Αυτό που η δήλωση του Παππά πως δέχεται να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες του Υπουργού για τις αδειοδοτήσεις στη Βουλή και η αντιπολίτευση (κυρίως ο Μητσοτάκης) επιμένει να μείνουν οπωσδήποτε στο ΕΣΡ (το οποίο διορίζει η Βουλή) αλλιώς δεν ψηφίζει (πετυχαίνοντας μια καθυστέρηση ολίγων ημερών ή εβδομάδων) είναι ενδεικτικό ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει αντιπολίτευση.
Κι όμως, υπάρχει! Είναι ο Ιάσων, ο Γιάνννης και άλλες ατυχείς περιπτώσεις που ήταν ή είναι ακόμα στον πολύπαθο σύριζα. Και κάνουν πολύ αποτελεσματικά τη δουλειά τους, εδώ που τα λέμε.
61 Σχόλια
Comments feed for this article
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:13 πμ
Πάνος
Στο μεταξύ ετοιμάζεται μια σημαντική παρέμβαση, τουλάχιστον σ εεπίπεδο προθέσεων, με το μητρώο στελεχών στο δημόσιο (με ανοιχτή πόρτα για τους εκτός με τα τυπικά προσόντα)
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=770248
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:25 πμ
Πάνος
Από το φ/μπ.
Mixalis Mixelis
Πάνο, ας μην λογιστεί ότι κάνω πλάτες στον Μητσοτάκη ! Η πραγματικότητα είναι ότι έχει δίκιο. Όταν αποφασίζεις σ’ ένα συμβούλιο, υποτίθεται (;) ότι αυτοί που έχουν επιλεχθεί ξέρουν κι έχουν τη δυνατότητα των δύσκολων ελιγμών, για να πάρουν μια απόφαση τιμωρίας, επιβράβευσης ή τροποποίησης ενός θέματος που διερευνάται. Όταν το θέμα πάει στη Βουλή, εκεί χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. Αυτό δεν σημαίνει λαϊκή κυριαρχία, όταν για τη λειτουργία ενός εξειδικευμένου οργανισμού ανακατεύονται όλοι. Η Βουλή αν αποφασίζει π.χ. για το πρόγραμμα της ΕΡΤ καταλαβαίνεις το τι μπορεί να γίνει. Η Βουλή π.χ. ουδέποτε έχει τιμωρήσει την ΕΡΤ, γιατί πολύ απλά, θα πληρώσει το πρόστιμο ο φορολογούμενος.
Panos Zervas
Το θέμα είναι οι αδειοδοτήσεις, Μιχάλη, όχι οι κανονιστικές ποινές. Με βάση τη λίστα των μελών του ΕΣΡ το εν λόγω όργανο θυμίζει μάζωξη ΚΑΠΗ και σε καμιά περίπτωση τεχνοκρατικό όργανο που μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Εκτός αν θεωρούμε τεχνοκράτες ολκής τον Λαοκράτη ή την Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.Ο Μητσοτάκης κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί. Κατά τη γνώμη μου έχοντας κρυφή ατζέντα – αυτό είναι πολιτική εκτίμηση.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:08 πμ
σχολιαστης
Να μεταβιβαστούν στη βουλή σημαίνει στην επιλογή συριζα-ανελ. Οχι Γιάννης, Γιαννάκης. Εκτός αν εννοεί με διευρυμένη πλειοψηφία, που δε νομίζω.
Η ουσία του θέματος είναι ότι η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για τη νομιμότητα. Της έχει μπει ο διάολος να νομίζει ότι μπορεί να ελέγξει τα ΜΜΕ και μέσω αυτών τον ψηφοφόρο.
Δεν πρόκειται βέβαια να τους βγεί.
Αν ασχολούνταν με την ουσία της κατάστασης στην Ελλάδα θα αναρωτιόνταν γιατί μαζεύονται τα τρακτέρ στη …Νάξο για να κλείσουν το λιμάνι. Και θα άφηνε τα όνειρα για οργανωμένη λογοκρισία μέσω του κλεισίματος των καναλιών.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:11 πμ
kapetanios
εγώ πάντως ΔΕΝ καταλαβαίνω καλά γιατί στην Νάξο θέλουν (οι αγρότες) να κλείσουν το λιμάνι
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:14 πμ
Elias
Συζητάμε για αριθμό αδειών την ηλεκτρονική εποχή. Κάποτε είχε νόημα η κουβέντα για τις συχνότητες, τώρα όχι.
Προχθές έκανα σύνδεση στο Netflix, και ο δορυφόρος μου κατεβάζει εκατοντάδες κανάλια. Παρ όλα αυτά δεν βλέπω τηλεόραση πάνω από μισή ώρα τη βδομάδα. Πιθανότατα οι συνεδριάζοντες στο ΕΣΎ να μην γνωρίζουν τς νέες εξελίξεις.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:15 πμ
δεξιος
Δεν έχει λόγο να διευκολύνει το κλείσιμο των περισσότερων καναλιών.
Ο Λεβέντης που μιλάει πιο ανοιχτά το είπε : καταψηφίζει και αυτός το διορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ γιατι σκοπός της κυβέρνησης είναι να κλείσει κανάλια.Εάν δεσμευόταν ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα μέχρι σήμερα λειτουργούντα θα το ψήφιζε.
