστολή της λειτουργίας της (για 257η φορά). Το στοίχημα δίνει με το ζόρι 1,1 υπέρ αυτής της πιθανότητας.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Η Βουλή ψηφίζει νόμο με τον οποίο θεωρείται υποχρεωτικός ο γάμος για τους επισκόπους. «Δεν έχει σημασία αν ο γάμος είναι ετεροφυλικός ή ομοφυλικός» διευκρινίζει ο Τσίπρας στην αγόρευσή του. «Για εμάς τους αριστερούς που στρίβουμε δεξιά μέχρι να ξαναβρεθούμε αριστερά, όλοι είναι παιδιά του Θεού». Διευκρινίζεται από τον Φίλη ότι οι διατάξεις του νόμου αφορούν τους μελλοντικούς επισκόπους και όχι τους εν ενεργεία. «Από τα ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!» δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου, ξεφυσώντας.
Ο Βορίδης αναγγέλλει την ίδρυση νέου πατριωτικού κόμματος. Ο Σπύρος γίνεται έξαλλος και στέλνει απανωτά τουϊτ εξηγώντας ότι αυτός το σκέφτηκε πρώτος. Σε τυχαία συνάντησή τους στον προθάλαμο της Βουλής ανταλλάσουν βαριές κουβέντες και πιάνονται στα χέρια. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τους χωρίσει και τρώει κατά λάθος μια μπουνιά στο μάτι, το καλό, το τσακίρικο – αυτό που έχει για μακριά, όχι το άλλο, που το έχει για κοντά. Η αντιπαράθεση συνεχίζεται κοσμίως (μπινελίκια χωρίς σωματική βία) στο σταθμό πρώτων βοηθειών, ενώ ο Κυριάκος αφήνει δυο δάκρυα να κυλήσουν, από το μάτι που έχει για κοντά, όχι το άλλο το καλό, το τσακίρικο, διότι αυτό έχει κλείσει, προσωρινά.
Ο Λεβέντης δίνει συνέντευξη στη ΕΡΤ και προβλέπει κατάρρευση της κυβέρνησης σε τρεις μήνες, το πολύ.
(Μη περιμένετε πρόβλεψη για τον Γιάνννη – ασχοληθήκαμε μ’ αυτόν το Γενάρη, φτάνει τόσο).
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Πάμπλο Ιγγλέσιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Στη συνάντησή του με τον Σόιμπλε του παραδίνει ένα λαγοτόμαρο σε ειδική προθήκη, για να στολίσει το γραφείο του. Ο Γερμανός υπουργός μουρμουρίζει αρχαίες σαξωνικές κατάρες και όταν αποχωρεί ο Ισπανός δίνει εντολή να θάψουν το λαγοτόμαρο στον κήπο. Βαθειά. Μετά, αρχίζει να πίνει τσίπουρο και να καπνίζει ελληνικά τσιγάρα.
Στην καλύβα ξεκινάει μεγάλος καυγάς μεταξύ της Δύστροπης Πραγματικότητας και του δεξιού, ο οποίος καταλήγει σε γενικευμένη σύρραξη – ευτυχώς χωρίς μπουνιές, λόγω αποστάσεως. Ο Αναγνώστης (ο Αθηναίος) ετοιμάζει έναν κανονισμό δεοντολογίας για τους σχολιαστές, ο οποίος δεν εφαρμόζεται διότι είναι γραμμένος στα Αραμαϊκά.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Ο Γιάνννης γίνεται ξανά πρώτο θέμα διεθνώς λόγω της γυμνής φωτογράφησης για καλό σκοπό που κάνει με τη Ραχήλ, για το νέο PLAYBOY. «Είχα προτείνει στη Ζωή, αρχικά» δηλώνει «αλλά βρήκε την ιδέα αντισυνταγματική, ανεδαφική και επονείδιστη, αν δεν έχει προηγηθεί εντατική δίαιτα». Στη φωτογράφηση παίρνει μέρος και ο Βασίλης Λεβέντης (σόλο) ο οποίος δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα είναι στη θέση της το πολύ ένα εξάμηνο ακόμα. Κάτι δήλωσε και η Ραχήλ.
Σαρωτικός ανασχηματισμός. Φεύγει η μισή κυβέρνηση και παίρνει τη θέση της άλλης μισής, η οποία κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο Τσίπρας για να δείξει ότι δεν εξαιρεί τον εαυτό του αλλάζει θέση με τον Φλαμπουράρη. «Είναι απόδειξη ότι όταν λέμε ότι στρίβουμε συνεχώς δεξιά με στόχο να ξαναβρεθούμε αριστερά, το εννοούμε!» δηλώνει στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια ακατάσχετης πολυλογίας δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη από την έκπληξη.
