Ως γνωστόν ο νόμος 4024 του 2011 γνωστός και ως πολυνομοσχέδιο, ρύθμιζε τα συνταξιοδοτικά, τα θέματα εφεδρείας και το κατ ευφημισμό λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο. Στις 31 Δεκεμβρίου 2011 ακριβώς στο φεύγα δηλαδή του προηγούμενου χρόνου, προφανώς γιατί τέτοια μέρα του χρόνου κανείς δεν ψάχνει τέτοια θέματα, βγαίνει εσπευσμένα χωρίς συζήτηση, πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μπαίνει στο το ΦΕΚ 268 Α 31/12/2011, με τον σχεδόν αθώο τίτλο:  «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων εφαρμογής του ν.4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015»
Για να μην το ζαλίζουμε πολύ το θέμα,  όλο το ΦΕΚ μπορεί να το βρει κάποιος εδώ: http://www.nomotelia.gr/photos/File/268-11.htm
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι μέσα σ αυτό, ο νομοθέτης(ποιος να είναι άραγε;;) εξαιρεί τόσο ολόκληρες υπηρεσίες από όσα  υπουργεία και υπηρεσίες προτάθηκαν στον αρχικό νόμο, αλλά εξαιρεί επίσης και φωτογραφικά, μικρές ομάδες εργαζομένων ενώ τους υπόλοιπους ομοίους τους αφήνει στο γενικό νόμο.
Έτσι στο άρθρο1 παρ.1 εξαιρεί μαζικά τους τελωνειακούς και τους εφοριακούς από τον γενικό τρόπο αμοιβής των υπολοίπων ΔΥ!  Προχωράει και εξαιρεί ομοίως και τους δημοσιογράφους που δουλεύουν στο υπουργείο οικονομικών. Βλέπετε πρέπει και αυτούς να τους έχουμε ευχαριστημένους ώστε να κρατάνε το στόμα τους κλειστό όταν πρέπει.
Στη συνέχεια στις παρ3 και 4 του ίδιου άρθρου λέει ότι αυτοί οι παραπάνω υπάλληλοι αφενός μπορούν να αμείβονται με πρόσθετα ποσά που καθορίζει ο υπουργός οικονομικών, αφετέρου τους βάζει και όριο προστασίας στο μέγιστο που μπορούν να ελαττωθούν οι αποδοχές αυτών των ΔΥ, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα κορόιδα δημοσιοϋπάλληλους και τα συνεχή κοψίματα των αποδοχών τους.
Τα ίδια ακριβώς κάνει στην παρ.6 με τους υπαλλήλους της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και επικοινωνίας που επειδή ακριβώς είναι δικά μας παιδιά τους έχουμε στείλει να υπηρετούν στο εξωτερικό.
Στις παραγράφους 10 και 11 αρχίζει και φωτογραφίζει συγκεκριμένα πια άτομα, τα οποία εργάζονται σε τραίνα, μετρό, λεωφορεία και γενικά μεταφορές(ποιος να νοιάστηκε άραγε ιδιαίτερα γι αυτούς;) και τους εξαιρεί από προσυνταξιοδοτήσεις και εφεδρείες. Ομοίως στην ίδια παρ.11 εξαιρεί από την εφεδρεία συγκεκριμένους υπαλλήλους΄του ινστιτούτου γεωλογικών μελετών που εργάζονται ειδικά στο  Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ)!
Και ποιος ξέρει πόσες ακόμα ιδιαίτερες ρυθμίσεις έχουν κάνει που τις έχουν κρύψει σε άσχετους νόμους.
Με τίποτα δεν λένε να σταματήσουν οι δοσοληψίες όσων έχουν ισχυρό κονέ και μπορούν να επηρεάζουν τους σοφούς νομοθέτες ώστε να νομοθετούν υπέρ τους.