Οι παρεμβάσεις του ΔΝΤ, με αιχμή τον Τόμσεν σε προφανή συνεννόηση με τη Γερμανία, έχουν ξεκάθαρους στόχους: να κρατήσουν τη Λαγκάρντ στην ηγεσία του Ταμείου (η θητεία της λήγει το καλοκαίρι) και μαζί μ’ αυτήν την πλήρως αποτυχημένη ομάδα του Τόμσεν. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η υποστήριξη της Γερμανίας του Σόιμπλε, η οποία ως αντιπαροχή λαμβάνει αυτό που ζητούσε εξαρχής: συμμετοχή του ΔΝΤ στο «ελληνικό πρόγραμμα» χωρίς ουσιαστικό κούρεμα του χρέους. Το ότι αυτή η συνταγή θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα είναι παρεμπίπτον και άνευ σημασίας.
Το ΔΝΤ «διαρρέει» ότι δήθεν διαφωνεί με την αύξηση κατά 1,5% των εισφορών και προτείνει… 1%, συνοδεύοντας τις γελοίες δηλώσεις για αγελάδες και γάτες. Η ουσία όμως είναι στη συνέχεια: άμεση μείωση των συντάξεων. Με άλλα λόγια, αξιοποιείται πλήρως το στρατηγικό λάθος της ελληνικής πρότασης να επιδιώξει τη διατήρηση των συντάξεων των νυν συνταξιούχων κατά το δυνατόν στο ύψος τους, εις βάρος των μελλοντικών συνταξιούχων και των νέων εργαζομένων.
Τυχόν επιμονή της κυβέρνησης στο λάθος αυτό (το οποίο έχει βέβαια τα δικά του επιχειρήματα) θα δώσει μια εύκολη νίκη στον Σόιμπλε και τον Τόμσεν, όχι μόνο στο θέμα του ασφαλιστικού, αλλά και στο θέμα του κουρέματος του χρέους (με όποιο όνομα κι αν το πούμε). Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τελειώνει άδοξα. Από τη μακρινή καλύβα ψηλά στο βουνό ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της πρότασής της για το ασφαλιστικό: ούτε η διατήρηση άθικτων των συντάξεων είναι εφικτή, ούτε η αδικία εις βάρος των εργαζομένων είναι λογική, ούτε πρόκειται να «λειτουργήσει» το προτεινόμενο σύστημα χωρίς θανάσιμες παρενέργειες.
Που σημαίνει ότι επιζητούμε ένα άλλο ασφαλιστικό, όχι όμως μιαν άλλη κυβέρνηση. Το γιατί ένα άλλο ασφαλιστικό είναι προφανές. Το γιατί η ίδια κυβέρνηση ας το απαντήσει ο καθένας, ψάχνοντας για καλύτερη εναλλακτική χωρίς νέες εκλογές: αν όντως υπάρχει τέτοια περίπτωση, θα συμφωνήσω κι εγώ.
90 Σχόλια
Comments feed for this article
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:15 μμ
xberliner
Ωραία όλα αυτά που γράφεις για τη συνωμοσία Τόμσεν, Λαγκάρντ, Σόιμπλε.
Μήπως όμως και η ελληνική πρόταση για αύξηση εισφορών χωρίς μείωση συντάξεων δεν βγαίνει; Μήπως για μια ακόμα φορά ελληνική κυβέρνηση για να μην πειράξει τα κεκτημένα των συντεχνιών-νταβατζήδων του ελληνικού κράτους πηδάει χωρίς σάλιο όλη τη χώρα και τις νεότερες γενιές;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:16 μμ
δεξιος
Λιγο θάρρος χρειάζεται.Έχουν υπογράψει ότι θα μειώσουν τις συντάξεις κατά 1% του ΑΕΠ,δηλαδή 1,8 δις και προσπαθούν να τη βγάλουν με σοφιστείες.
Ο συνολικός συνταξιοδοτικός όγκος είναι 28 δις,δηλαδή η ζητούμενη μείωση είναι 7%.Εάν υποθέσουμε ότι δέχεται το ΔΝΤ αύξηση εισφορών 1% μπορεί να πάει στο 5% ή και πιο κάτω η μείωση.Μπορεί και να κατανεμηθεί μεγαλύτερη στις μεγαλύτερες συντάξεις και μικρότερη στις μικρότερες.
Άλλη κυβέρνηση μετά την εκλογή Μητσοτάκη με πρωθυπουργό Τσίπρα δεν υπάρχει.Ακόμη και ο Λεβέντης ζητάει κυβέρνηση τεχνοκρατών,αν και δέχεται πρωθυπουργό τον Τσίπρα και το φίλο του Φλαμπουράρη.Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:32 μμ
σχολιαστης
Ο Τσίπρας προσπαθεί με το τρικ της προσωπικής διαφοράς να μην κάνει μειώσεις στις συντάξεις αυτών που τις παίρνουν ήδη μέχρι και το 18. Αυτό το κάνει γιατι εκτιμά ότι το σώμα των 2.5 εκατ. συνταξιούχων, με νέες μειώσεις στις συντάξεις δεν θα τον ψηφίσει.
Ξεχνάει όμως ότι οι νυν συνταξιούχοι έχουν οικογένειες και δεν θα ακούσουν καλά ούτε την αύξηση στις εισφορές για τα παιδιά τους ούτε το ότι παρά την αύξηση εισφορών αν παίρνουν αυτοί σύνταξη 1000 ευρώ, οι …κατιόντες θα παίρνουν 600. Ουτε βέβαια οι συνταξιούχοι που έχουν παιδιά ελεύθερους επαγγελματίες θα ακούσουν χωρις να τους σηκωθούν οι τρίχες τις θεωρίες Κατρούγκαλου για το τι είναι δήμευση και τι όχι.
Και βέβαια ξέρουν -ή μαθαίνουν- οι νυν συνταξιούχοι ότι μετά τη διετή περίοδο ψηφοθηρίας θα τους ξανάρθει η λυπητερή. Ας μην τους περνάει ο Τσίπρας για κορόιδα. Μόνο με ειλικρινή τοποθέτηση θα μπορούσε να κερδίσει κάτι.
Με δυο λόγια, με το νέο ασφαλιστικό ο Τσίπρας κάνει μόνο εχθρούς. Και μάλιστα κάνει εχθρούς και πολλούς ψηφοφόρους του.
Ο χειρισμός είναι εφάμιλλος της ματωμένης διαπραγμάτευσης που αξιολόγησε με μηδέν το Χάρβαρντ 🙂
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:54 μμ
Πάνος
μπερλίνερ,
το έχουμε (ήδη) πει και ξαναπεί.
*
Εμείς καλά τα λέμε, δεξιέ, αλλά στην πολιτική σκηνή το παιγνίδι παίζεται με συγκεκριμένες προτάσεις από τις πολιτικές δυνάμεις. Να δούμε την πρόταση του Μητσοτάκη και της ΝΔ. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση εδώ, κρίνονται όλοι.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:06 μμ
elias
@panos
η πρόταση του Μητσοτάκη είναι το σημαντικότερο βήμα που έχει μπροστά του. Βασικά πρέπει να τετραγωνίσει το κύκλο.
Οι συνταξιούχοι είναι οι δικοί του ψηφοφόροι (φαντάζομαι δεν θέλει να τους στεναχωρήσει), αν κάνει κολπάκι μεταθέτοντας στο μέλλον τα βάρη (όπως το Τσίπρας) θα χάσει κάθε ηθικό έρεισμα, αν προτείνει αύξηση φόρων-εισφορών έχασε το παιχνίδι.
Βασικά δεν ξέρω τι θα πει, είμαι όλος αυτιά: ελπίζω μόνο να μην μπει καμία μπούρδα. Και από αυτό που θα πει θα κριθεί.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:06 μμ
Πάνος
Η ανάλυση του TVXS
http://tvxs.gr/news/ellada/h-apostoli-tsipa-sto-stoixeiomeno-ntabos
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:08 μμ
σχολιαστης
Το 1% που ζητάνε οι δανειστές θα προτείνει να εξοικονομηθεί από σπατάλες του κράτους. 🙂
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:12 μμ
Πάνος
Αναλυτικά, το ΔΝΤ φέρεται να ζητά:
• Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 1% για εργοδότες και εργαζομένους, έναντι συνολικής αύξησης 1,5% που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.
• Τερματισμό κάθε κρατικής επιχορήγησης και να χρηματοδότηση των συντάξεων μόνον από τα έσοδα των ταμείων.
• Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.
• Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και στις επικουρικές συντάξεις
• Περαιτέρω μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών
• Πλήρη κατάργηση των εφάπαξ
• Αμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ
Η συγκεκριμένη ατζέντα φέρεται να είναι προϊόν διαβούλευσης και, υπό διαμόρφωση, συμφωνίας ανάμεσα στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αμφότερες τις πλευρές να θεωρούν πολύ «ήπιες» τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου.
«Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα» είναι μάλιστα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, η φράση που αποτυπώνει τις διαθέσεις του Ταμείου στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Το αυστηρότερο σχέδιο παρεμβάσεων συζητήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες και στη συνάντησή που είχαν ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και ο Πολ Τόμσεν στο Βερολινο, την ίδια μέρα που βρισκόταν στην γερμανική πρωτεύουσα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
http://tvxs.gr/news/ellada/dnt-ksanaxtypa-zitisame-agelada-kai-mas-eferan-gata
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:27 μμ
σχολιαστης
Πλήρη κατάργηση των εφάπαξ
Παραχωρώ τα 8 χιλιάρικα εφάπαξ -που έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρω γιατί θα τα έχουν φάει λακέρδα μεζέ- σε κάμποσα χρόνια που θέλω να βγώ στη σύνταξη, στην αγαπητή μας κυβέρνηση μπας και μετατρέψει τη γάτα σε σκύλο. 🙂
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:40 μμ
xberliner
Η πρόταση του ΔΝΤ δεν μου φαίνεται παράλογη.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:08 μμ
Πάνος
Παίρνει πίσω τις καταγγελίες για Κατρούγκαλο η εφημερίδα “TO BHMA” και προχωρά σε δημοσιεύματα αποκατάστασης της αλήθειας
Αίτημα να αναβληθεί η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά του Βήματος (και της Bild η οποία το αναπαρήγαγε) που τον κατηγορούσαν για χιλιάδες ρουσφέτια, τα οποία αφορούσαν δημοσίους υπαλλήλους – πελάτες του δικηγορικού γραφείου που είχε, κατέθεσε το Βήμα.
Στον Βηματοδότη αναφέρεται:
«Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015».
Υπενθυμίζεται πως το Βήμα είχε γράψει ότι ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με 300 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, τις προσφυγές των οποίων ανέλαβε, από τους οποίους θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου 2015 (μία και δύο ημέρες μετά τις εκλογές) κατατέθηκε σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους -για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα- ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών από υπαλλήλους που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ως μόνο αποδεικτικό στοιχείο για τα παραπάνω παρουσιαζόταν έγγραφο από υπόθεση υπαλλήλου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, που όμως δεν αφορούσε διαθεσιμότητα αλλά μισθολογική διαφορά.
Δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν αποτανθεί στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούσε ο κ. Κατρούγκαλος είχαν διαψεύσει πως τους ζήτησε οποιαδήποτε προμήθεια – πέραν της προβλεπόμενης δικηγορικής αμοιβής.
nooz.gr
*
Καλώς ο Κατρούγκαλος κινήθηκε δικαστικά και ακόμα καλύτερα οι τύποι του ΔΟΛ… τον ήπιαν κανονικά. Αλλά το μεγάλο παιγνίδι παίζεται στη σχέση της κυβέρνησης με την κοινωνία – κι αυτό είναι το μόνο που μετράει, αρχικά και τελικά!
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:11 μμ
Πάνος
μπερλίνερ,
όλες οι προτάσεις έχουν τη λογική τους.
Πχ.
Σωτήρης Κανελλόπουλος
Μα ούτε τεχνοκρατικά είναι σωστή λύση η μείωση των συντάξεων.
Και δεν είναι γιατί δεν θα πρέπει να βλέπει κανείς το κέρδος που θα προκύψει στα ταμεία από το ότι θα μικρύνει η δαπάνη για τις συντάξεις, αλλά θα πρέπει να μετρήσει την ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΗ επίδραση στην μείωση της κατανάλωσης της κάθε επιπλέον μονάδας που αφαιρείται από τη σύνταξη.
Με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία -και ειδικότερα η ιδιωτική οικονομία- αδυνατεί να δημιουργήσει καταναλωτές, αφού η εγχώρια προστιθέμενη αξία στην παραγωγή του τελικού προϊόντος, είναι ελάχιστη, εκείνο που μένει ώστε να μην έχουμε συνεχή συρρίκνωση του ΑΕΠ, είναι το να χρηματοδοτεί την κατανάλωση το δημόσιο ταμείο, δίνοντας παροχές σε εκείνα τα εισοδήματα, μικρά και μεσαία, που θα οδηγήσουν στη διατήρηση του επιπέδου κατανάλωσης.
ΑΝ δεν αλλάξει το μοντέλο παραγωγικής συγκρότησης της χώρας, και δεν μπορεί να αλλάξει δια μιας, κάθε μείωση της δημόσιας δαπάνης, και μάλιστα δαπάνης που οδηγείται στην κατανάλωση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του αεπ.
Συγγνώμη για τον κάπως τεχνικό τρόπο σχολιασμού, αλλά δεν μπορούσα να τα πω διαφορετικά…
Εννοείται πως συμφωνώ και με την κεντρική ιδέα της δικής σου ανάρτησης Κωστή!
Καλή συνέχεια Κυριακής.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:13 μμ
aftercrisis
Τα είπαμε, ας μη μακρηγορούμε.
Το ΔΝΤ και πιο συγκεκριμένα η ομάδα ευρωπαικών και ενδεχομένως βορειο-αμερικανικών συνιστωσών του περί την Λαγκάρντ κτλ (τα BRICS και άλλοι ισυχροί συντελεστές π.χ. Ιαπωνία, έχουν άλλα συμφέροντα και παίζουν άλλο βιολί σε άλλη παρτιτούρα) θέλει να χρησιμοποιήσει την πρόταση για δικούς του σκοπούς. Σωστό.
Αυτό όμως είναι το έλασσον.
Το μείζον είναι άλλο: 1. Ότι το «πρόγραμμα Κατρούγκαλου» είναι άδικο (εις βάρος των νέων εργαζομένων, των μελλοντικών συνταξιούχων, (της μειοψηφίας, αλλά και αυτοί πολίτες είναι) των ειλικρινών ελευθεροεπαγγελματιών και πολλών άλλων.
2. Ότι δεν είναι βιώσιμο παρά μόνον πολύ βραχυπρόθεσμα
Χρειάζεται λοιπόν βαθειά ανάσα και αλλαγές στο ασφαλιστικό πάζλ, άμεση «οριζόντια» διεύρυνση της βάσης των εισφορών χωρίς όμως επιβάρυνση όσων ήδη πληρώνουν – σε συνδυασμό με φορολογικό εξορθολογισμό και πρακτική εισπραξιμότητα.
Ειδικός δεν είμαι, όμως η ιδέα του εγγυημένου βασικού εισοδήματος για όλους μου φαίνεται η καλύτερη λύση. Και η οικοδόμηση του όλου ασφαλιστικού με αυτό ως «θεμελιο»
Το απώτερο πολιτικό πρόβλημα: Η ΝΔ έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σημερινών συνταξιούχων (και δη με τις συγκριτικά μεγαλύτερες συντάξεις) παρά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για να στήσει ρεαλιστική και πιο δίκαιη (το ορθολογικό εκφράζω, όχι τι περιμένω) αντιπρόταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει:
και να τετραγωνίσει τον κύκλο,
και να πιάσει την δανική αγελάδα του Τόμσεν από τα κέρατα
και να τσακώσει τη γιγαντιαία γάτα από τον Μέλανα Δρυμο του Σόιμπλε για να την χώσει στο σακί.
Εύχομαι στον Αλέξη καλά μυαλά και έξυπνες αλλά όχι πονηρές στερνες σκέψεις. Και στον Κυριάκο καλό κουράγιο και καλή τύχη 🙂
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:20 μμ
aftercrisis
εννοούσα:
…εις βάρος των ειλικρινών ελευθεροεπαγγελματιών (της μειοψηφίας, αλλά και αυτοί πολίτες είναι)…
Σ΄αυτούς αναφερόμουν, αλλά το βλέπετε, ακόμη και ο διάολος της DELL «κάνει πια παιχνίδι» για τα BRICS και την Κίνα, όχι για την ευρω-βορειοαμερικανική συνιστώσα του ΔΝΤ… 🙂
Φαίνεται ότι το εργοστάσιο πήρε το πάνω χέρι από την έδρα της μητρικής
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:31 μμ
aftercrisis
Το «ουσιαστικό κούρεμα του χρέους» είναι Schnee von Gestern. Ξεχάστε το, το χιόνι δεν έρχεται πια εδώ, το «έφαγε» η κλιματική αλλαγή
Και ότι πιθανότητες είχαν απομείνει, τις εκμηδενίζει η Μεγάλη Μετανάστευση τω Λαων και το τρελό-ανεξέλεγκτο παιχνίδι με τα χρηματιστήρια, την τιμή του αργού πετρελαίου και το νέο μπάχαλο στη Μ. Ανατολή στο πετρελαιικό τρίγωνο μεταξύ ΗΠΑ, Ιράν και Σαουδαραβίας.
Αυτά μόλις αρχίζουν και έχουν πολύ δρόμο. Βρισκόμαστε πια σε πολύ πιο ρευστό και επικίνδυνο κόσμο σε σχέση με το 2010-2012
Τα (οποια) παλιά διαπραγματευτικά όπλα για «ουσιαστικό κούρεμα του χρέους», μοιάζουν πια σαν ακόντια και γκράδες απέναντι σε F16, Μιράζ και Ραφάλ. 🙂
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:38 μμ
Mitsos
Εδώ και πάνω 10 μέρες ένοπλοι Αμερικανοί, επικαλούμενοι την υπεράσπιση του Συντάγματος, έχουν καταλάβει προστατευόμενο φυσικό πάρκο του Όρεγκον, σε μια υπόθεση που διχάζει και γεννά πολλά ερωτήματα…
Οι ένοπλοι κτηνοτρόφοι οχυρώθηκαν από τις 2 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου για την προστασία της άγριας ζωής που βρίσκεται στο Μπερνς του Όρεγκον
Δηλώνοντας ότι υπερασπίζονται το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να διαχειρίζονται οι ίδιοι και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη γη τους, οι ένοπλοι κτηνοτρόφοι οχυρώθηκαν από τις 2 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου για την προστασία της άγριας ζωής που βρίσκεται στο Μπερνς του Όρεγκον. Στις 11 του μήνα μάλιστα αφαίρεσαν τμήμα της περίφραξης του καταφυγίου, δίνοντας πρόσβαση στους ντόπιους καουμπόηδες και στα βοοειδή τους. Η σχετική αδράνεια που έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής οι αρχές επίσης προκαλεί αντιδράσεις.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:46 μμ
Mitsos
Τα ίδια ετοιμάζονται και εδώ. Για αυτό προετοιμάζεται νομοσχέδιο και εδώ όπως και στην Αμερική όπου θα κατασχεθούν όλα τα όπλα. Ετοιμάζεται η πρώτη φορά ασιστερά να κατασχέσει τις καραμπίνες για να προχωρήσει μετά ακάθεκτη η εθνοκάθαρση. Οπλα θα έχουν μόνο οι μαφιόζοι και οι κύριοι του ISIS που έχουν γεμίσει την Ελλάδα κασόνια με όλμους, χειροβομβίδες και Καλάσνικωφ. Τους τελευταίους 9 μήνες έχει ανακαλύψει η αστυνομία 3 γιάφκες με τεράστιες ποσότητες οπλισμού σε διάφορα σπήλαια γύρω από την Αθήνα. Ουδείς συνελλήφθη. Ουδείς γνωρίζει ποιος έφερε τα όπλα για λογαριασμό τίνος.
Θα δείτε ρεζιλικια μέσα στο 16.. Φέτος δεν είπα σε κανέναν Καλή Χρονιά. Δεν μου πάει πλέον να το πω. Το μονο που είπα ήταν Υγεία στον κόσμο να παλέψει για αυτά που θα ρθουν.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:47 μμ
xberliner
«μετρήσει την ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΗ επίδραση στην μείωση της κατανάλωσης της κάθε επιπλέον μονάδας που αφαιρείται από τη σύνταξη»
Σωστό αν και μόνο αν η μη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις δεν επιτυγχάνεται με αύξηση των εισφορών. Αύξηση των εισφορών ίσον μικρότερο (καθαρό) εισόδημα για τους εργαζόμενους. Από που νομίζουμε ότι θα αντληθούν οι παραπάνω εισφορές αν όχι από το εισόδημα των εργαζομένων; Έτσι ότι προσθέτεις στην κατανάλωση (και στο ΑΕΠ) μέσω των συνταξιούχων το αφαιρείς από τους εργαζόμενους.
«ΑΝ δεν αλλάξει το μοντέλο παραγωγικής συγκρότησης της χώρας, και δεν μπορεί να αλλάξει δια μιας, κάθε μείωση της δημόσιας δαπάνης, και μάλιστα δαπάνης που οδηγείται στην κατανάλωση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του αεπ.»
Και αυτό σωστό. Αλλά:
1. Από το 2009 που έσκασε η κρίση καμιά κυβέρνηση δεν προσπάθησε ούτε προσπαθεί να αλλάξει το μοντέλο.