Στο Γιούροκρουπ ο Ισπανός, ο Πορτογάλος και ο Ιταλός ξεκαρδίζονται με τα ανέκδοτα που τους λέει ο Τσακαλώτος. Ο Σόιμπλε έχει εμφανιστεί με κοντή ψαρή γενειάδα και δεν μιλάει ούτε καν στον Ντάισενμπλουμ. Κάποια στιγμή αποχωρεί από την αίθουσα και λίγο αργότερα όλοι γίνονται παπί γιατί ανοίγουν οι αυτόματοι πυροσβεστικοί κρουνοί. Τους πάει όλους τσιρλιπιπόμ ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση, μέχρι που εμφανίζεται ο Σόιμπλε με αφρούς στην κεφαλή, κρατώντας ένα μισολιωμένο τσιγάρο στο χέρι.
Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Βαγγέλας εντυπωσιάζει τους ευρωπαίους δεξιούς ηγέτες, κυρίως με το μουστάκι του. «Είναι ίδιο με του Μοναρχίξ!» δηλώνει ο Σαρκοζύ με ύφος που δεν σηκώνει αντίρρηση. «Εμένα μου θυμίζει τον Βίσμαρκ» λέει η Μέρκελ σε δήθεν αδιάφορο τόνο. Στην πραγματικότητα ουδεμία σκασίλα είχε για το μουστάκι του Βαγγελά, αλλά δεν της ερχόνταν καλά ν’ αφήσει να κυριαρχήσει στη σύνοδο η άποψη του Νικολά. Ο ίδιος ο Βαγγελάς, παρντόν, ο Βαγγέλας, δείχνει να το απολαμβάνει.
Στην καλύβα ουδέν νεότερον, εκτός από κάτι μερεμέτια στη σκεπή, καθάρισμα καμινάδας, νέο σπιτάκι για το σκύλο κλπ.
(Πηδάμε οχτώ μήνες με τη μία διότι θα καταντήσει αηδία και πάμε Δεκέμβριο)
*
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Βασίλης Λεβέντης συμμετέχει σε μια από τις παιδικές χορωδίες που ψέλνουν τα κάλαντα στον Τσίπρα, παίζοντας μελόντικα. «Ήταν ο μόνος τρόπος για να συναντηθούμε, όπως μου είχε υποσχεθεί πέρυσι» δηλώνει στους δημοσιογράφους. «Του εξήγησα ότι στην κυβέρνησή του απομένουν με το ζόρι τρία χρόνια ακόμα, αλλά εγώ δεν θα γίνω δικό του δεκανίκι. Αυτός μου έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα ότι η συνεχής στροφή προς τα δεξιά θα τον φέρει ξανά αριστερά, αλλά δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσε». Θα έλεγε κι άλλα αλλά εμφανίστηκε η Περιστέρα κρατώντας ένα δίσκο με κουραμπιέδες και ο πρόεδρος έστρεψε προς τα εκεί το ενδιαφέρον του.
Ο Βαγγέλας καταπλήσσει τους πάντες καθώς εμφανίζεται στη Βουλή με ξυρισμένο μουστάκι. «Δεν αρκεί αυτό!» λέει στους συναδέλφους του της ΝΔ (όσους έχουν απομείνει). «Περιμένετε λίγο να μεγαλώσουν οι τρίχες που φύτεψα στο κεφάλι και η ΝΔ θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει με νέα δυναμική την εξουσία»! Κάποιοι ενθουσιώδεις αρχίζουν να προτείνουν βαφές μαλλιών, αλλά οι περισσότεροι αποχωρούν διακριτικά για το καφενείο.
Κυκλοφορούν τα περιοδικά με τις χριστουγεννιάτικες γυμνές φωτογραφήσεις επωνύμων (και πάσης φύσεως ψώνιων) για καλό σκοπό. Ουδείς δίνει σημασία, διότι οι πάντες πλέον ξεβρακώνονται και φωτογραφίζονται για καλό σκοπό. «Πρέπει να βάλουμε κάτι σαδομαζό στο πρότζεκτ την επόμενη φορά» προτείνει ο Γιάνννης στη Ζωή, ο οποία βρίσκει επονείδιστο ότι ενώ γδύθηκε για καλό σκοπό δεν προκάλεσε το παραμικρό ενδιαφέρον.
