Οι εξυπνάδες με τα λιασίματα, τα δεν ξέρω που πάνε, εξαφανίζονται, η κόντρα που έστησαν επι 7 μήνες για να ηττηθούν κατά κράτος και να αποδυναμώσουν τη χώρα, και οι παπαριές ότι θα τους εκβιάσουμε με πλήθη προσφύγων, γυρίζουν στα μούτρα όχι μόνο αυτών που τα έλεγαν αλλά της πατρίδας. Να δούμε τι στα κομμάτια θα κάνουμε. Το πρόβλημα θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που θα αδυνατούν να το περιγράψουν μερικές κόκκινες φράσεις στην καλύβα. Την έχουμε κάνει λαχείο.
Η Ε.Ε. εξετάζει την απομόνωση της Ελλάδας για τις μεταναστευτικές ροές
Οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο για σταματήσουν την εισροή των αιτούντων άσυλο, μπλοκάροντας το πέρασμά τους στην ΠΓΔΜ, αυξάνοντας του φόβους της Αθήνας ότι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, μεταδίδουν οι Financial Times.
H Κομισιόν και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν τη πρόταση να βοηθήσουν την ΠΓΔΜ, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους FT η κίνηση αυτή έρχεται καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι το σχέδιο της ΕΕ να κάνει την Τουρκία να μπλοκάρει τις ροές των προσφύγων που εισέρχονται στην Ε.Ε. με αντάλλαγμα μία βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ, έχει αποτύχει να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές.
Η νέα πολιτική θα μετατοπίσει το μέτωπο της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες, από τις τουρκικές ακτές και το Αιγαίο πέλαγος στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο συζητήθηκε την Τετάρτη από τους πρέσβεις της ΕΕ μετά την επιστολή του Σλοβένου πρωθυπουργού προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του ζητώντας να βοηθήσουν άμεσα την ΠΓΔΜ για να αποτρέψουν «ορισμένους παράτυπους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ».
83 Σχόλια
Comments feed for this article
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:25 πμ
δεξιος
Λίγος καιρός μένει.Η Τασία θα γίνει πιο διάσημη και από τον Βαρουφάκη.
http://www.protagon.gr/epikairotita/exoume-mono-eksi-evdomades-44341033693
http://www.liberal.gr/arthro/29898/apopsi/arthra/apeilitika-sunnefa-mazeuontai-pano-mas-.html
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:25 πμ
Πάνος
Δηλαδή η αποτυχία της ΕΕ να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί χρεώνεται αυτομάτως στον ΣΥΡΙΖΑ!
Έτσι μπράβο! 😉
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:28 πμ
Πάνος
Και το άλλο, το να πηδήξει (κυριολεκτικά) η ΕΕ ένα κράτος μέλος της για να γλιτώσει η ίδια το μπελά θεωρείται περίπου ως αυτονόητο!
Δεν έχω ακούσει τίποτα πιο παράλογο απ’ αυτό.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:31 πμ
σχολιαστης
Δεν θεωρώ τίποτα αυτονόητο. Ας μην κάνουν τίποτα μόνοι τους σε αυτό το θέμα οι συριζαίοι γιατί μας περιμένουν κι άλλες λαχτάρες. Να ρωτάνε κι άλλους, να διαβουλεύονται και να κινούνται με άκρα προσοχή.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:32 πμ
kapetanios
ο νεοσυριζας χρεώνεται την αδράνεια του –και μόνον
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:34 πμ
kapetanios
τι κι αν τα λέμε εδώ και μήνες. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:39 πμ
Πάνος
κάπταιν,
θ’ ακούσεις πολλά κυριολεκτικά τρελά και παλαβά για το ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών που συγκλονίζει την Ευρώπη, αλλά είναι αργά για δάκρυα.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:39 πμ
kapetanios
μπράβο στην Κομισιόν και το Βερολίνο.. Και στην ΠΓΔΜ . Εμείς προς το παρόν ασχολούμαστε με την διπλωματική δεινότητα του Τσίπρα έναντι του Σόιμλε
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:41 πμ
σχολιαστης
Η αδράνεια σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο καταλήγει σε καταστροφή.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:48 πμ
Santiliana
Τι να κανουν ρε παιδια?
Δεν βλεπετε πως ειναι το πλεον αδυναμο κρατος στην υποθεση , και κανενας δεν το ενισχυει ενω το εκβιαζουν συνεχως.
Δεν βλεπετε οτι σπαταλα , δεινει, ενα μεγαλο μερος κεφαλαιου χωρις να παιρνει ουσιαστικα τιποτα πισω απο την ΕΕ που υποκριτικα ολο λεει περι οικονομικης στηριξης και τα τοιαυτα?
Τζαμπα κινουνται τα σκαφη , τζαμπα σιτιζεται ο κοσμος ξενος και ντοπιος που βοηθα οσο μπορει την τραγικη αυτη ωρα?
Τζαμπα κατοικει?
Δεν εκβιαζουν σημερα και δεν πιεζουν χωρις αιδω παλι ,εκμεταλευομενοι ολη αυτη την κατασταση οι θεσμοι και ο αρχηγος τους Σοιμπλε?
Ετσι θα παει το πραγμα, η θα αλλαξει δυναμικα μαζι και με την Ιταλια σαν συμμαχο βασικη?
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:51 πμ
δεξιος
Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι κολαούζοι του.
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5226839/dhlwsh-sok-kammenoy-an-berolino-kai-brykselles-synexisoyn-na-mas-kanoyn-mpoylingk-h-eyrwph-tha-gemisei-tzixantistes/
Νόμισμα μπορείς να αλλάξεις αλλά γεωγραφική θέση όχι.Δεν υπάρχει plan B στη γεωγραφία.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:53 πμ
kapetanios
Πάνο διαφωνούσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε με την διαχείριση του προβλήματος από την μεριά της Ελλάδος . Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον μας ως κρατική οντότητα και απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Η ελεύθερη εισροή 100αδων χιλιάδων προσφύγων από το Αιγαίο στην Ελλάδα υπονομεύει ακόμη και κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Κλείστε» τα σύνορα, το κέρατο μου μέσα, εδώ και τώρα ,πριν προλάβουν να μας τα κλείσουν οι άλλοι. Θα βρεθούμε και απατημένοι και δαρμένοι και χρεοκοπημένοι και τα πάντα όλα στο τέλος . Στα σοβαρά κινδυνεύουμε λέμε
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:56 πμ
Santiliana
Ρε Καπτεν θαλασσινος εισαι.
Καπως και εγω απο μια αποψη.
Τι θα πει στο Αιγαιο,….. κλεισε τα συνορα?
Στο θετω αυτο γιατι σε θεωρω κατι διαφορετικο απο τους ανοητους που δεν σκαμπαζουν γρυ το τι γραφουν.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:00 μμ
kapetanios
σαντυ
μην ασχολείσαι
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:01 μμ
δεξιος
Δεν υπάρχουν παράλογα πράγματα.Η ΕΕ δεν μπορεί να λύσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα.Εδώ δεν μπορεί να τα λύσει ούτε η Ουάσιγκτον και παραμένουν άλυτα 40 χρόνια.
Όταν κατάλαβαν ότι οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο προσκρούουν σε συνοριακές διαφορές σήκωσαν τα χέρια ψηλά γιατί δεν είναι προτεοιμασμένοι για τέτοια πράγματα και η Γερμανία μετά τον πόλεμο περισσότερο από όλους.Γιαυτό άλλωστε θέλουν τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ για να μην έχουν αυτοί τέτοιους μπελάδες.Άλλωστε όταν ο Σημίτης είχε κάνει κρούση στη Γερμανία που είχε και τα μέσα την εποχή των Ιμίων του υπεδείχθη ότι αυτοί μιλάνε μόνο για ελλείμματα προυπολογισμών και όχι για σύνορα.
Η απολύτως προβλεπτή αντίδραση θα είναι βρέστε εσείς τρόπο να λύσετε το πρόβλημα ή κλείνουμε πιο πάνω την πόρτα.
Οι προηγούμενοι είχαν βρεί και ας τους κατηγορούσαν οι επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στη Γκάρντιαν ότι «πνίγουν ανθρώπους στο Αιγαίο».Επί ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκαν πολύ περισσότεροι γιατι πολύ περισσότεροι πέρασαν.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:02 μμ
Πάνος
Κλείσιμο των συνόρων, κάπταιν, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: βυθίζω όποια βάρκα ξεμυτίσει, πνίγονται μερικές εκατοντάδες (ή χιλιάδες) πρόσφυγες / μετανάστες και δεν τολμάει να δοκιμάσει άλλος, αφού ξέρει τι τον περιμένει.
Αν προτείνεις αυτό ως δράση για κλείσιμο των συνόρων, να το πεις. Αν έχεις στο μυαλό σου κάτι άλλο, να το δούμε.
Σε ό,τι με αφορά θεωρώ την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση πολύ σοβαρή, δεδομένων των συνθηκών, και την υποστηρίζω (σ’ αυτό το θέμα) 100%.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για την πολιτική της ΕΕ στο σύνολό της ή για την πολιτική πολλών κρατών – μελών της ΕΕ.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:06 μμ
δεξιος
Σημαίνει Σάντυ το πολύ απλό : δημιουργείς για αυτούς που περνάνε τόσο άσχημη κατάσταση που δεν έχει διάθεση άλλος να προσπαθήσει.
