Μια απόφαση εκτός πραγματικότητας. Η πραγματική οικονομία δια της φορολογίας και της αύξησης των εισφορών καλείται να χρηματοδοτήσει την αύξηση των συντάξεων. Γουάου.

Μου θυμίζει την εντολή που είχε πάρει από το σπίτι του ο νέος που έψαχνε το γαϊδούρι που είχε κόψει το σκοινί και είχε εξαφανιστεί.  Το βρεις δεν το βρεις, καβάλα το και φέρτο.

Έτσι είναι κύριοι δικασταί! 

Πηγή

ΚΟΣΤΟΣ 1,4 ΔΙΣ. ΕΤΗΣΙΩΣ
Εντολή ΣτΕ για αυξήσεις έως 20% στις συντάξεις

Κατέρρευσαν χθες ως αντισυνταγματικές οι περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων που επιβλήθηκαν με δύο μνημονιακούς νόμους του 2012 (4051 και 4093/12) με αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ισοδυναμούν με «βόμβα μεγατόνων».

Ανοίγει ο δρόμος για επαναφορά κύριων και επικουρικών συντάξεων στα προ 2ετίας επίπεδα

Ουσιαστικά το ανώτατο δικαστήριο δίνει εντολή για αύξηση συντάξεων κατά 20%, ενώ το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται ότι φτάνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» (11-4-15), η Ολομέλεια ΣτΕ, με ψήφους 14-11, ακύρωσε τις τελευταίες μνημονιακές περικοπές, με ένα σκεπτικό-σταθμό, αφού υποχρεώνει το κράτος να συμμετέχει στη χρηματοδότηση κύριων αλλά και επικουρικών συντάξεων, καταρρίπτει τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» και βάζει ως κόκκινη γραμμή την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης με συντάξεις κοντά στις αποδοχές του εργασιακού βίου, επικαλούμενη και νομολογία γερμανικών δικαστηρίων…

  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους