…«Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία»
«Μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή όχι;»
«τώρα θα μιλήσουμε για το 2018 ή το 2019;»
…αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν
Μάλλον λάθος θα κάνω που θυμάμαι το Φίλη να λέει πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη ότι τον τόνο θα δώσει το παράλληλο πρόγραμμα και όχι το μνημόνιο.
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αποστόλου: Ο,τι είχαμε υποσχεθεί στους αγρότες ήταν πριν τη συμφωνία του καλοκαιριού
Στην ομολογία πως ό,τι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ήταν με τα δεδομένα, πριν τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.
«Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου τονίζοντας «Μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή όχι;».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, υποστήριξε ότι το 2016 οι αγρότες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με το 2013 ή το 2014 αλλά όταν ρωτήθηκε για το τι θα ισχύσει το 2018 ή το 2019, τα χρόνια, δηλαδή, για τα οποία οι αγρότες λένε ότι το φορολογικό βάρος θα είναι αβάσταχτο, ο κ. Αποστόλου απάντησε «τώρα θα μιλήσουμε για το 2018 ή το 2019;».
Στη γραμμή μάλιστα της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση τότε κινδυνεύουν με μείωση οι κύριες συντάξεις, ο κ. Αποστόλου είπε ότι αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν.
Θέλοντας, ωστόσο, να κρατήσει προσωπικές αποστάσεις από τις διατάξεις που προτείνονται από την κυβέρνηση και σε ερώτηση για το αν γνωρίζει κάτι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, αρκέστηκε στο σχόλιο «εγώ μπαίνω στη διαδικασία να στηρίξω τα πάντα».
12 Σχόλια
Comments feed for this article
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:01 πμ
δεξιος
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:07 πμ
Πάνος
Aggeliki Spanou @AggelikiSays
Οι αγρότες δεν δίνουν ραντεβού στον π/θ γιατι έχουν συνεδριάσεις κλπ. Μάλλον πίστεψαν στον τηλεοπτικό ρόλο τους ως δύναμη δίκαιης ανατροπής.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:12 πμ
Πάνος
Γίνονται ορέα πράγματα…

24 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:03 πμ
kapetanios
η επίλυση του ασφαλιστικού δεν αφορά στην «διαπραγμάτευση» , τα προβλήματα του είναι διαχρονικά και ουδείς δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να τα λύσει. Είναι ανόητη η στάση της ΝΔούλας που προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας πολιτικά τους αγρότες(που τους συμπαραστέκεται με πόνο ψυχής μέχρι και ο Μίχαλος–κι αυτοί συνεχίζουν απονήρευτοι ..)
Και σίγουρα δεν έχει να κάνει ούτε με την ευρωπαϊκή ή όχι πορεία της χώρας μιας ΚΑΙ με δραχμή τα προβλήματα ρευστότητας του συστήματος , η ανισορροπία μεταξύ των παροχών και των εισφορών , η εισφοροδιαφυγή με ότι αυτή συνεπάγεται θα ήταν τα ίδια και τα αυτά. Το μόνο ίσως διαφορετικό θα ήταν οι μορφές εργασίας που σίγουρα θα ενίσχυαν το σύστημα και η μείωση της ανεργίας . Θυμίζω όμως ότι ακόμη και στην «καλή» περίοδο υπήρχαν (όχι βεβαίως τα ίδια αλλά το ίδιο δυσεπίλυτα) προβλήματα στο ασφαλιστικό–και με την «αντιμετώπιση» του νδσοκ γίναν ακόμη χειρότερα
Ο νεοσυριζας πρέπει να προσπαθήσει στην προκειμένη περίπτωση να μην επιτρέψει στην πασοκιλα ,που εξαπλώνεται στον πολιτικό του οργανισμό με ιδιαίτερη επιθετικότητα, να επικρατήσει ολοκληρωτικά γιατί είναι αυτή που έφτασε την χώρα σε τούτο το απερίγραπτο χάλι. Για την αντιμνημονιακή ΝΔούλα απλά δεν έχω λόγια
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:27 πμ
Πάνος
Ο πολιτικός σχεδιασμός όλων (κυβ+αντ) είναι για κλάματα. Όχι γιατί είναι χαζοί, κάθε άλλο, αλλά γιατί δεν έχουν ποτέ επεξεργαστεί σοβαρά τις πολιτικές τους θέσεις. Πχ η κυβέρνηση έκανε εχθρούς μεγάλα τμήματα των ελ. επαγγελματιών και των αγροτών, εξαγγέλλοντας αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Αν έρθει τώρα η τρόικα και ακυρώσει ή μετριάσει τις αυξήσεις στις εισφορές επιβάλλοντας κούρεμα στις συντάξεις, η κυβέρνηση θα κάνει εχθρούς τους συνταξιούχους, διατηρώντας παράλληλα (ως εχθρούς της) τους ελ. επαγγελματίες και τους αγρότες.