Θα δοθούν μόνο τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
http://www.paraskhnio.gr/sfagi-gia-tis-4-tileoptikes-adeies-po/
Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιο σημείο η αστυνομία θα πάει να κλείσει τα υπόλοιπα.Τότε η ανούσια αντιπολίτευση θα είναι εκεί.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:17 πμ
kapetanios
πάντως για το ΕΣΡ και γενικά την «αντιπολίτευση» φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης υιοθετεί την (επιτυχημένη)στάση αναμονής που υιοθέτησε και ο Τσίπρας κατά το τελευταίο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΑΜ.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:19 πμ
σχολιαστης
Πρώτη φορά -αριστερά- αποφάσισαν να κατεβάσουν τρακτερ στο λιμνάνι της Νάξου και να το κλείσουν. Ας πάει να τους ρωτήσει ο Τσίπρας γιατί.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:28 πμ
Μιχάλης Μιχελής
@ Πάνο τα είπαμε και στο F/b. Το καίριο ερώτημα είναι: με λεφτά στο ταμείο κάνεις τηλεόραση και ραδιόφωνο ή business; Μάλλον το δεύτερο. Η κυβέρνηση και ο παπάς θέλει να μαζέψει λεφτά κι όχι ν΄ ανοίξει το φάσμα της δημοκρατικής (πολυσυλλεκτικής) ενημέρωσης. Η ΕΡΤ δεν θέλει αντιπάλους, αλλά συμπαίχτες στον υπνωτισμό της κοινωνίας. Στην Ελλάδα η κρατική δημοσιογραφία συνταυτίζεται με τους σύμβουλους των υπουργών. Η δημοσιογραφία (από μόνη της), πρέπει να είναι αιρετική στις εξουσίες. Τι είδους δημοσιογραφία θα κάνεις αν είσαι υπάλληλος της Vodafone ή του ΟΤΕ Chanel;
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:31 πμ
Πάνος
«Να μεταβιβαστούν στη βουλή σημαίνει στην επιλογή συριζα-ανελ. Οχι Γιάννης, Γιαννάκης».
Όλως τυχαίως ΑΥΤΗ την πλειοψηφία ανέδειξαν οι εκλογές, πριν λίγους μήνες 😉
Μ’ αυτή τη λογική τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει η μειοψηφία. Δημιουργικό ως άποψη, βεβαίως 😉
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:37 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Γνωρίζουμε ποιο είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου στο Νταβός που πάει ο Τσίπρας; «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση». Δηλαδή τεχνολογία και γνώση. Τι σημαίνει αυτό για την ενημέρωση; Ότι τη σερβίρουν αναλόγως των πλειοψηφικών πακέτων των επιχειρήσεων ή σύμφωνα με την ψήφο των εκλογών;
Αν λοιπόν ο Σύριζα έχει τα μυαλά του Παπά, θα βοηθήσει κατά πολύ την ιδιωτική τηλεόραση, να εκπέμπει από την Κύπρο και φορολογικά να παίρνει η χώρα μας τον …πούλο.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:40 πμ
Μιχάλης Μιχελής
@kapetanios. Μην ανησυχείς. Έτσι κι αλλιώς στη Νάξο δεν έχει βαπόρια δυο μέρες, γιατί απεργούν.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:58 πμ
σχολιαστης
Σε τέτοιες αποφάσεις, που αφορούν ευαίσθητα ζητήματα, φυσικά χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία ώστε να μην έρχεται κάθε φορά η νέα εξουσία να καταργεί τις αποφάσεις των προηγούμενων.
Αλλιώς ας κάνει «η πλειοψηφία που ανέδειξαν οι εκλογείς» αυτό που θέλει και ας εισπράξει τις συνέπειες.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:11 πμ
Πάνος
Αυτό που λες, σχο, έχει ΔΥΟ όψεις. Το επιχείρημα ότι πρέπει να αποφασίσει το (διορισμένο από τη Βουλή) ΕΣΡ και όχι η ίδια η Βουλή για τις αδειοδοτήσεις, μπάζει.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:31 πμ
kapetanios
ααα , έτσι εξηγείται Μιχάλη η «αποφασιστικότητα» των αγροτών της Νάξου. Λέω κι εγώ !
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:35 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Υπάρχει στο σύνταγμα, διάταξη που ορίζει σαφώς τις ανεξάρτητες αρχές, ένα θεσμό που μας ήρθε από τις υποχρεώσεις μας στην Ε.Ε. Το ΕΣΡ είναι μια από αυτές.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:09 μμ
Πάνος
Αν το Σύνταγμα λέει ότι τις αδειοδοτήσεις των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας τις κάνει το ΕΣΡ, πάω πάσο. Αμφιβάλλω όμως αν υπάρχει τέτοια διάταξη.
Πολιτικά μιλώντας, μια καθαρά πολιτική απόφαση ΟΦΕΙΛΕΙ να την πάρει η Βουλή και όχι το κονκλάβιο των συνταξιούχων του ΕΣΡ.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:11 μμ
Ενη
«Υπάρχει στο σύνταγμα, διάταξη που ορίζει σαφώς τις ανεξάρτητες αρχές, ένα θεσμό που μας ήρθε από τις υποχρεώσεις μας στην Ε.Ε. Το ΕΣΡ είναι μια από αυτές. (Μιχελης)
Εμεις ομως εδω, μπλεκουμε τα «μπουτια» μας….. 😆
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:11 μμ
ΚΩΣΤΑΣ
Πάνο,
έχω τη γνώμη ότι δεν το τοποθετείς σωστά το θέμα. Ο Μητσοτάκης αρνείται την αρμοδιότητα του υπουργού να αποφασίζει αυτός πόσες άδειες θα δοθούν και επιμένει να είναι και αυτό αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Επειδή το ΕΣΡ σήμερα είναι 7/μελές, ο υπουργός Παπάς αντιπρότεινε να γίνει 9/μελές, με προφανείς σκοπιμότητες, να αποκτήσει πλειοψηφία.
