Οπως και να εξελιχθεί η υπόθεση, το μήνυμα …εστάλη και παρελήφθη. Οι ΣΥΡΙΖΑΙοι θεωρούν άξιους για εξόντωση, αυτούς που δεν μισθοδοτούνται από το κράτος ή δεν είναι μισθωτοί. Τους εμπνέει φαίνεται ο Φιντέλ, μόνο που ξέχασαν ότι οι μισθοί εκεί είναι …20 δολάρια.
Εμείς θέλουμε απλώς να φύγουν το …γρηγορότερο από την εξουσία, δεν έχουμε άγριες διαθέσεις όπως αυτοί. Μας φτάνει το «να σας βλέπουμε σπανίως»
Σύσταση επιτροπής για «μπλοκάκι» και αυτοαπασχολούμενους
Η σύσταση μικτής τεχνικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων φορέων των ανεξάρτητων απασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου αποφασίστηκε σήμερα κατά τη συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τον υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Στόχος της επιτροπής θα είναι να μελετήσει και να διατυπώσει προτάσεις για τον εξορθολογισμό της εισφοροδοτικής ικανότητας των αυτοαπασχολουμένων αναφορικά με τα όσα προβλέπονται από τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
4 Σχόλια
Comments feed for this article
9 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:51 μμ
σχολιαστης
🙂
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64313836
Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ως αυτοαπασχολούμενους και δεν θα το κάνει ούτε τώρα.
9 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:43 μμ
aftercrisis
Ενστάσεις, «κόκκινες κάρτες» και έναν μπαλαντέρ περιλαμβάνουν οι αντιδράσεις Βρυξελλών και ΔΝΤ στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, από την μελέτη του σχεδίου το κουαρτέτο έχει εντοπίσει τρεις «κόκκινες κάρτες» και δύο ενστάσεις.
Οι ενστάσεις είναι οι εξής:
– Τα μέτρα δεν καλύπτουν το 1,8 δισ. ευρώ των απαιτούμενων περικοπών, καθώς φαίνεται να λείπουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ.
– Δεν εξασφαλίζεται βιωσιμότητα παρά μόνο για τα επόμενα 4-5 έτη.
Υπάρχουν όμως και τρεις «κόκκινες κάρτες»:
– Η δυσανάλογη επιβάρυνση των νέων συνταξιούχων με υψηλές μειώσεις σε σύγκριση με τους υφιστάμενους. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι θα ασκηθούν πιέσεις για μείωση και των υφιστάμενων κύριων συντάξεων.
– Οι δανειστές θεωρούν ξεπερασμένη την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος και εκτιμούν ότι αποτελεί πολυτέλεια για τη σημερινή κατάσταση.
– Το κουαρτέτο εκτιμά επίσης ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης προστατεύουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, φωτογραφίζοντας τα λεγόμενα «ευγενή ταμεία». Ταυτόχρονα οι Βρυξέλλες πιέζουν για περαιτέρω μείωση του πλαφόν για όσους λαμβάνουν διπλή ή και τριπλή σύνταξη.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500050386
Να ‘μαστε πάλι εδώ, κουμπάροι !
Τί να πώ τώρα; Πάλι «δεν ερμηνεύει σωστά τον κανονισμό ο διαιτητής»;
Οι «κόκκινες» είναι σικέ; Της «παράγκας, της κακιάς Μέρκελ και των ανθελληνικών Βρυξελλών»;
Σίγουρα αύριο η ίδια άσπρη σκόμη θα μας τυλίξει πάλι.Αυτη που μας τυλίγει από το 2010.
Κι εμείς ζητάμε διαχωρισμό του ποντικοφάρμακου από το φάρμακο. Ναι, θα γίνει το 2100! Οι αφελέστατοι :
Εδώ στη «γερμανική στρυχνίνη» του μνημονίου, οι Έλληνες κυβερνώντες πάντα προσθέτουν άφθονο ελληνικής παραγωγής «αρσενικό».
9 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:13 μμ
aftercrisis
…τα «ευγενή ταμεία» και τα ευγενή αέρια.
Ήλιον και τρόμπα δεκαετιών. 🙂
Η αντλία με τις γαλάζιες και πράσινες ρίγες και τους ερυθρούς κόκκους.
Έτσι τα μπαλόνια με το ευγενές αέριο έφτασαν στη στρατόσφαιρα
(σ’ εμάς έμεινε το ραδιενεργό, νοσογόνο, βαρύ ραδόνιο) 🙂
9 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:16 μμ
Πάνος
άφτερ,
ουδεμία έκπληξη για το τι θα έλεγε ο ξενοδόχος – άσε που μπορεί να έχει και δίκιο 😉 Δες το comment που ανέβασα πριν λίγα λεπτά.