2. Η διατήρηση των κρατικών δαπανών μέσω αύξησης φόρων και εισφορών καταστρέφει κάθε πιθανότητα αύξησης της παραγωγής. Αυτή η πρόταση είναι ένα σπιράλ θανάτου.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:18 μμ
Mitsos
Δεν υπάρχει παραγωγή διότι δεν υπάρχει κατανάλωση. Ως παραγωγός μπορώ νομίζω να έχω κάποια βαθύτερη γνώση του τι φταίει στην Ελλάδα που τόνοι προιόντων δεν έχουν παραλήπτη.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:25 μμ
σχολιαστης
Μήτσο, ισχύει αυτό που λες για την κατανάλωση αλλά μερικά πολύ ποιοτικά προιόντα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Π.χ. το να μη μπορεί να καταναλωθεί η γραβιέρα Κρήτης, είναι κατόρθωμα. Θα έπρεπε να εξάγεται και να τρώγεται στη Δύση και την Ανατολή μέχρι και το τελευταίο κεφάλι τυριού. Κάτι πάσχει στην προώθηση ή βασίστηκαν πολύ στους Ρώσους;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:26 μμ
xberliner
«στην Ελλάδα που τόνοι προιόντων δεν έχουν παραλήπτη.»
Προς τα βόρεια υπάρχει μια τεράστια αγορά μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων καταναλωτών. Σήμερα χωρίς σύνορα για τα προϊόντα καμιά παραγωγική επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει απευθυνόμενη μόνο σε μια αγορά 10 εκατομμυρίων. Εκτός και αν εννοείς ότι κάποιος κεντρικά θα αποφασίζει σε ποια προϊόντα από ποιον κατασκευαστή θα έχει πρόσβαση ο έλληνας καταναλωτής. Προσωπικά δεν δέχομαι κανένα νταβατζή στο κεφάλι μου να μου επιβάλει πως και που θα ξοδέψω το εισόδημα που παράγω από την εργασία μου.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:05 μμ
Mitsos
Γιατί ρε Σχολιαστή να τρώγεται στη Δύση? Τρώγεται και στη Δύση αλλά όταν έχεις τόνους τυριών από Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία και όταν καθένας έχει μάθει η γλώσσα του τις γεύσεις της πατρίδας του από μωρό στην κούνια αντε να πουλήσεις τα τυριά έξω.
Υστερα δεν είναι μόνο ο Ελλην που δεν έχει να σκάσει 14 ευρώ να πάρει ένα κιλό. Δεν έχουν πολλοί στην Ευρώπη να διαθέσουν τα λεφτά αυτά.
Καθένας Βερολινέζε κοιτάζει σε αυτόν τον πλανήτη πρώτα τα προιόντα της χώρας του. Οι Ιταλοί αγοράζουν ιταλικό αμάξι, οι Γερμανοί γερμανικό και οι Γάλλοι γαλλικό και οι Αμερικάνοι αμερικάνικο. Γιατί το κάνουν? Διότι είναι στη φύση του ανθρώπου ο πατριωτισμός και επίσης γνωρίζουν ότι έτσι στηρίζουν τη χώρα τους. Κανείς δεν σου είπε ότι θα σου επιβάλλει κάποιος κρατικός μηχανισμός τι θα αγοράζεις. Αμα δεν μπορεί ο Ελλην να καταλάβει ότι πρέπει να καταναλώνει πρωτίστως τα προιόντα που παράγει η χώρα του σήμερα που είμεθα στα προεόρτια παγκοσμίου πολέμου, μετά από 5 χρόνια μνημονίων, να πάει να γαμηθεί για Ελληνας και ας τον αντικαταστήσουν οι Μπαγκλαντεσιανοί που είναι 140 εκατομμύρια και ζούνε σε μια χώρα με έκταση σαν την Ελλάδα.
Στην τελική έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ζήσουν. Ας τους φέρουνε όλους εδώ να λύσουνε το πρόβλημα του Μπαγκλαντες οι Συριζαίοι αφού δεν μπορουν να λυσουν το ελληνικό.
Δεν ξέρω επίσης αν έμαθες ότι προσφάτως ο Ομπάμα έβαλε στον εισαγώμενο χάλυβα από Κίνα 250% δασμούς εκτελωνισμού. Καλή η παγκοσμιοποίηση αλλά για τους άλλους. Οι Αμερικάνοι ξέρουνε τι έχουνε να πάθουνε αν κλείσει η αμερικάνικη χαλυβουργία. Εμείς εδώ λίγο οι ΠΑΜΕδες και λίγο οι υπόλοιποι αποφασίσαμε ότι δεν χρειάζεται να παράγουμε σίδερο. Ας το παίρνουμε απέξω διότι είμεθα πολύ large.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:16 μμ
σχολιαστης
Κάθε πραγματικά νόστιμο προιόν μπορεί να γίνει ανάρπαστο στις πλούσιες χώρες. Οταν μάλιστα δε βγαίνει και σε τεράστιες ποσότητες. Είναι θέμα σωστής προώθησης του προιόντος.
Χρειάζεται, με μια άλλη κυβέρνηση βέβαια, στο μέλλον, και όχι με αυτους τους νεατερνάλιους να γίνει συστηματική δουλειά πάνω στο ζήτημα.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:25 μμ
Πάνος
Πανεπιστήμιο υποχρεώνει το Ντάισελμπλουμ να αλλάξει το βιογραφικό του!
Το University College Cork ανακοίνωσε δημόσια ότι ουδέποτε ο επικεφαλής του Eurogroup απέκτησε πτυχίο του
http://www.news.gr/oikonomia/diethnh/article/206354/panepisthmio-ypohreonei-to-ntaiselmploym-na-allaxe.html
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:28 μμ
xberliner
«Καθένας Βερολινέζε κοιτάζει σε αυτόν τον πλανήτη πρώτα τα προιόντα της χώρας του. Οι Ιταλοί αγοράζουν ιταλικό αμάξι, οι Γερμανοί γερμανικό και οι Γάλλοι γαλλικό και οι Αμερικάνοι αμερικάνικο. »
Ας διαχωρίσουμε καταρχήν τα τρόφιμα από τα υπόλοιπα προϊόντα.
Πράγματι ο καθένας προτιμά τις γεύσεις που ξέρει από μικρός. Και εγώ προτιμώ τη φέτα (που δύσκολα βρίσκω στη Γερμανία) όχι γιατί παράγεται στην Ελλάδα ή γιατί κάποιος δεν μου επιτρέπει να αγοράσω άλλα τυριά, αλλά επειδή μου αρέσει.
Στα αυτοκίνητα δεν ισχύει αυτό που λες. Ναι οι Ιταλοί αγοράζουν περισσότερα ιταλικά αυτοκίνητα από ότι οι γάλλοι, οι γάλλοι γαλλικά από ότι οι γερμανοί και οι γερμανοί γερμανικά από ότι οι υπόλοιποι. Αλλά οι γάλλοι αγοράζουν πολλά περισσότερο γερμανικά από ότι οι γερμανοί γαλλικά κτλ κτλ κτλ.
Δεν ξέρω αν το έπιασες το νόημα, αλλά σκοπός είναι να εξάγεις.
Οι εγχώρια παραγωγή είναι καλή, αλλά αν θες να φτιάξεις οικονομία πρέπει να εξάγεις.
Τώρα δεν ξέρω αν οι αμερικάνοι έβαλαν επιπλέον δασμούς στο κινεζικό ατσάλι. Ξέρω όμως ότι εντός ΕΕ αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να βάλεις επιπλέον δασμούς στο γαλλικό τυρί. Αλλά ούτε και οι γάλλοι στο ελληνικό.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:31 μμ
xberliner
«Πανεπιστήμιο υποχρεώνει το Ντάισελμπλουμ να αλλάξει το βιογραφικό του!»
Αν είναι έτσι (αν δηλαδή στο cv του αναφέρει ότι πήρε master και όχι ότι φοίτησε σε αυτό το πρόγραμμα, υπάρχει σημαντική διαφορά) πρέπει να εξαφανιστεί από κάθε πολιτικό αξίωμα. Αυτό είναι καταρχήν ζήτημα των Ολλανδών και εν συνεχεία των Ευρωπαίων.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:35 μμ
xberliner
Εκεί στο news.gr με τί χρονοκαθυστέρηση ανεβάζουν τα άρθρα τους;
Το θέμα βγήκε το 2013 (http://www.independent.ie/irish-news/dutch-finance-minister-amends-cork-university-degree-error-29195279.html) και το news.gr το ανέβασε το 2015.
Το cv του το έχει διορθωμένο (https://www.government.nl/government/contents/members-of-cabinet/jeroen-dijsselbloem/cv, «Business economics research towards a master’s degree, University College Cork, Ireland») αν και μια φορά πλαστογράφος για πάντα πλαστογράφος.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:44 μμ
Mitsos
http://www.koolnews.gr/stories/592763-aytos-einai-o-grigoris-kallimanopoulos-o-efoplistis-pou-katigoroun-oi-tourkoi-gia-metafora-petrelaiou-ton-tzihadiston/
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:48 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Παπαδάκου Γιάννα
Εδωσαν εξηγήσεις οι πρώτοι δεκαπέντε από τη λίστα Μπόργιανς
Κακουργηματική δίωξη εάν δεν πληρώσουν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2016 06:00
[…]
Μεταξύ των δεκαπέντε που εμφανίστηκαν την Παρασκευή ήταν και ο ιερέας από το υπόλοιπο Αττικής, ο οποίος είχε στη λίστα Μπόργιανς κατάθεση 410.000 ευρώ, που δεν τα δικαιολογούσε! …… Παράλληλα οι άλλοι που εντοπίστηκαν ήταν σε ποσοστό 70% γιατροί, χειρουργοί, γυναικολόγοι και δικηγόροι του Κολωνακίου. Από την πορεία των χρημάτων φαίνεται ότι χρήματα κατέθεταν σε ΑΤΜ ιδιωτικής τράπεζας του Κολωνακίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ελβετία. Τα ονόματα των δικηγόρων που εντοπίστηκαν ήταν μάλλον έκπληξη αφού δεν είναι από τα γνωστά.
Για εξηγήσεις καλούνται σύντομα και δυο αδελφές ηθοποιοί αλλά και τηλεπερσόνες, αφού στη λίστα Μπόργιανς και στην τράπεζα UBS βρέθηκαν λογαριασμοί τους με 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία.
[…]
«Θησαυρός» όμως εντοπίζεται και στη λίστα χαρτοφυλακίων. Για το διάστημα από την 1-1-2013 ως την θέσπιση των capital controls εντοπίζονται 2,5 χιλιάδες ονόματα μόνο στην Ελβετική τράπεζα UBS και μόνο από μια ελληνική ιδιωτική τράπεζα. Τα ποσά, που έχουν σταλεί με τον πλάγιο τρόπο στο εξωτερικό μόνο σε δυο χρόνια είναι μυθικά. Αφορούν εμβάσματα 10 – 12 – 15 εκ. ευρώ!
