Βρέθηκα τυχαία εκεί, το μεσημέρι, και όσα είδα κι άκουσα νομίζω ότι αξίζουν ένα ποστ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα απόσπασμα (καμιά δεκαριά κοπέλες και μαντράχαλοι) της Δημοτικής Αστυνομίας άρχισε να κατεβαίνει την Πλατεία Αριστοτέλους και να αφήνει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παπάκια, με την σειρά.

Οι κάτοχοι παπακίων έγιναν έξαλλοι όταν διαπίστωσαν ότι ΔΕΝ έπαιρναν κλήσεις τα …αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία της Πλατείας, πχ έξω από την Εθνική Τράπεζα…

…έξω από το Αστυνομικό Τμήμα (της ΕΛΑΣ) ή ακόμα και σε παράταξη…

…για εμπορικούς λόγους, λίγο παρακάτω (εδώ η παρανομία περιλάμβανε ΚΑΙ ηχορύπανση, με κάτι γαϊδουρινά μεγάφωνα)

Δεν έφτανε αυτό, ήταν και η δικαιολογία: κάποιος Αρεοπαγίτης (λέει) απαίτησε να παταχθούν τα παπάκια στην Πλατεία! Το τι μπινελίκια άκουσε ο Άρειος Πάγος (και όλο του το σόι) δεν γράφεται – μπορείτε όμως να το υποθέσετε με μεγάλη ευκολία.

Ο καυγάς τωνμηχανάκηδων με τα Δημοτικά Όργανα (οι κοπέλες είχαν εξαφανιστεί)  συνεχίστηκε για ώρα, ακριβώς μπροστά στο αστυνομικό τμήμα (της ΕΛΑΣ), οι άντρες του οποίου τήρησαν άψογη ουδετερότητα (=μακριά από εμάς και κόφτε τολαιμό σας) ακόμα κι όταν κάποιοι βούτηξαν το σώμα του εγκλήματος, ήτοι το μπλοκ με τις κλήσεις. – Φερ’ το μπλοκ! φώναξε το Όργανο και όρμησε να το ξαναπάρει, αλλά εκείνο πετάχτηκε μέτρα μακριά, το περιμάζεψε άλλος, το έδωσε σε τρίτον – και τελικά το επέστρεψαν στο Όργανο, για να μη βρει το μπελά του. Άκουσε όμως τα κλασσικά, τα οποία επίσης… δε γράφονται.

Η σεμνή συνάθροιση συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση των Οργάνων της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία προφανώς θα το ξανασκεφτεί πριν ξαναβγεί παγανιά για παπάκια στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ακόμα κι αν το απαιτήσουν από κοινού ο Άρειος Πάγος, το Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο!