Διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ στις 22/07/2009  ότι σε συνέδριο για το ΑΙDS που έγινε στο Κέιπ Τάουν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δοκιμών ενός νέου φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ασθένειας, τα οποία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Το φάρμακο της GlaxoSmithΚline που έχει την κωδική ονομασία S/GSΚ1349572 δοκιμάστηκε σε 35 ασθενείς. Διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα του ιού κατά 500 φορές, καθιστώντας τον ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο στο αίμα, αλλά ταυτόχρονα δεν εμφανίζει σημαντικές παρενέργειες, ενώ επίσης δεν παρουσιάζεται πρόβλημα ανάπτυξης ανθεκτικότητας του ιού στο φάρμακο αυτό. Η εταιρεία ετοιμάζεται τώρα για το επόμενο στάδιο δοκιμών, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες και θα γίνουν σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.
Στο ίδιο συνέδριο ανακοινώθηκε http://www.voanews.com/specialenglish/2009-07-28-voa2.cfm  ότι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν παρασκεύασαν άλλα δύο υποψήφια εμβόλια, τα οποία έχοντας φτάσει στο στάδιο των ανθρώπινων δοκιμών, θα δοκιμαστούν άμεσα σε 36 Νοτιοαφρικανούς εθελοντές.
Γενικά σ’ όλο τον κόσμο πυκνώνουν τα ενθαρρυντικά νέα για την Παρασκευή εμβολίου πια και όχι φαρμάκου θεραπείας. Ο καθηγητής Luc Montagnier ο oπoίος ανακάλυψε τον ιό τoυ AIDS πιστεύει ότι σε 4-5 χρόνια το αντίστοιχο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο.
Στη μικρή μας χώρα όμως (αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο και σε μεγαλύτερες), υπάρχει και διαδίδεται και η συνομωσιακή αντίληψη που λέει ότι ο ιός HIV δεν υπάρχει και ότι τα φάρμακα που δίνονται στους οροθετικούς είναι αυτά που στη συνέχεια τους προκαλούν το AIDS. Ποιος άλλος θα μπορούσε να φιλοξενήσει τέτοιες απόψεις παρά ο αθέατος κόσμος του Κου Χαρδαβέλλα.

Με το θέμα ασχολείται και το καλό μπλογκ: Μαύρο – όχι άλλο κάρβουνο http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/2009/07/hiv-aids.html  όπου μιας και το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, θα βρείτε και μια εκτεταμένη βιβλιογραφία, η οποία αντιπαλεύει τη συνομωτική πλευρά.
Κάθε εποχή και οι περιθωριακές απόψεις της. Κάθε νεοελληνική εποχή και οι Καματεροί της.
Κι ύστερα θεωρούμε ως κύρια πηγή του αναχρονισμού στη χώρα μας τους φανατικούς της εκκλησίας.