Τις θέσεις του υπουργού μπορείτε να τις δείτε στο σύνδεσμο. Κατά τη γνώμη μου κάνει ένα τεράστιο λάθος, επί της αρχής: συγχέει (ταυτίζει) την ασφαλιστική εισφορά με τη φορολόγηση. Η αναδιανομή γίνεται μέσω της φορολόγησης. Η έμμεση αύξηση της φορολόγησης μέσω της ασφαλιστικής εισφοράς (και μάλιστα σε αδιανόητα υψηλά ποσοστά επί του εισοδήματος) είναι απλά παράλογη. Ενδεχομένως και αντισυνταγματική. Σίγουρα όμως αναποτελεσματική, αφού θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά ο υπουργός, καθώς θα σημάνει γενικό συναγερμό υπέρ της μαύρης οικονομίας, αφού η λευκή θα είναι απλά θανατηφόρα για τον ελεύθερο επαγγελματία. Ας το ξαναδούν στην κυβέρνηση, γιατί η επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορούν να κάνουν.
Δείτε: Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι – Η Αυγή Online
25 Σχόλια
Comments feed for this article
20 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:56 μμ
σχολιαστης
Ας αναρωτηθεί ο Κατρούγκαλος πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δέχονταν να παίρνουν το μέσο μισθό του Δ.Υ και να έχουν και την ευχαρίστηση, το κράτος να καταβάλει από τον προυπολογισμό και τις εισφορές τους.
Συγκρίνει τους αυτοαπασχολούμενους που είναι μέσα σε πλήρη αβεβαιότητα και έχουν χρονιές με ζημιές, στις οποίες καλούνται πάλι να πληρώσουν, με τους μισθωτούς; Καλά δε ντρέπεται. 🙂
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:13 πμ
ΣΑΘ
Η τελευταία (πριν ενσκήψει ο αρχιερέας τών πολιτικών απατεώνων Μεγαλέξης και το αλλοπρόσαλλο / οπερετικό τσούρμο του) κυβέρνηση, έδωσε βάρος στις μεταρρυθμίσεις και μείωσε κατά το δυνατόν τους φόρους. Με εξαίρεση, βεβαίως, τον μοιραίο γι’ αυτήν ΕΝΦΙΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νέο-ΣΥΡΙΖΑ, έκαμε και κάνει το ακριβώς αντίθετο:
Έβαλε τις μεταρρυθμίσεις στην κατάψυξη και ανέβασε / ανεβάζει τους φόρους κατακόρυφα.
Το που οδήγησε / οδηγεί αυτό, μόνο εθελοτυφλούντες δεν το βλέπουν.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:17 πμ
Πάνος
Αλέξης στον Γκάμπριελ: Να τελειώνουμε…
http://mignatiou.com/2016/01/alexis-ston-gkampriel-na-telionoume/
Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.
Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.
Tα εφόδια με τα οποία προσέρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός
H πορεία των εσόδων, οι ενδείξεις ότι το 2015 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα, τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, στροφής στην ανάπτυξη αλλά και η πρωτιά της Ελλάδας στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ είναι τα «εφόδια» με τα οποία προσέρχεται στο Νταβός και τις κρίσιμες συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τα εφόδια αυτά αφορούν, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, στην «υπερεκτέλεση εσόδων σε ταμειακή βάση της τάξης των 1.942 εκατομμυρίων ευρώ» καθώς
· η εκτίμηση για το 2015 σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 ως προς το σύνολο των φορολογικών εσόδων ήταν 42.762 και η νέα εκτίμηση σήμερα είναι 43.479 δηλαδή 717 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού
· Σε ότι αφορά το σύνολο των μη φορολογικών εσόδων (απολήψεις από ΕΕ και λοιπά μη φορολογικά έσοδα), ο στόχος σύμφωνα με Π/Υ 2016 ήταν 3.550 εκατ. ευρώ και νέα εκτίμηση σήμερα είναι 3.993 εκατ. ευρώ, δηλαδή 443 πάνω από το στόχο
· Σε ότι αφορά τις επιστροφές φόρων, η εκτίμηση σύμφωνα με Π/Υ 2016 ήταν 3.370 εκατ. ευρώ και η νέα εκτίμηση σήμερα είναι 2.921 εκατ. ευρώ επομένως προκύπτει εξοικονόμηση 449 εκατ. ευρώ
· Παρά το γεγονός ότι το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας της χρηματοοικονομικής ασφυξίας και των κεφαλαιακών ελέγχων, οι συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα περισσότερο από θετικό.
· Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών, το 2015 για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα κλείσει με την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο να επιτυγχάνει τους στόχους αλλά υπάρχει η βάσιμη πρόβλεψη ότι η χρονιά θα κλείσει ακόμη και με πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταφέρει στις συνομιλίες του και τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τις ενδείξεις που έχει στα «χέρια του» το κυβερνητικό επιτελείο και που δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες για ανάπτυξη μέσα στο 2016. Ειδικότερα τα στοιχεία δείχνουν:
· Αύξηση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής: Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα σημείωσε αύξηση ρεκόρ τον Νοέμβριο της τάξεως του 3,3%, η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.
· Αύξηση των εξαγωγών: Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τους 11 πρώτους μήνες του 2015, οι εξαγωγές προϊόντων της χώρας έφτασαν σε καθαρή αξία 16,66 δισ. ευρώ. Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ.
· Ως προς την ύφεση: Σε κοινή τους έκθεση τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ εκτιμούσαν ότι για το 2015 η ύφεση θα κυμαίνονταν στο 2-4%. Τα στοιχεία του Γ’ τριμήνου που εξέδωσε η Eurostat, όμως, δείχνουν ύφεση 0.9%, πολύ μικρότερη δηλαδή από το αναμενόμενο. Τα διαθέσιμα στοιχεία σήμερα δείχνουν ότι το 2015 θα κλείσει χωρίς ύφεση επομένως είναι βάσιμη η προσδοκία ότι το 2016 θα κλείσει με ανάπτυξη και μάλιστα όχι οριακή.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι πρώτη από τα 28 κράτη μέλη στην απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Η επιτυχής απορρόφηση του ΕΣΠΑ επιτρέπει
· Πλήρης εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (100%) του 2015 που ισοδυναμεί με διοχέτευση 6,4 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία εκ των οποίων 5 δισ. το τελευταίο τετράμηνο.
· Εισροή πόρων από την ΕΕ ύψους 2,3 δισ. ευρώ (έσοδα για τον προϋπολογισμό) για το ΕΣΠΑ 2007-2013, δηλαδή 250 εκ. ευρώ περισσότερα από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός 2015 που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
· Πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που πέτυχε ήδη εισροή πόρων από αιτήματα πληρωμής για το ΕΣΠΑ 2014-2020.
«Η πρωτιά είναι επίτευγμα αυτής της κυβέρνησης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές επισημαίνοντας ότι
-η σημερινή κυβέρνηση είχε κληρονομήσει από την προηγούμενη υπερδέσμευση σε συμβάσεις 6 δισ. ευρώ που ισοδυναμεί με ένα ετήσιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
· αντιμετώπισε αυτή την κακοδιαχείριση αποτελεσματικά μέσω εξυγίανσης των προγραμμάτων, δηλαδή μέσω απένταξης έργων, μεταφοράς έργων στην νέα περίοδο, διασφάλισης πόρων για την ολοκλήρωση των υπολοίπων έργων.
· Στο κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού με τα προβλήματα ρευστότητας,η κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσθετους πόρους μέσω δανεισμού από την ΕΤΕπ.
· Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και πέτυχε αλλαγή των κανονισμών του ΕΣΠΑ μόνο για την Ελλάδα, διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη, που εξασφάλισε αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο 100% για το 2007-2013 καθώς και αυξημένη προκαταβολή για το νέο ΕΣΠΑ (συνολικό όφελος 2 δισ. ευρώ).
· Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε την χώρα στην 6η θέση από τα 28 κράτη μέλη στην κατάταξη της απορρόφησης και την έφθασε στην 1η θέση.
· Είμαστε η μόνη χώρα που κατάφερε να ολοκληρώσει το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, διαδικασία απαραίτητη για την πλήρη ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων.
Στην πραγματική οικονομία θα διοχετευθούν, μέσα στο 2016, πόροι 8 δισ. ευρώ εκ των οποίων:
· 6,75 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (6 δισ. συγχρηματοδοτούμενο σκέλος και 750 εκατ. Εθνικό, αύξηση 5,5% σε σχέση με το 2015).
