…«Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία»

«Μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή όχι;»

«τώρα θα μιλήσουμε για το 2018 ή το 2019;»

…αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν

Μάλλον λάθος θα κάνω που θυμάμαι το Φίλη να λέει πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη ότι τον τόνο θα δώσει το παράλληλο πρόγραμμα και όχι το μνημόνιο. 

iefimerida.gr

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αποστόλου: Ο,τι είχαμε υποσχεθεί στους αγρότες ήταν πριν τη συμφωνία του καλοκαιριού

Στην ομολογία πως ό,τι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ήταν με τα δεδομένα, πριν τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου. 

«Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου  τονίζοντας «Μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή όχι;».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, υποστήριξε ότι το 2016 οι αγρότες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με το 2013 ή το 2014 αλλά όταν ρωτήθηκε για το τι θα ισχύσει το 2018 ή το 2019, τα χρόνια, δηλαδή, για τα οποία οι αγρότες λένε ότι το φορολογικό βάρος θα είναι αβάσταχτο, ο κ. Αποστόλου απάντησε «τώρα θα μιλήσουμε για το 2018 ή το 2019;».

Στη γραμμή μάλιστα της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση τότε κινδυνεύουν με μείωση οι κύριες συντάξεις, ο κ. Αποστόλου είπε  ότι αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν.

Θέλοντας, ωστόσο, να κρατήσει προσωπικές αποστάσεις από τις διατάξεις που προτείνονται από την κυβέρνηση και σε ερώτηση για το αν γνωρίζει κάτι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, αρκέστηκε στο σχόλιο «εγώ μπαίνω στη διαδικασία να στηρίξω τα πάντα».