Οι εξυπνάδες με τα λιασίματα,  τα δεν ξέρω που πάνε, εξαφανίζονται, η κόντρα που έστησαν επι 7 μήνες για να ηττηθούν κατά κράτος και να αποδυναμώσουν τη χώρα,  και οι παπαριές ότι θα τους εκβιάσουμε με πλήθη προσφύγων, γυρίζουν στα μούτρα όχι μόνο αυτών που τα έλεγαν αλλά της πατρίδας. Να δούμε τι στα κομμάτια θα κάνουμε.  Το πρόβλημα θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που θα αδυνατούν να το περιγράψουν μερικές κόκκινες φράσεις στην καλύβα.  Την έχουμε κάνει λαχείο. 

capital.gr

Η Ε.Ε. εξετάζει την απομόνωση της Ελλάδας για τις μεταναστευτικές ροές

8470ff4e9580486085b99720815eca83

Οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο για σταματήσουν την εισροή των αιτούντων άσυλο, μπλοκάροντας το πέρασμά τους στην ΠΓΔΜ, αυξάνοντας του φόβους της Αθήνας ότι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, μεταδίδουν οι Financial Times.

H Κομισιόν και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν τη πρόταση να βοηθήσουν την ΠΓΔΜ, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους FT η κίνηση αυτή έρχεται καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι το σχέδιο της ΕΕ να κάνει την Τουρκία να μπλοκάρει τις ροές των προσφύγων που εισέρχονται στην Ε.Ε. με αντάλλαγμα μία βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ, έχει αποτύχει να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές.

Η νέα πολιτική θα μετατοπίσει το μέτωπο της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες, από τις τουρκικές ακτές και το Αιγαίο πέλαγος στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο συζητήθηκε την Τετάρτη από τους πρέσβεις της ΕΕ μετά την επιστολή του Σλοβένου πρωθυπουργού προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του ζητώντας  να βοηθήσουν άμεσα την ΠΓΔΜ για να αποτρέψουν «ορισμένους παράτυπους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ».