Αν δεν ήταν η χώρα σε δραματική κατάσταση θα διασκεδάζαμε  με αυτή την προεκλογική εκστρατεία που είναι ο ορισμός του παραλόγου.  

Είναι λογικό αυτοί που κυβέρνησαν  από το 1974 μέχρι σήμερα να φορτώνονται το κύριο βάρος τον ευθυνών για την κρίση που χτύπησε τη χώρα με σφοδρότητα τυφώνα.  Είναι οι δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια είχαν την εκλογική επιδοκιμασία των πολιτών.  Είναι νόμος στη ζωή ότι αν καταφέρεις και τα κάνεις μπάχαλο θα σε πάρει στο κυνήγι όλη η ψαραγορά.

Το τραγικό είναι ότι  η χώρα δεν έχει πολιτικά κόμματα που να εμπνέουν κάποια εμπιστοσύνη. ‘Η για να το πω διαφορετικά, και τα πολιτικά κόμματα εκτός ΝΔΣΟΚ που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών είναι για τα θηρία. 

Για τα δεξιότερα της ΝΔ  τι να συζητήσουμε, είναι σαν να κλέβουμε εκκλησίες.   Μακριά κι αλάργα.  Ειδικά από τα …μπουμπούκια.

Το κόμμα της Ντόρας αν και  έχει κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις, έχει ως βασικό πρόβλημα την  ίδια τη Ντόρα.

Ο κ. Μάνος  της Δράσης είναι ένας ήρεμος δεξιός που δεν θα με στενοχωρούσε να είναι  στη βουλή.

Τα αριστερά  κόμματα  έχουν  το καθένα τη δική του ιστορία.

Το ΚΚΕ είναι ένα σταλινικό κόμμα με ολοκληρωτικές αντιλήψεις που διακηρυγμένος του στόχος είναι η κατάργηση των δημοκρατικών διαδικασιών και η μονοκομματική δική του εξουσία.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μικρό ΚΚΕ, το οποίο (ΚΚΕ)  ο κ. Τσίπρας καλεί κάθε δεύτερη μέρα  σε συνεργασία.  Εχει τόσα ρεύματα και τόσες αντικρουόμενες απόψεις που κινδυνεύει κανένας να πουντιάσει.   Κορυφαία στελέχη του (π.χ. κ. Λαφαζάνης) λένε με σαφήνεια ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και να επιστρέψουμε στη δραχμή.  Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο κοστολογημένες που αν εφαρμόζονταν αντί η ψαραγορά να κυνηγάει το ΝΔΣΟΚ θα κυνηγούσε τον κ. Τσίπρα.

Η ΔΗΜΑΡ με θέσεις όπως αυτή του κ. Κουβέλη  ότι δεν τρέχει και τίποτα αν πάμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογές, δείχνει ότι  είναι εκτός τόπου και χρόνου.  Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι μετά τις εκλογές  θα βάλει πλάτη να χρειαστεί  για να μην πάμε κατά διαόλου.

Οι Ο-Π με τον  ακραίο λόγο που ΄χουν υιοθετήσει  (αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα, διότι δεν  είναι κάποιος αδιάλλακτος  σχηματισμός της παραδοσιακής αριστεράς.   Το ότι πιστεύουν ότι με αυτή τη φρασεολογία θα μπουν στη βουλή,  είναι μεν σεβαστό αλλά …

Από τα μικρότερα κόμματα, διακριτή θέση έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ακραίες αριστερές θέσεις  που δεν θα την οδηγήσουν στη βουλή.

Για το κόμμα του …αντικατοχικού Καζάκη  ένα έχω να πω, μακρυά.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη κατάσταση χωρίς να έχει  εναλλακτικές λύσεις από το ΝΔΣΟΚ το οποίο δεν αποτελεί και το ίδιο αξιοπρεπή λύση.

Η κατάσταση είναι χέσε μέσα.

Ο κάθε πολίτης ας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός.  Προσωπικά θα ψηφίσω με κριτήριο αυτό που θεωρώ ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο  για τον τόπο.  Θέλω να δώσω μια πιθανότητα τώρα που είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις, να έχουμε κυβέρνηση  χωρίς ακραίες φωνές.

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος διότι  το φιτίλι της αυτοκαταστροφικής επιλογής  έχει πυροδοτηθεί.   Προσδεθείτε και οι ταυτότητες στο στόμα.