http://www.kathimerini.gr/757961/article/epikairothta/politikh/guardian-to-potami-twn-ellhnwn
Guardian: Το «Ποτάμι» των Ελλήνων
«Η λέξη στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι το «Ποτάμι». Είναι το όνομα ενός νέου κόμματος, ενός νέου κινήματος, για να είμαστε πιο ακριβείς, το οποίο δημιουργήθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, συμβολίζοντας την ελπίδα ότι πολλοί θα το ακολουθήσουν, και το δημιουργικό του ρεύμα θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά των ελληνικών κομμάτων».
Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το νέο κόμμα του Έλληνα δημοσιογράφου, του οποίο «παρότι δημιουργήθηκε πριν δύο εβδομάδες, φτάνει ποσοστά ύψους 6% στις πρώτες δημοσκοπήσεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Συνάντησα τον Σταύρο (επιμένει να τον αποκαλούμε με το μικρό του όνομα) στα γραφεία του καινούργιου του κόμματος, ενός διαμερίσματος στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας», γράφει ο συντάκτης Άλεξ Ανδρέου, περιγράφοντας τη γνωριμία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
«“Τι θέλετε από εμένα;”, με ρωτά ευγενικά, αλλά και με την ευθύτητα που τον έκανε γνωστό και μέσω της εκπομπής του, τους «Πρωταγωνιστές». “Δεν κάνω ακόμη συνεντεύξεις, οπότε θα το θεωρήσουμε σαν μια κουβέντα με τον καφέ μας”, μου διευκρίνισε».
Αναρωτιέται ο συντάκτης της αγγλικής εφημερίδας, «πως απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι, παρά τις καλές προθέσεις του και την θετική αρχή, το «Ποτάμι» δεν έχει μια ξεκάθαρη ιδεολογική θέση;
«“Δεν έχουμε”, απαντά περήφανα, μιας και, παρότι είναι ξεκάθαρο ότι οι ρίζες του είναι κεντροαριστερές, θεωρεί την άκαμπτη ιδεολογία εμπόδιο»:
“Όλοι φορούν τα κομματικά τους γυαλιά και βλέπουν τον κόσμο με κόκκινη, μπλε ή πράσινη απόχρωση. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα. Γιατί να μην μπορώ να κάτσω δίπλα σε έναν αντίπαλο για να συζητήσουμε ένα σημαντικό θέμα με αντεπιχειρήματα ή με έναν συνάδελφο από άλλο κόμμα, με τον οποίο ενδέχεται να έχουμε κοινές απόψεις”, διερωτάται, ο κ.Θεοδωράκης.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ο Θεοδωράκης θεωρεί ένα καθαρά κομματικό σύστημα, μειονέκτημα. Αυτός είναι και ο λόγος που το «Ποτάμι» δεν κατεβάζει υποψηφίους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές:
“Τι ξέρω εγώ από τα τοπικά προβλήματα, λόγου χάρη, στην Κρήτη, ώστε να προσπαθήσω να επιβάλλω μια γενική, εθνική στρατηγική;”.
Ερωτώμενος από τον συντάκτη της Guardian γιατί επέλεξε το πολιτικό του ξεκίνημα στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε “γιατί είναι πιο φθηνές. Δεν κατεβαίνω εγώ υποψήφιος, δεν θεωρώ ότι έχω τα προσόντα. Τα αγγλικά μου δεν βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο”.
«Το «Ποτάμι» στοχεύει στο να γίνει ένα κίνημα το οποίο θα συμπεριλάβει ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες: γιατρούς, οικοδόμους, αρχιτέκτονες, φοιτητές, διανοούμενους, εργαζόμενους και άνεργους», τονίζεται στο άρθρο.
«Στόχος της ύπαρξης του είναι να τονίσει τη σημασία της εμπειρίας της καθημερινής ζωής στην πολιτική. Η Δεξιά είναι εμποτισμένη από νεποτισμό, με συγκεκριμένες οικογένειες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ανάλογα προβλήματα έχει και η Αριστερά, καθώς ανταμείβει τους πολιτικούς που έχουν παραμείνει πιστοί στα κόμματα ή τα συνδικάτα. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Θεοδωράκη, το αποτέλεσμα είναι οι υποψήφιοι και από τις δύο πλευρές να έχουν παρελθόν πλούσιο σε πολιτική εμπειρία, αλλά πολύ μικρές παραστάσεις από τη ζωή και τίποτε περισσότερο να προτείνουν. Το μότο του “Ποταμιού” είναι “πολιτική για όλους”».
