Ιανουάριος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει ότι  πρόκειται να εμβολιαστεί για ιλαρά και μαγουλάδες. Το επικοινωνιακό του επιτελείο  κατέληξε στο συμπέρασμα “εμβόλιο να ναι και ότι να ναι”.  

Ο Σωτήρης Τσιόδρας  εθεάθη στην οδό Ερμού να ψωνίζει  με  click away.  Μη ρωτήσετε τι. 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος  μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε  ότι θα αποφασίσει  σε επόμενη συνεδρίαση της, αν η Θεία Κοινωνία  θα προσφέρεται με κουταλάκι μιας χρήσεως.

Eκ της διευθύνσεως του Καζαμία: O υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου  δεν θα πάρει μέρος στη φετινή έκδοση. 

Η υπέρκομψη Κυρία, αντιθέτως, θα είναι πρωταγωνίστρια. Εγκαινιάζει τη σεζόν με τον εμβολιασμό της για διφθερίτιδα και τέτανο. Η Κυρία Περιφερειάρχου  κάνει ρελάνς  με  το πενταπλούν εμβόλιο. Η φιλελεύθερη Αθήνα που ακολουθεί τις δύο Κυρίες εμβολιάζεται μανιωδώς με κάθε διαθέσιμο  εμβόλιο στην αγορά.  Τι άλλο να κάνουν, αφού τα εμβόλια για Covid ήταν ελάχιστα  και εξαντλήθηκαν αμέσως;

Καλλιτεχνική κίνηση:  Βίσση και Βανδή ξεκινούν περιοδεία  ανά τη χώρα,  η οποία έχει μεγάλη επιτυχία,  γιατί όλοι θέλουν να δουν ζωντανά το γλωσσόφιλο του τέλους. 

Φεβρουάριος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απογοητευμένος από την  υποδοχή που είχε  ο εμβολιασμός του,  ανακοινώνει ότι επίκειται σαρωτικός ανασχηματισμός. Κανείς δεν δίνει σημασία,  εκτός από τους υπουργούς που φοβούνται ότι θα φύγουν και αυτούς που φιλοδοξούν να τους αντικαταστήσουν. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εντοπίζεται  να κάνει  τατουάζ  στο μπράτσο, εκεί που είχε  κάνει το εμβόλιο. Του φτιάχνουν μια εικόνα  του Αγίου Γεωργίου,  να κατατροπώνει  έφιππος τον κακό δράκοντα, ο οποίος διαμαρτύρεται  γιατί δεν τον αφήνουν στην ησυχία του. 

Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει ότι  είναι έργα του Σατανά οι μάσκες που χρησιμοποιούνται στα καρναβάλια και οι μάσκες γενικώς. Δεν υπάρχουν νέα για τη Θεία Κοινωνία, αλλά  οι επιτροπές που έχουν σχηματιστεί εργάζονται πυρετωδώς. 

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου καταγγέλλει τον Καζαμία σε συνέντευξη που δίνει στον Αυτιά. “Τι  λέτε, Υπουργέ μου!”  μονολογεί ο Αυτιάς,  ενώ το δεξί του αυτί περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα και το αριστερό  παραμένει ψύχραιμο. 

Η υπέρκομψη Κυρία επιμένει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα: φέρνει  όσους μπορεί να μαζέψει και τους  βάζει να κάνουν το εμβόλιο για Έμπολα. “Με τον Μητσοτάκη ποτέ δεν ξέρεις…”  δηλώνει στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους. 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  υποβάλλει μηνύσεις  γιατί σε κάποιες ιστοσελίδες που παριστάνουν τις εφημερίδες  γράφτηκε ότι  ο Τσίπρας διοργάνωνε τακτικά στριπτίζ πάρτι στο Μαξίμου. 

Ένα βράδυ στο Καρπενήσι γίνεται άγριος καυγάς  μεταξύ Βίσση και Βανδή. Το πανελλήνιο συγκλονίζεται, αλλά την άλλη μέρα το γλωσσόφιλο δίνεται κανονικά  στην Καλαμπάκα. “Ηπια  τον καημό με την τσανάκα…”  δηλώνει η μία εκ των δύο, αλλά η περιοδεία συνεχίζεται.