· 1,25 δισ. ευρώ από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κλπ.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:29 πμ
ΣΑΘ
Τουτέστιν, ήγουν, δηλαδή, με άλλα λόγια, ήτοι,
η Ελλάδα (και ειδικότερα η οικονομία της) πάει καλά, και -όπου να ναι- λέει αντίο στην Κρίση!
Ορεότατα!
«Βλέπετε, μάτια, ή να σας βγάλω;»
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:08 πμ
σχολιαστης
O Κατρούγκαλος έβαλε μέσα τα …δημευτικά για …ξεκάρφωμα. Με την ελπίδα ότι δεν θα ασχοληθεί ο κόσμος με τα ποσοστά αναπλήρωσης που θα οδηγήσουν ένα νέο μηχανικό όταν βγεί στη σύνταξη να παίρνει 700 ευρώ και αν.
Μόνο που την πάτησε γιατί πριν προκάνει να τα σουλουπώσει πήραν πήραν τη δική τους δυναμική. 🙂
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:38 πμ
kapetanios
λογική Κατρούγκαλου

21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:10 μμ
Ενη
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=770585
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:39 μμ
Ενη
http://news.in.gr/greece/article/?aid=150005317
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:40 μμ
Santiliana
If there is a will there is a way.
Θα διορθωθουν νομιζω οσα μπορουν, αλλα πρεπει να υπαρχει και κοινη λογικη.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:57 μμ
Πάνος
Η κοινή λογική είναι δυσεύρετη, ξεχασμένε, στον ένα χρόνο σύριζα. ΑΝ υπήρχε (στους συριζαίους) η Ελλάδα θα ήταν ήδη έξω από το λάκκο με τα σκατά, δεν θα έμενε εκεί που την οδήγησε το ΝΔΣΟΚ.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:59 μμ
Ενη
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113895683
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:09 μμ
kapetanios
«κοινή λογική» στην πολιτική ΔΕΝ υπάρχει. Η διαφορετική λογική είναι αυτή που διαμορφώνει και τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Βέβαια τώρα με τον νεοσυριζα έγιναν λίγο κουλουβάχατα τα πολιτικά μας πράγματα αλλά κάνουμε υπομονή
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:14 μμ
Elias
Ο Τσίπρας έχει ήδη αποτύχει, ακόμα και αν με μαγικό τρόπο δεχθούν τα πάντα οι Ευρωπαίοι. Το τραγικό του σφάλμα είναι ότι για πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα Έλληνας πολιτικός διαχώρισε τους Έλληνες πολίτες σε δύο τάξεις, στους δικούς του και τους άλλους. Για πρώτη φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίστικαν σαν πολίτες β κατηγορίας. Άσχετα με το τι θα γίνει τελικά μια πληγή άνοιξε που θα κλείσει δύσκολα.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σαν κοινωνική ομάδα φαίνονται ευάλωτοι μια και δεν έχουν συνηθίσει να οργανώνονται σε συνδικάτα. Αυτό είναι όμως ψευδής εικόνα μια και έχουν στα χέρια τους το υπερόπλο : το κράτος έχει ανάγκη ,όπως ο ναρκωμανής, τα χρήματα τους για να συντηρηθεί.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:48 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Δικηγόροι έδεσαν τις γραβάτες τους σε δέντρα έξω από τη Βουλή
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 14:46 UPD:14:52
Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν δικηγόροι όταν η πορεία των επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού έφτασε έξω από τη Βουλή.
Ορισμένοι εξ αυτών έδεσαν τις γραβάτες τους σε δέντρα κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη.
http://www.naftemporiki.gr/story/1057361/dikigoroi-edesan-tis-grabates-tous-se-dentra-ekso-apo-ti-bouli
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:50 μμ
elias
Η επανάσταση της γραβάτας
https://pbs.twimg.com/media/CZPwjWpWcAU19wW.jpg:large
…και μην ξεχνάτε: ως έμπορος πουλάω και κουκούλες και γραβάτες (διαλέχτε)
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:53 μμ
Αφωτιστος Φιλέλλην
Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους
Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.
Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι’ αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο… Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους…
Tσαρλς Μπουκόφσκι
http://kleitor.blogspot.gr/
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:45 μμ
kapetanios
ο νεοσυριζέοι άρχισαν να ακούν φωνές–απ τα λεωφορεία
https://left.gr/news/na-ta-akoyte-ta-leoforeia
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:15 μμ
Πάνος
Θέμης Καζαντζίδης
Το κυριότερο επιχείρημα κατά της επαναφοράς εθνικού νομίσματος δεν είναι ότι αυτό είναι εγγενώς ακατάλληλο και εξ ορισμού άνευ αξίας. Σε διαφορετική περίπτωση όσα από τα κράτη μέλη δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο ευρώ θα έπρεπε να πένονται, κάτι το οποίο, όμως, δεν συμβαίνει.
Το βασικό επιχείρημα των φίλων του ευρώ, -των σοβαρών φίλων του ευρώ βεβαίως, διότι υπάρχουν και οι αμιγώς ευρωλάγνοι, αυτοί που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι είναι αδιάφορο αν ένα νόμισμα είναι ισχυρό και σταθερό από την στιγμή που δεν μπορείς να το έχεις στην τσέπη σου σε ικανές ποσότητες-, είναι ότι η εγχώρια πολιτική τάξη δεν είναι σε θέση να χειριστεί με πειθαρχία ένα νόμισμα που θα ελέγχει η ιδια. Με συνέπεια τα όποια πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος όχι μόνο να εξανεμίζονται, αλλά να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατραπούν και σε κρίσιμα μειονεκτήματα.
Το σκεπτικό αυτό είναι απόλυτα σωστό. Πλην όμως εξουδετερώνεται πολύ εύκολα επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου άνετα και πειστικά και από την αντίπερα όχθη.
Διότι όσο υπεύθυνο χειρισμό χρειάζεται ένα εθνικό νόμισμα για να είναι βιώσιμο, άλλο τόσο υπεύθυνο χειρισμό, ίσως μάλιστα και περισσότερο, χρειάζεται και το ευρώ, για να μπορεί με αυτό να είναι βιώσιμη η χώρα.
Η μόνη διαφορά είναι η εξής: ότι ενώ με το εθνικό νόμισμα πρέπει κυρίως να προσέχεις την ποσότητα που παράγεις και διαθέτεις, στο ευρώ πρέπει να είσαι συνετός και ορθολογιστής στο πως, σε ποιους και με ποιες προϋποθέσεις σκορπίζεις τα υπάρχοντα αποθέματα, που δεν μπορούν να αυγατίσουν με κυβερνητική πρωτοβουλία, αλλά μόνο με εξωστρεφή δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα (ας μην μας μπερδεύει το γεγονός ότι μέχρι το 2010 τα προς διάθεση αποθέματα του ευρώ αυγάτιζαν, διότι αυτό γινόταν με τον ανεξέλεγκτο εξωτερικό δανεισμό που τελικά βύθισε την χώρα).
Το συμπέρασμα είναι ότι η διαμάχη για το νόμισμα, που απασχόλησε πέντε χρόνια τώρα την κοινωνία και κυριάρχησε καθοριστικά, αν μη και αποκλειστικά, στο πολιτικό παίγνιο, είναι παραπλανητική και άκρως αποπροσανατολιστική και μας απομάκρυνε από το πρωτεύον πρόβλημα, που δεν ήταν άλλο από την αδυναμία της χώρας να διοικηθεί με υπευθυνότητα, κανόνες και δικαιοσύνη.
Η μονότονη συνέχιση της διαμάχης πάνω στο ίδιο αντικείμενο απλά επιτείνει το αδιέξοδο και συνεχίζει να αποκρύπτει τις πραγματικές αιτίες των συμφορών.
Η πολιτική τάξη ασφαλώς θα εμμείνει στην συντήρηση της άσκοπης αντιπαράθεσης μια και αυτό που την τρέφει είναι ο ιδιοτελής χειρισμός των οικονομικών πόρων, είτε αυτοί μετρώνται σε δραχμή είτε σε ευρώ, για την εξαγορά πολιτικής ισχύος. Ο ορθολογισμός του χειρισμού του όποιου νομίσματος είναι ασύμβατος με την ίδια την ύπαρξη της και η συντήρηση των ψευδών διλημάτων αποτελεί όρο για την επιβίωση της.
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:27 μμ
Μιχάλης Μιχελής
Μια απλή ερώτηση ζητά μια κατανοητή απάντηση:
Το ασφαλιστικό, δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους του τρέχοντος χρόνου, αλλά και τις επόμενες γενιές.