Στη Βουλή λοιπόν ήρθε και ψηφίστηκε τροπολογία για την εν λόγω αύξηση των μελών. Έτσι κατάλαβα από τις ειδήσεις που άκουσα τις προηγούμενες μέρες. Αν κατάλαβα λάθος ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:25 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Τα λέγαμε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ότι μπάζει από παντού και είναι άκρως προβληματικό, νατα τώρα τα αποτελέσματα…
Πρόκειται για άλλη μία κουτοπονηριά της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να μεταμφιεστεί με ένα μανδύα τάχα δημοκρατικότητας.
Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση θα ήταν να επιβάλλει σε όποιον θέλει να ανοίξει ένα κανάλι να πληρώσει ένα ποσό (ένα ποσό που θα έχει κάποια σχέση με τα αναμενόμενα έσοδα από την χρήση της συγκεκριμένης συχνότητας) για τις συχνότητες που κατέχει. Για τις δε άδειες θα μπορούσε να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε να είναι να είναι μονοετείς, διετείς, κλπ, ανάλογα με το πόσα λεφτά θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει αυτός που θα ενδιαφέρονταν να ανοίξει ένα τηλεοπτικό σταθμό. Εφόσον λοιπόν θα είχαν βγει από το παιχνίδι οι πολιτικοί, οι οποίοι με τις πιεσεις τους προς τις τράπεζες τις αναγκάζουν να δίνουν δάνεια σε κανάλια που οικονομικά δεν είναι βιώσιμα, θα αφήνονταν η αγορά, εφόσον μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις, να αναλάβει τα υπόλοιπα. Κάποια από αυτά τα κανάλια θα έκλειναν φυσικά γιατί απλούστατα δεν θα μπορούσαν να σταθούν στον ανταγωνισμό ενω κάποια άλλα θα επιβίωναν, αλλά χωρίς να εξαρτώνται πια από την οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση, και τις ποικίλες εξαρτήσεις που αυτή φέρει. Συνεπώς, οι δυνάμεις της αγοράς σταδιακά θα επέφεραν μία ομαλοποίηση του άναρχου τοπίου που επικρατεί σήμερα, και έτσι, εκ των πραγμάτων θα εξαλείφονταν και η αναγκαιότητα για τις όποιες πολιτικές παρεμβάσεις, είτε φανερές μέσω της βουλής είτε αφανείς όπως αυτές που υφίστανται σήμερα.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:41 μμ
elias
Το σκάνδαλο δεν είναι η μεθόδευση, ή οποία είναι σε κάθε περίπτωση άκομψη. Το σκάνδαλο είναι ότι πίσω από την μεθόδευση κρύβεται η επιθυμία της κυβέρνησης να κλείσει τα υπάρχοντα κανάλια και να τα αντικαταστήσει με άλλα της αρεσκείας της.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα κανάλια πολέμησαν, συχνά με αθέμιτους τρόπους το Σύριζα. Όμως, δεδομένου ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα, αυτό δεν δικαιολογεί την λογοκρισία.
Ο μαγικός αριθμός 4 είναι από μόνος του ένα σκάνδαλο. Γιατί 4 και όχι 5 ή 6. Δεδομένου ότι κάποιες θέσεις θα πάρει και η ΕΡΤ 1 και 2 μένουν δύο ή μια θέση. Με την Αγγελοπούλου να παίζει δυνατά γι αυτή τη θέση, και ορίζοντας πλειοδοτικό διαγωνισμό όλοι ξέρουμε που θα πάει. Έτσι δημιουργεί τη δικιά του διαπλοκή και παράλληλα ξεφορτώνεται και τους ενοχλητικούς
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:48 μμ
Πάνος
Κώστα,
εφ’ όσον το θέτεις με όρους πλειοψηφίας / μειοψηφίας στο ΕΣΡ, πράγματι θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει η αντιπολίτευση την πλειοψηφία σ’ ένα τέτοιο όργανο, που ορίζεται από τη Βουλή.
Γενικά μιλάω – δεν ξέρω τις πολιτικές τοποθετήσεις των (περισσοτέρων) υποψηφίων μελών, ούτε μ’ ενδιαφέρουν κιόλας.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:53 μμ
Πάνος
Πως δημιουργεί τη δικιά του διαπλοκή, Ηλία; Με το (υποτιθέμενο) κανάλι της Αγγελοπούλου;
Η ελληνική αγορά μπορεί (με το ζόρι) να σηκώσει ένα ή δύο κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, πέραν της ΕΡΤ.
Ας γίνει το ΜΕΓΚΑ (τυχαία το λέω) τοπικό. Αν είναι τόσο καλό θα το αναμεταδίδουν δεκάδες άλλα τοπικά, οπότε δεν θα χάσει η Πόλη γάιδαρο – κι η Βενετιά βελόνι.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:00 μμ
elias
Δεν είναι η δουλειά της κυβέρνησης να ορίζει τον αριθμό των καναλιών. Το πλαίσιο πρέπει να ορίσει, με πνεύμα να υπάρχουν όσο γίνονται περισσότερα κανάλια, και μετά να τηρηθεί η νομιμότητα: όποιος δεν αντέχει οικονομικά κλείνει.
