Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κατά του ασφαλιστικού:”Κάτσε καλά Κατρούγκαλε”:
Με συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγους της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας ξεκίνησε η κινητοποίηση που διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι οι επιστημονικοί φορείς. Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό.
όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας: «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του υπουργού Εργασίας.
Οι επιστημονικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού προσχεδίου για το ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου από μηδενική βάση.
Όπως επισημαίνουν, «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζόμενων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)».Εκτιμούν επίσης ότι «η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου» θα οδηγήσει «σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των ‘γκρίζων’ ζωνών της οικονομίας».
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας συνεδριάζει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να λάβει αποφάσεις.
38 Σχόλια
Comments feed for this article
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:30 μμ
σχολιαστης
http://www.iefimerida.gr/news/245593/dikigoroi-giatroi-mihanikoi-stoys-dromoys-tis-athinas-katse-kala-katroygkale
Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, αλλά και μέλη όλων των κλάδων των νέων επιστημόνων κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Η πορεία βρέθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, με τους συγκεντρωμένους να αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Ασφαλιστικό. Η πορεία θα καταλήξει στη Βουλή, ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας θα επιδώσουν στο υπουργείο Εργασίας.
Το συλλαλητήριο είναι μαζικό και αυτό που ζητάνε άμεσα οι διαδηλωτές είναι η απόσυρση του νέου νόμου ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί τους κλάδους τους σε αφανισμό. Είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι της Αθήνας πλημμυρίζουν από μέλη των συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:35 μμ
Πάνος
Έγινε αυτό που επιθυμούσε ο Κατρούγκαλος (το είπε πριν λίγες μέρες): ο κόσμος βγήκε στους δρόμους!
Κι αν κρίνω από τη φωτογραφία, η συμμετοχή ήταν σημαντική.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:43 μμ
σχολιαστης
Το ωραιο ήταν αυτό που είπε ο Κατρουγκαλος, ότι ένα 60% άμεσοι φόροι + ασφάλιση δεν είναι δήμευση. Με τους έμμεσους φόρους δεν ασχολήθηκε. 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:51 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Η πορεια των δικηγορων ηταν μεγαλη. Των μηχανικων τρεις και ο κουκος (μονος). Διαδηλωσα επι της Σταδιου , επι 100 μ ( δηλ. πολυ περισσοτερο απο «5 βηματα πορεια» )+
+ο Αναγνωστης γνωριζει 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:53 μμ
σχολιαστης
http://www.protagon.gr/scripta/editorial/viwsimotita-twn-pronomiwn-44341023544
Η βιωσιμότητα των προνομίων
Μια ακτινογραφία του Ασφαλιστικού για το ποιοι είναι οι προνομιούχοι συνταξιούχοι με φόντο τις αλλαγές που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο και την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ. Το παράδοξο των πρόωρων συντάξεων, τα ευγενή ταμεία και οι δημόσιοι υπάλληλοι του Δημοσίου ως θύματα της… επιτυχίας τους
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:04 μμ
Πάνος
Αγρότες
http://www.topontiki.gr/article/156142/sta-mploka-oi-agrotes-theloyn-mplak-aoyt-sti-hora-apo-tis-20-ianoyarioy
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:13 μμ
Πάνος
σχο,
πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Σρατόπουλου. Ειδικά η πολιτική για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο ΔΤ (Λοβέρδος – Κουτρουμάνης) υπήρξε κραυγαλέα και… σμερδαλέα επιλογή, για να μην πιάσουμε τα παλιότερα κατορθώματα. Τα οποία και η «αριστερά» σιγοντάριζε, φυσικά. Που να φανταστεί ο σύριζας ότι θα ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να βγάλει αυτός τα κάστανα απ΄τη φωτιά… με γυμνά χέρια!
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:20 μμ
Ενη
«Γιατι κανεις λαθος Αλεξη»
http://www.capital.gr/story/3095200/giati-kaneis-lathos-alexi
Δυσκολο, μα πολυ δυσκολο, να μη συμφωνησει κανεις με το αρθρο. 😉
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:44 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Αυτα ειναι γνωστα απο την εποχη του Βενιζελου (του Ελευθεριου).