[…]
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=769218
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:55 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
«Πόλεμος» ΣΔΟΕ – «αδιάφθορων» για υπόθεση δωροδοκίας κρατικών υπαλλήλων
Καταγγελίες για «απαγωγή» και για επεισόδια στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2016 11:03
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=769376
ΥΓ 1. Ποιος θα ελεγχει τους ελεγχοντες ;
2. Μαλλον πρεπει να απολυσουν/αποστρατευσουν τους υπευθυνους.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:59 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Σχετικο, η αργεντινικη κινημ. ταινια με θεμα την διαφθορα της αστυνομιας, που παρακολουθησα -οπως παντοτε – μετα τα μεσανυκτα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/01/2016
00:30 Κατάλληλο για ανήλικους (για άνω των 15)
ΕΛ ΜΠΟΝΑΕΡΕΝΣΕ (CINE AFTER)
ΤΑΙΝΙΕΣ / Δραματική
ΕL BONAERENSE
Έτος παραγωγής: (2002)
Ένα απομακρυσμένο χωριό της επαρχιακής Αργεντινής. Ο Σάπα, ένας τριαντάχρονος κλειδαράς, ζει μια ήσυχη ζωή, μέχρι τη μέρα που μια παρανομία την οποία κάνει για το αφεντικό του έχει κακή εξέλιξη. Προκειμένου να μη συλληφθεί, ο Σάπα φεύγει για την αφιλόξενη μεγαλούπολη του Μπουένος Άιρες. Εκεί κατατάσσεται στο «Μποναερένσε» (Bonaerense), το διαβόητο αστυνομικό σώμα του Μπουένος Άιρες. Ανακαλύπτει τότε έναν κόσμο βουτηγμένο στην αναξιοκρατία, την αδικία και τη διαφθορά. Πολύ σύντομα, όμως, ο Σάπα θα βρει τον τρόπο να ωφεληθεί από το σύστημα αυτό.
Πρόκειται για την ιστορία ενός μοναχικού άντρα, χαμένου μέσα σ’ έναν ξένο και εχθρικό κόσμο, που συνειδητοποιεί τι άνθρωπος ήταν πριν και τι άνθρωπος έχει γίνει.
Η ταινία έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις σε πολλά φεστιβάλ και παρουσιάστηκε στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών.
Διάρκεια: 95′
Παραγωγή:Αργεντινής, Χιλής, Γαλλίας, Ολλανδίας
Παίζουν: Jorge Roman, Dario Levy, Mimi Arduh, Hugo Anganuzzi, Victor Hugo Carrizo
Σκηνοθέτης: Πάμπλο Τραπέρο
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:28 μμ
Mitsos
Παιδιά σύμφωνα με ακόμα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τεράστιες δυνάμεις τουρκικών τεθωρακισμένων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα περίχωρα του Χαλεπίου. Εισέβαλαν τα ξημερώματα σήμερα με επίθεση κεραυνοβόλα. Η ρωσική και συριακή αεροπορία βομβαρδίζει αυτή τη στιγμή την περιοχή προσπαθώντας να τους τρέψει σε φυγή.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:57 μμ
Πάνος
!!!
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:58 μμ
Πάνος
Μέχρι να δούμε τι έγινε στο Χαλέπι, ας καταγράψω εδώ μια απαισιόδοξη σκέψη, που γέννησε αυτό εδώ το ποστ:
Το να γράφεις κριτικά σχόλια για κακές πολιτικές και κακούς πολιτικούς είναι εξαιρετικά επιβλαβής συνήθεια, η οποία οδηγεί στην κατασπατάληση του πολυτιμότερου κεφαλαίου, δηλαδή του δημιουργικού χρόνου. Ως παθός (αλλά μη μαθός… ακόμα) το σημειώνω.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:03 μμ
Πάνος
Μήτσο,
το δίκτυο δεν (μου) δίνει τίποτα σχετικό. Που το βρήκες;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:20 μμ
σχολιαστης
Αν δώσεις «Χαλέπι, Ρωσία, Τουρκία» βγαίνει ένα πρώτο πρώτο, αλλά μάλλον είναι ράδιο αρβύλα
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:20 μμ
Πάνος
To νεώτερο (πριν 45 λεπτά) δεν κάνει λόγο για Τούρκους.
http://syrianperspective.com/2016/01/isis-flees-al-baab-in-aleppo-withdraws-completely-to-al-raqqa-army-to-enter-city-any-minute.html
*
Στο τουϊτερ πολλοί ασχολούνται με το βομβαρδισμό ενός σχολείου στο Χαλέπι (από Ρώσους) που άφησε αρκετούς νεκρούς (και παιδιά).
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:21 μμ
Mitsos
Πάνο ψάχνω να το επιβεβαιώσω σε τουρκικά Sites. Το TRT ανέβασε μια είδηση και την κατέβασε αμέσως. Οι Ρώσοι τηρούνε σιγήν ισχύος, το RIA NOVOSTI δεν λέει τίποτα. Δεν το πιστεύω ούτε εγώ ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αν είναι αλήθεια την πουτσίσαμε. Χθες πάντως οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν την είδηση ότι πάνω από 200 Σύροι του Ασσαντ έπεσαν νεκροί από πυρά του τούρκικου πυροβολικού. Οι Αμερικάνοι επιβεβαίωσαν επίσημα δια του στρατηγείου τους στο Ιράκ ότι έλαβε χώρα σφοδρός βομβαρδισμός της Τουρκίας (εναντίον του ISIS).
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:10 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
The regime forces and warplanes bomb Deir Ezzor and aerial bombardment target areas on the outskirts of Aleppo city and its countryside and clashes in Tedef town in the northeastern countryside of Aleppo
January 17, 2016
The regime forces and warplanes bomb Deir Ezzor and aerial bombardment target areas on the outskirts of Aleppo city and its countryside and clashes in Tedef town in the northeastern countryside of Aleppo
Deir Ezzor Province:
Regime’s warplanes bombed areas in the villages of al-Jninah, Husseiniya and al-Hsan and the outskirts of al-Bghiliyyeh area in the eastern countryside of Deir Ezzor, accompanied by the continuous shelling by the regime forces on the mentioned areas.
Aleppo Province:
Clashes are taking place between members from the “Islamic State” against the regime forces and militiamen loyal to them near Tedef town in the northeastern countryside of Aleppo, in an attempt by the regime forces to advance in the area, while warplanes believed to be Russian carried out at least 10 raids since this morning on areas in the towns of Ihres, Tall Rifaat and Deir Jamal in the northern countryside of Aleppo, also sporadic clashes are taking place between Jabhat Al-Nusra (al-Qaeda in Levant ), the organization of Jund Al-Aqsa, the rebel and Islamic Factions and the Islamic Turkestan Party against the regime forces and militiamen loyal to them from Arab and Asian nationalities in the vicinity of Horsh Khan Tuman in the southwestern countryside of Aleppo, and information about casualties in the ranks of both parties, while warplanes carried out raids on areas in neighborhoods of Amiriya and Sheikh Saeed south of Aleppo, while warplanes bombed places in al-Mallah area and elsewhere in the village of Ihres and its vicinity in the northern countryside of Aleppo, also warplanes bombed al-Jandoul roundabout area north of Aleppo, no information about casualties.
Five people (including a citizen woman and a child) at least were killed and others were injured when warplanes carried out airstrikes on areas in the countryside of al-Bab city, and the information confirmed other casualties, also places in the areas of al-Rashedin, Khan al-Asal and al-Castelo road and other areas in the northern countryside of Aleppo had an aerial bombardment, no information about injuries.
http://www.syriahr.com/en/?p=42857
ΥΓ Απο » The Syrian Observatory for Human Rights» is not associated or linked to any political body.
The SOHR was founded in May of 2006.
Τιποτα συνταρακτικο μετα την απαγωγη 400 γυναικοπαιδων απο τον ISIS
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:24 μμ
Santiliana
Eπι του θεματος.
Μα αλλη κυβερνηση δεν μπορει να υπαρξει γιατι ειναι παγιδευμενοι τωρα απαντες.
Απαντες μαζι με Σοιμπλε , που ειναι αποδυναμωμενος σε σχεση με το 2015, και απαντες γιατι θα αλλαξει ο εκλογικος νομος και θα καθιερωθει και συνταγματικα η απλη αναλογικη.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:30 μμ
bas
santi
Τι εγινε ψηφιστηκε το παραλληλο προγραμμα; Ποτε θα εφαρμοστει;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:31 μμ
Santiliana
Bιαζεστε?
Ειπαμε ολα εν ταξει.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:01 μμ
σχολιαστης
Γιατί, αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική, με το 4% στο οποίο θα επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσες έδρες θα βγάζει;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:17 μμ
Santiliana
Γιατι , πασοκ η Μητσοτακικο κομμα ειναι?
Θα σας πικρανει πολυ ακομα, ψυχραιμια. 🙂
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:29 μμ
Elias
Αυτός που είναι αποδυναμωμένος δεν είναι ο Σόιμπλε αλλά η Μέρκελ (λόγω του μεταναστευτικού), και είναι πιθανό να την αντικαταστήσει. Αυτό θα είναι μια κακή εξέλιξη για μας. (Άσχετα με το ποιο κόμμα υποστηρίζουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε)
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:34 μμ
Elias
@ ρε σαντ
Μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν είμαστε αντι-σύριζα. Μακάρι να τα πάει καλά, και να είσαι εσύ πάνω απ΄ όλα χαρούμενος. Εγώ προσωπικά τους ψήφιζα παλαιότερα. Το θέμα είναι ότι βλέπουμε αρκετά άσχημα και τα λέμε. Στο κάτω κάτω ούτε πολιτικοί είμαστε ούτε τίποτα, απλοί σύντροφοι εν καλύβας. Ο μόνος αρχηγός εδώ μέσα είναι ο Πάνος.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:57 μμ
Santiliana
Mα δεν το παιρνω προσωπικα γιατι ειμαι ο πλεον μακρυνος απο κομματα εξουσιας, αφου στο παρελθον ποτε δεν τα στηριξα.
Η αντιδραση ομως που εχει παρει υστερικες διαστασεις , δεν με αφηνει αδιαφορο.
Δεν ειναι δηλαδη θεμα επιτυχιας η αποτυχιας αυτης της κυβερνησης ιδιαιτερα, αλλα της φοβερης, λυσσασμενης θα εγραφα αντιδρασης απο την πρωτη μερα απο διαφορετικου ειδυς ανθρωπους απο ολα τα κομματιδια η κομματα.
Απο λεγομενους Κομμουνιστες, μεχρι νδσοκους και χρυσαυγιτες με ενα μισος φοβερο.Ηλθε να προστεθει μαζι τους και η Ζωη με τον Παναγιωτη και εδεσε το γλυκο.