Τους κλειδώνεις π.χ. στην Αμυγδαλέζα και τους λες από εκεί θα βγείτε μόνο εάν υπογράψετε ότι γυρίζετε στη χώρα σας.
Δεν το θέλεις,τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους.
Και ΟΛΕΣ οι χώρες της Ευρώπης έχουν πρεσβείες στην Ελλάδα,και τώρα λόγω κρίσης τα ελληνικά πράγματα παρακολουθούνται περισσότερο από παλιά και όλοι διαβάζουν στατιστικά τι έγινε το 2013-14 και τι το 2015.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:07 μμ
2π
Οι Γερμανοι εχασαν τα ιχνη των μισων προσφυγων απο το 1,1 εκ που μπηκε στη χωρα τουs το 2015
η εφυγαν για αλλες χωρες η πολλοι εχουν εγγραφει με πανω απο ενα ονομα
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3410787/German-government-admits-account-600-000-1-1million-asylum-seekers-using-multiple-identities-travel-Europe.html#ixzz3xv6dmqyJ
καλημερα
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:08 μμ
kapetanios
Πάνο
ας ξεκινήσουμε κηρύσσοντας την Ελλάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και βλέπουμε τι θα αποδώσουν οι αυξημένες περιπολίες και το ειδικό καθεστώς στα γνωστά σημεία εισόδου . Το έκανε μέχρι και ο Ολαντ με ασυγκρίτως μικρότερο πρόβλημα από εμάς. Ας κάνουμε κάτι , οτιδήποτε τέλος πάντων . ΔΕΝ μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους. Το θέμα είναι ότι αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και όπως βλέπεις είναι έτοιμη να στηρίξει και χώρες που δεν είναι μέλη της ακόμη κι αν μια τέτοια ενέργειες έρχεται σε πλήρη αντίθεση/ σύγκρουση με τα συμφέροντα ενός μέλους της.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:10 μμ
Πάνος
Υπάρχει και εναλλακτική, βεβαίως. Ανοίγει η Μακρόνησος (που χωράει πολύ κόσμο), όποιος μπαίνει στη χώρα στέλνεται εκεί χωρίς άλλες διατυπώσεις περί ασύλου κλπ και κυκλοφορούν επί 24ώρου βάσεως σκάφη του Λιμενικού με οπλοπολυβόλα, για όποιον δοκιμάσει να αποδράσει.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:12 μμ
Πάνος
«Ας κάνουμε κάτι , οτιδήποτε τέλος πάντων»
Αυτά που μπορούμε να κάνουμε, τα ανάφερα. ΔΕΝ υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.
Μεγάλο παιδί είσαι, μπορείς να αξιολογήσεις τις συνέπειες.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:20 μμ
Πάνος
Η Αμυγδαλέζα δε χωράει τόσο κόσμο, δεξιέ. Η Μακρόνησος, μάλιστα.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:22 μμ
elias
Γι αυτό δεν μας βγάλαν από την ΕΕ, για να αποτελέσουμε την αποθήκη ψυχών των μεταναστών και μαξιλάρι στην σύγκρουση πολιτισμών (buffer state).
Η Τουρκία τους είναι πολύτιμη, γιατί μέσα από τα εδάφη της μπορούν να περάσουν οι αγωγοί από τη μέση ανατολή, απ΄ όπου θέλουν να φέρουν αέριο για να απεξαρτηθούν από τους Ρώσους.(Είναι άλλωστε και μια τεράστια αγορά από μόνη της) Ίσως και γι αυτό να γίνεται ο χαμός στη Συρία.
Απ΄την άλλη η Τουρκία είναι ξένο σώμα, θέλουν κάτι στο ενδιάμεσο μεταξύ αυτής της του πολιτισμού, κάτι που να είναι ευρώπη και να μην είναι, να έχει ευρώ και να μην έχει, να είναι δύση αλλά και να μην είναι. Τι βολικότερο από τη χώρα του καραγκιόζη (δεν εννοώ κάποιο πολιτικό, μιλάω για την νοοτροπία για μην γίνουν παρεξηγήσεις) . Τι βολικότερο από ένα περίεργο έθνος που είναι 40% ναι και 60% όχι. (και αυτό το χαζό δημοψήφισμα τελικά ήταν η σοβαρότερη εκλογική αναμέτρηση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και τελικά ίσως να κρίνει και τη μοίρα μας.)
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:22 μμ
δεξιος
Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει όλη την ιστορία των σχέσεων μας με την Ευρώπη και λόγω παλιάς αντίθεσης κάποιων νομίζει ότι τους κάνουμε χάρη που είμαστε εκεί ενώ συμβαίνει το αντίθετο.
Η πραγματική ιστορία είναι μια συνεχής διαβεβαίωση της Ελλάδος προς αυτούς ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα (που στη συνέχεια δημιούργησε) για να γίνει δεκτή.
Όταν ο Καραμανλής προσπαθούσε να πείσει τις κυβερνήσεις να βάλουν την Ελλάδα στην ΕΟΚ παρά την αρνητική γνωμάτευση της Κομισιόν υπέγραψε μεταξύ άλλων ότι δεν θα βάλει κανένα βέτο για την ένταξη της Τουρκίας 5 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο.Δεν θέλουμε τα ελληνοτουρκικά στο κεφάλι μας του είχαν πει.Βεβαίως μετά ακολούθησε το πραξικόπημα Εβρέν και τα πάντα πάγωσαν και ξανάρχισαν πολύ μετά αλλά όταν υπέγραψε δεν το ήξερε.Ο Σημίτης για να μπει στην ΟΝΕ έκανε τα πάντα όλα,Οτσαλάν,Κόσοβο,Σπάτα,Λέοπαρντ,υποβρύχια που γέρνουν και για την Κύπρο αποδοχή του σχεδίου Ανάν όπου πάλι μετά έγινε γυριστή.
Ύστερα από όλα όσα έχουν συμβεί όλοι είναι έτοιμοι για το Grexit όπως διεπίστωσε και ο Τσίπρας πέρυσι.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:23 μμ
Μιχάλης Μιχελής
Πέρα από το ανθρωπιστικό του θέματος, είναι αστείο στη σημερινή εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ παρακολούθησης, από τα κινητά, μέχρι τα βήματα των αντικαθεστωτικών, να λες δεν μπορώ να ελέγξω τα σύνορα. Από πράκτορες και drones μέχρι ίχνος τηλεφώνου και στίγμα embarkation.
Κουλά λέμε ότι δεν μπορείς να βρεις από που φεύγουν; Απλά κάνουν τους χαζούς ένθεν κι εκείθεν.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:26 μμ
kapetanios
Μιχάλη +1
*
Πάνο
έχοντας πλήρη επίγνωση όσων λέω μπορούμε να κάνουμε και αυτά που ανέφερα. Όσο γι αυτούς που θα μπορέσουν να περάσουν να εφαρμοστεί η συμφωνία επιστροφής/επαναπροώθησης στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:27 μμ
Πάνος
«…υπέγραψε μεταξύ άλλων ότι δεν θα βάλει κανένα βέτο για την ένταξη της Τουρκίας 5 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο»
Σε ποια συνθήκη υπάρχει αυτό;
(Εκτός αν εννοείς ότι υπάρχουν διπλές συνθήκες, όπως τα διπλά βιβλία)
Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης. Το βέτο συμπεριλαμβάνεται.
Το ότι η Ελλάδα πολύ έξυπνα υποστήριξε και υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας αφήνοντας το μουτζούρη σε Γάλλους και Γερμανούς (να πουν δηλαδή αυτοί το όχι) είναι μια από τις πιο σωστές κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:28 μμ
Santiliana
Μα κανενας δεν απαντα στο απλο.
Ωραια τους βρισκεις απο φευγουν στην Τουρκια, το θεμα ειναι πως Επεβαινεις εκει αφου η ΕΕ υποκρινεται.
Το drones kai xedrones, εδω απαντας η υπεκφευγεις .
Το εγραψε ο Πανος, ανοιγεις τον νεο Παρθενωνα η οχι?
Στην γελοιοτητα του εβιασμου Σεγκεν , στηνεις πολυβολα στα νησια η οχι?
Βυθιζεις τα πλοιαρια η οχι?
Τα αλλα ειναι λογια της πλακας και του κρασιου.
Εδω ειναι η ουσια.
Για αντε να δουμε…….
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:30 μμ
elias
@δεξιέ
νομίζω ότι αν ήθελαν πραγματικά το grexit θα το είχαν κάνει, είχαν πάμπολες ευκαιρίες. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν είναι να δημιουργήσουν μια ευρώπη πολλών ταχυτήτων, και η Ελλάδα προσφέρεται για το βάφτισμα του πυρός. Μάλιστα θέλουν να το φέρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να το ζητήσουμε εμείς, και αυτοί απλά να βοηθήσουν: όπως το είπε ο Σόιμπλε, για μερικά χρόνια μόνο και μετά το εξετάζουμε ξανά. Και αν δεν κάνω λάθος ο Λαπαβίτσας είπε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:33 μμ
Santiliana
Ε, αυτη ειναι η μικροτητα της πολιτικης σκεψης του Σοιμπλε.