Οτιδήποτε άλλο έχει οσμή λογοκρισίας.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:03 μμ
σχολιαστης
Καλυβάρχα, να αποφασίσει η βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία. Τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να ρυθμίζονται από οριακές πλειοψηφίες. Σίγουρα θα βγουν αντισυνταγματικές οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.
Εχω γράψει τι θεωρώ σωστό.
2-3 πράγματα που θα είναι δίκαια και στα πλαίσια της λογικής και θα μπορούν να εφαρμόσουν τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς να αναγκαστούν να κλείσουν.
Νέες άδειες με λογικό τίμημα για να δοκιμάσουν και όσοι άλλοι θέλουν.
Κέρδος θα έχει το κράτος μέσα απο τη λειτουργία των καναλιών μέσα από τη φορολόγηση των καθαρών κερδών.
Ακόμα και οριακά να κινούνται οικονομικά, θα δουλεύουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι που αυτό ξέρουν να κάνουν.
Και ας επιλέξει ο κόσμος ποιους θα παρακολουθεί. Δεν θα του το επιβάλει ούτε ο παπάς ούτε ο διάκος.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:11 μμ
Μιχάλης Μιχελής
@ Γιάννη (Δύστροπη Πραγματικότητα). Τα κανάλια δεν είναι καφετέριες για να ανανεώνουν τις άδεις κάθε χρόνο ή πόσα τραπέζια θα βγάζουν στο πεζοδρόμιο. Τα κανάλια πρέπει να έχουν μακροχρόνιο πλάνο, για να βρουν τον τηλεοπτικό τους βηματισμό, δηλαδή το ύφος τους και το τι μπορεί να πουληθεί στην ελληνική αγορά. Με βάση λοιπόν όλα αυτά και μερικά άλλα, που έχουν σχέση με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, που πρέπει ν’ ανανεώνεται γιατί τρέχει η τεχνολογία, πηγαίνουν και ζητούν δάνεια από τις τράπεζες, μπαίνουν στο χρηματιστήριο, για ν’ αυξηθεί το κεφάλαιό τους.
Σε μερικά κανάλια μπορεί να εργάζονται 300 άτομα και σ’ άλλα 200 γιατί έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Κάποια κανάλια μπορεί να στοχεύουν στα εμπορικά προϊόντα που προβάλλουν, γεγονός που τα κάνει να ρίχνουν περισσότερο βάρος στον εμπορικό τομέα. Στην Αμερική π.χ. το τεχνικό προσωπικό ενός καναλιού είναι το μισό, σε σχέση με τον εμπορικό τομέα. Τηλεόραση δηλαδή δεν είναι μόνο δελτίο ειδήσεων και ταινίες ή ψυχαγωγικές εκπομπές. Είναι ανταποκρίσεις, απεσταλμένοι, dealers κλπ.
Αυτά που όρισε ο Παπάς για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είναι μαλακία. Αν κάποιος σταθμός έχει περισσότερο ρομποτική υποστήριξη από την ΕΡΤ, πρέπει πάση θυσία να έχει το οργανόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης; Αν κάποιο κανάλι κάνει περισσότερα με εξωτερικά συνεργεία, πρέπει να προσλάβει ανθρώπους για να κάνει το συνδικαλιστή;
Τέλος πάντων, όποιος ξέρει από την πιάτσα, δεν πέφτει στη λούμπα για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί αντιλαμβάνεται ότι μόνο τα θηρία της κινητής τηλεφωνίας θα κερδίσουν. Τα εξήγησα νομίζω και αλλού.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:18 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Θα συμφωνήσω ώς προς το πρόβλημα, με τον κο Μιχελή και τον Ηλία.
Άλλωστε ότι μιλάερι ο Παππάς για 4 κανάλια, σε εποχή που οι τεχνικές δυνατότητες σηκώνουν πολύυυυυυυ περισσότερα είναι ενδεικτικό.
Εδώ είναι η πονηριά να μπερδεύουμε την ψηφιακή με την αναλογική εποχή και το μπέρδεμα, μέσω αποσιώπησης, γίνεται συνειδητά για να μη συζητηθεί η ουσία.
Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι το ακόλουθο.
Είτε απευθείας από τη Βουλή, έιτε έμμεσα (μέσω ΕΣΡ) για τις αποφάσεις περί λειτουργίας των καναλιών θα απιτείται πλειοψηφία των 4/5 του κοινοβουλίου ή όχι;;
Ο Παππάς λέει όχι αρκεί και η σχετική του 51%.
Εγώ είμαι με όσουςε λένε ναι (δηλαδή τα 4/5 του συσχετισμού της Βουλής).
Το δίλημμα ΕΣΡ ή Βουλή δεν υπάρχει.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:35 μμ
ΚΩΣΤΑΣ
Πάνος, 2:48
Στο ΕΣΡ προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία, Κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης δέχονται και με απόφαση της Βουλής με αυξημένη όμως πλειοψηφία (180), ώστε να επιτυγχάνεται κάποια συναίνεση, εκεί είναι το πρόβλημα. Η κυβέρνηση επιμένει στην απλή πλειοψηφία (151).
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:05 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Μιχάλη δεν διαφωνούμε κάπου, ισα ισα που αναλύεις ακόμα επαρκέστερα το θέμα και ενισχύεις την θέση ότι αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση είναι μία απατεωνιά, στην οποία απατεωνιά προσπαθεί να δώσει μία δημοκρατική επίφαση.
Σε σχέση με τις άδειες αυτό που ήθελα να πω είναι να μπορεί ένα κανάλι να νοικιάζει κατά κάποιον τρόπο, μία συχνότητα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας στο κράτος και το σχετικό αντίτιμο – αυτά τα περί μονοετών, διετών αδειών, κλπ, στα οποία αναφέρθηκα ήταν απλά ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα λογικά θα είναι μεγαλύτερο.
Τέλος πάντων, εαν θέλουν να το πάνε μέσω βουλής τότε θα πρέπει να είναι αυξημένη και η πλειοψηφία που θα χρειάζεται για την αδειδότηση ενός σταθμού, και να μην περιορίζεται αυτή απλά στην εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία. Παρόλα αυτά θεωρώ πως και αυτή δεν είναι μία καλή λύση, το καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχει καθόλου εμπλοκή φορέων όπως η βουλή.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:07 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Και να θυμηθούμε εδω και την πονηρή διάταξη όπου το κράτος καθόριζει ελάχιστο προσωπικό για τα κανάλια που θα δημιουργηθούν, αν θυμάμαι καλά είναι 300 εργαζόμενοι για τα κανάλια πανεθνικής εμβέλειας και 30-40 άτομα για τα τοπικά κανάλια.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:10 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Δεν είναι η δουλειά της κυβέρνησης να ορίζει τον αριθμό των καναλιών. Το πλαίσιο πρέπει να ορίσει […] και μετά να τηρηθεί η νομιμότητα: όποιος δεν αντέχει οικονομικά κλείνει.»
+1
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:34 μμ
Πάνος
«Παρόλα αυτά θεωρώ πως και αυτή δεν είναι μία καλή λύση, το καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχει καθόλου εμπλοκή φορέων όπως η βουλή».
Το ακόμα καλύτερο θα ήταν να μην αλλάξει τίποτα. Μια χαρά δεν είμαστε τώρα;
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:44 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Το ακόμα καλύτερο θα ήταν να μην αλλάξει τίποτα. Μια χαρά δεν είμαστε τώρα;»
Ποιόν είδες να υποστηρίζει να μην αλλάξει τίποτα? Προαφανώς όχι εμένα.
Από την άλλη βέβαια είναι γεγονός ότι και εδω ο Συριζα πάει να τα κάνει τελείως σκατά. Δεν πρέπει όμως να λένε τίποτα μη και μας κατηγορήσουνε ότι, τάχα, δε θέλουμε να αλλάξει τίποτα.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:46 μμ
Μιχάλης Μιχελής
@Πάνο, η βουλή είναι να ελέγχει και να νομοθετεί. Δεν κάνει deal.
Αν υπάρχουν παρανομίες τους φωνάζει να δώσουν εξηγήσεις. Για σκέψου δηλαδή για την προαγωγή των αξιωματικών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας να περνούσαν από τη Βουλή, το τι θα γίνονταν. Η βουλή δεν είναι πανάκεια. Λαϊκή εντολή έχει να εποπτεύει, δεν είναι δικτάτορας all around.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:00 μμ
Πάνος
Η επίκληση της Βουλής (από τον Παπά) ήταν / είναι λύση ανάγκης, αφού η αντιπολίτευση μπλοκάρει τη διαδικασία, με το δικό της σκεπτικό.
Επί τη ευκαιρία σημειώνω ξανά ότι το προτεινόμενο ΕΣΡ είναι της πλάκας – όπως ήταν και το προηγούμενο.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:04 μμ
ΚΩΣΤΑΣ
Κανένας μας δεν είπε ότι είμαστε μια χαρά τώρα. Δεν πρέπει όμως κάποτε να γίνει μια αρχή, να μη νομοθετούμε πάντα υστερόβουλα;
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:11 μμ
Πάνος
Κάποτε θα γίνει κι αυτό 😉
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:30 μμ
ΚΩΣΤΑΣ
Το έπιασα το υπονοούμενο αλλά δεν ξέρω πως βάζουν φατσούλες (χαμόγελο), Ας αναμείνουμε και βλέπουμε!
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:34 μμ
Πάνος
http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=34421&subid=2&pubid=64316843
(Για τις φατσούλες δώσε emoticon στο γκουγκλ. Θα βρεις τα πάντα)
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:37 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Η επίκληση της Βουλής (από τον Παπά) ήταν / είναι λύση ανάγκης, αφού η αντιπολίτευση μπλοκάρει τη διαδικασία,»
Η κυβέρνηση, αν ήθελε να είναι σωστή, μιάς και επικαλείται την βουλή, θα μπορούσε να θεσπίσει μία αυξημένη πλειοψηφία για την διαδικασία των αδειοδοτήσεων. Κάτι όμως που μάλλον δεν το θέλει. 😉
Θα επιμείνω πάντως σε αυτό που είπα παραπάνω, το καλύτερο θα ήταν να μην εμπλέκονται φορείς όπως η βουλή σε αυτή την διαδικασία.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:47 μμ
Πάνος
Αυξημένη πλειοψηφία για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων σημαίνει ότι (πάλι) δεν θα γίνει τίποτα, οπότε επιστρέφουμε στο κουτάκι ένα: μια χαρά δεν είμαστε; Τι τις θέλουμε τις αλλαγές;
Το πρόβλημα είναι πως αν γίνουν οι αλλαγές με απλή πλειοψηφία της Βουλής, θα ξε-γίνουν, με τον ίδιο τρόπο όταν αλλάξουν οι οριακοί συσχετισμοί.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ωριμότητα για να μην οδηγηθούμε εκεί. Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει κυρίως στην αντιπολίτευση.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:53 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Το πρόβλημα είναι πως αν γίνουν οι αλλαγές με απλή πλειοψηφία της Βουλής, θα ξε-γίνουν, με τον ίδιο τρόπο όταν αλλάξουν οι οριακοί συσχετισμοί.»
