1a

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Βαρυσήμαντες δηλώσεις του Τσίπρα στην τελετή αγιασμού των υδάτων: «Όταν πηγαίνεις όλο αριστερά, βρίσκεσαι κάποια στιγμή δεξιά. Αν συνεχίσεις όμως να στρίβεις προς την ίδια κατεύθυνση βρίσκεσαι πάλι αριστερά – οπότε τους την έφερες!». Γράφονται ατελείωτες αναλύσεις για τον πρωθυπουργικό λόγο, που συνοψίζονται στο κλασσικό «πως μη το ‘πες»;

Ο Βαγγέλας εκλέγεται αρχηγός της ΝΔ. Ένα κουρασμένο μισό χαμόγελο διαγράφεται υπό τη σκιάν του αριστερού μύστακος ενώ ο αρχηγός ακούγεται να μονολογεί θυμόσοφα «τι ήθελα και έμπλεξα, να ‘ουμ’;». Ο Κυριάκος είναι εκνευρισμένος με το ανεξιχνίαστο χαμόγελο της Ντόρας και ξεσπάει στον θαλερό γέροντα: «χίλιες φορές σου είπα να μη μου ευχηθείς καλή επιτυχία, εσύ τίποτα!» λέει με ραγισμένη φωνή και φεύγει βροντώντας πίσω του την πόρτα δυνατά. Τόσο δυνατά που σηκώνεται ένα μικρό νέφος άχνης από τις πιατέλες με τους κουραμπιέδες.

Ο Λεβέντης σε συνέντευξη στους ΝΥΤ προβλέπει ότι η κυβέρνηση έχει ζωή μόλις δύο μηνών, αλλά επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα δώσει δεκανίκι στον Τσίπρα.

Ο Γιάνννης εξαγγέλλει τη ίδρυση κόμματος με αποκλειστικό θέμα την προστασία της πολικής αρκούδας.

Στην Ισπανία σχηματίζεται κυβέρνηση σοσιαλιστών και ποδέμος. Ο Σόιμπλε, στο άκουσμα της είδησης, πετάγεται πάνω και βηματίζει πέρα δώθε, μέχρι να καλμάρουν τα νεύρα του, ενώ βρίζει σε μια ακατάληπτη διάλεκτο του Μέλανος Δρυμού.

Στην καλύβα υπάρχουν σκέψεις για αναστολή της λειτουργίας της (για 257η φορά). Το στοίχημα δίνει με το ζόρι 1,1 υπέρ αυτής της πιθανότητας.

815

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η Βουλή ψηφίζει νόμο με τον οποίο θεωρείται υποχρεωτικός ο γάμος για τους επισκόπους. «Δεν έχει σημασία αν ο γάμος είναι ετεροφυλικός ή ομοφυλικός» διευκρινίζει ο Τσίπρας στην αγόρευσή του. «Για εμάς τους αριστερούς που στρίβουμε δεξιά μέχρι να ξαναβρεθούμε αριστερά, όλοι είναι παιδιά του Θεού». Διευκρινίζεται από τον Φίλη ότι οι διατάξεις του νόμου αφορούν τους μελλοντικούς επισκόπους και όχι τους εν ενεργεία. «Από τα ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!» δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου, ξεφυσώντας.

Ο Βορίδης αναγγέλλει την ίδρυση νέου πατριωτικού κόμματος. Ο Σπύρος γίνεται έξαλλος και στέλνει απανωτά τουϊτ εξηγώντας ότι αυτός το σκέφτηκε πρώτος. Σε τυχαία συνάντησή τους στον προθάλαμο της Βουλής ανταλλάσουν βαριές κουβέντες και πιάνονται στα χέρια. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τους χωρίσει και τρώει κατά λάθος μια μπουνιά στο μάτι, το καλό, το τσακίρικο – αυτό που έχει για μακριά, όχι το άλλο, που το έχει για κοντά. Η αντιπαράθεση συνεχίζεται κοσμίως (μπινελίκια χωρίς σωματική βία) στο σταθμό πρώτων βοηθειών, ενώ ο Κυριάκος αφήνει δυο δάκρυα να κυλήσουν, από το μάτι που έχει για κοντά, όχι το άλλο το καλό, το τσακίρικο, διότι αυτό έχει κλείσει, προσωρινά.