Εαν αυτος ο ανθρωος δεν ειναι επικινδυνος, τοτε ποιος ειναι?
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:33 μμ
elias
Αν υπάρξει μια Ευρώπη β κατηγορίας όπου φυσικά δεν θα ισχύει η Σέγκεν αλλά θα υπάρχει ένα παράλληλο ευρώ, άνετα θα μπορούσε να χωρέσει και η Τουρκία εκεί.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:34 μμ
Πάνος
Μιχάλης:
«Κουλά λέμε ότι δεν μπορείς να βρεις από που φεύγουν; Απλά κάνουν τους χαζούς ένθεν κι εκείθεν».
Σοβαρολογούμε; Φυσικά όλοι ξέρουν από που ξεκινάνε οι βάρκες. Εκεί όμως είναι Τουρκία, δεν είναι Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ εκεί – εκτός αν αποφασίσει να κηρύξει ελληνοτουρκικό πόλεμο.
*
καπιτάνιος,
η συμφωνία επαναπροώθησης υπάρχει – και οι Τούρκοι έχουν δεχτεί ως τώρα πίσω ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ανθρώπους.
Μη ψάχνεις «λύσεις» εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν. Μόνο μια σοβαρή / στιβαρή πολιτική της ΕΕ προς την Τουρκία μπορεί να λύσει το πρόβλημα*, χωρίς βυθίσεις βαρκών και άνοιγμα της Μακρονήσου.
—
*(Να το λύσει ως προς την ΕΕ, δηλαδή)
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:34 μμ
kapetanios
ας διατυπώσω και ένα ερώτημα ως υπόθεση εργασίας . ΕΑΝ τελικά μας διώξουν από την ΕΖ και την ΕΕ εμείς θα αφήσουμε τους μετανάστες να εισέρχονται στην χώρα με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό? Εν ΝΑΙ πάω πάσο. Εάν ΟΧΙ τότε ας σκεφτούμε /πράξουμε σαν να μας έχουνε διώξει ένα πράμα. Πόσο πιο απλά ελληνικά να το πούμε δλδ, στο μεταναστευτικό πρόβλημα (που αφορά στα σύνορα μας γιατί και άλλες χώρες έχουν τα δικά τους προβλήματα) είμαστε εντελώς μόνοι. Εντελώς
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:35 μμ
elias
@σαντι
Όλα είναι θέμα προοπτικής. Για εμάς ο Σόιμπλε είναι επικίνδυνος, όμως οι κεντροευρωπαίοι τον θεωρούν καλό ηγέτη. Αν καταφέρει να υψώσει σύνορα κόντρα στους μετανάστες, θα πάρει την ίδια στιγμή τη θέση της Μέρκελ.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:38 μμ
elias
@καπτεν
Πάντα είμασταν μόνοι μας και αυτό ήταν το λάθος μας. Θέλαμε να μας βοηθήσουν οι μεν ή η δε. Αν δεν βοηθήσουμε εμείς τον εαυτό μας, αν δεν στήσουμε εμείς την οικονομία, καμία τρόικα, καμία Ρωσία, Κίνα δεν μας σώνει.
Ας το κατανοήσουμε επιτέλους, ας στρώσουμε κώλο, και ας πάρουμε από την ευρώπη ότι περισσότερο μπορούμε. Άλλωστε και οι άλλη έτσι σκέφτονται.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:42 μμ
Μιχάλης Μιχελής
Η Τουρκία και η Ελλάδα εκβιάζουν μέσω του μεταναστευτικού-προσφυγικού, για δικούς της λόγους η καθεμιά, την περίπτωση της ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης. Όπως σημειώνει ο εξαίρετος Ολλανδός πολεμικός ανταποκριτής Άρλονδ Κράσκενς (αριστερών πεποιθήσεων), όλα οδηγούν σε μια εκτεταμένη κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη, εξ αιτίας της μαζικής μετανάστευσης. Οι κοινωνίες ήδη βρίσκονται τσιτωμένες κι οι ηγεσίες ψάχνουν απεγνωσμένα με χρήματα να βουλώσουν τις τρύπες που όμως δεν κλείνουν. Οι πρόσφυγες έχουν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις, ο σάκος του μποξ. Ο Σύριζα πιστεύει ότι μόνο σ’ αυτό ελπίζει, για να ξεχαστεί το ελληνικό δράμα!
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:43 μμ
Πάνος
Ηλίας,
+1.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:47 μμ
Πάνος
Μιχάλη,
η Ελλάδα και η Τουρκία ΔΕΝ μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Η Τουρκία όχι μόνο προκάλεσε το προσφυγικό κύμα (στο βαθμό που της αναλογεί) με την πολιτική της απέναντι στη Συρία, αλλά αρνείται να κάνει το στοιχειώδες, να ελέγξει τα σύνορά της. Είναι παράλογο να μιλάμε για εκβιασμούς… από κοινού.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:48 μμ
kapetanios
δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στα χωρικά της Τουρκίας αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων (εκεί δλδ που τα διεθνή είναι υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του FIR Αθηνών) μπορούμε να «εμποδίσουμε » (δυσκολέψουμε, επικαλούμενοι διάφορα –τα οποία είναι βέβαιο ότι οι φίλοι μας ευρωπαίοι αλλά και η διεθνής κοινότητα θα αποδεχθούν δια της σιωπής ) την διέλευση από τα διεθνή ύδατα και ΠΡΙΝ τα πλοιάρια εισέλθουν στα δικά μας ύδατα. Αυτό σκοπεύουν να κάνουν ΕΕ και Τουρκία με την φρόντεξ. Εδώ δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ελέγξουμε τους χειριστές των πλοιαρίων και σε κάποιες περιπτώσεις πάμε και τους φέρνουμε από μόνοι μας. Γίνεται της Πόπης με το θέμα κι αν μπορέσουμε να περιορίσουμε έστω τα κουλά που συμβαίνουν θα μειώσουμε αισθητά τον αριθμό. Το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι ότι δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:54 μμ
bas
«Κλείστε» τα σύνορα, το κέρατο μου μέσα, εδώ και τώρα ,πριν προλάβουν να μας τα κλείσουν οι άλλοι. Θα βρεθούμε και απατημένοι και δαρμένοι και χρεοκοπημένοι και τα πάντα όλα στο τέλος . Στα σοβαρά κινδυνεύουμε λέμε»
Καπτεν ΣΩΣΤΟΣ.
Οταν τα λεγαμε μας ελεγαν οι συντροφοι οτι ειμαστε ακαρδοι ρατσιστες, ξενοδουλους και αλλα ηρωικα. Σιγα σιγα και η μπουργκα ερχεται.
Εχει καταντησει το πραμα οποιος ισχυριζεται οτι πρεπει να φυλαγονται τα συνορα της χωρας του να θεωρειται προδοτης.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:58 μμ
xberliner
«εκεί δλδ που τα διεθνή είναι υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του FIR Αθηνών»
Μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα σε πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμή.
Μεταξύ Μυτιλήνης και Τουρκίας πρέπει να ρωτήσουμε τον Αλέξη.
Ας δεχτούμε μερικά δεδομένα:
1. Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ανθρωπιστές (δηλαδή κανένας πνιγμένος στο Αιγαίο) τότε έχουμε τα σύνορα ορθάνοιχτα.
2. Όποιος μπαίνει (μετανάστης ή πρόσφυγας) στα σύνορα της Ελλάδας, δύσκολα βγαίνει γιατί η επιστροφή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από χώρες που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να τους δεχτούν.
3. Αν θέλουμε να περιορίσουμε τις εισροές μεταναστών ή προσφύγων τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι πτώματα θα ξεβράζονται στις ακτές μας. Π.χ. υπάρχει η πολύ ήπια τακτική η ακτοφυλακή να προσπαθεί να μην επιτρέψει («αποκρούσει») τα φουσκωτά να μπουν σε ύδατα ελληνικής ευθύνης. Λέω πολύ ήπια γιατί ούτε πυροβολείς ούτε βάρκες βυθίζεις. Απλώς προσπαθείς να μην επιτρέψεις σε κάποιον που δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στη χώρα. Είναι γνωστή η πρακτική να σκίζουν τα φουσκωτά μόλις μπαίνουν σε ύδατα ελληνικής ευθύνης ώστε ο ρόλος της ακτοφυλακής να αλλάζει σε έρευνα και διάσωση.
1. Μπορεί η συνείδησή μας και ο πολιτισμός να δεχτεί αυτά τα πτώματα;
2. Αν δεν μπορεί, μπορεί η κοινωνία να αντέξει το βάρος μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ανθρώπων. Π.χ. οικονομικό και βίαιο πολιτισμικό σοκ, κοινωνική συνοχή; φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού που θα ενισχυθούν;
Η απάντηση (η δική μου) είναι όχι και στα δύο. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ακόμα και η χειρότερη λύση είναι πολύ καλύτερη από την αδράνεια.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:21 μμ
aftercrisis
Ανούσια συζήτηση.