Παντα στηριζα κομμα ανιδιοτελως και ιδεολογικα, με σταθερες κα ιοχι για θεσουλα που ηταν ευκολο για μενα αν το εαιζα φτερο στον ανεμο,γιατι σιχαινομουν το σαλιγγαρισιο στυλακι.
Ε, αυτο λειτουργει ανακλαστικα.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:09 μμ
σχολιαστης
Οριακά τους ανεχόμαστε πλέον. Η τρικυμία εν κρανίω που παρουσιάζει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη χώρα.
Βέβαια δε βγαίνει τίποτα με το να το γράφουμε απλώς στην καλύβα. Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να βοηθήσει τον εαυτό του και την πατρίδα.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:15 μμ
Πάνος
Παραδείγματος χάριν;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:18 μμ
Πάνος
Μπορεί και όχι. Μια από τις κακοδαιμονίες της περιόδου 2010-16 είναι η αδυναμία της Μέρκελ να παίρνει αποφάσεις, με αποτέλεσμα να λύνονται τα προβλήματα δια της αναβολής, δηλαδή να μη λύνονται καθόλου. Κι αυτό έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά καταστροφή για μας, καθώς η συνεχής αναβολή βόλευε το ΝΔΣΟΚ, αλλά και τον σύριζα, που τραίναρε όσο μπόρεσε την ώρα της αλήθειας. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει ο Σ. αν πράγματι τη διαδεχτεί, αλλά χειρότερα αποκλείεται να είναι – πέραν του ψυχολογικού.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:19 μμ
δεξιος
Δεν έχεις συνηθίσει Σάντυ να υποστηρίζεις κυβερνήσεις και για αυτό μιλάς για υστερική αντίδραση.Για πολλούς μήνες αντίθετα η αντιπολίτευση ήταν υποτονική εν σχέσει με τα συνήθη στην Ελλάδα.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:23 μμ
σχολιαστης
Τι να κάνουμε;
Ισως να αρχίσουμε να αντιδρούμε κάπως πιο δυναμικά; Να κατέβουμε σε καμιά διαδήλωση για να δείξουμε ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτού του τόπου και όταν κάποιος επιχειρεί να μας διαλύσει θα μας βρει απέναντι; Να ψάξουμε για ευκαιρίες στο εξωτερικό ώστε να στέλνουμε κανένα …έμβασμα; 🙂
Πολλά μπορούμε να κάνουμε. Το βασικό είναι να στείλουμε το μήνυμα, ως εδώ και μη παρέκει! Αρκετά!
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:24 μμ
Πάνος
δεξιέ,
πολιτικά η αντιπολίτευση δεν ήταν υποτονική, ήταν απλά ανύπαρκτη ως τώρα. Αντιθέτως, στο παρα-πολιτικό επίπεδο η (μιντιακή, κυρίως) αντιπολίτευση οργίασε, ξεσάλωσε, τα έδωσε όλα. Και ήδη αυτό δημιουργεί πολιτικές παρενέργειες, η πρώτη εκ των οποίων είναι ότι έχει αρχίσει να σπάει η αυτοπεποίθηση των συριζαίων. Να δούμε αν υπάρξει και συνέχεια σ’ αυτό το επίπεδο, γιατί πολιτική αντιπολίτευση είναι μάλλον δύσκολο να δούμε. Πχ στο ασφαλιστικό. Εκτός αν ο Κυριάκος κουφάνει το σύμπαν.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:34 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
«Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να βοηθήσει τον εαυτό του και την πατρίδα.
Παραδείγματος χάριν;»
Επαναληψις
Η λυσις το Αττικο κομμα περιφερειακης αναπτυξης και παραγωγικης ανασυγκροτησης σε συνεργασια με το Θεσσαλονικιο αντιστοιχο κομμα.
Στοχος του Αττικου κομματος ειναι παροχη κινητρων για την αποκεντρωση των μετοικων στην γεννεθλια γη. Θα εξαιρεθουν κρισμες ειδικοτητες οπως νοσοκομοι/ες, νευροχειρουργοι, ψυχιατροι,…
Στοχος της επομενης δεκαετιας ειναι να μετακινηθει μεγαλο μερος των -ουτως ειπειν- επαρχιωτων με ακινητη περιουσια στην υπολοιπη Ελλαδα* , να δραστηριοποιηθει παραγωγικα και να ερχεται το ΣΚ για τις εκαστοτε αναγκες του (γυναικες 🙂 , μπουζουκια, θεατρο οι κουλτουριαρηδες ,….)
* δεν γραφω επαρχια για να τα εχω καλα με ολους, ως φερελπις πολιτικος 🙂 του υπο ιδρυση Αττικου κομματος περιφερειακης αναπτυξης και παραγωγικης ανασυγκροτησης (το σημα του κατωθι)
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:39 μμ
Elias
@ρε σαντ 2
Έχεις δίκιο όταν λες ότι η κριτική που ασκείται στο Σύρ είναι συχνά υστερική. Όμως έτσι είναι η δημοκρατία: φωνές, διαφωνίες, συχνά χτυπήματα κάτω από τη μέση, αλλά αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό είναι ότι τελικός στόχος είναι η σύνθεση.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:43 μμ
Elias
@ρε σαντ 3
Στο κάτω κάτω και εσύ αυτό εκτιμάς, αλλιώς δεν θα ήσουν εδώ. Θα έγραφες σε κάποιο φιλοκυβερνητικό μπλογκ και όλοι θα συμφωνούσατε σε όλα. Εδώ έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά αυτό έχει και την πλάκα του. Το θέμα είναι βέβαια να μην ξεπερνάμε κάποια όρια, αλλά γι αυτό είναι εδώ ο Πάνος.
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:57 μμ
Santiliana
Mα δεν διαφωνω σε αυτη την γενικη θεση.
Απλα βλεπω οτι η αντοχη μερικων , εφοσον ομνυουν σε δημοκρατικες διαδικασιες , δεν ειναι μεγαλη σε απαντησεις ισως λιγο προκλητικες, αλλα καθολου κακοπιστες.
Ποτε δεν ημουν μονοπλευρος , ουτε καν στην μεγαλυτερη ιδεολογικη μου καποτε, ((τυφλοτητα)).
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:14 μμ
bas
santi «ποτε δεν ημουν μονοπλευρος»
Ελα παραδεξου το, τρολαρεις ετσι δεν ειναι;
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:20 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Μαθαινει ο ξεχασμενος (αυτο δεν ειναι κακο), αλλα μαθαινει και ο ΣΥΡΙΖΑ !!
17 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:25 μμ
Santiliana
Tι να μαθει ο συριζα και ο ξεχασμενος?
Πως βγαζουν δις απο υπερπρομηθειες, οι χρονια κυβερνητες που μας εφτασαν σε αυτα τα χαλια?
Το γνωριζε παντα. 🙂
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:30 πμ
δεξιος
H παραπολιτική αντιπολίτευση δεν οφείλεται αποκλειστικά σε κάποια διαπλοκή μηντιακών παραγόντων.
Είναι πολλοί άνθρωποι που βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια επανάληψη του ανδρεοπαπανδρεισμού,με λιγότερα λεφτά βέβαια,και δεν βλέπουν καθόλου με καλό μάτι αυτή την επιστροφή.Μέσα σε αυτούς είναι και τέως πασόκοι μετανοήσαντες ή πλουτίσαντες.Δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να επαναληφθεί το 89,βρώμικο ή μη.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:19 πμ
δεξιος
Ο διορισμός της οικογένειας του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
http://makpress.blogspot.com/2016/01/blog-post_752.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+makpress+(MACEDONIAN+PRESS)
Και το πύρινο άρθρο -απάντηση του γραμματέα στις καταγγελίες.
http://left.gr/news/toys-royfianoys-den-toys-fovithikame-pote-katalaves-proto-flema
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:24 πμ
σχολιαστης
Δεξιέ, αν η ΝΔ θέλει να πονέσει το συριζα αυτό θα το κάνει σε επίπεδο αξιόπιστων προτάσεων, αν έχει.
Για τους διορισμούς τι να πει. Εδώ ο Πάκης διόρισε όποιον έβλεπε να περνάει 🙂
Επειδή ο κόσμος τα ξέρει αυτά, αφαιρεί από το κάδρο τα γαργαλιστικά, αν και διασκεδάζει -θείες, ξαδέρφια, μπατζανάκιδες- και ενδιαφέρεται για την ουσία. Εχει ο Κυριάκος να πει μια ιστορία που να ακουστεί πειστική; καλώς. Δεν έχει; Θα γίνει αντιληπτό.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:05 πμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Αποσπασμα απο το πύρινο άρθρο -απάντηση του γραμματέα στις καταγγελίες.
«….Και κάπου το 2006, 18 χρονών εγώ τότε, πρίν μία δεκαετία, ο αδερφός μου, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μου λέει για το Δίκτυο, το άρθρο 16, τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε, και δίπλα μας στο δρόμο και τοτε και η μάνα μου και ο πατέρας μου (παρόλο που μια ζωή χοντρός είχε αρχίσει να κουράζεται στο περπάτημα και δεν άντεχε πολλά, πολλά).
Μετά στην Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στον ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις πλατείες και δώσ του δακρυγόνο και ξύλο και η μάνα μου να τρέχει στα κρατητήρια να βγάζει κόσμο, και ο αδερφός μου δίπλα πάντα εκεί να με ζυμώνει να μου αγοράζει βιβλία για τον ΜΑΡΞ και να μου εξηγεί το κεφάλαιο και τεχνικά ώντας εκτός από αριστερός και τεχνοκράτης και πάντα τον ζήλευα γι αυτό…Γιατί ποτέ δεν έμενε στη θεωρία. Δεν θα ξεχάσω όταν έμεινε για 2 μήνες στο κρεβάτι επειδή αρρώστηκε από την κούραση επειδή κάθε μέρα ήταν στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ…»
– See more at: http://left.gr/news/toys-royfianoys-den-toys-fovithikame-pote-katalaves-proto-flema#sthash.047TZRqB.dpuf
ΥΓ Αυτα που καταλαβα απο το παραληρημα ειναι τα εξης :
1. υπαρχει ενα ταξικο μισος «επαρχιωτικου» ρεβανσισμου/νεας συνροφο-οικογενειο-γκομενοκρατιας που δεν συναδει ουτε με την ταξικη δομη στην χωρα το 2016, ουτε με την δημοκρατια και την αξιοκρατια
2.φαινεται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλεγει λοχιες 🙂 με ατομικα και οικογενειακα «ανδραγαθηματα»΄στο «κινημα» για να τους κανει υποστρατηγους
3. Παραπεμπω στον γιο του Νικου Μπελογιαννη, επισης Νικο
4. Δυσκολα μπορω να υποθεσω οτι θα υπαρχει ελπιδα για την χωρα με τετοιες νοοτροπιες (ειτε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ειτε απο την ΝΔ)
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:09 πμ
σχολιαστης
🙂
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:17 πμ
Πάνος
Διλυτυρήασι κε πυστωλήδη.