ΔΥ εγινοντο οι κατιοντες αστων, εγγραμματοι, τουλαχιστον αποφοιτοι σχολαρχειου. Για υψηλοτερες βαθμιδες απαιτειτο πτυχιο ΑΕΙ, συνηθως νομικης. ΔΥ υπηρξαν πολλοι λογοτεχνες,οπως ο Κ.Καρυωτακης, που εγραψε το κατωτερω σατιρικο ποιημα
Δημόσιοι Υπάλληλοι
Οι υπάλληλοι όλοι λιώνουν και τελειώνουν
σαν στήλες δύο- δύο μες στα γραφεία.
(Ηλεκτρολόγοι θα ’ναι η Πολιτεία
κι ο Θάνατος που τους ανανεώνουν.)
Κάθονται στις καρέκλες, μουτζουρώνουν
αθώα λευκά χαρτιά χωρίς αιτία.
«Συν τη παρούση αλληλογραφία
έχομεν την τιμήν» διαβεβαιώνουν.
Και μοναχά η τιμή τους απομένει,
όταν ανηφορίζουνε τους δρόμους,
το βράδυ στις οχτώ, σαν κουρντισμένοι.
Παίρνουν κάστανα σκέφτονται τους νόμους,
σκέπτονται το συνάλλαγμα τους ώμους
σηκώνοντας οι υπάλληλοι, οι καημένοι.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/anthology/66#ixzz3xF38nFAg
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:48 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Μια δεκαετια σχεδον μετα την ολοκληρωση της μικρασιατικης περιπετειας και καταστροφης, χρειαστηκε να δημιουργηθει -κατα τα γαλλικα προτυπα – η Παντειος για στελεχωση των δημοσιων υπηρεσιων με αποφοιτους της..
ΥΓ Η Παντειος Το 1931 μετονομάστηκε σε Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών, προς τιμήν του Αλέξανδρου Πάντου που άφησε κληροδότημα για την ίδρυση της σχολής, το 1937 ανακηρύχθηκε σε ανώτατη σχολή και γίνεται ίδρυμα δημοσίου δικαίου και το 1939 έλαβε την ονομασία Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίων Υπαλλήλων
[….]
Το 1963 εισάγεται η παραδοσιακή μορφή πανεπιστημιακής οργάνωσης στη Σχολή, η φοίτηση γίνεται τετραετής και τα τμήματα της σχολής μετονομάζονται σε: α) Πολιτικής Επιστήμης και β) Δημόσιας Διοίκησης.
Το 1983 η Σχολή κατατέμνεται σε τρία Τμήματα: α) Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών, β) Δημόσιας Διοίκησης και γ) Κοινωνιολογίας.
Το 1989 μετονομάζεται σε Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
πηγη : βικπαιδεια
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:49 μμ
σχολιαστης
Πολλοί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι έφαγε την 1η του χρονιά σχεδιάζοντας ντου στην ΤτΕ. Ουτε ότι θα θεωρούσε ότι ένα 60% σε άμεσες πληρωμές απο το εισόδημα δεν είναι δήμευση. 🙂
Ούτε ότι θα είχε αναστείλει για ένα χρόνο τον επενδυτικό νόμο ενώ υποτίθεται ότι …2000 κεφάλια σχεδίαζαν την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Δραγασάκη όλο το 2014. 🙂
Οι άνθρωποι είναι για τα θηρία και το μόνο καλό που μπορούν να κάνουν είναι να φύγουν ειρηνικά πριν κάνουν άλλη ζημιά.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:07 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
σχολιαστης
«Πολλοί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι έφαγε την 1η του χρονιά σχεδιάζοντας ντου στην ΤτΕ.»