Μάρτιος

Αφού δεν έγινε ανασχηματισμός,  ο Μητσοτάκης εμβολιάζεται για κοκκύτη, μέσα σε γενική αδιαφορία. Στο μεταξύ το τρίτο κύμα σαρώνει τη χώρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίζεται  στην τηλεοπτική ενημέρωση  με  μαύρο μπλουζάκι ACDC,  piercing στη μύτη  και μαλλί μοϊκάνα, βαμμένο μπλε.   Διαβεβαιώνει ότι  όλα πάνε καλά.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου συμφωνούν να χρησιμοποιείται κουταλάκι μιας χρήσεως,  αλλά ξέσπασε μεγάλος καβγάς αν αυτό  θα είναι  μεταλλικό ή πλαστικό  και η απόφαση αναβλήθηκε. 

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου πανηγυρίζει διότι  η χώρα μας εξακολουθεί να έχει λιγότερα  θύματα από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί. 

Νέες μηνύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί  οι ίδιοι που μηνύθηκαν  τους προηγούμενους μήνες έγραψαν ότι  ο Φλαμπουράρης και ο Πολάκης  διατηρούσαν παράνομο δεσμό κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας. 

Η υπέρκομψη Κυρία και η Κυρία Περιφερειάρχη ξεκινάνε περιοδεία στην επαρχία, γιατί το μεγάλο σουξέ  Βίσση και Βανδή τις έχει εκνευρίσει.  Ωστόσο, τη δεύτερη κιόλας μέρα, μετά τη  sold out συναυλία που δίνουν στην  Άμφισσα, γίνονται μπίλιες μεταξύ τους  και το project  ακυρώνεται. 

Απρίλιος

Ο  Μητσοτάκης  αποφασίζει  να ξεκινήσει ο ίδιος περιοδείες ως τραγουδιστής, με το συγκρότημά του, που θα αποτελείται από επιλεγμένους υπουργούς.  Αμέσως ξεκινάνε  διαδικασίες τύπου Voice στο Μαξίμου, από μια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο  συνθέτης Πάνος Μουζουράκης και ο ιεροψάλτης  Σωτήρης Τσιόδρας.  Καλούνται οι Βίσση και Βανδή, αλλά αρνούνται να συμμετέχουν, γιατί περιοδεύουν στο νομό  Θεσπρωτίας και δεν τους μένει καιρός.  Όλοι  καταλαβαίνουν ότι  ανησυχούν, με τον απροσδόκητο ανταγωνισμό. 

Η υπέρκομψη Κυρία επιμένει να πάρει μέρος στο συγκρότημα.  Ο πρωθυπουργός το μελετάει, αφού δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Στην Ιερά Σύνοδο προκύπτει  σοβαρή διαφωνία,  σχετικά με το αν θα χρησιμοποιείται  η  παραδοσιακή μάκτρα ή  χαρτοπετσέτες μιας χρήσεως.  Η  απόφαση αναβάλλεται.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου δηλώνει στον Αυτιά, που τον ρωτάει επίμονα αν θα πάρει μέρος στο κυβερνητικό σόου: “δεν υπάρχει  συγκρότημα χωρίς εμένα!”.  Ξαφνικά αρχίζει να περιστρέφεται  το αριστερό αυτί του  τηλεπαρουσιαστή, ενώ το δεξί γυρίζει αργά  και με το ζόρι, κάνοντας περίεργους  θορύβους, γκλακ γκλουκ.  

Μάιος

Οι “Μητσοτάκιανς” δίνουν την πρώτη συναυλία τους στα Ζωνιανά.  Παίζουν  παλιά τραγούδια,  σε ποπ διασκευές.  Ο Μητσοτάκης είναι πολύ καλός,  τόσο  που μερικοί υποψιάζονται  ότι δεν είναι η δική του φωνή, αυτός απλώς ανοιγοκλείνει το στόμα του. “Εκπληρώνεται ένα παιδικό μου όνειρο”  δηλώνει ο πρωθυπουργός μετά τη συναυλία,  τόσο χαρούμενος, που βγαίνει σχεδόν ανθρώπινος.

