img_0182

Όταν μου ζητήθηκε από τη Συμπολιτεία Θερμαϊκού να διατυπώσω τη θέση της παράταξης για τους Ρομά, για να περιληφθεί στο πρόγραμμά της, έστειλα το ακόλουθο κειμενάκι:

Ο δήμος φροντίζει ώστε οι Ρομά που κατοικούν στην περιοχή μας να διαβιούν σε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, καθώς και να μην παραβιάζονται τα ανθρώπινα και τα πολιτικά τους δικαιώματα. Σε συνεννόηση μαζί τους λύνεται το πρόβλημα του χώρου στον οποίο θα λειτουργεί ο καταυλισμός τους. Εξασφαλίζονται οι βασικές υποδομές (ύδρευση, ηλεκτρικό ρεύμα, δρόμοι, χώρος για δημιουργία τοπικής αγοράς, κτήριο πολλαπλών χρήσεων για την κοινότητα). Λειτουργούν μόνιμα προγράμματα για την υγιεινή, την πρωτοβάθμια υγιειονομική περίθαλψη  και τον οικογενειακό προγραμματισμό, ενώ διευκολύνονται με κάθε τρόπο τα παιδιά σχολικής ηλικίας ώστε να φοιτούν απρόσκοπτα στα σχολεία του δήμου. Επιπλέον, ο δήμος βοηθά τους Ρομά σε θέματα γραφειοκρατίας και ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Η θέση αυτή περιλαμβάνεται σε… περίληψη στο πρόγραμμα της Συμπολιτείας – το ολοκληρώσαμε απόψε στα γραφεία της παράταξης στην Περαία, σε ένα ρεσιτάλ συλλογικής προσπάθειας, με τη βοήθεια μισής ντουζίνας λάπτοπ – θα κυκλοφορήσει μάλλον αύριο.

Η φωτογραφία: https://panosz.wordpress.com/2010/09/23/roma-4/