Ο Λεβέντης δίνει συνέντευξη στη ΕΡΤ και προβλέπει κατάρρευση της κυβέρνησης σε τρεις μήνες, το πολύ.

(Μη περιμένετε πρόβλεψη για τον Γιάνννη – ασχοληθήκαμε μ’ αυτόν το Γενάρη, φτάνει τόσο).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Πάμπλο Ιγγλέσιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Στη συνάντησή του με τον Σόιμπλε του παραδίνει ένα λαγοτόμαρο σε ειδική προθήκη, για να στολίσει το γραφείο του. Ο Γερμανός υπουργός μουρμουρίζει αρχαίες σαξωνικές κατάρες και όταν αποχωρεί ο Ισπανός δίνει εντολή να θάψουν το λαγοτόμαρο στον κήπο. Βαθειά. Μετά, αρχίζει να πίνει τσίπουρο και να καπνίζει ελληνικά τσιγάρα.

Στην καλύβα ξεκινάει μεγάλος καυγάς μεταξύ της Δύστροπης Πραγματικότητας και του δεξιού, ο οποίος καταλήγει σε γενικευμένη σύρραξη – ευτυχώς χωρίς μπουνιές, λόγω αποστάσεως. Ο Αναγνώστης (ο Αθηναίος) ετοιμάζει έναν κανονισμό δεοντολογίας για τους σχολιαστές, ο οποίος  δεν εφαρμόζεται διότι είναι γραμμένος στα Αραμαϊκά.

b1994

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Γιάνννης γίνεται ξανά πρώτο θέμα διεθνώς λόγω της γυμνής φωτογράφησης για καλό σκοπό που κάνει με τη Ραχήλ, για το νέο PLAYBOY. «Είχα προτείνει στη Ζωή, αρχικά» δηλώνει «αλλά βρήκε την ιδέα αντισυνταγματική, ανεδαφική και επονείδιστη, αν δεν έχει προηγηθεί εντατική δίαιτα». Στη φωτογράφηση παίρνει μέρος και ο Βασίλης Λεβέντης (σόλο) ο οποίος δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα είναι στη θέση της το πολύ ένα εξάμηνο ακόμα. Κάτι δήλωσε και η Ραχήλ.

Σαρωτικός ανασχηματισμός. Φεύγει η μισή κυβέρνηση και παίρνει τη θέση της άλλης μισής, η οποία κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο Τσίπρας για να δείξει ότι δεν εξαιρεί τον εαυτό του αλλάζει θέση με τον Φλαμπουράρη. «Είναι απόδειξη ότι όταν λέμε ότι στρίβουμε συνεχώς δεξιά με στόχο να ξαναβρεθούμε αριστερά, το εννοούμε!» δηλώνει στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια ακατάσχετης πολυλογίας δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη από την έκπληξη.

Στο Γιούροκρουπ ο Ισπανός, ο Πορτογάλος και ο Ιταλός ξεκαρδίζονται με τα ανέκδοτα που τους λέει ο Τσακαλώτος. Ο Σόιμπλε έχει εμφανιστεί με κοντή ψαρή γενειάδα και δεν μιλάει ούτε καν στον Ντάισενμπλουμ. Κάποια στιγμή αποχωρεί από την αίθουσα και λίγο αργότερα όλοι γίνονται παπί γιατί ανοίγουν οι αυτόματοι πυροσβεστικοί κρουνοί. Τους πάει όλους τσιρλιπιπόμ ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση, μέχρι που εμφανίζεται ο Σόιμπλε με αφρούς στην κεφαλή,  κρατώντας ένα μισολιωμένο τσιγάρο στο χέρι.

Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Βαγγέλας εντυπωσιάζει τους ευρωπαίους δεξιούς ηγέτες, κυρίως με το μουστάκι του. «Είναι ίδιο με του Μοναρχίξ!» δηλώνει ο Σαρκοζύ με ύφος που δεν σηκώνει αντίρρηση. «Εμένα μου θυμίζει τον Βίσμαρκ» λέει η Μέρκελ σε δήθεν αδιάφορο τόνο. Στην πραγματικότητα ουδεμία σκασίλα είχε για το μουστάκι του Βαγγελά, αλλά δεν της ερχόνταν καλά ν’ αφήσει να κυριαρχήσει στη  σύνοδο η άποψη του Νικολά. Ο ίδιος ο Βαγγελάς, παρντόν, ο Βαγγέλας, δείχνει να το απολαμβάνει.