Κλιμάκιο της καλύβας βρίσκεται στη Γερμανία για να πάρει συνέντευξη από τον Σόιμπλε, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα έχει παραιτηθεί από την κυβέρνηση. Συναντάμε έναν καλόκαρδο χίπστερ, σχεδόν χίπυ, ο οποίος φουμέρνει το ένα τρίφυλλο μετά το άλλο και διασκεδάζει τους πάντες στην κλινική με αφηγήσεις για λαγούς που έγδαρε και για λαγοτόμαρα. Στην πτήση της επιστροφής ο δεξιός είναι προβληματισμένος, ο Αναγνώστης γράφει σχόλια στο τάμπλετ (έχει προσθέσει το Αραμαϊκό αλφάβητο), ο Μήτσος στρίβει το μουστάκι κάθε φορά που πλησιάζει η αεροσυνοδός κι εγώ λέω μέσα μου πως δεν θα γράψω Καζαμία για την επόμενη χρονιά, κάτι που στο στοίχημα παίζεται με πολύ χαμηλή απόδοση.
Ευτυχές το νέον έτος 2017! Υγεία και Τύχη!
32 Σχόλια
Comments feed for this article
24 Δεκεμβρίου, 2015 στις 11:29 μμ
δεξιος
Λες να τσακωθώ με την Δ.Π. για κάτι που λέει ένας ποταμίσιος κεντροαριστερός;Δεν το πιστεύω.
http://www.booksreview.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=273:2013-09-30-12-48-06&catid=77:-44–2013&Itemid=55
Το 1975, ένα μόλις χρόνο μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας (ανά κάτοικο, σε όρους ίσης αγοραστικής δύναμης) ήταν ίσο με το 88,5% του μέσου εισοδήματος των 15 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2004 (δηλαδή πριν την διεύρυνση προς τις χώρες του πρώην «Ανατολικού μπλοκ», συν Μάλτα και Κύπρο). Με άλλα λόγια, το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα ήταν μόλις 11,5% χαμηλότερο από αυτό του μέσου Δυτικοευρωπαίου.
Χρόνια πολλά και ευτυχές το νέον έτος 2016 και δυστυχώς όχι 1976.
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 8:39 πμ
Πάνος
O καζαμίας του economist για τριάντα χώρες – και την Ελλάδα (για την οποία τα προβλέπει… σκούρα)
http://mignatiou.com/2015/12/to-elliniko-paradoxo-ti-provlepi-o-economist-gia-tin-ellada-ke-alles-ikonomies/
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 8:57 πμ
σχολιαστης
Χρόνια πολλά παίδες και κόρες!
Δεξιέ, το 1976 ήταν σίγουρα καλύτερο γιατί είμαστε πιτσιρίκια 🙂
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 10:39 πμ
papoylis
Χρόνια πολλά σε όλους/ες , υγεία και καλή χρονιά
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 11:38 πμ
filalithisblog
αδερφέ ,κάτι άσχετο…μήπως γνωρίζεις κάτι σχετικά ή μήπως τσάμπα ωρύομαι?…http://filalithisblog.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 11:41 πμ
Ενη
Στον Καζαμια «επικρατουν» κυρίως, ο Σοιμπλε, ο Βαγγελας και τα …….μουστάκια. Ολοι οι αλλοι δευτερευοντες συντελεστες. 🙂
Καλη Χρονια σε ολους. Δεν λεω σε ολες, μιας και δεν βλεπω αλλη απο την Ενη στην Καλυβα.
Στην Καλυβα μακροημερευση και εμπνευση στον Καλυβαρχη.
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 12:30 μμ
M
—
Εγώ περίμενα να αναθέσεις την συγγραφή του Καζαμία σε……. άλλον!
Τέλος πάντων, αφού θέλεις να τα κάνεις όλα μόνος σου!!
Χρόνια Πολλά σε όλους!
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:06 μμ
Πάνος
Φιλαλήθη,
ΔΓ/ΔΑ. Καλές γιορτές!
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:07 μμ
nikiplos
Ευχές για όλους! Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και μέρες ασυγνέφιαστες…
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:14 μμ
Πάνος
Ένη,
είσαι όντως η μοναδική μας σχολιάστρια εδώ, αυτή τη εποχή. Ωστόσο πολλές γυναίκες μας επισκέπτονται, αρκετές σχολιάζουν κιόλας τα ποστ… στο φ/μπ.
