Τι δείχνουν;

  • Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα από 3,1 έως 4,6% στην πρόθεση ψήφου
  • Ο Καραμανλής θεωρείται καλύτερος από τον Παπανδρέου, για τη δύσκολη δουλειά του πρωθυπουργού. Πολύ καλά πηγαίνει και ο Κανένας.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει την τρίτη θέση και το ΚΚΕ περιορίζεται στην τέταρτη, σε δύο δημοσκοπήσεις. Στις άλλες δύο, οι θέσεις 3 & 4 αλλάζουν. Σημειώσατε Χ. Γεγονός είναι ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αντέχει καλά!
  • Το κόμμα του Καρατζαφέρη σταθερά περί το 4% (και κάτι)
  • Οι Οικολόγοι – Πράσινοι εμφανίζονται σε δύο από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις να ξεπερνάνε το 3%. Στις άλλες δύο αναζητούνται, υπό του Ερυθρού Σταυρού: δεν τους έβαλαν στα ερωτηματολόγια οι γκαλοπτζήδες ή το 2,8%, για παράδειγμα, δε γεμίζει το μάτι στο συντάκτη του «Πρώτου Θέματος»;  Και να σκεφτεί κανείς ότι το ποσοστό των Ο-Π είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες παραμέτρους, γιατί θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή όχι!

Πηγή πληροφοριών: http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/4-n%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%11%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A-200902149422/

Ερασιτεχνική εκτίμηση: με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ περί το 65% και την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ πάνω από 80%. Με το σταθερό προβάδισμα του Καραμανλή στην «καταλληλότητα». Μετά από ένα πραγματικά εφιαλτικό εξάμηνο για την κυβέρνηση (ΔΕΘ, Βατοπέδι, Δεκεμβριανά, αγροτικά, διεθνής κρίση, Τατουλο- δαλαη-μανώληδες κλπ) η ΝΔ δείχνει ζαλισμένη, αλλά παραμένει σταθερά μέσα στο παιγνίδι.

Όχι γιατί δεν έχει τα μαύρα της τα χάλια, αλλά γιατί  απέναντί της, ως μοναδική εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, ορθώνεται ο ΓΑΠ και οι …επιτελικοί κύκλοι του.