(Από κάποιο Λούκυ Λουκ, πρώτο θέμα μιας εφημερίδας σε μια πόλη της Δύσης)
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:03 μμ
lycabettus
(για το εξώφυλο του Λούκυ Λουκ)
που τα βρίσκεις ρε άτιμε?
Ας πω κι εγώ το κοντό μου:
Είναι πολύ ΣΩΣΤΟ να διορίζονται ημέτεροι. Έτσι γινόταν από μεταπολεμικά και μετά, για τον απλό λόγο πως είναι πιο οικονομικό (σε χρόνο): ως χώρα, πάντα είχαμε πολύ περισσότερους καλά καταρτισμένους (overqualified, συνήθως), για ένα περιορισμένο αριθμό οργανικών θέσεων. Το «μέσο» δρούσε ως καταλύτης σε μια αντίδραση που θα γινόταν πολύ αργά ή καθόλου.
Μάλιστα, όσο πιο εξωφρενικός είναι ο άνθρωπος -για τον συγκεκριμένο, μιλάω, αλλά το ίδιο ίσχυε και επι ΝΔΣΟΚ-, τόσο πιο καλά διαχωριζόμαστε σε λόμπυ/ομάδες πίεσης/τάξεις/οπαδούς. Το τοπίο διαγράφεται με σαφήνεια.
Για παράδειγμα, ο Χριστόδουλος έκανε το πολύ σωστό να αναπτύξει μια πλούσια παρουσία, ώστε να γίνεται σαφές (στους οπαδούς και τους αντιπάλους) η θέση του στο πολιτικό στερέωμα. Έτσι, μπορούσαμε να τον πολεμήσουμε -θάλεγα αντρίκια-.
Κατά τη γνώμη μου, λυπηρό δεν είναι να γίνονται διορισμοί από το παράθυρο. Λυπηρό είναι να υπάρχουν τέτοιοι μπούφοι, σε αυτήν την ηλικία και, σε δεύτερο επίπεδο, ο ασυνάρτητος ρεβανσισμός τους, που λέει ο αφώτιστος.
Ελπίζω να μην πιάσει κανένα σπουδαίο πόστο, απλώς, και η ζημιά νάναι μόνο οι αποδοχές που πληρώνουμε. Δεν θα τον ήθελα ούτε τραυματιοφορέα.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:14 μμ
Πάνος
Aggeliki Spanou @AggelikiSays
Το όριο είναι ο Ιούνιος όταν θα συμβεί το αδιανόητο, ένα νέο μεσοπρόθεσμο στη Βουλή με μέτρα για τις τρύπες 2015-2016 κ για τα έτη 2017-2018
*
lycabettus,
πράγματι, οι διορισμοί (μετακλητών – για να ξέρουμε τι λέμε) που κάνει ο σύριζας είναι απολύτως μέσα στην ευγενή μας παράδοση που δημιούργησαν οι δεκαετίες του ΝΔΣΟΚ, για να μην πάμε παραπίσω.
Αλλά:
1. δεν δίνεται ούτε αυτή τη φορά το παράδειγμα για μια ας πούμε ευρωπαϊκή αντίληψη των πραγμάτων, και
2. υποβαθμίζεται από χέρι η προσφορά των μετακλητών, διότι άλλο ο ικανός τεχνικός σύμβουλος (που είναι το ζητούμενο) και άλλο το κομματόσκυλο ή ο συγγενής, οι οποίοι έχουν μάλλον περιορισμένες πιθανότητες να αποδειχτούν «ικανοί τεχνικοί σύμβουλοι».
Υπάρχει και 3.
3. ακριβώς το ίδιο κάνουν με τους μετακλητούς ΟΛΑ τα κόμματα και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ίσως είναι προτιμότερο να ασχολούμαστε με την Βηρσαβαέε.
https://panosz.wordpress.com/2016/01/17/harold_bloom/
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:15 μμ
Ενη
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=769704
Η απαντηση του γραμματεα νεολαιας. του Συριζα.
Αραγε τι νομιζει οτι πετυχε ο γραμματεας με την απαντηση «μνημειο»;;
Δυστυχως δειχνει οτι βρισκεται ψυχολογικά ακομα στην εποχή του εμφυλιου .
Ναι, αλλά υποτιθεται οτι ειναι και ο «καθοδηγητής» της νεολαιας ενος κομματος που οχι μονο κυβερνα, αλλά επιζητει να βρισκεται στο επικεντρο του εκσυγχρονισμου ολοκληρης της κοινωνίας. Οτι ζει στο 2016 και προσβλεπει στο μελλον. Ομως ο συγκεκριμενος νεος ζει στο παρελθον με εντονα τα χαρακτηριστικα εκεινου του παρελθοντος.
Για τους διορισμους.
Ειναι αλλο να στελεχωνονται σε πολιτικες (και μονο θεσεις) μετακλητοι υπαλληλοι, οι οποιοι ειναι υποβοηθητικά προσωπα των πολιτικων τους προισταμενων, Σημειωτεον οτι αυτοι ξαναγυρνουν στις θεσεις τους οταν αλλαξει ο πολιτικος τους προισταμενος, ακομα κι΄αν αλλαξει ο υπουργος…
..
και αλλο να δημιουργουνται υπηρεσιες δημοσιες , οπως γενικες γραμματειες κλπ. για να τοποθετηθουν κομματικα στελεχη.
Οταν ενα Αριστερο κομμα υποσχεται οτι θα παταξει το πελατειακο κρατος το μονο που δεν χρειαζεται ειναι
επιστολες τυπου του γραμματεα νεολαιας του Συριζα.
.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:18 μμ
Πάνος
Ε, ναι!
*
Θέμης Καζαντζίδης
Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο ραπίστας νεολαίος του Σύριζα διόρισε την μαμά του την Ξανθή σύμβουλο του υπουργού Ξανθού, (τι ωραία σύμπτωση!!!), την γκόμενά του σύμβουλο του ίδιου αξιωματούχου και τον αδελφό του βοηθό του Τσίπρα.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν (και υπήρχαν) «νόμοι» που του επιτρέπουν να το κάνει. Και κανείς δεν μας μιλάει για την κατάργηση αυτών των «νόμων». Βλέπεις και τα στελέχη των άλλων κομμάτων, που ορέγονται την εξουσία, έχουν οικογένειες και επιφυλλάσσονται κι αυτά για την αποκατάσταση των μελών τους, όταν έρθει με την σειρά η δική τους καλή ώρα. Μανάδες τους έκαναν κι αυτούς, όχι κουνέλες.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:31 μμ
xberliner
«Βλέπεις και τα στελέχη των άλλων κομμάτων…»
Συμφωνώ με το σχόλιο στο ότι και οι μεν και οι δε στη σούμα βγαίνουν ίσοι, αλλά υπάρχει ποιοτική διαφορά: Ο συγκεκριμένος είναι τόσο θρασύς που αντί να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί που πιάστηκε με την κατσίκα στην πλάτη ή να το βουλώσει και να περιμένει να ξεχαστεί το θέμα βγάζει και γλώσσα. Και το ακόμα χειρότερο (γι’ αυτόν) είναι ότι δεν το χωράει ο νους του ότι είναι θρασύς. Θεωρεί ότι επειδή οι προπαπούδες του, οι παππούδες του και οι γονείς του ήταν αριστεροί, και αυτός έκανε μερικές πορείες και μερικές καταλήψεις δικαιούται να διορίσει το σόι του και τη γκόμενά του στο δημόσιο. Μετά το βούδα έρχεται και η πρώτη φορά αριστερά να μας ορίσει το ηθικό: Αν για τον Καραμανλή ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό για τον Αλέξη ότι είναι αριστερό είναι όχι απλώς είναι ηθικό είναι και υπεράνω κριτικής και μην τολμήσει να το αμφισβητήσεις.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:36 μμ
Πάνος
μπερλίνερ,
ποσώς με ενδιαφέρει τι λέει το α ή το β κομματόσκυλο. Ειλικρινά, δεν είχα ούτε καν την περιέργεια να διαβάσω το κείμενο του λεγάμενου! 😉
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:39 μμ
Ενη
Για τον εκλογικο νομο.
«Η ντρίμπλα και το δόλωμα
Πολιτικοί παράγοντες που έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι στη σκέψη κάποιων ωριμάζει η ιδέα περί μιας πρωτοβουλίας για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάποια κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σύντομα, προτού ενδεχομένως αρχίσει να εμφανίζεται ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στις δημοσκοπήσεις, οπότε κάθε κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση θα εκληφθεί εν γένει ως ένδειξη ηττοπάθειας και θα πυροδοτήσει φαινόμενα εσωστρέφειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάποια κυβερνητικά στελέχη εξετάζεται η όποια αλλαγή να συμπεριλάβει το δόλωμα προς τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα για ενεργοποίηση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την επόμενη Βουλή, σε συνδυασμό τη διαπραγμάτευση για το μπόνους.
Το σκεπτικό με το οποίο στο επιτελείο του κ. Τσίπρα εξετάζουν μια αλλαγή εκλογικού νόμου σε αυτή την κατεύθυνση βασίζεται στο ότι θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τον σχηματισμό κυβέρνησης έπειτα από ενδεχόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό Μέγαρο Μαξίμου, Κουμουνδούρου και κάποιοι συνοδοιπόροι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευνοϊκότερο πεδίο συνεργασιών απ’ ό,τι η ΝΔ.
Απο το ΒΗΜΑ.
υγ. Ο Συριζα φαινεται οτι επιλεγει την πολωση επειδή ηδη χανει την ψυχραιμια του μετα την εκλογή Μητσωτακη και τις διεργασιες που ηδη εχουν αρχισει στην ελασσονα αντιπολιτευση.
Βεβαια ο Κουτσουμπας του το ξεκοψε ως σοβαρος πολιτικος που ειναι. Ναι στις λαικες κινητοποιησεις εναντια στο μνημονιο.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:42 μμ
aftercrisis
Στους μετά από καθε εκλογική αναμέτρηση λαφυραγωγούς του ελληνικού κράτους μας (παλιούς, νέους, πρώην, νυν και επόμενους, ρόζ, μπράσινους, πλέ, κανελλί με βούλες) δεν χρειάζεται απλή γάτα, αλλά, αλλά γάταρος περιποιημένος και υπερτροφικός, της γιγαντιαίας ράτσας, Μέλανος Δρυμού.
Γαταράς.
Με κάτι «μπίλες» νάαααααα! Σαν δαμάσκηνα. Και με κοφτερές νυχάρες
http://www.suedkurier.de/storage/pic/einzelbilder/hochrhein/9639240_3_Katze1.jpg?version=1428495230
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:43 μμ
aftercrisis
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:49 μμ
Ενη
Και το σχετικο λινκ του ως ανω σχολιου μου
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=769412
«Νευρικη και επιθετικη η κυβερνηση μετα την εκλογη του νεου αρχηγου στη ΝΔ.»
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:00 μμ
Ενη
Πανο, να το διαβασεις. Θα δεις οτι περιπου ειναι μια ιστορικη περιγραφη, προσωπικων εμπειριων, που εχει πολλες φορές αναρτηθει κι΄εδω απο διαφορους σχολιαστες, στα σχετικά ποστ για τον εμφυλιο.
Δεν ειναι τιποτα καινουργιο, για οσους εχουν ασχοληθει με τα γεγονοτα αυτά.
Αλλο ομως να τα γραφει καποιος στα μπλογκς και αλλο να τα δημοσιοποιεις,( και με τετοιο υφος,) υπο την ιδιοτητα σου ως γραμματεας νεολαιας του κυβερνωντος κομματος, με τελικο στοχο τη δικαιολογία διορισμων στον κρατικο μηχανισμο.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:24 μμ
Ενη
Καποιος πιο πανω αναφερθηκε σε «νομους» περι μετακλητων.
Ιδου λοιπον πεδιο δοξης λαμπρον να τεθουν περιορισμοι (διακομματικα) σε θεσμικο επιπεδο, ετσι ωστε το φαινομενο των μετακλητων να μη διαιωνιζεται οπως στο παρελθον διαχρονικα.
Με αλλα λογια ενας πολιτικος προισταμενος δεν μπορει να εχει μετακλητους υπαλληλους που δεν εχουν σχεση με το αντικειμενο της πολιτικης του θεσης. Ετσι ουτε ασχετοι θα διοριζονται ως μετακλητοι αλλά και θα ειναι δυσκολο να διοριζονται συγγενεις και φιλοι, που δεν θα εχουν τα καταλληλα προσοντα σε ενα συγκεκριμενο ποστο.
Αν στα πολιτικά γραφεια( και οχι στον κρατικο μηχανισμο) θα διοριζονται μετακλητοι υπαλληλοι αυτοι δεν θα εχουν καμια μονιμοτητα. Η μονιμη θεση τους ειναι αυτη που κατεχουν στο δημοσιο.
Ετσι καταργουνται οι πασης φυσεως «αλεξιπτωτιστες» στο δημοσιο.
Ολη αυτη η εξελιξη προυποθετει οτι και το ελληνικο δημοσιο, εχει στελεχωθει αξιοκρατικα και δεν εχει στις υπηρεσιες του ουτε αργοσχολους, ουτε υπαλληλους ανευ αντικειμενου, ουτε διορισμενους χωρις αξιολογηση,
Με αλλα λογια ο,τι ζητουν και οι δανειστες οταν μιλουν για μεταρρυθμισεις και διαρθρωτικες αλλαγες.
Ηδη ο Νταισεμπλουμ μιλησε για κομματοκρατια στον ελληνικο δημοσιο τομεα.
Ετσι υπαρχει και η πιθανοτητα να αξιοποιοηθει και το επιστημονικο ελληνικο προσωπικο που ειτε ειναι ανεργο ειτε βρισκει διεξοδο στη μεταναστευση .
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:59 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
ΥΓ (βελτιωμενο) Αυτα που καταλαβα απο το παραληρημα του γραμματεα νεολαιας Συριζα ειναι τα εξης :
1. υπαρχει ενα ταξικο μισος «επαρχιωτικου» ρεβανσισμου/νεας συντροφο-οικογενειο-γκομενο- μετριο-παρεο-…..κρατιας που δεν συναδει ουτε με την ταξικη δομη στην χωρα το 2016, ουτε με την δημοκρατια και την αξιοκρατια
2.φαινεται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλεγει λοχιες 🙂 με ατομικα και οικογενειακα «ανδραγαθηματα» στην κατοχη, στον εμφυλιο, στη ΕΔΑ, στους Λμπρακηδες,…, στο «κινημα» για να τους κανει κρατικοδιατους κομματικους λοχαγους,…, συνταγμταρχες, ταξιαρχους, υποστρατηγους
3. Παραπεμπω στον γιο του Νικου Μπελογιαννη, επισης Νικο
4. Δυσκολα μπορω να υποθεσω οτι θα υπαρχει ελπιδα για την χωρα με τετοιες νοοτροπιες (ειτε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ειτε απο την ΝΔ)
ΥΓ1. Διαβαστε και τον λογο του Αλέξη Τσίπρα, το 2009, οταν ηταν πρόεδρος του Συνασπισμού του 4,6% και συγκρινετε το περιεχομενο του με το σημερινο μισαλλοδοξο και ρεβανσιστικο παραληρημα του γραμματεα νεολαιας Συριζα και με τις πρακτικες της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009
Μπελογιάννης-Παππά: διπλή κηδεία
[…]
Η τελετή έκλεισε με τον πιο περιεκτικό και εμπνευσμένο λόγο, αυτόν του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού είπε:
«Η Ελλη Παππά είναι η γυναίκα που δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της κι όμως ήταν η πιο καλλιεργημένη. Η γυναίκα που εργάστηκε και πέτυχε τη χειραφέτησή της. Η δημοσιογράφος που λάτρεψε την ελληνική γλώσσα.
Η αγωνίστρια που οργανώθηκε σε καιρούς δύσκολους, χωρίς να φοβηθεί κατοχικά στρατεύματα και στρατοδικεία. Η σύντροφος που φώναξε: «Θέλω να έχω την ίδια τύχη με τον Μπελογιάννη». Η μάνα που γέννησε στη φυλακή και από εκεί έγραφε παραμύθια για το γιο της. Η συγγραφέας και η ιστορικός που άφησε τη δική της σφραγίδα. Η φυλακισμένη και εξόριστη για χρόνια, που κράτησε όρθιο το ανάστημά της και το φρόνημα των συγκρατουμένων της. Το κομματικό μέλος που δεν δίστασε να πάει κόντρα στον κομματικό μηχανισμό. Το ανήσυχο πνεύμα που ήθελε την κάθαρση της μαρξιστικής σκέψης από τις σταλινικές στρεβλώσεις». Και έκλεισε λέγοντας: «Η ζωή, το έργο σου, η προσωπικότητά σου, οι αγώνες σου, Ελλη, είναι η μνήμη μας, η έμπνευσή μας».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=97565
ΥΓ2″ …..ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη, Νίκος, τονίζοντας στο tvxs ότι «ο Ζαχαριάδης ήταν ένας τριτοκοσμικός δικτάτορας» και ο «σταλινισμός διεθνώς είχε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους».
«Ο Ζαχαριάδης ήταν ένας τριτοκοσμικός δικτάτορας με όλα τα χαρακτηριστικά. Δεν ήταν αυτόνομα φαινόμενα ο Τσαουσέσκου, Χότζα, Γιαρουζέλσκι, Χούζακ, Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο σταλινισμός για να στηριχθεί διεθνώς είχε ανάγκη από τέτοιους δικτατορίσκους. Ο Ζαχαριάδης ήταν κομμένος ακριβώς σε αυτό το πρότυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπελογιάννης.
«Όταν δεν υπήρχαν συνωμοσίες εναντίον του, ο Ζαχαριάδης τις επινοούσε προκειμένου να εξουδετερώσει όσους θεωρούσε ότι μπορούσαν να τον εκθρονίσουν», σημειώνει, ενώ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του γιου του Ζαχαριάδη προσθέτει: «το παιδί που λένε Ιωσήφ προς τιμή του Στάλιν τι θα πει;»……»
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:50 μμ
xberliner
«ποσώς με ενδιαφέρει τι λέει το α ή το β κομματόσκυλο. Ειλικρινά, δεν είχα ούτε καν την περιέργεια να διαβάσω το κείμενο του λεγάμενου!»
Το κομματόσκυλο κάποιος το έβαλε εκεί και τους συγγενείς του κάποιος τους διόρισε. Αυτό λέει πολλά όχι για το κομματόσκυλο αλλά για την ποιότητα αυτών που κυβερνούν. Ναι θα συμφωνήσω ότι η ποιότητα και των προηγούμενων ήταν μια από τα ίδια. Αλλά 1+1=2 και όχι 1+1=0.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:34 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Πέρα από το ασφαλιστικό υπάρχει πάντα και το μεταναστευτικό. Εαν δεν αντιμετωπιστεί επαρκώς από τις αρχές της ΕΕ τότε ενδέχεται να βρεθούμε προ εκπλήξεων.
http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-alarm-insight-idUSKCN0UW107
Is this how «Europe» ends?
The Germans, founders and funders of the postwar union, shut their borders to refugees in a bid for political survival by the chancellor who let in a million migrants. And then — why not? — they decide to revive the Deutschmark while they’re at it.
That is not the fantasy of diehard Eurosceptics but a real fear articulated at the highest levels in Berlin and Brussels.
Chancellor Angela Merkel, her ratings hit by crimes blamed on asylum seekers at New Year parties in Cologne, and EU chief executive Jean-Claude Juncker both said as much last week.
Juncker echoed Merkel in warning that the central economic achievements of the common market and the euro are at risk from incoherent, nationalistic reactions to migration and other crises. He renewed warnings that Europe is on its «last chance», even if he still hoped it was not «at the beginning of the end».
Merkel, facing trouble among her conservative supporters as much as from opponents, called Europe «vulnerable» and the fate of the euro «directly linked» to resolving the migration crisis — highlighting the risk of at the very least serious economic turbulence if not a formal dismantling of EU institutions.
Some see that as mere scare tactics aimed at fellow Europeans by leaders with too much to lose from an EU collapse — Greeks and Italians have been seen to be dragging their feet over controlling the bloc’s Mediterranean frontier and eastern Europeans who benefit from German subsidies and manufacturing supply chain jobs have led hostility to demands that they help take in refugees.
Germans are also getting little help from EU co-founder France, whose leaders fear a rising anti-immigrant National Front, or the bloc’s third power, Britain, consumed with its own debate on whether to just quit the European club altogether.
So, empty threat or no, with efforts to engage Turkey’s help showing little sign yet of preventing migrants reaching Greek beaches, German and EU officials are warning that without a sharp drop in arrivals or a change of heart in other EU states to relieve Berlin of the lonely task of housing refugees, Germany could shut its doors, sparking wider crisis this spring.
GERMAN WARNINGS
With Merkel’s conservative allies in the southern frontier state of Bavaria demanding she halt the mainly Muslim asylum seekers ahead of tricky regional elections in March, her veteran finance minister delivered one of his trademark veiled threats to EU counterparts of what that could mean for them.
«Many think this is a German problem,» Wolfgang Schaeuble said in meetings with fellow EU finance ministers in Brussels. «But if Germany does what everyone expects, then we’ll see that it’s not a German problem — but a European one.»
Senior Merkel allies are working hard to stifle the kind of parliamentary party rebellion that threatened to derail bailouts which kept Greece in the euro zone last year. But pressure is mounting for national measures, such as border fences, which as a child of East Germany Merkel has said she cannot countenance.
«If you build a fence, it’s the end of Europe as we know it,» one senior conservative said. «We need to be patient.»