Καλές γιορτές στην Ένη και σ’ όλους τους σχολιαστές της καλύβας 🙂
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:41 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι ότι καλύτερο.
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:58 μμ
Ενη
Ενταξει πηρα τις ευχες κι΄εγω. Συγκαταλεγομαι σε «ολους». Ευχαριστω. 🙂 Επισης Καλη Χρονιά.
Μην τα παρετε τοις μετρητοις, αστειευομαι.
Παω για Χριστουγεννιατικο τραπεζι.
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 3:12 μμ
χρυσηίς
Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 3:54 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Πολυ καλος ο ημι-Καζαμιας, επιφυλλασομαι!!!
Απο το 2017 ολα θα βαινουν ολο και καλυτερα!!
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 6:41 μμ
Γιάννης -2
Καλά Χριστούγεννα! Χρόνια Πολλά σε όλους -τον οικοδεσπότη μας, τους σχολιαστές, τους επισκέπτες- και Κάθε Καλό τις Γιορτινές αυτές Ημέρες και στο ερχόμενο Νέον Έτος!!!!
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 6:45 μμ
σχολιαστης
Α.Φ. αφού δεν φορολογείται γιατί δε λες από το 2016; 🙂
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 6:50 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Τώρα διάβασα και τον καζαμία 😆 🙂
Έπρεπε να βάλεις πάντως και κανα καλοκαιρινό μήνα, έτσι, για να μην έχουμε αγωνία – όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία… τότε σκάνε τα ωραία. 😮
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 7:10 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Μόνο που δεν λέει ακριβώς τα ίδια μέ σένα πονηρούλη. 😉
Λες να τσακωθώ με την Δ.Π. για κάτι που λέει ένας ποταμίσιος κεντροαριστερός;Δεν το πιστεύω.
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 9:41 μμ
Πάνος
Δημήτρης Μάρδας
Το Χριστουγεννιάτικο δώρο του ΔΝΤ προς Βενιζέλο:
«Η αναδιάρθρωση του χρέους, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ, έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ λίγη»(και όχι απλά λίγη). Αυτό έγραφε εκτός των πολλών άλλων η έκθεση του ΔΝΤ που εγκρίθηκε από το ΔΣ του ταμείου στις 7 Δεκεμβρίου.
Αυτά προσπαθούσα να εξηγήσω στον κο Βενιζέλο στη Βουλή, όταν υποστήριζα ότι η καθαρή μείωση του χρέους ήταν της τάξης των 52,1 δις και όχι των 138 δις ευρώ αλλά μάταια. (Βλ. ακολούθως το link). O ίδιος όσο και φίλοι του ανταπάντησαν στις θέσεις μου προτάσσοντας μια μεθοδολογία σωστή εν πολλοίς μεν, αλλά εκτός θέματος.
Το ρέκβιεμ του μύθου περί success story και στο θέμα του κουρέματος του χρέους του 2012, έρχεται πια και δια στόματος ΔΝΤ.
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/psi-o-benizelos-kai-i-ieri-toy-agelada
25 Δεκεμβρίου, 2015 στις 10:12 μμ
σχολιαστης
Ας μειώσει ο Μάρδας έστω και λίγο το χρέος αντί να πουλάει με ένα λεπτό τις τράπεζες και ας μιλήσει μετά. 🙂
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 12:31 πμ
ΣΑΘ
@ Πάνος
# «Η αναδιάρθρωση του χρέους, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ, έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ λίγη»(και όχι απλά λίγη). #
Η μετάφραση που χρησιμοποιείται εδώ, δεν είναι απολύτως ακριβής.
Η ακριβής φράση της έκθεσης του ΔΝΤ είναι:
«Debt restructuring, when it came, was often too little
too late.»
Στο πρωτότυπο, δηλαδή:
α) Έχουμε απλώς «όταν έγινε» και όχι «ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ».
β) Έχουμε τη λέξη «συχνά», η οποία στη μετάφραση παραλείπεται εντελώς.
γ) Έχουμε απλώς «πολύ αργά» και όχι «πάρα πολύ αργά».
δ) Έχουμε απλώς «πολύ λίγη» και όχι «πάρα πολύ λίγη».
Αθώο μεταφραστικό λάθος;
Click to access IMFPAPER.pdf
Χρόνια πολλά, με υγεία και ειρήνη, σ’ εσάς και σε όλη την παρέα τής φιλόξενης «Καλύβας».
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 12:34 πμ
Πάνος
ΣΑΘ,
χρόνια πολλά – με Υγεία και Τύχη!
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:14 πμ
ΣΑΘ
Χρειάζεται κι αυτή η πουτ@@α (γαμ@@@@η) η τύχη…
«…και τύχης δείσθαι λαμπράς», κατά πως το ‘πε κι ο αρχαίος εκείνος σοφός…
Αλλιώς…
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:54 πμ
aftercrisis
PSI 2012:
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (ήδη επικυρωμενα και από την Eurostat) δικαιώνουν τον κ. Μάρδα.
Το δημόσιο χρέος ήταν :
318,7 δισ. ευρώ (175,1% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2013
303,9 δισ. ευρώ (157,2% του ΑΕΠ) το 2012.
Το 2011 (προ PSI) ήταν 355,1 δισ. ευρώ (170,3% του ΑΕΠ)
Tο 2010 έκλεισε με 329,5 δισ. ευρώ (148,3% του ΑΕΠ).
Σημειώνεται, ότι ήδη το 2013 το 74,2% του χρέους της χώρας ήταν σε μακροπρόθεσμα δάνεια εκτός αγορών του EFSM ή διακρατικά.
Έχουε και λέμε: 355,1 – 303,9 = 51,2 δις ευρώ που είναι περίπου το νούμερα που δίνει ο κ. Μάρδας. Και αυτό είναι πάλι περίπου (γιατί υπεισέρχονται και άλλοι μικρότερης σημασίας παράγοντες), το υποτιθεμενο «κέρδος» απο το PSI.
Το αρνητικό του PSI δεν είναι βέβαια τόσο το «μικρό» αριθμητικά «κέρδος» που απέφερε, αλλά κυρίως η καταστροφή της διεθνούς εμπιστοσύνης (1) στην ελληνική οικονομία και στην (2) Κοινοτική συνοχή και ικανότητα οικονομικής διακυβερνησης. Το δεύτερο το διόρθωσε επαρκώς ένα χρόνο μετά η προληπτική κίνηση Ντράγκι στην αγορά των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων («θα κάνουμε ότι χρειάζεται…»)
Το πρώτο αναμένει ακόμη τις επανορθωτικές κινήσεις από την πολιτική της Ελλάδας και της ΕΖ.
Πηγή:
Πόσο είναι το ελληνικό δημόσιο χρέος -Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/151059/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84#ixzz3vNYKt3tU
(επιμένω να δίνω πάντα περισσότερη σημασία στους αριθμούς που δεν μπορούν να πουν ψεματα, παρά «στους ανθρώπους», δηλαδή στα λεγόμενα των πολιτικών, που συνήθως είναι ψέματα ή λάθη – και δεν έχει πρακτική σημασία, παρά μόνον ηθική, τι είναι χειρότερο απο τα δύο).
Χρόνια πολλά σε όλους
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 2:09 πμ
aftercrisis
Το γεγονός ότι με το PSI η ελληνική οικονομία δεν ανέκτησε καθόλου εμπιστοσύνη (αυτό υπέθεταν οι γονείς της ιδέας Μέρκελ-Σαρκοζύ αλλά και όλοι οι Έλληνες πολιτικοι στη φάση εκείνη), αποδεικνύει ότι η σκέψη αυτή δεν ήταν παραγωγική και στο θεμα της ανάκτησης εμπιστοσύνης είχαν δίκιο οι αντίπαλοί τoy Psi εντός της ΕΚΤ, κυρίως ο τοτε εκτελεστικός σύμβουλος Λορεντσο Μπίνι Σμάγκι.
Παρόλο που κάνει ορθότερη χρήση των αριθμών, ο κ. Μάρδας επιμένει να επικαλείται την ακυρωμένη απο την πραγματικότητα «σοφία» των τότε πολιτικών, που την χρησιμοποιεί ακόμη το ΔΝΤ για άλλο λόγο: επειδή θέλει να απαλλαγεί απο το βαρέλι δίχως πάτο που έμπλεξε (σ’ αυτό δεν έχει άδικο).
Όταν ο κ. Μάρδας υπερθεματίζει μεταφραστικά το ΔΝΤ και λέει «Η αναδιάρθρωση του χρέους, όταν έγινε, έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ λίγη», απλά αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τι έγινε στην πραγματικότητα το 2012. Σ΄αυτό το υπερθεματισμό βέβαια, αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτιζονται με όλους σχεδόν τους Έλληνες πολιτικούς.