Η  Ιερά Σύνοδος  ανακοινώνει ότι εξετάζεται η περίπτωση κάθε πιστός να φέρνει από το σπίτι του δικό του κουταλάκι και υφασμάτινη πετσέτα.  Οι  βιοτέχνες  εκκλησιαστικών ειδών  εκδίδουν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι είναι σε θέση να καλύψουν τη ζήτηση. 

Η υπέρκομψη Κυρία ανακοινώνει δικό της πρόγραμμα συναυλιών. Guest  τραγουδιστής ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου. Στην καθιερωμένη συνέντευξη, ο Αυτιάς φοράει κάσκα, για να  καλύπτει τις αμφοτερόπλευρες ανεξέλεγκτες περιστροφές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ  αποφασίζουν  να κάνουν κι αυτοί συγκρότημα  με  τραγουδιστή τον Τσίπρα, αλλά το σχέδιο ματαιώνεται  μετά έναν αποδοκιμαστικό μορφασμό της Περιστέρας.  Αντιθέτως,  πρόγραμμα συναυλιών ανακοινώνει ο Βαρουφάκης, ο οποίος διαθέτει  την υποστήριξη της συζύγου του στη νέα του προσπάθεια.  

Ιούνιος

Ξεσπάει σάλος, όταν από το Μαξίμου διαρρέει  ότι η φωνή του Μητσοτάκη στις συναυλίες στην πραγματικότητα η φωνή του Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Τσιόδρας, με βαμμένη τη μοϊκάνα κίτρινη,  ξεκινάει αμέσως δική του περιοδεία  με το συγκρότημα “Τσιόδριανς”.  Όλοι επιστρέφουν στους εμβολιασμούς για εχινόκοκκο, ενώ ο πρωθυπουργός κάνει και αποπαρασίτωση.  

Η Ιερά Σύνοδος  δεν συνεδριάζει, διότι αν το κάνει  οι Σεβασμιώτατοι Πατέρες  που επιμένουν στην παραδοσιακή Θεία Κοινωνία  θα αφορίσουν όσους  επιμένουν σε κουταλάκι και πετσέτα μιας χρήσεως. Στο μεταξύ όλοι  μελετούν την θεολογικά τεκμηριωμένη  άποψη ενός Μητροπολίτη από Κύπρο, ότι όποιος  χρησιμοποιήσει δικό του κουτάλι θα γεμίσει με πράσινες, κίτρινες και γαλάζιες βούλες σε όλο του το σώμα. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανευτυχείς επειδή καλοκαίριασε  και κανένας δεν θα προσέχει την αντιπολίτευση που κάνουν στο Μητσοτάκη. 

Η περιοδεία Βίσση – Βανδή συνεχίζεται,  σε ανοιχτούς χώρους, με μεγάλη επιτυχία γιατί εκτός από το φιλί  έχουν ενσωματώσει  στην παράσταση συνταγές μαγειρικής  και συμβουλές ομορφιάς, για όλα τα φύλα.

Ιούλιος

Επιτέλους ξεκινάνε τα μπάνια και ο πρωθυπουργός  είναι ανακουφισμένος  που γλίτωσε από τα εμβόλια και τις συναυλίες.  Για κακή του τύχη στο δεύτερο μπάνιο πατάει αχινό.  

Ο Τσιοδρας θριαμβεύει  στη μουσική του περιοδεία.  Μεγάλο σουξέ το “Τη Υπερμάχω”  διασκευασμένο σε ραπ. 

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει  ιγκόγνιτο σε ένα μοναστήρι  των περιχώρων, μήπως βρει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Θείας Κοινωνίας. Δεν βρίσκει. 

Ο Τσίπρας  δηλώνει σε συνέντευξη έτοιμος να κυβερνήσει και πάλι. Οι πιο παρατηρητικοί βλέπουν ότι καθώς το λέει, χτυπάει ξύλο. 