Ο συντάκτης, Άλεξ Ανδρέου, στη θετική προσέγγισή του απέναντι στο «Ποτάμι», υποστηρίζει ότι «σε έναν κόσμο φαινομενικά γεμάτο από πολίτες που είναι είτε απαθείς, είτε βλέπουν τους εαυτούς τους ως παθητικούς αποδέκτες της κυβερνητικής πολιτικής, η ενεργή συμμετοχή είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να ενθαρρυνθεί. Είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί δριμεία κριτική τους επόμενους μήνες, καθώς εκπροσωπεί μια σημαντική πρόκληση για το πολιτικό στερέωμα, και όχι μόνο στα στενά ελληνικά πλαίσια».
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «τα κόμματα στις περισσότερες παραδοσιακές δημοκρατίες προσαρμόζονται στις συνθήκες, έχοντας επαναπαυθεί. Ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι η εκλογική επιτυχία, χωρίς να έχουν ιδιαίτερο πλάνο για το τι σημαίνει η εξουσία ή τι μπορούν να επιτύχουν με αυτή. Καθορίζουν τις πολιτικές τους αυστηρά με κριτήριο την ψηφοθηρία, παρά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».
«Φανταστείτε ένα ανερχόμενο κόμμα όπως αυτό στη Βρετανία, ξαφνικά να αμφισβητεί τους Συντηρητικούς από το κέντρο ή τους Εργατικούς από τα αριστερά. Ένα τόσο απρόβλεπτο πολιτικό κίνημα θα μπορούσε να κρατήσει τους πολιτικούς πιστούς στις αρχές τους», τονίζεται χαρακτηριστικά.
«Οι πολιτικοί παράγοντες και αναλυτές δείχνουν έτοιμοι να δεχθούν κάθε ενδεχόμενο, εκτός από ένα: Ότι ένας άνθρωπος με μεγάλη απήχηση, αποφασίζει ότι είναι δυσαρεστημένος με αυτό που του προσφέρεται και κινητοποιείται γι αυτό. Κάνοντάς το, μάλιστα, με επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η απλούστατη εξήγηση είναι, πολιτικά, η πιο εκρηκτική, αλλά και η πιο αισιόδοξη», καταλήγει το άρθρο.
38 Σχόλια
Comments feed for this article
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:00 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«Η Δεξιά είναι εμποτισμένη από νεποτισμό, με συγκεκριμένες οικογένειες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ανάλογα προβλήματα έχει και η Αριστερά, καθώς ανταμείβει τους πολιτικούς που έχουν παραμείνει πιστοί στα κόμματα ή τα συνδικάτα. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Θεοδωράκη, το αποτέλεσμα είναι οι υποψήφιοι και από τις δύο πλευρές να έχουν παρελθόν πλούσιο σε πολιτική εμπειρία, αλλά πολύ μικρές παραστάσεις από τη ζωή και τίποτε περισσότερο να προτείνουν.»
Ναι, ναι, ναι !
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:05 μμ
σχολιαστης
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=32859&subid=2&pubid=63976869
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:43 μμ
elias
Ο πάτηρ Παίσιος είχε προβλέψει το φαινόμενο: ένα ορμητικό ποτάμι θα σαρώσει την ελλάδα, θα φέρει τα δώρα του Θεού και το σύμβολο του θα είναι ο σταυρός. Το ποτάμι του Σταύρου Θοδωράκη : τυχαίο, δε νομίζω
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:44 μμ
σχολιαστης
Αχα!
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:46 μμ
oxtapus
Reblogged this on Oxtapus *blueAction.
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:53 μμ
Πάνος
Εντάξει όλα αυτά, αλλά προσέξατε ότι το σήμα του κόμματος θυμίζει περισσότερο απόληξη αποχέτευσης και ουχί ποτάμι;
13 Μαρτίου, 2014 στις 9:58 μμ
elias
Η αποχέτευση συμβολίζει τα σκατά μέσα στα οποία είμαστε όλοι μας.
13 Μαρτίου, 2014 στις 10:02 μμ
sissa ben dahir
Μάταιο αγώνα κάνει το ποτάμι, τώρα που ο Κρίτωνας πήγε στο Σύριζα. Η παλάτζα έγειρε οριστικά πια προς μεγάλη θλίψη ημών των νεοφιλελευθέρων δεκανικιών του συστήματος.