Τα θαλάσσια «σύνορα» μπορούν να κλείσουν στην πράξη, όσο «έκλεισαν» της Ιταλίας για τους πολύ λιγότερους βορειοαφρικανούς μετανάστες. Δηλαδή καθόλου. Για ποιό λόγο άλλωστε επιτίθεται διαρκώς ο Ρέντσι εναντίον των Βρυξελλών και μπλοκάρι τη βοήθεια στην Τουρκία; Μην είμαστε αφελείς. «Εμάς μας ξεχάσατε», λέει. «Μόνον με τη Βαλκανική διαδρομή ασχολείστε».
«Πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα».
Η ελληνική γεωγραφική τρωτότητα (νησιά) και δυσκολία ελέγχου, αναδείχτηκε όταν η Βουλγαρία πρώτη, σε ανύποπτο χρόνο, έστησε 150 χιλιόμετρα φράχτη εκτροπής και σφράγισε τα βουλγαροτουρκικά συνορα. Κανείς δεν αντέδρασε απο τους Έλληνες κυβερνώντες, τότε και τωρινούς.
Ούτε καν κατάλαβαν τις μελλοντικές συνέπειες (εκτροπή στα νησιά)
Η μόνιμη αμεριμνησία όλου του ελληνικού πολιτικού προσωπικου. «Τυπικοί Έλληνες – βραχυπρόθεσμοι και αδιάφοροι για κάθε προγραμματισμό, «ο αργόστροφος νάνος».
Τραγική άγνοια κινδύνου.
Οι Βρυξέλλες βέβαια ούτε αυτές κατάλαβαν πολλά πράγματα («ο αργόστροφος γίγαντας», που σπούδασε μόνον λογιστικά). Ξύπνησαν αργά μεσημέρι, όταν έστησε φράχτη η Ουγγαρία και πάσαρε ολόκληρο τον δικό της μουντζούρη σε 3 χώρες μέλη, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία.
Σημειωτέον, την παράπλευρη απώλεια του Βουλγάρικου φράχτη, εκτός απο την Ελλάδα την υπέστη και η (μέλλουσα Κοινoτική) FYROM.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:35 μμ
aftercrisis
Και από τη μεριά του δεν έχει καθόλου άδικο ο Ρέντσι.
Μόνον μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, το μετά τα Χριστούγεννα, μάζεψαν 4000 θαλασσοπνιγμένους στη Σικελία.
http://www.naftemporiki.gr/story/1048017/italia-diasosi-toulaxiston-4000-prosfugon-to-sabbatokuriako
Είναι η δεύτερη μεγάλη δίοδος, μετά τη «Βαλκανική», απλά δεν δημιουργουνται τόσες πολλές διακρατικές καραμπόλες γιατί παρεμβάλλονται λιγότερες χώρες.
Μετά την Ιταλία οι μετανάστες «διαχέονται» και «χάνονται» πιο εύκολα. Άλλοι περνάνε τις Άλπεις (έχει πολλά περάσματα και η Μαφία με τη Ντραγκέτα φροντίζουν) και πανε Γαλλία – Βρετανία μέσω Μάγχης, άλλοι Ελβετία-Γερμανία.
(εκεί στις Άλπεις πραγματικά «χάνονται» – αλλά «επενεμφανίζονται» στο Καλαί).
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:59 μμ
xberliner
«Κανείς δεν αντέδρασε απο τους Έλληνες κυβερνώντες, τότε και τωρινούς.»
Η φράχτης ο δικός μας στο Έβρος προηγήθηκε ή ακολούθησε αυτόν της Βουλγαρίας; Για αν προηγήθηκε τί να βγεις να πεις; Εμείς κλείνουμε αλλά εσείς κάντε το μαλάκα;
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:10 μμ
aftercrisis
xberliner,
δεν ξέρω ποιός προηγήθηκε, αλλά ο δικός μας έχει μήκος 3 -5 χιλιόμετρα (στις Καστανιές, εκεί που δεν έχει ποτάμι), αλλά ο βουλγαρικός είναι 150 χιλιόμετρα. Σφραγίζει όλη τη βουλγαροτουρκική μεθοριο, που είναι η «εύκολη» δίοδος, χωρις ποτάμι και χωρίς ναρκοπέδια όπως έχει ο Έβρος.
Κανείς λογικός διακινητής δεν θα πάει «αγώγι» απο τον ναρκοθετημένο Έβρο. Πολλοί, πάρα πολλοί θα πήγαιναν, απο τη βουλγαροτουρκική μεθοριο.
Τώρα προτιμούν τα νησιά και πνίγουν τον κόσμο.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:30 μμ
ΣΑΘ
Η ευαισθησία απέναντι στη δυστυχία τού γείτονα, ο σεβασμός τής ανθρώπινης ζωής, ο ανθρωπισμός γενικότερα, δεν είναι μονοπώλιο ορισμένων εδώ μέσα.
Ας αφήσουμε, επιτέλους, τις υπερβολές και τις δραματοποιήσεις!
Είναι στοιχειώδης ρεαλισμός να δεχόμαστε ότι όταν κάποτε ο κόμπος φτάνει στο χτένι, η προστασία τού μείζονος αγαθού, (εν προκειμένω η επιβίωσή μας ως Λαού και ως Έθνους που να πάρει…), προέχει!
Η αδάμαστη Golda Meir, είχε κάποτε πει:
«Εάν πρόκειται να διαλέξουμε μεταξύ τού να είμαστε νεκροί και να μας λυπούνται, και του να είμαστε ζωντανοί αλλά με άσχημη εικόνα, προτιμότερο είναι να είμαστε ζωντανοί και να έχουμε άσχημη εικόνα».
Έτσι ακριβώς.
Αλλά αυτή ήταν Golda Meir. Δεν ήταν θλιβερός Μεγαλέξης…
Ήταν ηγέτις μιας σπουδαίας χώρας και ενός σπουδαίου λαού πού ήθελε να επιβιώσει ιστορικά. Όχι να χαθεί.
Πριν αναγκαστείς να φτάσεις σε «καταβυθίσεις λέμβων» και στο «άνοιγμα της Μακρονήσου», μπορείς να επανέλθεις άμεσα στην πολιτική τής κυβέρνησης Σαμαρά:
Φυλάς πολύ καλύτερα τα σύνορά σου, καθιστάς, (σταθερά, λελογισμένα, μετρημένα), τις διαδικασίες και τις συνθήκες υποδοχής και παραμονής τών εδώ αφικνουμένων προσφύγων, (αλλά και των καθαρά οικονομικών μεταναστών που είναι το 40% περίπου του συνόλου), τόσο σφικτές και «δύσκολες», ώστε να κοπεί η όρεξη αυτών που έχουν μείνει πίσω και ονειρεύονται να ακολουθήσουν.
Τι άλλο να πω; Σε πολύ μεγάλο βαθμό, άλλωστε, με έχουν καλύψει ο «σχολιαστής», ο «δεξιος», ο «kapetanios», ο «bas»…
ΥΓ
Όσοι έχουν μελετήσει σε βάθος την ιστορία τού ελληνικού Εμφυλίου και (οφείλουν να ξέρουν) ποιος ήταν ο ρόλος καιρίων επιλογών έσχατης ανάγκης τύπου Μακρονήσου στην προσπάθεια ενός Έθνους να μην αφήσει μια δυναμική, ένοπλη μειοψηφία να κάμει την Ελλάδα σοβιετία δια της βίας, φρόνιμο είναι να μην αναφέρονται τόσο «εύκολα» σ’ αυτήν την τόσο πονεμένη ιστορία…
Τι δουλειά έχει εν προκειμένω η Μακρόνησος;
Τη Μακρόνησο την έκαμαν θρύλο για την Αριστερά κάποιοι (ελάχιστοι συγκριτικά) αμετανόητοι κομμουνιστές, οπωσδήποτε άξιοι τιμής για την συνέπεια προς την πίστη τους και τα ιδανικά τους…
Το μεγάλο πλήθος τών πραγματικά παραπλανηθέντων Ελλήνων που πέρασαν κακή τη μοίρα από τη Μακρόνησο και από αλλού, αποκήρυξαν τον κομμουνισμό δια παντός!!
Στην τελευταία φάση τού Εμφυλίου, μάλιστα, χιλιάδες από αυτούς πολέμησαν με αυταπάρνηση προκειμένου να πέσουν τα τελευταία «άπαρτα κάστρα» τών πρώην ομοϊδεατών και συντρόφων τους…
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:03 μμ
bas
Το αυτονοητο για τους Ευρωπαιους ειναι το δυσνοητο για τους Ελληνες.
Το μπατε σκυλοι αλεστε που επιλεξαμε εμεις δεν ειναι επιλογη για τους ανεπτυγμενους λαους.
Εμεις βαριομασταν να βρούμε λύση στην εισβολή, είχαμε και την αριστεροθολοκουλτουρα να μας μπερδεύει ακομη περισσότερο και κάναμε το Αιγαίο νεκροταφείο ψυχών.
Άρπα κόλλα, ολοι οι καλοί χωράνε, βάλτε σωσίβια κι ελάτε είπαμε στο πλανητη, δημιουργοντας ψευδείς προσδοκίες.
Ο Τσιπρας, η Τασία και το κλουβι με τις Συριζοτρελλές ειναι ηθικά υπεύθυνοι για τους πνιγμούς του Αιγαιου.
Η εισβολή γίνεται σε ενα μήκος 10 χιλιομέτρων θαλάσσιων συνόρων μεν, αλλα των καλυτερα φυλασσόμενων θαλάσσιων συνόρων στην Ευρωπη. Μέρα νύχτα, ο στρατός και το ναυτικό μας εχουν τη δυνατότητα να γνωριζουν τι συμβαίνει στα απεναντι στα συγκεκριμένα παράλια της Τουρκιας. Το ναυτικό μας εχει τη δυνατότητα να σφραγίσει αυτα τα 10 χιλιομετρα εντος λίγων ωρών, αν δωθει η εντολη.
Οςο για τους κανονες εμπλοκής δεν χρειάζεται να κουράσουμε το κεφαλάκι μας. Αντιγραφή των κανόνων εμπλοκής των Αυστραλών ή των Άγγλων που ειναι χωρες με θαλάσσια συνορα. Εμπλοκή στα μπλε νερά εφαρμόζουν, δεν περιμενουν να πατήσει στο έδαφος κανεις. Στα μπλε νερά λοιπον οι Αυστραλοί επιβιβάζουν τους λαθρομεταναστες σε επιβατηγά πλοία που τους μεταφέρουν πισω στις χωρες τους. Ταυτόχρονα οι έμποροι ελπίδας συλλαμβάνονται
Μπορουμε να σταματηςουμε την εισβολή, αλλα βαριόμαστε να ασχοληθούμε
κατα παράβαση του Συντάγματος και θέτοντας σε κινδυνο τα Εθνικά Συμφεροντα..
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:04 μμ
Πάνος
FT: «Περίφραξη» της Ελλάδας για να μπλοκαριστούν οι προσφυγικές ροές εξετάζει η ΕΕ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Γερμανία παρουσιάζονται «έτοιμες» να υποστηρίξουν το σχέδιο έμμεσου αποκλεισμού της Ελλάδας μέσω αυστηροποίησης των ελέγχων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά φτάνουν στα νησιά θα παγιδευτούν στο ελληνικό έδαφος. Το φερόμενο σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων, ενώ οι Βρυξέλλες φέρεται να έχουν στείλει ομάδα πραγματογνωμόνων για αυτοψία.
Σχέδιο αυστηροποίησης των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που θα περιορίσει δραματικά τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη Βόρεια Ευρώπη και ουσιαστικά θα θέσει τη χώρα μας εκτός Ζώνης Σένγκεν επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times».
Σύμφωνα με τους FT, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανία είναι «έτοιμες» να υποστηρίξουν το σχέδιο έμμεσου αποκλεισμού της Ελλάδας, που στην πράξη θα παγιδεύσει επί ελληνικού εδάφους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά φτάνουν στα νησιά, αφού δεν θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα προς το βορρά. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να βοηθήσει ένα μη μέλος, όπως η ΠΓΔΜ, σε βάρος ενός οικονομικά αδύναμου κράτους-μέλους όπως η Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν οι FT, το φερόμενο σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων μετά από επιστολή του έστειλε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίλος Τσέραρ, με την οποία καλούσε τους ευρωπαίους ηγέτες να προσφέρουν «απευθείας βοήθεια», με έμψυχο και μη υλικό, στα Σκόπια.
Πριν λίγες μέρες, η Κομισιόν φέρεται να έστειλε ομάδα πραγματογνωμόνων στην περιοχή ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της βοήθειας που θα έπρεπε να λάβει η ΠΓΔΜ εάν χρειαζόταν να ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ελλάδα.
Το σχέδιο που περιγράφεται στο δημοσίευμα πρακτικά θα σημαίνει την πραγματοποίηση των χειρότερων φόβων της Αθήνας, δηλαδή ότι η Ευρώπη θα επιδιώξει να μετακυλήσει τις συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει η Ελλάδα μπορεί να γίνει «μαύρο κουτί» εγκλωβισμένων ανθρώπων.
Το ενδεχόμενο «περίφραξης» της Ελλάδας έρχεται στο προσκήνιο τη στιγμή που η προσπάθεια περιορισμού των προσφυγικών ροών σε συνεργασία με την Τουρκία, με αντάλλαγμα οικονομική στήριξη προς την Άγκυρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της γμερανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου την Παρασκευή στο Βερολίνο.
Η πολιτική ατμόσφαιρα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω των εξελίξεων στη Γερμανία, όπου η προσφυγική κρίση έχει φέρει την κ. Μέρκελ αντιμέτωπη με πρωτοφανείς πολιτικές πιέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησής της, αφού η πολιτική «ανοιχτών συνόρων» που έχει ακολουθήσει έφερε 1,1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο στη Γερμανία μόνο το 2015.
Η προσφυγική κρίση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο καθώς, μολονότι οι αφίξεις συνεχίζονται κατά χιλιάδες, κανένα σχέδιο για την αναχαίτιση των ροών δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα για διαμοιρασμό 160.000 προσφύγων έχει έως τώρα να επιδείξει τη μετεγκατάσταση μόλις 331 ανθρώπων, ενώ μετά βίας έχουν δημιουργηθεί λίγο περισσότερες από 4.000 θέσεις φιλοξενίας.
Πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει δύο μήνες για να βρει λύση στην προσφυγική κρίση και να σώσει το κεκτημένο της ελεύθερης μετακίνησης, ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε – που έχει την εξάμηνη προεδρία της Ε.Ε. – έδωσε περιθώριο έξι έως οκτώ εβδομάδων προτού καταρρεύσει το σύστημα Σένγκεν.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούκερ έχει διαμηνύσει ότι αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν κινδυνεύει το ευρώ και ολόκληρη η ενιαία αγορά, δηλαδή τα μεγάλα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μαζί με το κύρος ολόκληρης της Ευρώπης.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/305048/ft-perifraxi-tis-elladas-gia-na-blokaristoun-oi-prosfugikes-roes-exetazei-i-ee/#ixzz3y51webn8
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:12 μμ
Πάνος
Βλέπω ξανά και ξανά σχόλια με χυδαίες εκφράσεις.
Με λύπη μου, ο bas δεν θα ξανασχολιάσει στην καλύβα.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:16 μμ
kapetanios
Το Βερολίνο πιέζει να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι
http://www.enikos.gr/international/366197,To-Berolino-piezei-na-epekta8oyn-oi-synoriakoi-elegxoi.html
Μια ομάδα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, πιέζει για να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στη ζώνη Σένγκεν σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.
Σύμφωνα με προδημοσίευση του άρθρου της, η κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει πως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Σουηδία και η Δανία είναι επίσης μεταξύ αυτών που πιέζουν για να επεκταθούν οι έλεγχοι σε επιλεγμένα σύνορα της ζώνης Σένγκεν.
Η πρωτοβουλία θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, αναφέρει η εφημερίδα.
Αν υιοθετηθεί, θα επιτρέψει στη Γερμανία να παρατείνει για άλλον ενάμιση χρόνο τους συνοριακούς ελέγχους της, που πρόκειται να λήξουν τον Μάιο.
Έξι μέλη της 26μελούς συνθήκης Σένγκεν, περιλαμβανομένης της Γερμανίας και άλλων τεσσάρων χωρών της ΕΕ, έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά τους εντός της ζώνης αυτής όπου η κυκλοφορία είναι ελεύθερη.
*
εν ολίγοις βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πίστεψε ο Τσίπρας ότι η Γερμανία και η κομισιόν θα σταθούν στο πλευρό μας. Σε κείνη την ριμάδα άτυπη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό τι ειπώθηκε και γύρισε πανηγυρίζοντας? Ρε μπας και βρισκόταν σε άλλη σύνοδο?
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:19 μμ
Πάνος
Ειπώθηκαν τα γνωστά ευχολόγια, με βασική ευχή / ψευδαίσθηση ότι θα αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της απέναντι στην ΕΕ.
Δεν βγήκε αυτό, τώρα θεωρούν λογικό να βγάλουν το δικό μας το μάτι.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:25 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Πάνο οι τούρκοι είναι απατεώνες, και ο πρώτος απατεώνας αναμεσά τους είναι ο Ερντογάν. Και αυτό πλέον το ξέρουν οι ευρωπαίοι. Μόνο ηλίθιοι μέσα στην Ευρώπη πίστευαν ότι το καθεστώς Ερντογάν θα τηρήσει την συμφωνία που υπέγραψε τον Νοέμβριο, την υποχρέωση δηλαδή που ανέλαβε να ελέγξει τις ροές προσφύγων και οικονομικών μεταναστών προς την ΕΕ. (Ευτυχώς που τουλάχιστον οι ιταλοί έχουν μπλοκάρει την χρηματοδότηση αυτού του απατεώνα, δεν τηρεί τίποτα από οσα υπέγραψε.)
Από την άλλη μεριά όμως, αυτή ακριβώς η γνώση εκ μέρους της ΕΕ, ότι στην Τουρκία έχουν να κάνουν με απατεώνες, σημαίνει πως θα προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση κάπου αλλού, σε κάποιους άλλους, ώστε να επιτευχθεί ο έλεγχος των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών. Και αυτοί οι άλλοι είμαστε εμείς.