Το βασικό στοιχείο των νέων αντιλήψεων, είναι ότι η αποκέντρωση της εργασίας, δηλαδή μια σειρά εμπορικών δραστηριοτήτων που γίνονται online από το σπίτι ή το γραφείο, βοηθούν την επιχειρηματικότητα, να περάσει σε νέες μορφές ανταλλαγής αγαθών, όπως άλλωστε είναι και το θέμα του φετινού forum στο Νταβός, για την «Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση: τεχνολογία και γνώση».
Άρα σημαίνει ότι και στην Ελλάδα, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις επαγγελματικές τους τύχες, σε τέτοιας μορφής απασχόληση από το σπίτι.
Στην περίπτωση αυτή, τι γίνεται με το ασφαλιστικό; Τους καλύπτει ή μένουν ξεκρέμαστοι, μια κι η ελληνική πολιτεία είναι ακόμη κολλημένοι σε εργασιακά μοντέλα της προ ιντερνετικής εποχής;
21 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:34 μμ
Ενη
Προφανως, Μιχαλη, θα συναπτουν συμβασεις εργου με εταιρειες και θα θεωρουνται αυτοαπασχολουμενοι, οπως οι σημερινοι.
22 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:12 πμ
Πάνος
Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Εκτός από τις μειώσεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών, εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.
Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/drastikes-meiwseis-stis-syntakseis-zhtoun-oi-thesmoi-den-kanoyn-pisw-sto-asfalistiko.3871771.html
22 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:43 πμ
Πάνος
Οι όροι τους ήταν απαγορευτικοί. Τέρμα τα ραντίσματα με πέρπερα και κοκκία. Επιστροφή πολλών φόρων, του αλληλέγγυου, της Συμπάθειας, του μελισσοενομίου και του λιβαδιάτικου, διπλασιασμό του καπνικού και επιστροφή της παρθενοφθορίας στο τριπλάσιο.
http://thegreekcloud.com/blogs/blog.php?pg=3&uid=3&id=2487#.VqGgVUT_1YM.facebook
22 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:03 πμ
δεξιος
Τι τους έχει πιάσει όλους με τους ιστορικούς παραλληλισμούς.
http://www.anoixtoparathyro.gr/ante-portas/
22 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:06 πμ
Μιχάλης Μιχελής
@Ένη
Ένα κοινωνικό κίνημα, ένα κόμμα που κυβερνά με γνώμονα την αλληλεγγύη, θα έπρεπε να βάζει επί τάπητος το θέμα της κατ’ οίκον εργασίας, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και οι νοικοκυρές. Μια επιχείρηση θα μπορούσε κάτω από συγκεκριμένους όρους, να βοηθάει τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι, εξοικονομώντας ενέργεια στην μετάβαση, βοηθώντας τις νέες μητέρες και πατεράδες να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους ή στους ανήμπορους γονείς τους. Θα μπορούσε το κράτος και ο δήμος να κερδίσει πολλά επειδή δεν θα είχαμε αυτοκινητιστικές υπερσυγκεντρώσεις και συνωστισμούς. Θα μπορούσαν να βοηθηθούν οι αυτοαπασχολούμενοι που συναλλάσσονται με αντίστοιχους ηλεκτρονικούς επιχειρηματίες στην Ευρώπη κλπ. Η μοντέρνα δουλειά δεν είναι μόνο γραφείο και φάμπρικα. Οι εποχές άλλαξαν.
@Πάνο
Μην υπάρχει μια πιο απλή άποψη για το ασφαλιστικό; Άλλο σύνταξη κι άλλο περίθαλψη. Τα 2/3 για την περίθαλψη και την κοινωνική συνοχή και το 1/3 για τις συντάξεις; Για δες πόσα κεφάλαια θ’ αποδεσμεύονταν τότε. Π.χ. γιατί τα στρατιωτικά νοσοκομεία να μην είναι στο υπουργείο υγείας;
22 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:28 πμ
Πάνος
δεξιέ,
δεν έχει άδικο ο ψυχίατρος. Ξεχνά όμως ότι και ο Μητσοτάκης είναι Καρχηδόνιος και ουχί Ρωμαίος, άρα και η δική του μοίρα ταυτίζεται με εκείνη της Καρχηδόνας.