Εισαι μικροτερος, αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ εχει προσβληθει -εκτος των αλλων- απο τον ιο της αναβλητικοτητας, οπως το ΚΚΕ εσ. την δεκαετια του 70 εως μεσα 80.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:21 μμ
Elias
@sxo
Ο Σύριζα δεν είναι αριστερό κόμμα, ο σύριζα είναι η πολιτική πτέρυγα των συνδικαλιστών. Είναι δημιούργημα του πανίσχυρου αυτού λόμπυ που τόσα χρόνια στεγαζόταν στο Πασόκ. Το τι κάνει, και το τι θα κάνει μόνο από αυτή τη προοπτική μπορεί κάποιος να τα κατανοήσει.
Που είναι ο ανθρωπισμός της αριστεράς όταν καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, καθιστώντας την άσκηση της εργασίας τους ασύμφορη? Στη δικιά μου επιχείρηση όταν μια κοπέλα παίρνει 1000 ευρώ εγώ δίνω άλλα 900 στο κράτος, και αυτό και για τους 14 μισθούς, και ο άθλιος Κορκίδης (το ανθρωπάριο αυτό του Καραμανλή), λέει ότι μπορούμε να αυξήσουμε λίγο ακόμα τις εισφορές.
Απ την άλλη ένας φίλος μου στρατιωτικός πήρε σύνταξη στα 45.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:26 μμ
σχολιαστης
Ηλία, τους βλέπω πλέον ως -διαγράφεται σκληρή λέξη- που με το αποφασίζουμε και διατάζουμε, διαλύουν τα πάντα.
Βέβαια τα έγραφα και πριν τις εκλογές του Γενάρη στην καλύβα, σίγουρος ότι αυτά και χειρότερα …μπορούν. 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:31 μμ
σχολιαστης
Με την έννοια που το λες, ΑΦ, η …αναβλητικότητα βγήκε σε καλό γιατί θα μπορούσαν να έχουν μπουκάρει 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:44 μμ
δεξιος
Oι συγκεκριμένοι ΔΥ δεν ήσαν ούτε απόφοιτοι σχολαρχείου,ούτε «αστοί».
Ήσαν οι διορισθέντες της δεκαετίας του 80 από τον χαρισματικό.Ο νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη φρόντισε την πρόωρη συνταξιοδότησή τους ως τελευταία ανταμοιβή στη στήριξη του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας που έδωσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ και στην εμπέδωση των ιδανικών της γενιάς του πολυτεχνείου.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:11 μμ
Πάνος
Αλήθεια, είναι ο σύριζας τόσο κακός που είναι αναπόφευκτη η επιστροφή της ΝΔ; – με ρώτησε ένας φίλος, υποθέτοντας (κακώς) ότι μπορώ να του δώσω μια απάντηση της προκοπής. Όχι, δεν είναι τόσο κακός ώστε να μας αξίζει το (πολύ) χειρότερο. Δυστυχώς δεν είναι όσο καλός απαιτούν οι περιστάσεις, οπότε το (πολύ) χειρότερο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ως προοπτική.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:40 μμ
elias
@πανε
Ο Σύριζα δεν είναι κακός, κακή είναι η νοοτροπία που έχει υιοθετήσει.
Πολλοί ψήφισαν προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτούς που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι και ο Σύριζα ακολουθεί την πεπατημένη του Πασόκ, του Καραμανλή που μας οδήγησε εδώ. Παχιά λόγια, υποσχέσεις αμετροεπείς, και όταν ήρθαν στην εξουσία μια από τα ίδια.
Η ΝΔ του Καραμανλή( ή το Πασόκ το ίδιο είναι), που μας οδήγησε κατ ευθείαν στο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, και κυβερνά μέσω του Τσίπρα.