Ακριβώς για αυτό και λέω ότι σε τέτοιες διαδικασίες δεν πρέπει να εμπλέκονται φορείς όπως η βουλή – είτε γιατί πιθανότατα δεν θα μπορεί να προχωρήσει τιποτα (στην περίπτωση της αυξημένης πλειοψηφίας), είτε γιατί η όλη διαδικασία θα χειραγωγείται από την εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία και θα προσπαθεί να δημιουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο πειθήνια προς αυτή ΜΜΕ (στην περίπτωση που θα ισχύσει η απλή κυβερνητική πλειοψηφία). Το λάθος είναι της κυβέρνησης που επιζητά την εμπλοκή της βουλής ενω καμία τέτοια εμπλοκή δεν είναι αναγκαία για την διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:58 μμ
Πάνος
Πάλι τα ίδια… Η εμπλοκή της Βουλής προέκυψε επειδή η αντιπολίτευση δεν δέχεται με τίποτα τη διαδικασία που πρότεινε αρχικά η κυβέρνηση. Το δίλημμα είναι υπαρκτό: ή μέσω Βουλής (κακώς) ή καθόλου (κάκιστα).
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:09 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Η εμπλοκή της Βουλής προέκυψε επειδή η αντιπολίτευση δεν δέχεται με τίποτα τη διαδικασία που πρότεινε αρχικά η κυβέρνηση.»
Η κυβέρνηση πρότεινε να προστεθούν δύο μέλη στο ΕΣΡ, οι άλλοι δεν το δέχτηκαν, και έτσι ξεκίνησε το όλο θέμα. Η κυβέρνηση είναι που είναι εκτεθειμένη, προφανώς δεν της έβγαιναν τα σχέδια, πήγε να αλλάξει τον συσχετισμό δύναμης, οι άλλοι δεν το δέχτηκαν και μπλόκαραν την διαδικασία. Οπότε τι καθόμαστε και λέμε εδω πέρα?
Και στην τελικά για μένα το πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επιθυμία της κυβέρνησης να ρυθμίσει τις άδειες των καναλιών με ένα τρόπο που ουσιαστικά θα τα καθιστά πειθήνια όργανά της. Και δεν μιλάμε πια για κρατικά κανάλια αλλά για ιδιωτικά. Εαν η αντιπολίτευση μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι είναι που έχει εστιάσει στο διαδικαστικό του όλου ζητήματος και δεν ασχολείται καθόλου με την ουσία, την αποπειρα της κυβέρνησης να υπαγάγει κάτω από τον άτυπο έλεγχό της τα ιδιωτικά κανάλια, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταπολέμηση της διαπλοκής στο χώρο των τηλεοπτικών αδειών.
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:15 μμ
Πάνος
«Οπότε τι καθόμαστε και λέμε εδω πέρα?»
Έλα ντε 😉
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:20 μμ
Elias
> το παρακάτω σχόλιο είναι άκυρο, απλά κάνω πρόβα στα εμοτικον<
😉
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:20 μμ
Elias
Τέλειο
το έψαξα με βάση τη συμβουλή στο Κώστα
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:24 μμ
Πάνος
🙂
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:48 μμ
ΚΩΣΤΑΣ
Elias
με ξεπέρασες, ευχαριστώ Πάνο. 😉
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:39 μμ
Πάνος
Δημοσιογράφος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ δίνει σύνθημα στους κτηνοτρόφους να χύσουν το γάλα live!
(Χο!)
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:42 μμ
Πάνος
http://www.iefimerida.gr/news/246721/polemos-kyvernisis-nd-gia-ta-tileoptika-maximoy-omologia-hatzidaki-gia-yperhreomena
Χο, επίσης!
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:45 μμ
σχολιαστης
Εδώ έχουμε ένα υπερχρεωμένο κράτος. Δεν κλείνει επειδή δεν έχουμε άλλο; 🙂
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:56 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Άθλιο το ύφος δημοσιογραφίας του Σκάϊ. Σε σοβαρές χώρες ο δημοσιογράφος, όπως και το κανάλι του, ηδη θα απολογούνταν για την πλήρη καταπάτηση κάθε κώδικα δεοντολογίας και στοιχειώδους αντικειμενικής ενημέρωσης. Από την άλλη όμως αυτό όμως δεν δικαιολογεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τα δικά της παραμάγαζα, γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει.
Ο νόμος που έχει ψηφιστεί για τα τηλεοπτικά κανάλια είναι προβληματικός και χρειάζεται δραστικές αλλαγές. Πολύ φοβάμαι όμως πως η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αλλάξει αυτό τον νόμο. Οπότε, με την μία ή την άλλη μορφή, το τοπίο στην ιδιωτική τηλεόραση θα συνεχίσει να είναι και αυτό εξαιρετικά προβληματικό.
Φαινόμενα σαν την άθλια δημοσιογραφία του Σκαϊ δεν θα τα σταματήσει ο νέος νόμος. Απλά θα αλλάξει η πολιτική ταυτότητα οσων θα ασκούν μία ανάλογα άθλια δημοσιογραφία.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:14 πμ
Πάνος
Υπ. Επικρατείας: «Κανένα θέμα από την Κομισιόν για την αδειοδότηση – Ψεύδεται η Μ. Σπυράκη»
«Μνημείο διαστρέβλωσης» χαρακτηρίζει το υπ. Επικρατείας σημερινό δελτίο Τύπου «της πρώην δημοσιογράφου του Mega, κυρίας Μαρίας Σπυράκη, με το οποίο η νυν Ευρωβουλευτής της ΝΔ ανακαλύπτει ότι «Σοβαρά ερωτήματα επάρκειας των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ ώστε να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία του και άρα τελικά η δυνατότητά του να επικυρώσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, εγείρει η Κομισιόν».