13 Μαρτίου, 2014 στις 10:08 μμ
σχολιαστης
Ωχ! Θα εμποδίσει τον Τσίπρα να βγάλει τους …υδατάνθρακες 🙂
13 Μαρτίου, 2014 στις 10:09 μμ
forget it yiannis...
Mα πολλοι απο εσας συριζα πηγαν τωρα.
13 Μαρτίου, 2014 στις 10:33 μμ
σχολιαστης
Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία του ποταμιού έδωσε ενδιαφέρον στο πολιτικό σκηνικό.
Για να δούμε τι ευρωψηφοδέλτιο θα κατεβάσει.
14 Μαρτίου, 2014 στις 12:23 πμ
Κατερίνα Σ.Μ.
«Η λέξη στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι το «Ποτάμι».
Σώώώώπα! Κι εμείς πώς και δεν βλέπουμε τη λέξη στα χείλη όλων των Ελλήνων; Πού ζούμε; στη Μεγάλη Βρετανία;
(με τα χίλια τον σμπρώχνει το σύστημα)
14 Μαρτίου, 2014 στις 12:33 πμ
Κατερίνα Σ.Μ.
Πολλή σαβούρα στο «Ποτάμι»…
του Νίκου Μπογιόπουλου
«Να κάνουμε εκλογές; Δεν είμαστε αυτόχειρες. Άρα τι μένει; Μια κυβέρνηση σαν εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πω πιο απλάη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν «εκτός» ή να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(…). Στο Βέλγιο πριν μερικά χρόνια μια τέτοια κυβέρνηση συνασπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ένα διάστημα (…)»…
Η ελεγεία υπέρ της επιβολής του …δημοκρατικού «γύψου», που μόλις διαβάσατε, φέρει την υπογραφή «Τάσος Τέλογλου». Δημοσιεύτηκε με ημερομηνία «28/4/2010» και ώρα «10:20:31 π.μ.» στο ηλεκτρονικό σάιτ «Protagon.gr» που αποτελεί την ιντερνετική εκδοχή της τηλεοπτικής εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του κ. Σταύρου Θεοδωράκη (MEGA).
Στο άνωθεν «μανιφέστο», βλέπετε πόσο περίτεχνα είχε εισαχθεί η λέξη «δικτατορία» στο κομψό λεξιλόγιο περί της «σωτηρίας» του τόπου; Είναι ακριβώς το σημείο όπου χάσκει η δημοκρατική χρεοκοπία των εισηγητών ενός καθεστώτος όπου «ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν «εκτός»», και να τεθούν σε«αναστολή»! Όπως η απεργία, αλλά ακόμα και η διαμαρτυρία (!)…
…και πολλά άλλα ακόμα
14 Μαρτίου, 2014 στις 12:36 πμ
Μαρία
Οι «Πρωταγωνιστές» και οι στημένες συνεντεύξεις
http://www.thepressproject.gr/article/58099/Oi-Protagonistes-kai-oi-stimenes-sunenteukseis
14 Μαρτίου, 2014 στις 2:20 πμ
Πάνος
Όταν μιλάνε για το ποτάμι ο Γαφυφαλόπουλος (Παναϊαμ…) ή ο ιδεολογικά ντρεσαρισμένος Μπογιόπουλος (ρεσιτάλ εμπαθούς αρλούμπας το άρθρο του) το ενισχύουν, δεν το ρίχνουν 😉
14 Μαρτίου, 2014 στις 3:03 πμ
Γιάννης - 2
Πιο χαμηλά, πιό χαμηλά! 🙂
14 Μαρτίου, 2014 στις 7:24 πμ
zeppos
Λέγαμε οτι οι δημοσιογράφοι είναι διαπλεκόμενοι με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Εάν αυτή η «παντογνώστρα» σκατόφαρα αναλάβει και την πολιτική στη χώρα μας, ε τότε θα είμαστε άξιοι της τυχης μας.
14 Μαρτίου, 2014 στις 7:51 πμ
Πάνος
Το καλύτερο κομμάτι ως τώρα για το Θοδωράτση και για το ποταμάτσι:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.koritsi&id=32472
14 Μαρτίου, 2014 στις 8:24 πμ
kapetanios
σε λαϊκή εκτέλεση
*
και λίγο από κλαρίνο
14 Μαρτίου, 2014 στις 9:02 πμ
nikos__alfa
«το καλύτερο κομμάτι ως τώρα για το Θοδωράτση και για το ποταμάτσι:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.koritsi&id=32472»
Ήμαρτον κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!! 😀
14 Μαρτίου, 2014 στις 12:31 μμ
Κατερίνα Σ.Μ.