Ο λόγος που χάρηκα για την εκλογή του Κυριάκου ήταν ότι δείχνει κάτι το διαφορετικό. Θεωρώ σημαντικό ότι δεν ψήφισε το φαύλο Παυλόπουλο, αν και εκείνη τη στιγμή δεν φαινόταν να έχει κάποιο ουσιαστικό όφελος, γεγονός που δείχνει κάποιο ήθος. Φυσικά είναι ΝΔ, θα προτιμούσα να υπάρξει ανανέωση μέσα από κάποιο άλλο φορέα ή έστω μέσω κάποιου άλλου προσώπου που να μην μου θυμίζει τα παλιά. Ψήφισα Ποτάμι στις εκλογές, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Αν έχετε κάτι καλύτερο να μου προτείνεται είμαι όλος αυτιά.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:43 μμ
σχολιαστης
Πάντως την …καλοσύνη του δεν την έχουμε δει. Αντίθετα, μόνο χουνέρια. 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:52 μμ
Santiliana
Οπως και να το δεις, ο Κυριακος κανει πολυ ευκολη την ζωη στον Αλεξη.
Δεν εχει πιθανοτητα καμμια, μακαρι να μπορουσε να πιεσει σωστα.
Αλλα με ολοθς αυτους τους φουκαραδες που ξεκινουν πολιτικα απο διαφορετικες οπτικες καθιστοντας ανικανο το κομμα τους, δεν μπορει.
Ασε που και οι ιδιοι ειναι ανικανοι, για τα πανυγηρια.
Εαν δηλαδη κατα ενα μαγικο τροπο παραμενανε ακομα , ουτε σουπερ πουμα δεν τους εσωζε. 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:24 μμ
Πάνος
Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, φοργκέτ…
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:30 μμ
σχολιαστης
Επανέφερα το σχόλιο του Ξεχασμένου, που είχα σουτάρει, επειδή απάντησε ο Πάνος. 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:54 μμ
lycabettus
Πάντως, από κλινικοεργαστηριακή σκοπιά, κάτι πρέπει να πίνουν όσοι δεν φρίττουν από αυτήν την κυβέρνηση, σε ημερήσια βάση 🙂
Κρίμα που δεν φαίνεται καλή προοπτική απεμπλοκής, παρά μόνο μέσω της παλινδρόμησης, αλλά απ’ το να πεθάνουμε, καλύτερα να μπούμε στο ψυγείο…
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:01 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
δεξιος
Δεν διαβαζεις καλα την ιστορια των ΔΥ απο το 1930 και εντευθεν. Απο το 1945 εως το 1981 οι περισσοτεροι ΔΥ ηταν δεξιοι. Μετα επι ΠΑΣΟΚ διορισθηκαν κια οι υπολοιποι, χωρις να εξαιρουνται οι εξιοι, διοτι διαφορετικα δε θα υπηρχε η ΔΑΚΕ (βλ. ΥΓ) .Αρα ωφεληθηκαν ολοι οι ΔΥ ανεξαρτηως παραταξης.
Προσωπικα, δυσκολευομαι να να ανακαλυψω σημαντικες υπηρεσιακες διαφορες μεταξυ δεξιου, πασοκου κια αριστερου ΔΥ. Το εγραψε ο ευφυεστατος Κ.Καρυωτακης στο ποιημΑτα του.