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του υπ. Επικρατείας:
Η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αδειοδότησης
Η κυρία Σπυράκη αναζητούσε επιχειρηματολογία για να βάλει εμπόδια στην αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών και κατάφερε ακριβώς το αντίθετο
Διότι, όποιος διαβάσει την απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου για την ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, κ. Γκίντερ Έτινγκερ, σε ερώτηση της κυρίας Σπυράκη θα διαπιστώσει ότι –αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια στην ανακοίνωσή της- η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αδειοδότησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Επίτροπος, «η οδηγία για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (οδηγία ΥΟΑΜ) δεν περιλαμβάνει ρητή υποχρέωση για τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ρυθμιστικό φορέα, εάν αυτός δεν υπάρχει ήδη»! Με άλλα λόγια, ο αρμόδιος Επίτροπος ξεκαθαρίζει πως –σε ό,τι αφορά την κοινοτική νομοθεσία- η Ελλάδα θα μπορούσε καν να μην διαθέτει ΕΣΡ! Παρά ταύτα, η πρώην δημοσιογράφος του Mega και νυν Ευρωβουλευτής της ΝΔ «ανακαλύπτει» προβλήματα επάρκειας των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ (που, σε ό,τι αφορά στην Κομισιόν θα μπορούσε και να μην υπάρχει!) σχετικά με την αδειοδότηση…
Από την απάντηση του Επιτρόπου, πάντως, είναι σαφές ότι το εύρος των αρμοδιοτήτων –αν, δηλαδή, θα περιλαμβάνει την αδειοδότηση κ.λπ.)- της τυχόν υφιστάμενης εθνικής ρυθμιστικής αρχής στη συγκεκριμένη αγορά (εν προκειμένω του ΕΣΡ) εναπόκειται στον εθνικό νομοθέτη. Αρα, στην περίπτωση της Ελλάδας, στον συνταγματικό νομοθέτη, ο οποίος αποδίδει αποκλειστικά στο ΕΣΡ μόνο την αρμοδιότητα ελέγχου και επιβολής κυρώσεων.
Όμως, η απάντηση του Επιτρόπου είναι πολύτιμη για το δημόσιο διάλογο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και για έναν ακόμη λόγο. Διότι αποστομώνει όσους ισχυρίζονται ότι η Κομισιόν έχει αποδεχθεί καταγγελίες για δήθεν «σοβαρές παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας» από τη διαδικασία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προωθεί το διαγωνισμό για τις άδειες. Επ’ αυτού, η απάντηση του κ. Έτινγκερ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας: «Οι υπηρεσίες της Επιτροπής επιθυμούν να λάβουν διευκρινίσεις ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πάροχος δικτύου ERT-Net θα αναμετέδιδε πρόγραμμα τηλεοπτικού περιεχομένου παρόχων που δεν επιδιώκουν στόχους γενικού συμφέροντος, καθώς και ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίας της ERT-Net». Καμία σχέση με τον διαγωνισμό για τις άδειες! Αλλά ακόμη και για αυτό το ζήτημα –που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Επικρατείας- ο Επίτροπος διευκρινίζει ότι «οι υπηρεσίες της Επιτροπής δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί του θέματος» πριν λάβουν τις σχετικές παρατηρήσεις των ελληνικών αρχών.
Δεδομένου ότι η κυρία Σπυράκη «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη», αφού αναζητούσε επιχειρηματολογία προκειμένου να βάλει εμπόδια στην αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών και κατάφερε ακριβώς το αντίθετο, καλείται πλέον η ΝΔ και ο νέος της αρχηγός να τοποθετηθούν ξεκάθαρα: Επιθυμούν να προχωρήσει ο διαγωνισμός που θέτει τέρμα στο 25ετές καθεστώς ανομίας των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα; Ή απώτερος στόχος τους είναι να διατηρηθεί το status quo που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας ως το μόνο κράτος μέλος της Ε.Ε. το οποίο ουδέποτε υλοποίησε οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία και διατήρησε το καθεστώς των προσωρινών αδειών των ιδιωτικών καναλιών επί 25 χρόνια;
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο απάντησης του Επιτρόπου, εξ ονόματος της Κομισιόν:
«Η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών φορέων του οπτικοακουστικού τομέα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αμερόληπτη εφαρμογή των κανόνων περί οπτικοακουστικών μέσων. Όσον αφορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών φορέων θεωρείται σημαντική για τη διατήρηση της ελευθερίας και της πολυφωνίας τους. Για την αξιολόγηση της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών φορέων, συναφή κριτήρια είναι το αν διαθέτουν επαρκείς ρυθμιστικές εξουσίες και αν δεν δεσμεύονται από οδηγίες. Σε αντίθεση με τα πλαίσια για τις τηλεπικοινωνίες, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, την ενέργεια ή την προστασία των δεδομένων, η οδηγία για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (οδηγία ΥΟΑΜ) δεν περιλαμβάνει ρητή υποχρέωση για τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ρυθμιστικό φορέα, εάν αυτός δεν υπάρχει ήδη.