Στην καλύβα ουδέν νεότερον, εκτός από κάτι μερεμέτια στη σκεπή, καθάρισμα καμινάδας, νέο σπιτάκι για το σκύλο κλπ.

greg-hilderbrandt-01

(Πηδάμε οχτώ μήνες με τη μία διότι θα καταντήσει αηδία και πάμε Δεκέμβριο)

*

65702510dbe2e772dc8886bacc45282c

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Βασίλης Λεβέντης συμμετέχει σε μια από τις παιδικές χορωδίες που ψέλνουν τα κάλαντα στον Τσίπρα, παίζοντας μελόντικα. «Ήταν ο μόνος τρόπος για να συναντηθούμε, όπως μου είχε υποσχεθεί πέρυσι» δηλώνει στους δημοσιογράφους. «Του εξήγησα ότι στην κυβέρνησή του απομένουν με το ζόρι τρία χρόνια ακόμα, αλλά εγώ δεν θα γίνω δικό του δεκανίκι. Αυτός μου έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα ότι η συνεχής στροφή προς τα δεξιά θα τον φέρει ξανά αριστερά, αλλά δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσε». Θα έλεγε κι άλλα αλλά εμφανίστηκε η Περιστέρα κρατώντας ένα δίσκο με κουραμπιέδες και ο πρόεδρος έστρεψε προς τα εκεί το ενδιαφέρον του.

Ο Βαγγέλας καταπλήσσει τους πάντες καθώς εμφανίζεται στη Βουλή με ξυρισμένο μουστάκι. «Δεν αρκεί αυτό!» λέει στους συναδέλφους του της ΝΔ (όσους έχουν απομείνει). «Περιμένετε λίγο να μεγαλώσουν οι τρίχες που φύτεψα στο κεφάλι και η ΝΔ θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει με νέα δυναμική την εξουσία»! Κάποιοι ενθουσιώδεις αρχίζουν να προτείνουν βαφές μαλλιών, αλλά οι περισσότεροι αποχωρούν διακριτικά για το καφενείο.

Κυκλοφορούν τα περιοδικά με τις χριστουγεννιάτικες γυμνές φωτογραφήσεις επωνύμων (και πάσης φύσεως ψώνιων) για καλό σκοπό. Ουδείς δίνει σημασία, διότι οι πάντες πλέον ξεβρακώνονται και φωτογραφίζονται για καλό σκοπό. «Πρέπει να βάλουμε κάτι σαδομαζό στο πρότζεκτ την επόμενη φορά» προτείνει ο Γιάνννης στη Ζωή, ο οποία βρίσκει επονείδιστο ότι ενώ γδύθηκε για καλό σκοπό δεν προκάλεσε το παραμικρό ενδιαφέρον.

Κλιμάκιο της καλύβας βρίσκεται στη Γερμανία για να πάρει συνέντευξη από τον Σόιμπλε, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα έχει παραιτηθεί από την κυβέρνηση. Συναντάμε έναν καλόκαρδο χίπστερ, σχεδόν χίπυ, ο οποίος φουμέρνει το ένα τρίφυλλο μετά το άλλο και διασκεδάζει τους πάντες στην κλινική με αφηγήσεις για λαγούς που έγδαρε και για λαγοτόμαρα. Στην πτήση της επιστροφής ο δεξιός είναι προβληματισμένος, ο Αναγνώστης γράφει σχόλια στο τάμπλετ (έχει προσθέσει το Αραμαϊκό αλφάβητο), ο Μήτσος στρίβει το μουστάκι κάθε φορά που πλησιάζει η αεροσυνοδός κι εγώ λέω μέσα μου πως δεν θα γράψω Καζαμία για την επόμενη χρονιά, κάτι που στο στοίχημα παίζεται με πολύ χαμηλή απόδοση.

Ευτυχές το νέον έτος 2017! Υγεία και Τύχη!