(μεταφέρω μια συζήτηση που έγινε στη σελίδα μου στο φέισμπουκ)

Panos Zervas

Την πρώτη και την τελευταία λέξη στη λύση οποιουδήποτε προβλήματος την έχει η ζωή. Αν είναι να χαθούν ανθρώπινες ζωές επειδή «έτσι προβλέπει ο νόμος», συγγνώμη, αλλά εγώ δεν υπογράφω.

Margarita Ioannidou Στον πόλεμο τι γίνεται? Δεν χάνονται ανθρώπινες ζωές για ένα μεγαλύτερο καλό? 

Panos Zervas Μαργαρίτα, τώρα ΔΕΝ έχουμε πόλεμο.

Aristos Doxiadis Αν η ζωή είναι το υπέρτατο, ένας τρόπος για να μη χαθούν ζωές είναι η υποχρεωτική σίτιση σε νοσοκομείο.

Panos Zervas Και ποιός θα αναλάβει να «βάλει κάτω» με το ζόρι 300 ανθρώπους (+50 στη Θεσσαλονίκη). Η ιατρική υπηρεσία των ΜΑΤ;

Panos Zervas Η παρέμβαση Βενιζέλου δεν ήταν τυχαία – ο άνθρωπος είδε την καταστροφή που έρχεται και υπόδειξε τη μοναδική εφικτή λύση. Από κει και πέρα…

Aristos Doxiadis Τεχνικά και ιατρικά, γίνεται, ιδίως για όσους είναι ήδη στα νοσοκομεία. Και, παρεμπιπτόντως, ο νόμος επιτρέπει, ή μάλλον επιβάλλει, σε όποιον μπορεί να αποτρέπει την αυτοκοτονία. Είναι ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα αν πρέπει. Αλλά ας μη λέμε οτι αυτός που αποτρέπει την αυτοκτονία είναι κατά της ζωής, και αυτός που την επιδιώκει είναι υπέρ.

Margarita Ioannidou Επίσης Πάνο, για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, θα μπορούσαν να είχαν απελαθεί από την πρώτη μέρα της απεργίας. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι το υπέρτατο αγαθό?

Panos Zervas Μαργαρίτα, ρωτάς για κάτι που θα μπορούσε να έχει συμβεί πριν δύο μήνες, πετάς δηλαδή τη μπάλα στην εξέδρα. Αν θέλεις ΤΩΡΑ να επιβάλλεις αναγκαστική σίτιση στους απεργούς πείνας, όπως έκαναν στο παρελθόν διάφορες δικτατορίες, να το πεις καθαρά. Δική μου εκτίμηση είναι ότι έτσι όχι μόνο ΔΕΝ θα λύσεις το πρόβλημα, αλλά ότι θα το χειροτερέψεις αφόρητα.

Margarita Ioannidou Καθόλου δεν πετάω το μπαλάκι στην εξέδρα. Άλλωστε μπορούμε να τους απελάσουμε και τώρα, δεν μπορούμε? Κι έτσι δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Έχω μόνο την εντύπωση ότι οι ίδιοι οι μετανάστες δεν θα είναι ευχαριστημένοι με αυτή τη λύση. Και τότε θα καταλάβουν πόσο σημαντικός θα ήταν ένας συμβιβασμός.

Milon Firikis

όλα αυτά τα έχει πραγματευτεί ο Σοφοκλής πριν από χρόνια. μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. θα συνταχθώ με τους υποστηρίζοντες την αναγκαστική σίτηση. γιατί δεν θα δώσει λύση;

επίσης φρονώ ότι μεγάλο μέρος του κόσμου δεν έχει πρόβλημα να «δει αίμ…α» και σίγουρα μια κυβέρνηση που θα τους απελάσει ή θα τους αφήσει να πεθάνουν θα πάρει πόντους. δεν λεω ότι είναι σωστό, πιστεύω όμως ότι έτσι είναι.

τέλος κ. Ζέρβα, ο χοντρούλης υπουργός μας εάν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, ας το κάνει διακριτικά εντός του υπ. συμβουλίου. κατά τα άλλα είτε αναφέρεται εκτός χαρτοφυλακίου, είτε απλώς στιλβώνει το προφίλ του. δεν είναι απλώς πολίτης, μιλάει εξ άμβωνος.