Το άρθρο 4 της οδηγίας 2006/111/ΕΚ για τη διαφάνεια και τα σημεία 60 έως 62 της ανακοίνωσης για τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις (ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ΕΕ C 257 της 27.10.2009, σ. 1) απαιτούν από τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν τον σαφή και κατάλληλο διαχωρισμό δραστηριοτήτων μεταξύ δημόσιας και μη δημόσιας υπηρεσίας περιλαμβανομένου του σαφούς διαχωρισμού των λογαριασμών.
Οι υπηρεσίες της Επιτροπής επιθυμούν να λάβουν διευκρινίσεις ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πάροχος δικτύου ERT-Net θα αναμετέδιδε πρόγραμμα τηλεοπτικού περιεχομένου παρόχων που δεν επιδιώκουν στόχους γενικού συμφέροντος, καθώς και ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίας της ERT-Net. Όσον αφορά τις σχετικές με τις κρατικές ενισχύσεις πτυχές του ίδιου ζητήματος, οι υπηρεσίες της Επιτροπής προώθησαν στις ελληνικές αρχές σχετική καταγγελία για να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους, διαδικασία που εξακολουθεί να εκκρεμεί εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων. Πριν λάβουν και αξιολογήσουν τις εν λόγω παρατηρήσεις, οι υπηρεσίες της Επιτροπής δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί του θέματος. Η Επιτροπή δεν αποκαλύπτει τα έγγραφα που αποτελούν μέρος εκκρεμούς διαδικασίας».
– See more at: https://left.gr/news/yp-epikrateias-kanena-thema-apo-tin-komision-gia-tin-adeiodotisi-pseydetai-i-m-spyraki#sthash.d3NDx8uf.dpuf
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:46 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, από το σχόλιο του left.gr για την εκκρεμούσα αδειοδότηση στην Ελλάδα των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, που συνεχίζουν να παρανομούν επί 25ετία, συμπεριλαμβάνεται και το «Κόκκινο», μια που το ΚΚΕ, φρόντισε να πουλήσει τη δική του αεριτζίδικη συχνότητα σ’ ένα επενδυτή, που τώρα θέλει να είναι μεταξύ των ευνοημένων, από τις διατάξεις Παππά.
Κι ερωτώ: Για να βγάλεις μια εφημερίδα, πρέπει να πάρεις άδεια από το κράτος; Βεβαίως θα πει κάποιος, ότι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, δεσμεύει συχνότητα. Δηλαδή τι είναι η συχνότητα; Χωράφι; Ζωτικός χώρος; Αν λοιπόν χρειαζόμαστε χρήματα για να έχουμε συχνότητα, γιατί πρέπει να δίνουν χρήματα οι φορολογούμενοι, για να επιδοτείται το δημοσιογραφικό χαρτί; Γιατί χωρίς τα λεφτά του κράτους, δεν θα είχαμε τόσες αθλητικές και πολιτικό-κουτσομπολίστικες εφημερίδες. Η δημοκρατία λοιπόν δεν κινδυνεύει από την έκφραση, αλλά από την οικονομία. Όταν δεν έχεις να δώσεις συντάξεις και περίθαλψη, να «βράσω» την κοινωνία εκείνη που προσφέρει θεάματα του τύπου » Η μουρμούρα», για να γελάει και να ξεχνάει ο κάθε πικραμένος τον πόνο του.
«Tα μικροπράγματα σκοτώνουν έναν άνθρωπο. Δεν είναι ούτε ο πόλεμος, ούτε η πανούκλα. Είναι η λάμπα που καίγεται, η έλλειψη χαρτιού υγείας στη στιγμή μιας κρίσης δυσεντερίας, οι λογαριασμοί που μαζεύονται, ένα κορδόνι που κόβεται…» Charles Bukowski.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:48 πμ
Πάνος
To «κόκκινο» τι σχέση έχει με το ΚΚΕ και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, Μιχάλη;
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:27 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Το «Κόκκινο» και ο «902» έχουν (είχαν), το ίδιο status με τον ΑΝΤ1, τον Flash, το Σκάι κλπ. Κατέλαβαν δηλαδή παράτυπα συχνότητες. Άρα είναι κι αυτοί (οι Συριζαίοι), εκτεθειμένοι. Το ΚΚΕ πούλησε πριν 4 χρόνια την παράνομη συχνότητα στο Βρυώνη, που ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Extra κι έφτιαξε κανάλι (από τον παράνομο τηλεοπτικό 902). Δηλαδή πρέπει ν’ αδειοδοτηθεί και το «Κόκκινο» τώρα. Γιατί για τις συχνότητες, δεν υπάρχουν καταστατικές διαφορές μεταξύ ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Και τα ραδιόφωνα έχουν σφετεριστεί δάνεια από τις τράπεζες κι αυτά κάνουν λεφτά, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός φορολογικός έλεγχος από το κράτος, εκτός από το αγγελιόσημο στις διαφημίσεις.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:53 πμ
Πάνος
Να αδειοδοτηθεί, σύμφωνα με το νόμο. Αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το ΚΚΕ, ούτε με τις επιχειρηματικές του αποφάσεις.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:45 μμ
δεξιος
Δεν βλέπω να έχει μαζί του ούτε τον Λεβέντη.
http://www.parapolitika.gr/article/340919/kataggelia-sok-apo-ton-leventi-o-tsipras-parahorei-tileoptiki-adeia-se-toyrko
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:48 μμ
Πάνος
Tragic! 😉
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:51 μμ
Santiliana
🙂