Πρωί πρωί στο πρώην ΙΚΑ Τούμπας, για παραλαβή φαρμάκων,μαζί με δεκάδες ταλαιπωρημένους πολίτες (θα γίνουν πολλές εκατοντάδες, ως το τέλος της μέρας)

Τα «ειδικά» (δηλ. τα ακριβά) φάρμακα τα έδιναν τα φαρμακεία, ώσπου τα έκοψε ο ΓΑΠ, στις αρχές της μνημονιακής περιόδου. Καλώς, διότι στις τόσες χιλιάδες ευρώ που κόστιζε ένα φάρμακο, τα φαρμακεία πρόσθεταν 30% ως δικό τους κέρδος. Και η δαπάνη πήγαινε στον ουρανό.

Φυσικά τη λύση (που εφαρμόζεται αυτονόητα σε άλλες χώρες) τα φαρμακεία να μη χρεώνουν % αλλά κατά συσκευασία (πχ 30 – 40 ευρώ) δεν τη σκέφτηκε κανείς. Κι αν τη σκέφτηκε κάποιος, πήγε άπατη γιατί οι φαρμακοποιοί εκείνη την περίοδο είχαν σκαρφαλώσει στα κεραμίδια και η κυβέρνηση του ΓΑΠ ήταν περισσότερο θίασος σκιών, παρά κυβέρνηση.

Έτσι τα ειδικά φάρμακα πήγαν στα φαρμακεία των νοσοκομείων και αργότερα σε ελάχιστα φαρμακεία του ΕΣΥ, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Φυσικά (δεύτερο φυσικά) αμέσως έγινε εμφανής η αφάνταστη ταλαιπωρία των ασθενών και των οικείων τους και δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα στέλνονται με κούριερ στα σπίτια τους κλπ.

Αυτές τις υποσχέσεις τις επανέλαβαν ΟΛΟΙ οι υπουργοί Υγείας του ΓΑΠ, του Παπαδήμου, του Σαμαρά και του Τσίπρα, αλλά κανένας δεν το έκανε πράξη.

Πρόσφατα επανέλαβε την υπόσχεση ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΕΦΙΠΠΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΠΛΑΙ ΣΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!
ΘΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!

Υστερόγραφο: Αυτός είναι ένας από τους 6-7 σοβαρούς λόγους που έγραψα προχθές στο φ/μπ ότι «δεν πάω τον Πολάκη». Ο οποίος ασχολήθηκε υπέρμετρα με αερομαχίες γενικής πολιτικής φύσεως και δεν πρόλαβε ούτε αυτός να λύσει το θέμα, που καίει δεκάδες χιλιάδες πολίτες και εξαιτίας του χάνονται άπειρα μισά ή ολόκληρα μεροκάματα ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ. Το γεγονός ότι παρόλα αυτά ήταν, μαζί με τον Ξανθό, μακράν η καλύτερη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τον καιρό του Παπαδήμα και του Γείτονα (δεκαετία ’90) ως τις μέρες μας, μπορεί να λειτουργήσει ως ελαφρυντικό. Εν μέρει. Τους άλλους σοβαρούς λόγους που ανάφερα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τους συζητήσουμε, το επόμενο διάστημα.