ΥΓ Το 27ο συνέδριο και το 85μελές Γ.Σ. που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 24/11/1989
ανάδειξε, την 17μελη Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: ΣΠΥPΟΣ ΓΙΑΤPΑΣ (ΠΑΣΚ)
Αντιπρόεδρος: HΛΙΑΣ ΒPΕΤΤΑΚΟΣ (Αγωνιστική Συνεργασία)
Αντιπρόεδρος: ΧPΙΣΤΟΦΟPΟΣ ΚΟPΥΦΙΔHΣ (ΠΑΣΚ)
Αντιπρόεδρος NΙΚΟΣ ΚΑPΑNΑΣΟΣ (ΔΑΚΕ)
Γενικός γραμματέας: ΠΑNΑΓΙΩΤHΣ ΒΟΥΤΟΣ (ΔΑΚΕ)
Αναπλ. γεν. γραμματέας: ΖHΣHΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ (ΠΑΣΚ)
Οργ. γραμματέας: ΑNΔPΕΑΣ ΜHΤPΟΠΟΥΛΟΣ (Αγωνιστική Συνεργασία)
Ταμίας: ΚΩN. ΧPΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΣΚ)
Μέλη:
ΔHΜ. ΑΓΚΑΒΑNΑΚHΣ (Αγωνιστική Συνεργασία)
ΘΕΟΦ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΔΑΚΕ)
ΚΩN. ΚΟΛΛΙΑΣ (ΔΑΚΕ)
ΓΙΑNNHΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (ΠΑΣΚ)
ΓΙΑNNHΣ ΛΙΑΣΚΟΣ (ΠΑΣΚ)
ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΕNΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΚΩN. ΠΑΠΑNΤΩNΙΟΥ (ΠΑΣΚ)
ΒΑΓΓΕΛHΣ ΠΕPΟΥΤΣΕΑΣ (ΔΑΚΕ)
ΧPHΣΤΟΣ ΧPΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση)
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0hZJPMwn1YoJ:www.adedyarkadias.gr/f/sb_tomos2.pdf+&cd=8&hl=el&ct=clnk&gl=gr
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:22 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
δεξιος
(συνεχεια)
ΥΓ2 Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Αθήνα 1/2/3 Δεκέμβρη 2010
Ψήφισαν 842
(νoνομιμοποιήθηκαν : 852)
Άκυρα- λευκά 4
ΨΗΦΟΙ – ΕΔΡΕΣ για το Γεν. Συμβούλιο
ΠΑΣΚΕ 376 – 38
ΔΑΚΕ 236 – 24
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 96 – 10
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 84 – 9
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 43 – 4
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 3
δηλαδη
27ο συνέδριο (1989) 6:17= 35.3% ΔΑΚΕ
34ο συνέδριο(2010) 246:842 -= 28 % ΔΑΚΕ
Αυτοι οι δεξιοι ΔΥ εξαιρεθηκαν απο τους ευνοϊκους νομους συνταξιοδοτησης ΔΥ;
Να εισαι πιο προσεκτικος 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:34 μμ
Πάνος
lycabettus,
μην αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά.
Εκτός αν ΔΕΝ πάνε.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:35 μμ
Πάνος
Αφώτιστε,
είναι γνωστό στους πάντες ότι οι δεξιοί ΔΥ εργάζονται μόνο για την πατρίδα και είναι υπεράνω προώρων και ευνοϊκών συνταξιοδοτήσεων.
Λίγος σεβασμός, επιτέλους! 😉
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:48 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Λιγος σεβασμος, στους δεξιους ΔΥ, επιτελους!! ¨-)
ΥΓ Οι μηχανικοι τεκμηριωνουν με αριθμους τις αποψεις τους.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:52 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
lycabettus,
Ολα θα πανε καλα , αν και ειναι δισεκτο ετος!!!
ΥΓ Ηδη εδωσα την πρωτη προσφορα για ανακαινιση ξενοδοχειου στην Αθηνα, η κορη μπηκε στους 10 σε ενα καλλιτεχνικο διαγωνισμο (οχι διορισμο) , η συμβια αυξησε τις εργασιες της …..
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:57 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Ένας τραπεζικός και πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ κατηγορούμενοι για δωροληψία
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 20:19 UPD:21:55
[…]
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ενός άνδρα, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.
[…]
http://www.naftemporiki.gr/story/1054661/enas-trapezikos-kai-pente-upalliloi-tou-ypoik-katigoroumenoi-gia-dorolipsia
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:07 πμ
δεξιος
Σημασία δεν έχει τι γινόταν το 1930.Σημασία έχει το υπόλοιπο της αφαίρεσης 2016-1981 = 35 που δείχνει για ποιους λόγους διατηρήθηκαν οι μεταβατικές διατάξεις στο νόμο Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό όσοι είχαν συμπληρώσει 25 χρόνια το 2010 συνέχισαν να απολαμβάνουν τη δυνατότητα των προηγούμενων ορίων ηλικίας.Αφαιρώντας 2010-25 = 1985 και δύο χρόνια του στρατού που ήταν τότε η θητεία 1987.Άρα σώζονταν όλοι οι διορισθέντες προ του 1988 που ήταν η μεγάλη μάζα των αγωνιστών.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:18 πμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
δεξιος
δεξιος εισαι , κοντοφθαλμη ρητορικη αναπτυσσεις δυστυχως.
