Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει επιστολές που στάλθηκαν στις 7, 8 και 9.4.2005 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στον καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας να γίνει δεκτή η διπλή ονομασία «Makedonija-Skopje» και σκέτο «Makedonija».

Πανομοιότυπες επιστολές απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προς τον Ολι Ρεν, επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη διεύρυνση, τον Ζαν Ασελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που είχε τότε την προεδρία της Ε.Ε., και τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

Με την αποκάλυψη αυτή καταρρέει ο μύθος του νέου «μακεδονικού αγώνα» που έπλασε για τον εαυτό του ο κ. Μητσοτάκης, παρασυρόμενος από τη γραμμή Σαμαρά και με μοναδικό κίνητρο τα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη.
(Πηγή: ΕΦΣΥΝ)

*

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την πολιτική αναξιοπιστία της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας (παλαιάς και τωρινής) σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό».

Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα ντοκουμέντα, που εξευτελίζουν εντελώς το αφήγημα της δήθεν πατριωτικής Νέας Δημοκρατίας, βγαίνουν ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, βέβαια, αλλά τώρα η ζημιά έχει γίνει. Πρωτίστως για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πέτυχαν μια λαμπρή (για την Ελλάδα) συμφωνία και από τότε την πληρώνουν πολιτικά, προς όφελος αυτών που παραχωρούσαν ΔΙΠΛΗ ονομασία και μάλιστα χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ωστόσο, αυτό που μετράει τελικά είναι ποιος λειτούργησε πατριωτικά και ποιος παρίστανε τον πατριώτη, ενώ είχε δεχτεί μια πολύ κακή, έως απαράδεκτη, λύση. Για τους πιο φτηνούς μικροπολιτικούς λόγους, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Με τις σημερινές αποκαλύψεις δεν μένει καμιά αμφιβολία για το ποιος είναι τι.