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 8:38 πμ
Πάνος
Πάνος Θεοδωρίδης
Εις την Βαρβάκειον
Ω, την Βαρβάκειον αγαπώ, τα καταστήματά της
Τα μάρμαρα των πάγκων, τα σφαχτά της,
Τα οψάρια, τις ποδέες, το τελάλημά της.
Εκεί σαν μπω,μες στα ταμπελάκια των τιμών
Με των τηλεοράσεων τις κουστωδίες
Με τις αγορανομίες και τις τιμοληψίες,
Τις εντυπωσιακές των υπαλλήλων ικεσίες
Και κάθε των κινήσεως τον φρενήρη ρυθμό
Λαμπρότατοι μες των κρεάτων τον διαμελισμό
Ο νους μου πηγαίνει σε στιγμές μεγάλες της ζωής μας
Στον ένδοξό μας χασαποψαροταβερνισμό.
http://thegreekcloud.com/blogs/blog.php?pg=3&uid=3&id=2410#.Vn3kq-v8r5w.facebook
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 12:15 μμ
Πάνος
Δεύτερη μεταρρύθμιση που έχω να προτείνω
είναι να μπει οριζόντια το κάθετο εκείνο.
Διότι η επανάληψη δημιουργεί ανία
και πέφτει η παραγωγή, δασμοί στα τελωνεία
και μοιάζει η ανάπτυξη στα μούτρα του Αντώνη
που χαίρεται στην κεφαλή, μα το βρακί του ντώνει.
Αν όμως οριζόντια τεθούν οι συνιστώσες,
σκεφτείτε τις συνέπειες τις θετικές, τις τόσες:
στα ύψη πάει ο τουρισμός, μαζί και αι καπόται
και το πιοτί απαρατούν ακόμα κι οι πόται΄
γεμάτοι σφρίγος και ορμήν ορμάνε εις το κάθετον
και δε γλιτώνει παρεκτός κι αν έτυχε αδιάθετον.
Τη μεταρρύθμιση αυτή ο σύριζα αν προτείνει
έχει χαμός και χαλασμός και πάταγος να γίνει.
Γιατί τι θα ‘βρει η δεξιά να αντιπαραθέσει
αφού και εις τις δύο φορές το θέμα είναι στη μέση;
Ακόμα και ο Άνθιμος θα συγκατατεθεί
– παράλληλο ή κάθετο, σιγά μη θυμηθεί!
https://panosz.wordpress.com/2013/07/16/target/
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:25 μμ
vladimiros
«Όταν πηγαίνεις όλο αριστερά, βρίσκεσαι κάποια στιγμή δεξιά….» (στην αρχή του Ιανουαρίου και σε πολλά ακόμη σημεία).
Μου θύμισε εκείνο το παλαιόν: Αφού «στ’ αριστερά της αριστεράς υπάρχει δεξιά» όπως (λέγεται ότι) είπε ο Χαρίλαος, τότε στα δεξιά της δεξιάς υπάρχει αριστερά. Μαρκεζίνη κομμούνι θα σε κάνουμε σαπούνι.
Χρόνια πολλά σε καλυβάρχη και καλυβίστας, με ειρήνη.
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 1:35 μμ
Πάνος
Χρόνια Πολλά, Βλαδίμηρε!
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 3:17 μμ
Πάνος
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 3:52 μμ
Πάνος
Το 27% εξ όσων ερωτήθηκαν απάντησε ότι θα προτιμούσε να δει τον Ραχόι να παραμένει στον θώκο του πρωθυπουργού, ενώ το 26% εξέφερε την άποψη ότι πρέπει να τον αντικαταστήσει ο ηγέτης του Ποδέμος, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
Η δημοσκόπηση σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 προσώπων διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Πηγή: Μετεκλογική δημοσκόπηση στην Ισπανία: Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας -Ποιον προτιμούν για πρωθυπουργό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/242632/meteklogiki-dimoskopisi-stin-ispania-oi-polites-theloyn-kyvernisi-synergasias-poion#ixzz3vR0vZUhn
*
Καλά, εκείνος ο σοσιαλιστής τζάμπα ήρθε δεύτερος;
26 Δεκεμβρίου, 2015 στις 10:26 μμ
Πάνος
Τι ούφο είν’ αυτός εδώ; Μιλάει, ενώ έριξε σκόπιμα λάσπη για την απουσία του Βαγγέλα απ’ τη Βουλή στην ψήφιση του συμφώνου, ενώ ήταν με την αδερφή του που χαροπάλευε στην εντατική;