Μάλλον δεν έχουν άδικο όσοι πιστεύουν ότι η φαρσοκωμωδία με το 1 μύριο – που αρχικά ο κ. εισαγγελεύς είπε ότι μετέφερε τον περασμένο Μάιο «πολιτικό πρόσωπο με την ευρεία έννοια»-  οδηγήθηκε μετέπειτα σκόπιμα σε τέτοιο δρόμο για να κρυφτεί τελικά το αρχικό πρόσωπο που ετοιμαζόταν να σταλεί στη σέντρα από τη δικαστική αρχή. Όλη η ιστορία όχι μόνο αφήνει κενά αλλά μυρίζει.
Πριν λίγες μέρες η Ντόρα ανακοινώνει πως ο κ. Αργύρης-επιτροπή πόθεν έσχες- την ρώτησε για μεταφορά από τον σύζυγο της κ. Κούβελο, επιχειρηματία στο χώρο της ναυτιλίας, ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Λονδίνο. Η ίδια συμπεραίνει πως πρόκειται για τον υποδειχθέντα από τον δικαστικό “πολιτικό”. Και εξανίσταται και καταγγέλλει. Και δικαίως,θεωρώντας δεδομένο πως ο σύζυγός της και ο καταρχήν μη κατονομασθείς ταυτίζονται. Όλοι σχολιάζουν, υποθέτουν, κακίζουν, ερμηνεύουν και σεναριολογούν.
Και τότε η ιστορία αλλάζει ρότα. Τα λεφτά του κ. Κούβελου είναι τώρα δολάρια, ο τόπος κατάθεσης το Λονδίνο και ο χρόνος ο Μάρτιος.
Όμως οι εισαγγελείς είναι ακριβολόγοι άνθρωποι. Πολύ περισσότερο όταν καταθέτουν σε επιτροπές της Βουλής. Κι ακόμη περισσότερο όταν προΐστανται αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.Όταν λοιπόν ο κ. Νικολούδης λέει αρχικά, ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο στην Ελβετία, γιατί να πεισθούμε πως κάνει λάθος και εννοεί ένα εκατομμύριο δολάρια τον Μάρτιο στο Λονδίνο;
Εκτός αν τελεί σε σύγχυση, είναι ακατάλληλος ή σκοπίμως παραπλανά. Ούτε ο βίος ούτε η πολιτεία του συνηγορούν όμως στις παραπάνω εικασίες. Μοιάζει λοιπόν μάλλον απίθανο να έκανε ταυτόχρονα τόσα λάθη.
Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά με την εξέλιξη της υπόθεσης.
Επιπλέον, ο κύριος αντεισαγγελέας εκδίδει ανακοίνωση στην οποία 
υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι “δεν ανέφερε τη λέξη βουλευτής”…
Τότε όταν έλεγε ότι 
 “… είναι ένας από τoυς 300″ τι ακριβώς εννοούσε; τους 300 του Λεωνίδα;Κι από την άλλη, ούτε λέξη δεν λέει για το πως έγινε και μπέρδεψε τα νομίσματα και ενώ επρόκειτο για δολάρια, αυτός μίλησε για ευρώ, ενώ η επιχειρηματική συναλλαγή έγινε προς Λονδίνο, αυτός μιλούσε για την Ελβετία και ενώ το έμβασμα στάλθηκε τον Μάρτιο αυτός έκανε λόγο για τον “δραματικό Μάιο του 2011″.
Και άντε να υποθέσουμε ότι δεν ξέρει να ξεχωρίζει το δολάριο από το ευρώ ή την Ελβετία από το Λονδίνο, όμως ο Μάιος του 2011 υπό ποια έννοα ήταν “καυτός”;
Ποιον κρύβετε ρε σεις;