Panos Zervas

‎»Άλλωστε μπορούμε να τους απελάσουμε και τώρα, δεν μπορούμε?»

Όχι, δε μπορούμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους αφήσουμε πάνω σε μια πλατφόρμα στα «διεθνή» να πεθάνουν, όπως άφησαν τον Κατράκη στο «Ταξίδι στα Κύθηρα». Αν παίρνεις την ευθύνη να το προτείνεις αυτό, να ξέρεις πως θα με βρεις απέναντι.

*

Μίλωνα, η αναγκαστική σίτιση εφαρμόστηκε μόνο από χούντες και μαύρα ή κόκκινα φασιστικά καθεστώτα. ΠΟΤΕ (επαναλαμβάνω: ΠΟΤΕ) από δημοκρατίες. Σαφέστατα δεν είναι λύση, ειδικά αν μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους.Δείτε περισσότερα

Omiros Omiridis Ας τους δώσουν χαρτιά παραμονής για να σταματήσουν. Και σε 1-2 μήνες που θα έχουν δυναμώσει, ας τα αφαιρέσουν απο αυτούς που δεν τα δικαιούνταν επικαλούμενοι τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο τα απέσπασαν.

Margarita Ioannidou Γιατί δεν μπορούμε? (Παραγματικά ρωτάω. Υπάρχει νομικό κώλυμα?)

Panos Zervas ‎»Γιατί δεν μπορούμε?»

Γιατί δεν έχουμε ακόμα αποκτηνωθεί εντελώς. Ελπίζω.

Μιχάλης Πιτσιλίδης Βεβαίως, κ. Ιωαννίδου! Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί έρχονται χωρίς χαρτιά και δηλώνουν εθνικότητα χώρας η οποία π.χ. απαιτεί αποδείξεις για να τους πάρει πίσω ή αρνείται να τους παραλάβει. Από την άλλη πλευρά, λόγω Σέγκεν αλλά και διεθνών συμβάσεων είναι αδύνατη η προώθηση τους π.χ. σε χώρα της Δύσης. Δυστυχώς, το νομικό πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο αν δεν είναι άλυτο. Κατά τούτο είναι που κοροϊδεύουν τύποι σαν τον Αδωνη Γεωργιάδη που ζητούν την απέλαση. Φυσικά, μιλάμε πάντα για μετανάστες από την Αφρική και την Ασία.

Margarita Ioannidou Α, Κε Πιτσιλίδη κατάλαβα, είναι νομικό το πρόβλημα (άσχετα αν πολλοί το θεωρούν και ηθικό).

Panos Zervas Αγαπητέ Μιχάλη, τώρα πια δεν είναι μονάχα «τύποι σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη που ζητιούν την απέλαση». Φτάσαμε στο σημείο να μην αναγνωρίζουμε τη χώρα μας – η ατζέντα και η πολιτική κουλτούρα του ΛΑΟΣ έχουν εξαπλωθεί, με ρυθμούς χολέρας…

Anna Nikolaidou to augo tou fidiou………

Margarita Ioannidou Πάντως δε νομίζω να έχω δει κυβέρνηση σε χειρότερο δίλημμα: Ή θα χαθεί ανθρώπινη ζωή (πράγμα φριχτό και ολέθριο), ή θα δοθεί το πράσινο φως για ακόμα μεγαλύτερη εισροή μετανάστευσης. Με δεδομένο ότι ο τρίτος κόσμος αριθμεί περίπου τρία δισεκατομμύρια κατοίκους, είναι επίσης φριχτό και ολέθριο. Αλλά σε αυτή τη χώρα πήξαμε στο εύκολο σύνθημα!

Anna Nikolaidou Φρικτό και ολέθριο είναι που χάσαμε την ανθρωπιά μας!

Margarita Ioannidou Για να την βρούμε πίσω λοιπόν, θα πρέπει όλοι αυτοί που θρηνούν για τους μετανάτες, να τους βρουν δουλειά. Και όταν λέω δουλειά, εννοώ δουλεια ανθρώπιινη, όχι να καθαρίζουν μια ζωή τα τζάμια των αυτοκίνήτων. Έχοντας υπόψη βέβαια ότι και οι έλληνες χάνουν τις δουλειές τους, οπότε θα πρέπει να φροντίσουν και γι αυτούς. Και όποιος τα καταφέρει αυτά είναι το επόμενο Νόμπελ (για να μιλάμε και λίγο ρεαλιστικά).