A senior German official noted that time is running out, however.
«The chancellor has been asking her party for more time,» he said. «But … that narrative … is losing the persuasiveness it may have had in October or November. If you add in the debate about Cologne, she faces an increasingly difficult situation.»
He noted that arrivals had not fallen sharply over the winter months as had been expected.
«You can only imagine what happens when the weather improves,» he said.
SCHENGEN FEARS
Merkel and Juncker explicitly linked new national frontier controls across Europe’s passport-free Schengen zone to a collapse of the single market at the core of the bloc, and of the euro. Both would ravage jobs and the economy.
«Without Schengen … the euro has no point,» Juncker told a New Year news conference on Friday. Historic national resentments were re-emerging, he added, accusing his generation of EU leaders of squandering the legacy of the union’s founders, survivors of World War Two.
Merkel has not suggested — yet — that Berlin could follow neighbors like Austria and Denmark in further tightening border checks to deny entry to irregular migrants. But she has made clear how Europe might suffer.
«No one can pretend that you can have a common currency without being able to cross borders relatively easily,» she said at a business event last week.
In private, German officials are more explicit. «We have until March, the summer maybe, for a European solution,» said a second German official. «Then Schengen goes down the drain.»
A senior EU official was equally blunt: «There is a big risk that Germany closes. From that, no Schengen … There is a risk that the February summit could start a countdown to the end.»
The next summit of EU leaders one month from now follows meetings last year that were marked by agreement on a migration strategy as well as rows over failures to implement it.
Of the 160,000 asylum seekers EU leaders agreed in September to distribute among member states, fewer than 300 have been moved.
Berlin and Brussels continue to press for more distribution across Europe. But few place much hope in that — one senior German official calls it «flogging a dead horse».
TURKISH KEY
EU leaders’ hope is for help from Turkish President Tayyip Erdogan, a man many of them see as an embryonic dictator.
Berlin is pressing for more EU cash for Ankara, beyond an agreed 3 billion euros, which Italy is blocking. Some Germans suggest simply using German funds to stem the flow from Turkey.
EU officials say it is too early to panic. Arrivals have fallen this month. U.N. data show them running in January at half the 3,500 daily rate of December. Progress includes a move to let some of the 2.1 million Syrian refugees in Turkey take jobs. The EU will fund more schools for refugee children.
Yet EU Migration Commissioner Dimitris Avramopoulos, who travels to Berlin on Monday, told the European Parliament last week: «The situation is getting worse.»
The refugee crisis was jeopardizing «the very core of the European Union», he said, offering no grounds to be optimistic other than that «optimism is our last line of our defense».
(Additional reporting by Gabriela Baczynska, Paul Taylor and Tom Koerkemeier in Brussels; Writing by Alastair Macdonald; Editing by Sonya Hepinstall)
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:48 μμ
Santiliana
H EE με την καταστροφικη πολιτικη Σοιμπλε, δηλαδη μιας ανοητης και εντελως ανυποληπτης αρχουσας ταξης της, ειναι ενα αταφο πτωμα , που η ιδια σαν νεκρη δεν μπορει και να κανει κατι , αλλα βρωμαει τοσο που αρχιζει και ενοχλει τους γυρω της.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:24 μμ
Πάνος
Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να αποσαφηνίσει τη θέση του στο ασφαλιστικό
Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ώστε να κλείσει σύντομα η πρώτη αξιολόγηση, να διεξαχθεί η συζήτηση για το χρέος και να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε και αυστηρό μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας το να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό.
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι το Ταμείο θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση δεν μπορούν να είναι ατέρμονες.
Διαφορετικά, όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, το πρόγραμμα δεν μπορεί να «βγει» και η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει σελίδα. «Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να μην υπάρξει μια νέα ελληνική κρίση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, και συνέχισε: «Κατανοούμε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη και στο συνταξιοδοτικό και στα δημοσιονομικά».
Κάλεσε δε, το Ταμείο να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο είναι όντως δικές του διαρροές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τις διαψεύσει επισήμως. «Θέλω το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν όντως είναι δικές του διαρροές ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων. Δημοσιεύσεις ότι το ΔΝΤ απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είτε είναι διαρροή του ΔΝΤ είτε είναι μια δημιουργική δημοσιογραφία, που δεν είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Για τις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκρισή τους και “τη θέληση να βρεθεί σύντομα λύση”, ενώ υπογράμμισε ότι τους εξήγησε ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από αυτά που αναμένονταν. «Εκφράστηκε η άποψη ότι είμαστε εδώ για να βρούμε λύση στα προβλήματα», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.
Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, παραδέχτηκε πως «μέσα στη συμφωνία το έχουμε καλέσει να πάρει μέρος στο νέο πρόγραμμα”. Κατανοούμε ότι έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη για να συμμετέχει στο πρόγραμμα και στο συνταξιοδοτικό και στο δημοσιονομικό, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και είμαστε ανοικτοί για κάθε συζήτηση και συμβιβασμό, να υπάρχει λύση, επισήμανε. «Είμαστε έτοιμοι με καλή θέληση και προδιάθεση να συζητήσουμε το δημοσιονομικό με το ΔΝΤ», αλλά και το ασφαλιστικό, πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, αρκεί το ΔΝΤ να είναι διατεθειμένο να τελειώσει αυτή η συζήτηση σε εύλογο χρόνο, σημείωσε.
Εξέφρασε, δε, την αναγκαιότητα η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα εγκαίρως, μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες, μαζί με τη συζήτηση για το χρέος, ώστε να βγει το πρόγραμμα. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν τελειώνει. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να αρχίσουμε συζητήσεις, να φτάσουμε στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64318060
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:24 μμ
Πάνος
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να παρουσιάσουν οι αρχηγοί τις θέσεις τους. Να επισπευσθούν οι βελτιώσεις ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. Ακαρπη η συνάντηση του γ.γ. του υπ. Εργασίας με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων
Αυτό που δεν συνέβη στην προ μηνός σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή να μετάσχουν στον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, προσπαθεί τώρα να πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Βουλής.
Με την απόφασή του να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα «επιβάλλει» στους πολιτικούς αρχηγούς (και κυρίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη) να πάρουν θέση για την «αρχιτεκτονική» του κυβερνητικού σχεδίου και να παρουσιάσουν προτάσεις για το «δια ταύτα».
Ετσι η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση για το θέμα του ασφαλιστικού, καθώς σχεδόν εκ παραλλήλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλούσε το ΔΝΤ να απαντήσει αν οι διαρροές των τελευταίων ημερών ότι απορρίπτει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης αντανακλούν πραγματικά τις θέσεις του.
Μέχρι τη συζήτηση στη Βουλή, το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου θα έχει βελτιωθεί σε σημεία που έχουν προκαλέσει μεγάλη ταραχή, κυρίως σ΄αυτά που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας (στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης) να επισπεύσει τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών και να βελτιώσει τις διατάξεις που τους αφορούν.
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, οι εν λόγω βελτιώσεις δεν πρέπει να οδηγήσουν σε επιβάρυνση άλλων ομάδων. Για να καλυφθούν όμως τα ποσά που έχουν προϋπολογισθεί δεν αποκλείονται υποχωρήσεις σε σημεία όπως η 15ετία (να γίνει 20ετία όπως ζητούν και οι δανειστές) ή και η «ελαφρά μείωση» των υψηλών συντάξεων (άνω των 2.300 ευρώ).
Στο μηδέν…
Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ν. Φράγκου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, η οποία απέβη άκαρπη.
Ετσι οι εκπρόσωποι δικηγόρων, μηχανικών κτλ. προσανατολίζονται στο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας την Πέμπτη νέο συλλαλητήριο, ενώ την Παρασκευή θα αποφασίσουν -σε συνεργασία με αγρότες και άλλους κλάδους- την κλιμάκωσή τους.
Η συνάντηση είχε ως στόχο να αναζητηθούν τρόποι να αποτραπούν υπέρμετρες επιβαρύνσεις από τον συνδυασμό ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών επιβαρύνσεων. Αμέσως μετά είχε προγραμματιστεί συνάντηση του γενικού γραμματέα με εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης το υπουργείο δεν παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων καμία νέα βελτιωμένη πρόταση, με αποτέλεσμα όλοι οι φορείς να υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν.
Υπ.Εργασίας: Εξετάζονται μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Στην ανακοίνωσή του για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «έγινε σε καλό κλίμα και έλαβε χώρα μία πρώτη διερευνητική συζήτηση για τις θέσεις των διάφορων επαγγελματικών φορέων και ζητήθηκε, εκ μέρους του Υπουργείου, η εκ νέου συνάντηση τους εντός των ημερών με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων έτσι ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να μην είναι μόνο δίκαιο, αλλά και η συνολική ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων να μην είναι υπέρμετρη.
Ήδη το Υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται σε μέτρα υπέρ των νέων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων για την πρώτη τριετία κατά το ανάλογο τουλάχιστον των αγροτών», καταλήγει η ανακοίνωση
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1391851/kyvernhsh-pros-antipolitefsh-parte-thesh-sto.html
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:11 μμ
Πάνος
Ν.Τόσκας στην Bild: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για τους προσφύγες και μετανάστες http://www.amna.gr/article/101140/N.Toskas-stin-Bild:-I-Tourkia-den-efarmozei-ti-sumfonia-me-tin-EE-gia-tous-prosfuges-kai-metanastes- …
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:19 μμ
kapetanios
den καταλαβαίνω τι ζητά από το ΔΝΤ ο Τσακαλώτος και η κυβέρνηση του νεοσυριζα? Η θέση του είναι πλήρως αποσαφηνισμένη, η δική μας δλδ του Κατρούγκαλου, δεν είναι
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:20 μμ
Πάνος
https://pbs.twimg.com/media/CZA0uHvUsAAvLqP.jpg:large
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:22 μμ
kapetanios
..και να φωνάξει ο Τόσκας τώρα αμέσως στο γραφείο του τον Νταβούτογλου και να του τραβήξει τα αυτιά πάραυτα. Άκου λέει δεν εφαρμόζει την συμφωνία!
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:29 μμ
Mitsos
Ν.Τόσκας στην Bild: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για τους προσφύγες και μετανάστες
Eκτός από το ότι δεν εφαρμόζει τη συμφωνια, βγήκε σημερα πάλι επισήμως ο Νταβούτογλου και διεκδικεί διά μέσω κομματικής φυλλάδας το μισό Αιγαίο. Το δεύτερο το κάναμε γαργάρα βέβαια. Για τις ανθρώπινες ροές ας αφήσουν τα κλαψουρίσματα γιατί αυτοί τις προσκαλέσανε ποικιλοτρόπως.
18 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:33 μμ
Mitsos
Kαι για να θυμόμαστε τα παλιά από εδώ και πέρα θα πετάω πού και πού κανά βιντεάκι..