Κατά συνέπεια μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του – αρκεί να ξεπεραστούν κάποια μικροπροβλήματα, τεχνικής φύσεως: αυτή την περίοδο βρίσκεται στον Κορυδαλλό, εκτίοντας εξαετή φυλάκιση.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=47896996
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της καλύβας οι Ιεράρχες απέρριψαν χωρίς συζήτηση την πρόταση να προτείνει η Ιερά Σύνοδος στον Παλαιοκώστα τη διοργάνωση απόδρασης του Σεβασμιωτάτου Αττικής, διότι επικράτησε η λογική σκέψη «που να σκαρφαλώνει στο ελικόπτερο με την ανεμόσκαλα, γέρος άνθρωπος…»
Αντιθέτως, η πρόταση να επιλεγεί ως διάδοχος του Παντελεήμονα ο ενδιαφερόμενος για την Αττική Θεόδωρος Ρουσόπουλος, συνάντησε αρχικά ευνοϊκό κλίμα. Τελικά απορρίφτηκε και αυτή. «Είναι πολύ αθώο το παιδί, για μια τέτοια θέση…» είπε θυμόσοφα ένας σεβάσμιος ιεράρχης από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τίναζε από το ράσο του την πιτυρίδα που είχε αποθέσει εκεί η γκριζωπή του γενειάδα.
Ένας αλήτης σπούργος έκανε βολ-πλανέ από ψηλά και τον κοτσίλισε, την ώρα που χωνόταν στο πίσω κάθισμα της γαλαζόμαυρης Μερτσέντες.
12 Σχόλια
Comments feed for this article
11 Μαρτίου, 2009 στις 2:05 μμ
Πάνος
Δεν προχώρησε και η άλλη καταπληκτική πρόταση, για πριβέ φυλακές δια ρασοφόρους…
https://panosz.wordpress.com/2008/07/18/priests_in_prison/
11 Μαρτίου, 2009 στις 2:23 μμ
suigeneris
Αα-θΘθ-Λι-οι..!
θα πέσει ρε το αναθεμα επι των κεφαλών σας!!
που ‘χατε γλωσσοφάει τον καλό τον άνθρωπο, τον κρατούμενο συνείδησης.. ναι, ναι «συ-νει-δη-σης»!
που ‘χε μαζεψει κατι λεφτα για τα γεραματα του [όοχι για τώρα-για μετά..] και α) τόνωνε την τουριστική κίνηση, μιας και του αρέσανε τα ταξιδάκια αναψυχής, β) παράλληλα, κατανάλωνε σε δύσκολους καιρούς-αντι να αποθησαυρίζει τα παγκάρια, όπως κάνουνε οι άλλοι!, γ)ήταν και υποθέτω θα θέλει να είναι δλδ, ‘κοντά στους νέους’ 😉 -όχι σαν κάτι άλλους.. και δ) είναι, όπως έχει πει σε κάποια φάση, ενάντια στους ‘παγκοσμιοποιητές’ και τους ‘αντίχριστους’..
8)
υγ. θα ήθελα ειλικρινά να μάθω τα ‘πριβέ’ ονοματάκια από τις λ0^#γκρ#$ που τον αθώωσανε..
[Ιερισσού και Αγίου Ορους Νικόδημος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Φωκίδος Αθηναγόρας, Διδυμοτείχου Νικηφόρος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Λαρίσης Ιγνάτιος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος]
11 Μαρτίου, 2009 στις 3:05 μμ
Μιχάλης Μιχελής
Για όλη την ιστορία του Παντελεήμoνα, στο συγκεκριμένο κατηγορητήριο, ενδεικτικό είναι το απόσπασμα από το βιβλίο μου: ¨Παναγιά η Τηνιακιά», που γράφτηκε πρίν 7 χρόνια.
ΟΙ «ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ» !
Μια άλλη περίπτωση τυχάρπαστης θεοσέβειας, που διαχρονικά είχε πολλούς μυημένους πιστούς (ακόμη και σήμερα), είναι οι λεγόμενες «φωτισμένες διακόνισσες της Παναγίας».
Όπως έγραψε ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, της Μονής Πετράκη: «Τα οράματα γοητεύουν νεαρές, απλοϊκές, κρυφοφιλόδοξες, που αυτοϊκανοποιούνται, νομίζοντας ότι μιλάνε με την Παναγία στα όνειρά τους».
Μια τέτοια περίπτωση ήταν η Κωνσταντίνα Ζολώτα, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Ξενοφώντα Ζολώτα, που το 1924, ισχυρίζονταν ότι η Παναγία της ανέθεσε ν’ ανοίξει σχολή για να βοηθήσει τις άπορες γυναίκες. Με το λόγο και το έργο της, παρέσυρε πολλούς πιστούς στο κήρυγμά της.
Στα νεότερα χρόνια έχουμε (1980), την Αθανασία (Κρικέτα), του Αιγάλεω, που είχε φτιάξει και σύλλογο «Την Παναγία Φανερωμένη». Εκεί φιλοξενούνταν γέροι που έδιναν τη σύνταξη και την περιουσία τους, για να τους φροντίζει η «θεόπνευστη» Αθανασία, που είχε την πρωτοτυπία, να γράφει τις εντολές του Θεού, πάνω στο δέρμα της.
Χαρακτηριστική περίπτωση συγκάλυψης πληθώρας ανομιών, ήταν η «θεόπνευστη» Ελένη της οδού Λένορμαν, η Ελευθερία Σύρμου στη Θεσσαλονίκη κι άλλες, όπως κι εκείνη η κοπέλα της Αιτωλοακαρνανίας, που είχε ξεσηκώσει με τα οράματα της Παναγίας, την Ελλάδα του 1953. Τέλος αξίζει να μνημονεύσουμε την περίπτωση του μοναστηριού του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη Αττικής, όταν ιερουργούσε εκεί ο πολυπράγμων Νεκτάριος Μουλασιώτης (κατοπινός μέντορας των Παπαροκάδων), παρατρεχάμενος της Δήμητρας Λιάνη (αν και κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως Εβραίο), σημερινός life style αρχιμανδρίτης, promoter του νεοκολλυβά Παπουλάκου και των Αγίων Αυγουστίνου και Σαρώφ, αλλά και φανατικός αντιευρωπαϊστής («Όσα δεν κατόρθωσε ο Χίτλερ με τον πόλεμο, τα έκανε η ΕΟΚ με την ειρήνη»).
Ας επανέλθουμε όμως στο Όσιο Εφραίμ. Η ντηνιακιά ηγουμένη (από τον Φαλατάδο της Τήνου), Μαριέττα Δεσίμπρη (Μακαρία), το 1950 είδε όραμα, έσκαψε και βρήκε το σκήνωμα του Όσιου Εφραίμ στο εγκαταλειμμένο τότε μοναστήρι της Νέας Μάκρης, που σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε ο εν λόγω Άγιος. Στη συνέχεια το μοναστήρι πήρε στα πάνω του, όταν μαθεύτηκε ότι ήταν τόπος θαυματουργός. Ο Μουλατσιώτης μετρούσε τα θαύματα. «Αν στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα, στον Αγιο Εφραίμ γίνονται 25-30 καθημερινά», σημειώνει με σιγουριά. Πιο πέρα η Μακαρία μετρούσε τα χρήματα.
Επειδή λοιπόν ήταν πολλά, ο μητροπολίτης Αττικής και Κηφισιάς Παντελεήμων (αυτός που φυλακίστηκε για σκάνδαλα και για διασπάθιση χρήματος), ήθελε να της πάρει τα έσοδα. Αυτή του αντιστέκονταν. Κάθε τόσο, έβλεπε στον ύπνο της το προστάτη άγιό της. Ο Όσιος Εφραίμ της ζήταγε να μην ενδώσει στις πιέσεις του μητροπολίτη. Με καταγραμμένα τα καρδιακά της προβλήματα, έλεγε: «Ο Θεός μου αποκάλυψε, ότι θα με πάρει κοντά του, για να γλιτώσω από του μητροπολίτη τις επαίσχυντες πράξεις». Στις παραινέσεις να τα καταγγείλει όλα αυτά, απαντούσε: «Κάνω υπομονή, για να μη διασαλευτεί το κύρος της Εκκλησίας. (Κι αρχίσουν ανακρίσεις, για την κακοδιαχείρηση που έκανε κι αυτή στο μοναστήρι). Μόνο όταν θα πέθαινε, θα μπορούσαν οι πιστοί να καταγγείλουν στην κοινή γνώμη το γεγονός του εκβιασμού που της έκανε ο μητροπολίτης και της έπαιρνε τα χρήματα. Πράγμα που συνέβη. Όταν απεβίωσε η Μακαρία, κατηγορήθηκε κι εκθρονίσθηκε ο Παντελεήμων (Μπεζενίτης). Όμως μαζί μ’ αυτόν, συμψηφίστηκαν και καλύφθηκαν τα σκάνδαλα της μονής, για τους παλιούς λογαριασμούς, που έχουν κάνει φτερά.
11 Μαρτίου, 2009 στις 5:55 μμ
Μαρία
Και συμπαράσταση στον Άνθιμο για να μη χανόμαστε:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=62730020
11 Μαρτίου, 2009 στις 7:09 μμ
bioannis
Στις «φωτισμένες διακόνισσες της Παναγίας», προσπαθεί να πάρει θεση στην ενδεκάδα και … η κα Θώδη ;
Έχει ένα μικρό πρόβλημα με το συμβόλαιο, χτύπησε και τρείς αραχτούς στον καναπέ του Θέμου, από σπόντα και ανάποδα φάλτσα … αλλά ψήνεται ο καφές.
Καρκινοθεραπεύτρια η κα Θώση … φουνταριστή την βλέπω να παίζει.
11 Μαρτίου, 2009 στις 9:41 μμ
Πάνος
Και μια λεπτομέρεια που δεν τη σχολίασε κανείς ως τώρα: το Πατριαρχείο Κων/λεως ήταν εκείνο που έδωσε στην Εκκλησία της Ελλάδος αυτή την ευκαιρία να αυτοεξευτελιστεί, για μια ακόμα φορά!
Διότι όλα έγιναν μετά τη θετική ανταπόκριση σε αίτημα του Παντελ. και την παραγγελία που έστειλε η Κων/πολη στην Εκκλησία της Ελλάδος να κρίνει αν η υπόθεση του Παντελ. θα πρέπει να παραπεμφθεί σε Εκκλησιαστικό Δικαστήριο.
Η Εκκλησία της Ελλάδος …υπάκουσε και έπραξεν οσαύτως. ΑΥΤΟ είναι το πραγματικό σκάνδαλο, που θα μας μείνει αμανάτι όταν ο Παντελ. και τα κατορθώματά του θα έχουν ξεχαστεί.
Μαζί με τη σημαία με το δικέφαλο, που κυμάτισε για πρώτη φορά πέρυσι στις Παλαιές Χώρες – αυτές που ο «κάτοχος» (τρόπον τινά) της εν λόγω σημαίας είχε αφορίσει την Επανάστασή τους.
11 Μαρτίου, 2009 στις 9:51 μμ
δεξιος
Ο Παντελεημων ειναι φιλοπατριαρχικος και εξ αυτου του λογου παρενεβη υπερ του το Πατριαρχειο και ο Ιερωνυμος που δεν ειναι Χριστοδουλος αντιδρα ηπιως.
Αλλα τη δυνατοτητα παρεμβασης του Πατριαρχειου στα ελλαδικα εκκλησιαστικα δεν την εδωσε η Εκκλησια της Ελλαδος αλλα το ελληνικο κρατος με τη σταση του σε όλες τις διενεξεις γιατι νομιζαν οτι ετσι θα φρεναρουν τον επικινδυνο εθνικιστη Χριστοδουλο.
Αυτο ειναι το λιγοτερο που εκαναν βεβαια.Φοβουμενοι τον εθνικισμο του Χριστοδουλου εδωσαν για αντιβαρο θαρρος και σε μερικους αλλους «επαναστατες» αντιεξουσιαστες που τα εκαναν λαμπογυαλο και θα συνεχισουν.
11 Μαρτίου, 2009 στις 9:59 μμ
Ελευθερία
Eμεις τον ειχαμε στην περιοχη μας και τον ειχα δει στην εκκλησια σε μια γιορτη του πολιουχου τετοιο δαβολικο υφος δεν θα το ξεχασω.Ολα ρε παιδι μου ρολοϊ στο ελληνικο κρατος δουλευουν.Α Ξ Ι Ο Σ .!!!!!!!!!!
11 Μαρτίου, 2009 στις 10:09 μμ
Πάνος
δεξιέ,
όλα μπερδεύονται γλυκά …στα σχόλιά σου 😉
*
Ελευθερία,
ο πονηρός ο άνθρωπος, παπάς κι αν καταντήσει
να τον προσέχεις θάπρεπε, γιατί θα σε …
(Ελευθερία, χάρηκα που σε είδα και είπα να κάνω μια αυτοσχέδια μαντινάδα. Σόρυ!) 🙂
12 Μαρτίου, 2009 στις 7:06 μμ
Ελευθερία
Πανο πολυ το χαρηκα που σ’επιασε το πατριωτικο σου μολις με ειδες και μου πεταξες την μαντιναδα.Φιλακια
13 Μαρτίου, 2009 στις 12:01 πμ
Ο Αιρετικός
+Αλληλοσυγχώρησον+ και, βεβαίως… +σουβλόγησον+ , καθώς τυγχάνουμε και πιστοί του Μέγα Σουβλακέα (Souvlaki Magnus).
13 Μαρτίου, 2009 στις 11:41 πμ
Πάνος
Οι καντρίλιες στη σεπτή Ιεραρχία συνεχίζονται – με αυξανόμενη ένταση:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=994896&lngDtrID=244