Πάνο,
o Τριανταγαρυφαλόπουλος όντως τον ενισχύει όταν τον κρίνει (θετικώς ή αρνητικώς το ίδιο κάνει). Αλλά ο Μπογιόπουλος και κρίση διαθέτει και πένα. Δεν είναι ούτε Πετρουλάκης, ούτε Τέλλογλου, ούτε Θεοδωράκης, βεβαίως βεβαίως.
14 Μαρτίου, 2014 στις 1:41 μμ
Ενη
Πάντα ακουμε τι λενε οι αλλοι για καποιον και οχι τι λεει, ρε παιδια, ο ιδιος.
Θυμομαστε τι εχουν λεχθει γiα τον ΓΑΠ; αν τα μαζεψει κανεις θα βρεθει να διαβαζει τομους……αρλουμπολογιών.
Αλλά τι γενικη «ανησυχία» ειναι αυτή με το ποταμι;
Πρωτον αυτοι τουλαχιστον μιλανε για συμμαχίες, δεν μοιαζουν με καποιους που βρισκονται «αλλου» και οι οποιοι ακομα «πιστευουν» στην αυτοδυναμία του κομματος.
Ουτε δηλωσαν πουθενα οτι θελουν να κυβερνησουν τη χωρα.
Επειτα αυτός ο συσχετισμός. Αλλοι ειναι το εκσυγχρονιστικό πασοκ, αλλοι ειναι το ιδιο το πασοκ, αλλοι ξερετε ειναι η δημοσιογραφικη φαρα και παει λεγοντας.
Αυτό που εχει ομως δει ο πολυς κοσμος ειναι οτι προκειται για μια κινηση που προηλθε απο ανθρωπους που θελουν να αλλαξουν τα πραγματα γενικά, στην πολιτικη, στη νοοτροπία, στην «αφοσιωση» σε λογιω λογιω «ιδεολογίες», (που ισως θα πρεπει και να «ανανεωθουν».) με στοχο να υπαρχει μια «εναρμονιση» με τη σημερινη πραγματικότητα ,της κρισης και των αποτελεσμάτων της.
Τώρα βεβαια ανακυπτει και ενα ερωτημα.
Απο που προερχονται οι εν δυναμει ψηφοι που και στις δημοσκοπησεις δειχνουν να διακεινται θετικα στο εγχειρημα;
Η απαντηση ειναι απλη. Απο πολλους χωρους. Ακομα δεν εχει διευκρινισθει.
Το θεμα ειναι οτι μαλλον βρισκομαστε σε ενα εγχειρημα που τουλαχιστον στις ευρωεκλογες θα φερει τα πανω κατω στον πολιτικό χαρτη.
Μετα ιδωμεν.
14 Μαρτίου, 2014 στις 1:46 μμ
Κατερίνα Σ.Μ.
—-Θυμομαστε τι εχουν λεχθει γiα τον ΓΑΠ; αν τα μαζεψει κανεις θα βρεθει να διαβαζει τομους……αρλουμπολογιών.—-
Είναι που οι αρλουμπολογίες του ΓΑΠ δεν χωρούσαν σε έναν τόμο.
14 Μαρτίου, 2014 στις 2:15 μμ
Ενη
Κατερίνα
Μιλάω για τις αρλουμπολογίες που εχουν γραφει ΓΙΑ τον ΓΑΠ.
Δηλαδή τι εχει πει ,η εχει γραψει ο πασα εις. 😆 😆 😆
14 Μαρτίου, 2014 στις 3:21 μμ
Κατερίνα Σ.Μ.
Aλλά οι αρλουμπολογίες του καθένα δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τη ζωή μας. Ενώ οι αρλουμπολογίες, όπως και τα έργα του ΓΑΠ, κατέστρεψαν πολλές ζωές.