Σε ενδιαφερουν οι διορισμοι αν εγινονταν απο τις κλαδικες του ΠΑΣΟΚ ή τις ΝΔ για να τοποθετηθεις αναλογως.
Ξεχνας ομως οτι οι φοιτητες 1973-1980 εψηφιζαν Πανσπουδαστικη, ΑΑΣΠΕ ΠΠΣΠ σε ποσοστο 40%, οποτε μετα το 1981 αποφοιτωντας διοριστηκαν απο το ΠΑΣΟΚ.
34ο συνέδριο(2010)
246:842 = 28 % ΔΑΚΕ
376:842 = 44 % ΠΑΣΚΕ
Αρα «αριστεροι» ΔΥ =100-28-44= 28%
Τα βασικα ειναι :
-να σταματησει η χωρα να εχει παγκοσμιο ρεκορ αποφοιτων ΑΕΙ/»Α»ΤΕΙ( ενω η Γερμανια μολις 28% σε ηλικες κατω των 64)
-μεσα σε 10 ετη οι αποφοιτοι λυκειου να κατευθυνονται απο 25% (σημερα) σε ποσοστο 50% στην τεχνικη και επαγγελματικη εκπαιδευση (μεσος ορος ΕΕ) που θα απασχοληθουν στην γεωργια/κτηνοτροφια/βιοτεχνια/βιομηχανια/τουρισμο/…
-να αυξηθει η παραγωγη στην μεταποιηση, την βιομηχανια και ειδικοτερα στις μηχανοκατασκευες (εστω και με σημαντικο εγχωριο πσοστο προστιθεμενης αξιας), ωστε ελληνικης παραγωγης εξοπλισμος να ενσωματωνεται στις μελλοντικες επενδυσεις
Οταν γινουν ολα αυτα σε καθε υγιη επενδυση 1 δις με ροπη προς καταναλωση 2/3 θα παραγεται ΑΕΠ υψους 3 δις. Δηλ με 3 δις παραγωγικες επενδυσεις θα παραγονται 9 δις ετησιως, με εκτιμωμενο ΑΕΠ (2025) 230 δις η αυξηση του ΑΕΠ θα ειναι 3.9 % (θεωρητικα).
Τοτε (ελπιζω το 2025) ποιος θα συζητα για μπλε και πρασινους (και ροζ) ΔΥ, Μητσοτακη, Τσιπρα, Γεννηματα,…
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:14 πμ
elias
@αφωτιστος
– να σταματήσει η χώρα να έχει το παγκόσμιο ρεκόρ αποφοίτων….
τεράστιο λάθος ήταν η έμφαση που δόθηκε στην «ανώτερη» εκπαίδευση, με τη συνακόλουθη υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Το να κάνεις χειρωνακτική εργασία στην Ελλάδα θεωρήθηκε κάτι σα μίασμα. Ψάχνω να βρω ανθρώπους που να μπορούν να κόψουν πανιά (η σημαντικότερη εργασία στην παραγωγή του ρούχου απ΄ όπου ξεκινά όλη η οργάνωση της παραγωγής), και μόνο ξένους βλέπεις ή ηλικιωμένους που πλέον δεν έχουν το κουράγιο να δουλέψουν. Το ίδιο υποψιάζομαι θα ισχύει παντού.
Ακόμα και αν δημιουργηθούν οι συνθήκες για παραγωγή, δηλαδή αν μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές και οι φόροι, δεν υπάρχει πλέον το ανθρώπινο δυναμικό γιατί χάθηκε αυτός ο κρίκος.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:32 πμ
δεξιος
Α.Φ. γράφεις για κοντοφθαλμίες αλλά δεν μπορώ να τα προλαβαίνω όλα.
Αναφέρθηκα μόνο στο αντικείμενο του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και τη συνταξιουχική αποκατάσταση των ΔΥ.
Για την επαγγελματική εκπαίδευση που λες μια και είσαι παλιός και αναφέρεσαι στη δεκαετία του 70 σου υπενθυμίζω την προσπάθεια Ράλλη να καθιερώσει τον κόφτη στα 15 με την κατάργηση του εξαταξίου γυμνασίου,την καθιέρωση λυκείου,τις εξετάσεις από το γυμνάσιο στο λύκειο και την πριμοδότηση των τεχνικών λυκείων που απέτυχε ύστερα από μεγάλη προπαγάνδα όλης της «δημοκρατικής αντιπολίτευσης» για καταχθόνιο «σχέδιο των πολυεθνικών να βγάζουν νωρίς τα παιδιά των φτωχών στα εργοστάσια με τα τεχνικά λύκεια ενώ μόνο τα δικά τους θα τελειώνουν πανεπιστήμια» για να έλθει μετά το ΠΑΣΟΚ και να αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια βάζοντάς τους όλους μέσα και υπονομευοντας και πολλά «αντιλαικά» εργοστάσια.
Ουδέν καινόν υπό τον ελληνικόν ήλιον αγαπητέ.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:29 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
elias
Βλεπω με χαρα οτι μετα απο 6-μηνη προπαγανδα μου 🙂 αρχιζετε σιγα-σιγα να σχολειστε με το πραγματικο προβλημα της χωρας και πως αυτο σε 10 ετη -ισως- ν’ αρχισει να επιλυεται και το 2030 να εχουμε παλι παραγωγη και υπηρεσιες που να εξαγουμε , να εχουμε πουλησει το 1/4 απο τα ακατοικητα σπιτια (2, 2 εκατομ.) στους Ευρωπαιους και στους Ρωσους,…
Τοτε αρκετοι ΔΥ που συνταξιοδοτηθηκαν προωρως την περιοδο 2010-2015 θα εχουν αποδημησει εις τοπον δημοσιυπαλληλικον 🙂 , ο Τσιπρας, ο Μητσοτακης , η Γενννηματα θα ειανια αμακρυνη ιστορια , οπως σημερα οι προηγουμενοι,…
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:32 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Οπως καταλαβατε, βλεπω παντοτε μακρια, απο ψηλα και ουμανιστικα-δημοκρατικα-οικολογικα-αριστερα
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:52 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Έχω μια πρόταση!
Να γίνεται και στα πτυχία ότι γίνεται με τις άδειες οδήγησης, αλλά και το ..κτεο, απλώς με επέκταση των ..οροσήμων προς τα κάτω.
Δηλαδή γύρω στα 50 (ηλικία πτυχιούχου) να λήγουν και μετά να χρειάζεται ανανέωση κάθε 2 χρόνια, μέσω γραπτών τε και ρποφορικών εξετάσεων, αφού έχει προηγηθεί ιατρική γνωμάτευση (οφθαλμίατρος, νεβρολόγος, ..οδοντίατρος κλπ).
Στις εν λόγω εξετάσεις ίσως να μπορούσαν να συμμετέχουν και μη πτυχιούχοι, αλλά με αποδεδειγμένη ..πρακτική εμπειρία και σαφείς περιορισμούς στο «σε ποιες».
Δηλαδή κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει φερειπείν στην ιατρική και την οδοντιατρική, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί σε ..ανθρωπιστικά αντικείμεαν όπως γωστρατηγική, γεωπολιτική και τέτοια.
Ειδικά για τα πτυχία του πολυτεχνείου θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να ισχύσει (επιπλέον) και αυτό με τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές (μέχρι 2 θητείες).
Τα πτυχία που έληξαν θα πρέπει να παραδίδονται στον εκδότη τους, μέχρι 10 μέρες (εργάσιμες) μετά την ημερομηνία λήξεως.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:04 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
🙂 🙂