Υποστηρίζει ο θείος Ισίδωρος

(Φωτογραφία αρχείου, από το μουσείο του ΙΘΙ)

Με βαση το επικουρειο οντογνωσιολογικο συστημα, το στριπτιζ που σεβεται τον εαυτο του, και ξερει να κανει καλα τη δουλεια του, απευθυνεται αρχικα στις αισθησεις μας οι οποιες με τη σειρα τους δημιουργουν τα παθη μας.
Το στριπτιζ, οπως και ο καθε χορος, η τεχνη γενικοτερα, υποκειται στις αισθησεις: μεσω αυτων ερχομαστε σε επαφη με αυτο, μεσω αυτων το προσλαμβανουμε (αισθησιαρχια).
Αντιθετως η νοησιαρχία αποδομει τα παθη που δημιουργουνται απο τις αισθησεις, για να δομησει ενα δικο της ιδεατο κοσμο ο οποιος λαμβανει υποσταση μονο με τη νοηση (ιδεοληψια), διαφορο αυτου που μας περιβαλλει!
Η αισθηση σε αντιθεση με τη νοηση, δεν δημιουργει την αληθεια και κατ΄επεκταση την αρετη και την ηδονη, την προσλαμβανει!
Γιαυτο και τα παθη που διαμορφωνονται από τις αισθησεις δεν οδηγουν σε παρεκτροπη σχετικα με τον σεξουαλικο στοχο.
Αντιθετα οι παραφιλιες (σεξουαλικός σαδισμος-μαζοχισμος, μετενδυματικός φετιχισμός, επιδειξιομανια, παιδοφιλια, κοπρολαγνεια κλπ) οφειλονται στην προληψη μιας ιδεας που επιβαλεται στο νου και διαμορφωνει τα αντιστοιχα παθη (ψυχαναγκασμος).

Η κατασκευη ενος προτυπου μοντελου (μπουρλέσκ – στριπτίζ με άποψη) υποκαθιστα τις αισθησεις στον διαμεσικο τους ρολο με την ηδονη από ιδεες (αποψεις) και μας απομακρυνει από τη νατουραλιστικη μας υποσταση.

ΥΓ Αν δεν εγινα κατανοητος ετσι να τα πω ….γιουβετσι.

*

Απεφθέγξατο ο θείος, εδώ, σ’ αυτό το μακρινάρι:

https://panosz.wordpress.com/2007/09/30/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%ba-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%80%cf%84%ce%ae%ce%b6/