14 Μαρτίου, 2014 στις 3:33 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Εμένα πάντως την επηρέασαν και οι ..κατά καιρούς δικές μου, για εσάς δεν ξέρω, μπορεί να σας επηρεάζουν μόνον του κάθε ΓΑΠ (και των άλλων γενικότερα 😉 )
14 Μαρτίου, 2014 στις 3:45 μμ
zeppos
Οι αρλούμπες και οι παιδαριώδεις ασυναρτησίες που εκπέμπει το θίασος, ΔΕΝ συγκρίνονται με καμία φαρσοκωμωδία. Είτε το παραδέχεστε είτε οχι ο «πολιτικός» λόγος τους απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ίσως από θλίψη και οργή για την απώλεια της οικονομικής τους θέσης έχουν απωλέσει την κριτική σκέψη, σε καλά- καλά γκάου και τσίου – όπως λέει ο σχο – σε λαμόγια που ελπίζουν οτι τα χρέη τους θα χαριστούν, σε απολυμένους οι οποίοι πιστεύουν οτι θα ανακτήσουν πίσω τα κεκτημένα (οι υποσχέσεις πέφτουν βροχή) και φυσικά σε όσους εκστασιάζοναι με την προοπτική να γνωρίσουν από κοντά τι εστί εξουσία.. κλπ..
Και επειδή λόγω της κρίσης και της ΑΝΑΓΚΗΣ να την ξεπεράσουμε με θυσίες, οι παραπάνω είναι πολλοί, εμφανίζεται ένα πλήθος πολιτών, απροσδόκητα μεγάλο, να παρουσιάζει μειωμένη αντίληψη.. 😉
Αλοίμονο στην ελλάδα αν πράγματι υπάρχουν τόσοι πολλοί ανόητοι…
15 Μαρτίου, 2014 στις 9:02 πμ
σχολιαστης
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=32502
15 Μαρτίου, 2014 στις 9:28 πμ
δεξιος
Δες και αυτό γιατί το παραμύθι στην Ελλάδα πάει σύννεφο.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=32330
15 Μαρτίου, 2014 στις 7:43 μμ
σχολιαστης
http://topotami.gr/blog/h-omilia-tou-stavrou-theodoraki-sta-chania/#prettyPhoto
15 Μαρτίου, 2014 στις 10:34 μμ
σχολιαστης
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63978218
«Ακόμα κι αυτοί που δηλώνουν έτοιμοι να μας κυβερνήσουν είναι κάτι που δεν έχουνε αποφασίσει ακόμα και είναι και κάτι τραγελαφικό. Οι μισοί είναι με το ευρώ, οι άλλοι με τη δραχμή. Αν έχω καταλάβει καλά από τις τελευταίες δηλώσεις, κάποιοι προτιμούν για συνέταιρο σε αυτή νέα προσπάθεια της Ελλάδας τον Μαδούρο της Βενεζουέλας».
16 Μαρτίου, 2014 στις 3:17 μμ
kapetanios
μεγάλες κοτσάνες(δείχνει να δυσκολεύεται και στα βασικά) σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση. Μήπως να το ξανασκεφτόταν, οι εκπομπές του πηγαίνουν καλύτερα
16 Μαρτίου, 2014 στις 3:46 μμ
forget it yiannis...
Πραγματικα Καπτεν.
Και ειχα πολλες ελπιδες στον λαμπρο νεο.
Μαλλον δεν μπορει ε?
Μαλλον πριν την ωρα του θα παει οσο εμφανιζεται…..το παιδι.
16 Μαρτίου, 2014 στις 4:38 μμ
σχολιαστης
Καπετάνιε, έχει τέτοια …ποιότητα το πολιτικό σύστημα που ο Σ.Θ. έχει σοβαρές πιθανότητες. 🙂
18 Μαρτίου, 2014 στις 3:16 μμ
σχολιαστης
Να και ο Βαρουφάκης, συμβουλεύει το ποτάμι 🙂
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=32545
18 Μαρτίου, 2014 στις 3:22 μμ
Κατερίνα Σ.Μ.
Ο ίδιος δεν συμβούλευε και τον ΓΑΠ;
Ωραία, άπατος θα πάει κι ο Θεοδωράκης.
18 Μαρτίου, 2014 στις 3:28 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Μετά τον ΓΑΠ, συμβουλεύει το ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με κάποιους άλλους (που συμβούλευαν τον ΓΑΠ), εκεί είναι τώρα το κουόρ μπιζνες, με το ποτάμι μια ..αρπαχτή έκανε και αφήνει και καμιά πόρτα ανοιχτή γιατί ποτέ δεν ξέρεις, τι θα φουσκώσει (πχ το ποτάμι) και τι θα ξεφουσκώσει (πχ ο ρους του συσριζα για αυτοδυναμία) 😉
23 Μαρτίου, 2014 στις 10:12 μμ
σχολιαστης
http://topotami.gr/blog/antapokrisi-apo-chalkida/