Παίδες και κόρες, αναγνώστες και σχολιαστές της καλύβας, καλή χρονιά!      arkas-2016c

Εύχομαι το 2016 να είναι χαρούμενο και δημιουργικό για όλους σας.

Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Το Γενάρη ήρθαν οι καλικάτζαροι και άρχισαν να πριονίζουν το δένδρο πάνω στο οποίο στηρίζεται η χώρα.10314725_758389994297165_9105416739383280510_n

Είχαμε …διαφορικές καθιζήσεις με αποτέλεσμα οι ρωγμές να μεγαλώσουν. Ο εφιάλτης του διχασμού βρήκε στασίδι να καθίσει.

Η Ελλάδα που δημιουργεί, αφέθηκε εντελώς στην τύχη της. Οι καλικάτζαροι, με την ματωμένη διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών και τους ελέγχους κεφαλαίων, έστειλαν το μήνυμα στους ξένους, μη ζυγώνετε, θα σας τη …φέρουμε.

Το οικονομικό επιτελείο των καλικαντζαρέων, πούλησε τις τράπεζες -λες και ήταν του παππούλη τους το αμπέλι- σε
ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια με τη δικαιολογία ότι αλλιώς θα κουρεύονταν οι καταθέσεις. Δημιουργούν καταστάσεις που έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στην απόλυτη καταστροφή και στη μερική καταστροφή και μετά σου πουλάνε και υποχρέωση από τι σε γλιτώσανε. Αυτοί θα γλυτώσουν στο τέλος από μια δίκαιη τιμωρία για τη δήωση της οικονομίας;

Με την πρόσκληση για πέρασμα -μετά λιασίματος και απειλών για τζιχαντιστές στο Βερολίνο- μέσω της Ελλάδας στην ΕΕ, άνοιξαν μια μεγάλη τρύπα που μόνο άνθρωποι επικίνδυνοι μπορούσαν να ανοίξουν.

Τα μηνύματα για την Κύπρο δεν είναι καλά. Ο κίνδυνος να περάσει υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και το ελεύθερο κομμάτι είναι μεγάλος, και θα είναι στίγμα για τις γενιές μας αν γίνει.

Τελικά, όλα θα περάσουν. Καλά να είμαστε, μέχρι να περάσουμε κι εμείς.altan-lathi