Aristos Doxiadis

‎@PZ ε, οχι και ΠΟΤΕ…
On December 6, 2006, the UN War Crimes Tribunal at The Hague approved the use of force-feeding of Serbian politician Vojislav Šešelj. They decided it was not «torture, inhuman or degrading treatment if there is a med…ical necessity to do so…and if the manner in which the detainee is force-fed is not inhuman or degrading».[11]

In 2008, a Connecticut prisoner, William B. Coleman, was sued by the state who sought an injunction to force feed the competent prisoner against his will. As of 2009, that case, Coleman v. Lantz, is pending before Judge James Graham of the state’s superior court.[12]

In 2009, «Shoe bomber» Richard Reid was force fed while on a hunger strike in a Supermax prison in Florence, Colorado.[13]

http://en.wikipedia.org/wiki/Force-feedingΔείτε περισσότερα

Anna Nikolaidou ο κόσμος δεν είναι η Ελλάδα κι η Ελλάδα δεν είναι ο κόσμος

Margarita Ioannidou Είπε κανείς το αντίθετο?????

Anna Nikolaidou Ζούμε τη πτώση των συνόρων των Εθνικών κρατών ας μη ζήσουμε και την πτώση των πανανθρώπινων αξιών ….τουλάχιστον

Margarita Ioannidou Μα καθόλου Κα Νικολαιίδου. Αυτό ακριβώς λέω. Τι ακριβώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ζήσουν οι μετανάστες στην Ελλάδα έχοντας δουλειά ? Γιατί ξέρετε αν τους θέλουμε εδώ μόνο σαν ζητιάνους, δεν είναι και πολύ ανθρώπινο, δε νομίζετε? Δεν συμβαδίζει με τις πανανθρώπινες αξίες, δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεστε.

Panos Zervas

AD,

δεν μας λέτε τίποτα για τη συνέχεια και την κατάληξη των περιστατικών που αναφέρετε. Στο μεταξύ, παίρνω πίσω το ΠΟΤΕ: πράγματι, ακόμα και σε δημοκρατικές χώρες υιοθετούνται ενίοτε φασιστικές πρακτικές. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα τις εφαρμόσουμε (για πρώτη φορά;) σε μαζική κλίμακα.

Panos Zervas Κυρία Ιωανννίδου, εξακολουθείτε να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Το θέμα μας δεν είναι αν θα έχουν δουλειά οι μετανάστες, αλλά αν θα «προτείνουμε» το θάνατο ή την ανάλγητη βία στους 300+50. ΑΥΤΟ είναι το θέμα.

Anna Nikolaidou Είναι αλήθεια ότι σε λίγο κι εμείς δεν θα έχουμε δουλειά στην χώρα μας κι ελπίζω να μη χρειαστεί να πάμε σε άλλες χώρες και να μας «φιλοξενήσουν » με τον ίδιο τρόπο διότι κανείς δεν έχει εξασφαλισμένο τίποτα σ αυτή την σκληρή εποχή!

Anna Nikolaidou Αυτό προσπαθώ να σας πω κ. Ιωαννίδου….ότι δηλαδή εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορούμε να μιλάμε εκ του ασφαλούς και να μπαίνουμε στην θέση της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι την εκβιάζουν και να ταυτιστούμε μαζί της να νιώσουμε όλοι εκβιασμένοι

Margarita Ioannidou Συγνώμη, αλλά άντε και νομιμοποιήθηκαν όλοι (και με συνοπτικές διαδικασίες όπως ζητάνε!). Το πως θα ζήσουν μετά είναι εκτος θέματος?
Ή είναι ένα ψιλοθεματάκι που δεν αξίζει να μας απασχολήσει?

Anna Nikolaidou Τώρα ανακαλύψατε ότι η επιβίωση είναι θέμα ? Κι αν είναι θέμα η επιβίωση η ζωή είναι ήσσονος σημασίας θέμα? Μα τι λέτε?!

Margarita Ioannidou Τα χάπια μου!!!!!!!!

Anna Nikolaidou Μα είναι σαν να ρωτάτε έναν ψαρά που πνίγεται αν έχει πιάσει ψάρια!!!!!!! Αντιλαμβανεστε το παράλογο του πράγματος?