Η πρόταση να ασκηθούν επαρκώς ισχυρές πιέσεις στην Τουρκία ώστε αυτή κατόπιν να έχει το κίνητρο να ελέγξει τις ροές, σε ένα θεωρητικό επίπεδο ακούγεται καλή αλλά στην πράξη είναι προβληματική. Ο μόνος τρόπος που έχει η ΕΕ ώστε να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία είναι διαμέσου της οικονομίας (πρότεινε κάτι παρεμφερές και ο Χρυσόγονος σε ένα άρθρο που παρατέθηκε παραπάνω). Το αρνητικό σημείο αυτής της τακτικής είναι η πολύ μεγάλη πιθανότητα να καταστήσει το πρόβλημα των ανεπαρκώς ελεγχόμενων ροών ακόμα χειρότερο, οι ροές δηλαδή να καταστούν ακόμα πιο ανεξέλεγκτες. Και αυτό επειδή μία οικονομικά αποσταθεροποιημένη Τουρκία θα είναι μία συνολικά αποσταθεροποιημένη Τουρκία, τόσο η θέλησή της (ούτως ή άλλως αδύναμη) οσο και η ικανότητά της να ελέγξει τα μεταναστευτικά κύματα θα αποδυναμωθούν σημαντικά, και ως εκ τούτου το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινωθεί δραματικά – το μεταναστευτικό κύμα θα καταστεί ακόμα πιο ανεξέλεγκτο. Χώρια το γεγονός πως σε αυτή την περίπτωση θα ενισχυθεί πολύ και το κίνητρο της Τουρκίας να προωθήσει όλο αυτόν τον κόσμο στην ΕΕ για να μην έχει αυτή τον μπελά της διαχείρισης του προβλήματος (εφόσον σε αυτή την περίπτωση η ικανότητα διαχείρισης θα είναι σημαντικά μειωμένη λόγω της οικονομικής αποσταθεροποίησης που θα έχει επιφέρει η ΕΕ).
Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος μίας σχετικά ορθολογικής αντιμετώπισης του προβλήματος από εμας τους ίδιους. Οπότε μετά θα αποκτήσει και η Τουρκία το κίνητρο να ελέγξει πιο αποτελεσματικά το μεταναστευτικό κύμα, ακριβώς γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν που να πάνε πέραν του να παραμείνουν σε τουρκικό έδαφος.
ΥΓ. Ίσως έχει έρθει η ώρα, εκ των πραγμάτων, για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ώστε οι αποφάσεις που θα παρθούν γύρω από την αντιμετώπιση αυτού του κυριολεκτικά καυτού ζητήματος να έχουν μία οσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και να αποτραπεί έτσι και η όποια κομματική εκμετάλλευση από τον ένα ή τον άλλο.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:32 μμ
Πάνος
«Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος μίας σχετικά ορθολογικής αντιμετώπισης του προβλήματος από εμας τους ίδιους».
Δηλαδή;
Γνωρίζουμε αμφότεροι ότι επαναφορά σε «καθεστώς Αμυγδαλέζας» δεν είναι κάτι εφικτό – μιλάμε για ανάγκη ενός
μεγάλουτεράστιου στρατοπέδου συγκέντρωσης που θα «φιλοξενήσει» πολλές (πάρα πολλές) δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, καθώς δεν θα τους δέχεται κανείς – αν και η Γερμανία κλείσει τις πόρτες της, καθώς όλα αυτό δείχνουν ότι θα συμβεί. Οι ροές από την Τουρκία δεν θα μειωθούν, γιατί κι εκεί η κατάσταση / διαβίωση των προσφύγων είναι εξαιρετικά δύσκολη.23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:34 μμ
Πάνος
Μεταξύ μας, Γιάννη, το πιο ρεαλιστικό σενάριο διεξόδου από το αδιέξοδο μοιάζει… το Κούγκι. Δυστυχώς.
Ας ευχηθούμε να αλλάξουν τα δεδομένα, όσο είναι καιρός ακόμα.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:38 μμ
σχολιαστης
Ετσι κι αλλιώς έξω δεν μπορούν να μείνουν χειμωνιάτικα. Πρέπει να βρεθεί μια λύση.
Αν είναι δεκάδες χιλιάδες, δεν μπορείς να τους φιλοξενήσεις σε μικρές ομάδες.
Φιλοξενία σε ανοιχτούς χώρους και έλεγχος ώστε να μην αυξηθεί η παραβατικότητα.
Ισως να πρέπει να ζητήσουμε τα 3 δισ που «δίνουν» στην Τουρκία.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:40 μμ
σχολιαστης
Το Κούγκι γιατί είναι διέξοδος;
Επειδή θα είμαστε εξασφαλισμένα φτωχοί και με κλειστά τα βόρεια σύνορα, οπότε θα σηκωθούν να φύγουν οι πρόσφυγες;
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:47 μμ
Πάνος
Για να πάνε πού, σχο; Ποιος θα τους δεχτεί;
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:47 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Βλέπω ξανά και ξανά σχόλια με χυδαίες εκφράσεις.
Με λύπη μου, ο bas δεν θα ξανασχολιάσει στην καλύβα.»
Πάνο φοβάμαι πως αντιδράς υπερβολικά και θα συνιστούσα μεγαλύτερη ψυχραιμία.
Κανένα από τα δύο σχόλια του bas (στις 12:54 μμ και στις 5:03 μμ) δεν έχει τίποτα το ‘χυδαίο’. Εκτός και αν θεωρείς πλέον ως χυδαία οποιαδήποτε σκληρή έκφραση για την κυβέρνηση Συριζα (την οποία και εγω προσωπικά θεωρώ παντελώς ανίκανη) και τα πεπραγμένα της. Θα πρότεινα να ξανασκεφτείς την αποφασή σου και στο όνομα της αίσθησης του δικαίου να την ανακαλέσεις γιατί είναι κατάφωρα άδικη.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:52 μμ
δεξιος
Kαι ένα κωμικό περιστατικό των ημερών.
http://www.xanthinea.gr/2016/01/skalosan-sto-mploko-diadilotes-gia-ton-fraxti.html
Εθνική ενότητα με αυτούς που στη συγκυρία αυτή πάνε να διαδηλώσουν για να καταργηθεί ο φράχτης στον Έβρο είναι λίγο δύσκολη γιατί είναι άγνωστον για ποιό έθνος θα αγωνισθούμε.
Ας κάνουν οι συριζαίοι ότι νομίζουν και θα τα βρούμε μετά.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:54 μμ
Πάνος
«Το Κούγκι γιατί είναι διέξοδος;»
Είπα μια κουβέντα… άστη να περάσει 😉
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:16 μμ
Πάνος
Γιάννη,
ελήφθη. Η απάντησή μου είναι «όχι». Και είναι δεδομένο, μετά από 11 χρόνια εμπειρίας στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων, ότι δεν θα το συζητήσω περαιτέρω.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:16 μμ
δεξιος
Τρέλλανέ τους όλους Κοτζιά μήπως ζαλιστούν και δεν ξέρουν τι να κάνουν.
http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/01/blog-post_9012.html#more
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:25 μμ
kapetanios
(πάντως δεν πρέπει να είναι τυχαία η αβάντα της κομισιόν στην ΠΓΔΜ. Νομίζω ότι δεν βρισκόμαστε και πολύ στα πάνω μας σε πολλά επίπεδα.)
http://www.liberal.gr/arthro/29385/amyna–diplomatia/2016/psuchrolousia-gia-tin-elliniki-diplomatia-apo-ta-skopia.html
Ψυχρολουσία για την ελληνική διπλωματία από τα Σκόπια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι κινήσεις καλής θέλησης του Νίκου Κοτζιά και οι σχεδιασμοί της ελληνικής πλευράς για την επίτευξη συμβιβασμού στο θέμα της ονομασίας, φαίνεται να πέφτουν στο κενό, με την ΠΓΔΜ να προωθεί στην «πλάτη» της Αθήνας τη δική της εναλλακτική «φόρμουλα».
*
Ο κ. Poposki αποκαλύπτει ουσιαστικά ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα εστιάζονται σε φόρμουλα η οποία θα προβλέπει την ανατροπή της έως τώρα ελληνικής πολιτικής, καθώς θα δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου) της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. και αυτή η κίνηση θα «έχει θετικές επιπτώσεις» και στην επίλυση της διαφοράς για το όνομα.
*
Η Αθήνα πάντως αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες το επόμενο διάστημα για να πείσει τους εταίρους για την ορθότητα της συνέχισης της πολιτικής της αλλά και να εξηγήσει ότι το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί από την αδιαλλαξία της άλλης πλευράς που το περισσότερο που δέχεται είναι μια μορφή διπλής ονομασίας.
Εφόσον οι εκλογές στα Σκόπια διεξαχθούν ομαλά και αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, τότε όλο το βάρος των πιέσεων από την διεθνή κοινότητα θα στραφεί στην Ελλάδα για να επιτευχθεί η ένταξη της χωράς στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., καθώς θεωρούν ότι αυτό θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την σταθερότητα στην χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Poposki την Δεύτερα παρακάθισε σε πρόγευμα στο ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών που οργάνωσαν οι υπουργοί εξωτερικών της Αυστρίας και της Ουγγαρίας Sebastian Kurz και Péter Szijjártó παρουσία και άλλων υπουργών εξωτερικών.
Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι δυο Ευρωπαίοι υπουργοί εξήραν την συνεισφορά της «Μακεδονίας» στην ανακοπή του προσφυγικού ρεύματος (σ.σ. κλείνοντας τα σύνορα με την Ελλάδα) και εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στην διαδικασία εξομάλυνσης της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια. Και οι δυο υπουργοί όπως και άλλοι που συμμετείχαν στο πρόγευμα , δήλωσαν ότι πρέπει να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας…
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:35 μμ
δεξιος
Μπα,ιδέα σου Καπετάνιε. Απλώς έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην Ευρώπη σε δύο μέτωπα,το οικονομικό με τα 18-1 στο Eurogroup και στο προσφυγικό με τους τζιχαντιστές που θα στέλναμε αλλά περιμένουμε να μας υποστηρίξουν στο ονοματολογικό της Μακεδονίας.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:39 μμ
Πάνος
Ήταν τρομερή ατυχία που δεν πρόλαβε ο Σαμαράς να λύσει το οικονομικό και το προσφυγικό θέμα (στο τσακ τα είχε, αμφότερα) – τώρα θα είχε λυθεί ΚΑΙ το ονοματολογικό πρόβλημα και θα είμαστε όλοι πανευτυχείς 😉
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:44 μμ
kapetanios
πρωτίστως στους εαυτούς μας έχουμε κηρύξει τον πόλεμο δεξιέ αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα. Είδαμε και με τον ΣΑΜ του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος και τον άνθρωπο του Σόιμπλε Στουρνάρα πως έκλειναν τα εθνικά θέματα στο άψε σβήσε.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:49 μμ
aftercrisis
Η «ελληνοκεντρική» ή «ουγγροκεντρική» ή «γερμανοκεντρική» οπτική γωνία, στην οποία εμμένουμε, δεν οδηγεί πουθενα όταν βρίσκεσαι σε πέρασμα και έχεις να κάνεις π.χ. με μεταναστευτικά πουλιά, με βαρομετρικά χαμηλά, με επιδημίες ή με μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών όπως η Μεγάλη Μετανάστευση.
Το πολύ πολύ, μεταθέτεις το πρόβλημα δίπλα και αύριο ο διπλανός το ξεναφέρνει σε σένα.
Συζητούν οι πολιτικοί της Ελλάδας και της ΕΕ υπερβολικά «ιδεολογικά» για το θέμα. Μυωπικά. Το ίδιο κάνουμε και εδώ μέσα, άλλλος απο τη μιά άκρη άλλος από την άλλη, γιατί οι πιο πολλοι θέλουμε να είμαστε «ιδεολόγοι» και όχι ρεαλιστές.
Μάταιος κόπος.
Το να συζητάς για «ιδεολογικές», «απόλυτα ελευθεριακές» ή περιοριστικές αλλά πάντως «εθνικές λύσεις» για τις κινήσεις μεταναστευτικών πουλιών, βαρομετρικών χαμηλών, ή επιδημιών είναι το άκρον άωτον της έλλειψης ρεαλισμού. Το ίδιο ισχύει και για τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.
Εμείς τουλάχιστον συζητάμε τζάμπα, λέμε καμμια μαμακία («ιδεολογία» το λένε τώρα) για να περνά η ώρα. Συγχωρητέοι.
Όμως η ανευθυνότητα των πολιτικών και οι ονειροβασίες τους για «ιδεολογικές» και «εθνικές λύσεις», θα τα διαλύσουν όλα όσα μας εξασφαλίζουν σχετική ηρεμία και απομάκρυνση των μεγάλων κινδύνων από την καθημερινή ζωής.
Μετά θα είναι αργα. Για μας τους πολίτες όχι γι αυτούς – εξασφαλισμένοι είναι.
Μετά, μετά το κακό, δεν θα έχουμε καμμια διαθεση, ούυε εμείς, να «ιδεολογούμε»
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 9:58 μμ
σχολιαστης
Αφτερ, το παιχνίδι για το πολιτικό σύστημα έχει χαθεί.
Η διακυβέρνηση Τσίπρα, έχει ήδη …ξεπλύνει τη ΝΔ και την απαλλάσσει από κάθε προσπάθεια να διορθωθεί. 🙂
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:02 μμ
Θανασης_χανια
«Το προλαμβανειν κρειττον του θεραπευειν..»
Τον περισυνο φλεβαρη-μαρτη οταν ειχε μολις αναλαβει η-εχω-γραψει-ιστορια κ.υπουργος,ειχε γινει ολοκληρη φασαρια και ειχαν κατηγορηθει ενας ταξιαρχος της ελας ο πανουσης και τα μεσα, για υπονομευση και …σαμποταζ, οταν εγιναν διαρροες που εδειχναν αλλαγη της μεταναστευτικης πολιτικης
οσοι δε, μιλαγαν για ενδεχομενο προβλημα και για αυξηση των ροων κατηγορουνταν συλληβδην για «κινδυνολογια» και σε καθε περιπτωση προς τι η φασαρια,το πολυ διακοσιες χιλιαδες θα εμπαιναν στη χωρα..
το τι εγινε τελικα,το ειδαμε ολοι
χαθηκε η μπαλλα
απο τη χωρα περασαν περιπου 880.000 προσφυγες και παρανομοι μεταναστες το 2015 οταν την προηγουμενη χρονια δεν ειχαν ξεπερασει τους 50.000
το γεναρη μεχρι τωρα, ειναι αλλοι 34.000(!)
την ιδια στιγμη τα νουμερα ηταν στην ιταλια 157.000 το `15, απο 170.000 το `14 και στην ισπανια 14.000 το `15 απο περιπου 8.000 το `14
http://frontex.europa.eu/trends-and-routes/migratory-routes-map/
Ηταν αλλη μια φαεινη ιδεα να χρησιμοποιηθει το προσφυγικο σαν ενα μεσο πιεσης στη διαπραγματευση με τους εταιρους
με τον τροπο που εγινε βεβαια, μας γυρισε και αυτο μπουμερανγκ
ας οψονται οι μεγαλειωδεις συλληψεις του Ηγετη,του κοτζια και του καμμενου..
και το ουσιωδες αποτελεσμα ηταν να καταληξουμε
-να τρεχουμε και να μη φτανουμε με τη σεγκεν,υπονομευοντας αλλη μια χρονια το τουριστικο ρευμα
-να δημιουργηθει η εντυπωση οτι δεν μπορουμε να υπερασπισουμε τα συνορα μας
-να κανουμε μαγκες την τουρκια και την πγδμ οι οποιες βλεπουν και οι δυο τη θεση τους να αναβαθμιζεται (για να μην πω και για την αλβανια και το κοσσοβο)
η κυβερνηση συριζα ανελ εδωσε τα λαθος μηνυματα περισυ με την εκλογη της τα οποια και αποκωδικοποιηθηκαν απο τους ενδιαφερομενους(προσφυγες και μη ,διακινητες,κυβερνησεις κλπ)
τα χορτα ηταν ξερα,αρκουσε ενας σπιθηρας
πλεον οι ροες δεν μαζευονται ευκολα
Και τι μπορει να γινει τωρα?
ας ρωτησουν τους ….σαμαροβενιζελους 🙂
οκ,δεδομενης της αποτυχιας της μεχρι τωρα πολιτικης, πρεπει να αναδιπλωσουμε τις θεσεις μας,πραγμα δυσκολο βεβαια με βαση τις αποψεις πολλων μεσα στο συριζα περι ανοιχτων συνορων αλληλεγυης κλπ
το φραχη στον εβρο δεν τον γκρεμισαν απο οσο ξερω,ετσι δεν ειναι??
ας ακολουθησουν την ιδια πολιτικη λοιπον και αλλου
οσο ειναι καιρος
πως καταφεραμε παλι μια ευκαιρια να θωρακισουμε επιπλεον τα συνορα μας και με ευρωπαικη βουλα, να τη μετατρεψουμε σε ενισχυση της τουρκιας ειναι ενα μυστηριο…
*
(και ας πει καποιος στον κοτζια να μιλαει λιγοτερο
ειτε δεν κοστισε η προσφυγικη κριση 2 δις ευρω, οποτε λεει μπουρδες, ειτε αν πραγματι κοστισε τοσο,απλωνει βουτυρο στο ψωμι της χρυσης αυγης…)
απο την αυγη
«Μιλώντας για το κόστος της προσφυγικής κρίσης στη χώρα, επεσήμανε ότι «έχουμε δαπανήσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. Για εμάς 2 δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η τρόικα».
http://www.avgi.gr/article/6209113/n-kotzias-ta-sunora-fulassontai-to-stamatima-ton-prosfugon-simainei-na-tous-pnigoume
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:11 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«και ας πει καποιος στον κοτζια να μιλαει λιγοτερο
ειτε δεν κοστισε η προσφυγικη κριση 2 δις ευρω, οποτε λεει μπουρδες, ειτε αν πραγματι κοστισε τοσο,απλωνει βουτυρο στο ψωμι της χρυσης αυγης»
+1
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:11 μμ
aftercrisis
σχο,
αυτό ακριβώς εννοούσα πριν λίγα δευτερόλεπτα, γράφοντας εδώ:
https://panosz.wordpress.com/2016/01/23/comment-443/#comment-303441
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:19 μμ
Πάνος
Θανάση,
πας καλά; Λεφτά ζητάει ο κυρ-Νίκος κι εσύ του συνιστάς να «μιλάει λιγότερο»; 😉
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:24 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Λεφτά ζητάει ο κυρ-Νίκος κι εσύ του συνιστάς να «μιλάει λιγότερο»;»
Λεφτά μπορεί να ζητήσει Πάνο και ΧΩΡΙΣ να κάνει δημόσια αναφορά. 😉 Η δημοσιοποίηση είναι το πρόβλημα, και όχι φυσικά το ότι προσπαθεί να ζητήσει κάποια λεφτά.