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου  προτείνει στις Βίσση – Βανδή να συμμετέχει στην περιοδεία τους τραγουδώντας σε αρχαία ελληνικά. “Εδώ με το ζόρι  καταλαβαίνουμε τα νέαν”  παρατηρεί η Βίσση η  συνεργασία ματαιώνεται. 

Αύγουστος

Ο πρωθυπουργός δέχεται την ύπουλη επίθεση μιας τσούχτρας, ενώ κολυμπάει αμέριμνος. “Δεν μπορεί να κυβερνήσει  κανείς υπό αυτές τις συνθήκες”  δηλώνει στον Αυτιά,  ο οποίος είναι πανευτυχής γιατί τα αυτιά του  περιστρέφονται πλέον  σε ρελαντί και όχι ανεξέλεγκτα. 

Ο Τσιόδρας επανεμφανίζεται με  πουκάμισο και γραβάτα.  Σε επίμονες ερωτήσεις πώς και αποφάσισε να εγκαταλείψει μια λαμπρή μουσική καριέρα, δηλώνει χαμογελαστός  ότι ο πραγματικός του στόχος είναι  η ανανέωση της βυζαντινής  ψαλμωδίας.  

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου σε συνέντευξη στον Αυτιά επιτίθεται σε όσους δεν σέβονται την παράδοση, φωτογραφίζοντας τον Τσιόδρα, ο οποίος δεν του δίνει σημασία. Από την άλλη,  το δεξί αυτί του Αυτιά  αρχίζει πάλι να περιστρέφεται σα σβούρα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να κάνει πιο σκληρή αντιπολίτευση. Με τη λήξη της συνεδρίασης τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σπεύδουν στις παραλίες. 

Οι Βίσση – Βανδή  συνεχίζουν  να έχουν επιτυχία, αλλά έχουν αρχίσει πια να βαριούνται αφόρητα η μία την άλλη και με το ζόρι φιλιούνται στο τέλος κάθε παράστασης. 

Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος

Ο πρωθυπουργός τραβάει τα μπάνια του ως τα Χριστούγεννα, δίνοντας στο λαό το μήνυμα  ότι δεν τρέχει μία και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Έχει ήδη αποφασίσει  ότι η επόμενη επικοινωνιακή του ενέργεια θα είναι να ντυθεί Αη -Βασίλης και να μοιράσει συμβολικά  δώρα  σε επιλεγμένες ομάδες,  για να ξεχάσουν οι πολίτες ότι καθώς το 2021 τελειώνει, έρχεται ο λογαριασμός, τον οποίο θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι.  

Ο Τσιόδρας δηλώνει ότι θα ασχολείται πλέον αποκλειστικά με τα καθήκοντά του ως ψάλτης.

Η Ιερά Σύνοδος τελικά αποφασίζει  να χρησιμοποιείται ατομικό κουταλάκι και πετσέτα  μιας χρήσεως. “Ανάγκα και θεοί πείθονται, όχι δεσποτάδες…”  σχολιάζει  ανακουφισμένος ο Αρχιεπίσκοπος. 

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου πανηγυρίζει  γιατί  επιβεβαιώθηκε ότι δεν γίνεται Καζαμίας χωρίς αυτόν. Καθώς ο Αυτιάς κουνάει επιδοκιμαστικά το κεφάλι, τα αυτιά  απροσδόκητα σταματάνε τις  περιστροφές. 

Κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται  ότι πρέπει να γίνει συνέδριο εντός του 2021, αλλά δε βαριέσαι. Τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη,  που θα ξεκινούσε το 2019, δεν τη θυμάται κανείς. 

Οι Ρουβάς και  Μουζουράκης  κάνουν πρόβες το φιλί με το οποίο θα κλείσουν το πρωτοχρονιάτικο εορταστικό πρόγραμμα του Σκάι, καθώς επιδιώκουν να επαναλάβουν τη μεγάλη επιτυχία των Βίσση – Βανδή. 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Advertisement