Αυτά συμβαίνουν απολύτως προβλέψιμα, λες και τα πηγαίνει αυτόματος πιλότος. Γιατί ο διάλογος για το ασφαλιστικό έπρεπε να αρχίσει πέρυσι το Φλεβάρη μέσα στην κοινωνία και να καταλήξει ως το φθινόπωρο σε μια κοινά αποδεκτή ισορροπία / πρόταση. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση έχασε (τον) ζωτικό χρόνο που είχε βάζοντας τον ηρωικό Στρατούλη να φυλάει τις κόκκινες γραμμές για το ασφαλιστικό (ποιος τις θυμάται πια…) ενώ η συμβολή της αντιπολίτευσης στην επίλυση του προβλήματος ήταν (και παραμένει) ένα στρογγυλό, ολοστρόγγυλο, μηδενικό.
Είναι αιτία μελαγχολίας να βλέπεις έξυπνους ανθρώπους (με γραβάτες ή χωρίς) να πέφτουν με το κεφάλι σε τέτοιες λούμπες ανοησίας.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:40 πμ
δεξιος
Μα ποιός διάλογος όταν δεν υπήρχε ζήτημα και έδινε τη μάχη του ο Γιάνης με ένα ν.
Να υπενθυμίσω ότι το διαβόητο μέιλ Χαρδουβελη δεν προβλεπε καμμιά μείωση κύριων συντάξεων ή αύξηση εισφορών και όλη η ιστορία γινόταν για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος των επικουρικών.
Η πρόταση Γιουνκερ που μπήκε σε δημοψήφισμα δεν πρόβλεπε αύξηση των εισφορών των αγροτών.
Αυτά είναι προβλέψεις του τρίτου μνημονίου.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:42 πμ
Πάνος
δεξιέ,
ας μη μιλάμε καλύτερα περί Χαρδούβελη και Γιουνκέρ. Γιατί είναι σα να λέμε ότι δεν υπήρχε ασφαλιστικό πρόβλημα πριν τον Τσίπρα – και θα γελάνε και οι γάτες, όλες μαζί.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:42 πμ
Santiliana
Τι να πρωτοκανει ρε Πανο?
Πως να ισσοροπησει εσωτερικο, εξωτερικο, αντιπολιτευτικο μετωπο με ολους τελικα εναντιον της?
Την αφησαν ενα δευτερολεπτο χωρις να προσπαθουν να της δημιουργησουν προβλημα και να προσπαθουν να σαμποταρουν τα παντα?
Δεν ειδες και το εσωτερικο της προβλημα περσυ , που [ροσπαθησε και το ελυσε δυναμικα?
Ποιον να προλαβει ?
Παρ ολα αυτα πολεμα και προσπαθει σκληρα και το παλευει σε σημειο που ανεβαζει στο Β- ο οικος την οικονομικη δυνατοτητα , και οχι μονο αυτο αλλα κατορθωνει να ισσοροπησει τον ολο χρονο χωρις να υπαρξει μοιωση ελπιδων διαψευδοντας τις Κασσανδρες της καταστροφης απο ολη την αντιπολιτευση.
Ναζουλους, νδσοκους και κομμουνιστες της κακιας ωρας.
Η ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα?
Η μηπως δεν υπαρχει ο καθημερινος ΣΚΑΙ και MEGA ?
Αυτο ειναι το τοπιο , εκει πολεμα θελει δεν θελει.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:05 μμ
δεξιος
Ο Τσίπρας στοίχισε συνολικά 7% του ΑΕΠ με το φιδάκι που μας έβαλε για τα δύο χρόνια 2015-16.Πολύ φυσιολογικά του ζήτησαν τις αντίστοιχες περικοπές στο τρίτο μνημόνιο γιατί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές βγαίνουν από το ΑΕΠ.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:18 μμ
Santiliana
Καθολου φσιολογικο για κανονικους ανθρωπους.
Φυσιολογικο για ντρεσαρισμενους που υπακουουν σε μια ανωτερη δυναμη.
Το θετει τωρα και ο Ρεντζι αλλα και η Γαλλια σιγα σιγα, για να μη λεμε την Πορρτογαλια και την Ισπανια.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:38 μμ
Ενη
«Μα ποιός διάλογος όταν δεν υπήρχε ζήτημα και έδινε τη μάχη του ο Γιάνης με ένα ν.
Να υπενθυμίσω ότι το διαβόητο μέιλ Χαρδουβελη δεν προβλεπε καμμιά μείωση κύριων συντάξεων ή αύξηση εισφορών και όλη η ιστορία γινόταν για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος των επικουρικών.
Η πρόταση Γιουνκερ που μπήκε σε δημοψήφισμα δεν πρόβλεπε αύξηση των εισφορών των αγροτών.
Αυτά είναι προβλέψεις του τρίτου μνημονίου
Αυτα ειναι facts και δεν διαψευδονται, επειδή τα γνωριζουν ολοι.
Οι ιδιοι οι πιστωτες , τοτε, τονιζαν οτι δεν απαιτουσαν αυξηση των εισφορων των αγροτων.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:46 μμ
kapetanios
ε ναι δεξιέ,
η τρόικα θα άφηνε την χρηματοδότηση του ΟΓΑ ας πούμε από τον προϋπολογισμό γιατί είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Χαρδούβελη και την κυβέρνηση ΣΑΜ.Ή γιατί θα ρχόταν η «ανάπτυξη»–λες και οι στρατηγικές επιλογές του μνημονίου σε τομείς όπως το ασφαλιστικό, εργασιακό(που όπου να ναι έρχεται ) φορολογικό κλπ δεν είναι κατά το πλείστον πολιτικές.