(Κοίτα σε παρακαλώ την τελευταία σου ανάρτηση, λογικά πρέπει να υπάρχει ένα σχόλιο μου που είναι κρατημένο.)
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:34 μμ
δεξιος
To φράχτη στον Έβρο δεν τον γκρέμισαν Θανάση γιατί ξέρουν ότι την ώρα που θα τον γκρεμίσουν θα υψωθεί ο φράχτης στα σύνορα με τα Σκόπια με τα χειροκροτήματα όλης της Ευρώπης.
Και δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμμιά συνεννόηση,το διάγγελμα Φλαμπουράρη το είδες.
https://panosz.wordpress.com/2016/01/23/sxoliasths-tanea-1-3/
Σκοταδιστική η Ευρώπη και εμείς θέλουμε μετανάστες.Η Ευρώπη έζησε και χωρίς την Ελλαδα για αιώνες,εάν αυτή θέλει να επιστρέψει στο ισλάμ με γειά της με χαρά της.
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 10:51 μμ
Θανασης_χανια
«Θανάση,
πας καλά; Λεφτά ζητάει ο κυρ-Νίκος κι εσύ του συνιστάς να «μιλάει λιγότερο»; 😉 »
Nαι πραγματι..
λες να μπερδεψε το δημοσιογραφο με το σοιμπλε? 🙂
αστο τωρα,μη με …κουρντιζεις βραδυατικα γιατι θυμαμαι κατι τυπους που δε βαζανε γλωσσα μεσα,δεν ειχανε αφησει εφημεριδα για εφημεριδα και καναλι για καναλι ,δε θελανε λεφτα και δεν τα ειχανε και αναγκη κιολας…
*
Λεφτά υπάρχουν!
http://www.avgi.gr/article/5420823/lefta-uparxou-1
Λεφτά υπάρχουν!
Εγρήγορση για έσοδα και πάταξη φοροδιαφυγής – διαφθοράς
* Στα 500 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα
* Συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για «απτά αποτελέσματα» μέχρι τον Ιούνιο από τις «χρυσές» τραπεζικές καταθέσεις
* Έτοιμο το νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού, όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. τον χρόνο
* «Ξετινάζονται» με γοργό ρυθμό οι «λίστες της φοροδιαφυγής» με διαφυγόντα κέρδη 2,5 δισ., αλλά και οι δημόσιες «συμβάσεις της διαφθοράς»
23 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:32 μμ
ΣΑΘ
@ δεξιος
Να διαδηλώνεις αυτή τη στιγμή για να ξηλωθεί ο φράχτης στον Έβρο!…
Μιλάμε για αμόκ αυτοκαταστροφής…
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:25 πμ
aftercrisis
Τώρα περνάνε Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί προσφυγες στη Νορβηγία μέσω …Ρωσίας. Απο τη στενή ζωνη συνόρων ψηλα στον Αρκτικό.
Η Νορβηγια προσπαθεί να τους επιστρέψει στη Ρωσία, αλλά η δεύτερη δεν τους δέχεται.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/russland-stoppt-ruecknahme-von-fluechtlingen-aus-norwegen-a-1073580.html
Στη Μάγχη περνούν κρυμμένοι σε φέρυ μπώτ.
Ειναι σαν να προσπαθείς να βουλώσεις σουρωτήρι κλείνοντας μία μια τις τρύπες.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:31 πμ
aftercrisis
Στο Καλαί της Γαλλίαςυπαρχει εδώ και μήνες η περιβόητη παραγκούπολη με πρόσφυγες η λεγόμενη «Ζούγκλα», σε στύλ Βραζιλιάνικης φαβέλας. Στεγάζει πολλές χιλιάδες σε άθλιες συνθήκες.
Προσπαθούν με διάφορους τρόπους να περάσουν απέναντι, στη Βρετανία.
Χθές κατέλαβαν φέρυ μπωτ και αρνούνται να βγουν έξω.
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/prosfyges-sto-kalai-katelaban-ferimpot-sto-perithorio-diadilosis
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:35 πμ
aftercrisis
Ο χώρος «τράνζιτ» και ο σιδ. σταθμός στη Γευγελή, συγκρινόμενος με την αθλιότητα της ζούγκλας του Καλαί είναι σαν «ισόγειο Χίλτον».
Η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο, όχι μονον στα νησιά μας, αλλά σε όλα τα σημεία διέλευσης. Η πολιτική είναι ανέτοιμη να χειριστεί τόσες ροές ανθρώπων απο παντού που πάνε προς όλες τις κατευθύνσεις.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:43 πμ
Γιάννης -2
Όσο η σχέση Ελλάδος και Τουρκίας και ΕΕ και Τουρκίας παραμένει ομαλή*, ως να μην συμβαίνει τίποτε, η Ελλάδα είναι στη διάθεση των Τούρκων δουλεμπόρων, αν όχι της Τουρκικής κυβέρνησης.
* επισκέψεις πρωθυπουργού και υπουργών στην Τουρκία που δεν έπρεπε να έχουν γίνει, ή όταν έγιναν έπρεπε να έχουν ως θέμα Νο 1 την αποκοπή του ρεύματος των προσφύγων και των παρανόμων. Ως να μην έφθανε η παρουσία 40.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο.
Τίποτε από αυτά με τα οποία μας πλήττει η Τουρκία, δεν φαίνεται να θεωρείται «εχθρική ενέργεια».
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:54 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Συγγνώμη για το φιλοτουρκικό μου σχόλιο. Αλλά δουλέμπορος σημαίνει αυτός που βγάζει κέρδη από την μετακίνηση μεταναστών. Τα δικά μας πλοία που τους μεταφέρουν στον Πειραιά, τα λεωφορεία στα σύνορα, τα catering κι όλοι αυτοί που θέλουν στη χώρα μας λεφτά, για να φροντίσουν το προσφυγικό, πώς ονομάζονται; Αλτρουιστές; Ξέρετε πόσο στοίχησε στο Μουζάλα, για να φέρει στην Ελλάδα δυό ντίβες του Χόλυγουντ, για να δώσουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια;
Για να σοβαρευτούμε και λίγο. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι οι πρόσφυγες σπρώχνονται έμμεσα και από το καθεστώς της Συρίας, για να βρεθεί μια γρήγορη λύση στο πολιτικό τους θέμα; Δεν έχουμε αντιληφθεί, ότι ο διακινητής είναι ουσιαστικά η διάχυτη προπαγανδιστική εντύπωση, που διαδίδεται ταχέως από στόμα σε στόμα, ότι η Γερμανία είναι η Γη της Επαγγελίας; Ποιοι κάνουν λοιπόν όλο αυτό το παιγνίδι, που το εκμεταλλεύονται τυχάρπαστοι διακινητές;
Δυστυχώς μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, που κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Του θέλω αλλά δεν μπορώ, του είμαι δημοκράτης αλλά μέχρις ορίων, ότι η ευρωπαϊκή μου ταυτότητα είναι το δικό σας μύθευμα, ότι έστω και δύσκολα θα καταλήξετε στον επιθυμητό προορισμό σας. Μια Ελλάδα που λέει αυστηρά κλείνω τα σύνορα και σε περίπτωση εισόδου σας στέλνω πίσω στην Τουρκία, νομίζω ότι κάπως αλλάζει την ατζέντα. Και θ’ αλλάξει σύντομα, όταν σφίξουν τα «γάλατα». Όταν η προσφυγιά, διαχυθεί (αναγκαστικά), στην επαρχία (ξεφεύγοντας από τ΄ αστικά όρια), θα δούμε άλλη μια γενναία κωλοτούμπα του Τσίπρα. Και τούτη η ώρα δεν είναι μακριά.
Η Χρυσή Αυγή τρίβει τα χεράκια της. Κοτζιά λέγε κι άλλες ασυναρτησίες…
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:21 πμ
δεξιος
Για την ακρίβεια «δουλέμπορος» είναι κάποιος που διακινεί και πουλάει κάποιον χωρίς τη θέλησή του.Εδώ δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.
Ο καλύτερος όρος θα ήταν μαυρομεταφορέας.
24 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:23 πμ
Dimitris
Ουγγρος φορτηγατζής (οπαδός Orban) στο Καλαί