Το μεγάλο πρόβλημα για τους Έλληνες είναι ο χρόνος. Το τραγούδησε με δωρική λιτότητα ο Μητροπάνος: Δεν έχω καιρό, δε μου μένει καιρός!
Με άλλα λόγια δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστον αυτή η κατάσταση της νεκροφάνειας στην οικονομία και της συγκρατημένης απελπισίας στα νοικοκυριά – τη μεγάλη τους πλειοψηφία, δηλαδή.
Το 2015 η κυβέρνηση έδωσε τις μάχες της (παρά την αντίθετη γνώμη πολλών απ’ αυτούς που τη στηρίξαμε με ψήφο και λόγο) και πέτυχε τα αποτελέσματα που πέτυχε.
Το 2016 ΔΕΝ βγαίνει έτσι. Αν είναι να περιμένουμε την αξιολόγηση να γίνει αργά την άνοιξη και μετά, κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, να ανοίξει το θέμα του χρέους για να ξεκινήσουν δικές μας δράσεις (της ντόπιας πολιτικής) ζήτω που καήκαμε.
Αν δεν αξιοποιηθεί εντατικά ο χρόνος που τρέχει (το 2016 εννοώ) το πουλάκι πέταξε.
Μετά, θα αναλάβει ο Κυριάκος τα θέματα της κηδείας, των μνημοσύνων κλπ.
39 Σχόλια
Comments feed for this article
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:28 πμ
Πάνος
http://tvxs.gr/news/ellada/neo-poker-ton-daneiston-apo-xarti-toy-grexit-sto-xarti-toy-xreoys
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 11:31 πμ
xberliner
«κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, να ανοίξει το θέμα του χρέους»
Αυτό το συγκεκριμένο, το θέμα του χρέους, πουλιόταν (αν θυμάμαι καλά και από τον καλυβάρχη) ως επιτυχία της κυβέρνησης τον Αύγουστο.
Τελικά τα δημοψηφίσματα, οι (ντεμέκ) διαπραγματεύσεις κτλ για ποιο σκατά λόγο έγιναν; Η κυβέρνηση πήρε τελικά το χειρότερο τρίτο μνημόνιο, έφερε κάπιταλ κοντρόλς, δίχασε το λαό με το δημοψήφισμα και ταπείνωσε τη χώρα σε εκείνες τις 17ωρες διαπραγματεύσεις, γιατί; Για να πάρει μια υπόσχεση τακτοποίησης του χρέους κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον;
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:01 μμ
δεξιος
Έγιναν για να γίνει και να μείνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός.Άλλη χρησιμότητα δεν είχαν.
Κατά τα υπόλοιπα η ανάκαμψη θέλει χρόνο.Όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα φιδάκι 2 ετών.Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι ρυθμοί που ήταν να επιτευχθούν το 2015 θα επιτευχθούν το 2017 γιατί θα πρέπει πρώτα η νέα ύφεση (της σκληρής διαπραγμάτευσης) να κάνει τον κύκλο της.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:12 μμ
Πάνος
Μοσκοβισί: Ας μην παίζουμε με το ΔΝΤ
http://www.topontiki.gr/article/156071/moskovisi-min-paizoyme-me-dnt
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι έχει ξεκινήσει πλέον η οικονομική ανάκαμψη της χώρας. «Το καλοκαίρι μιλούσαμε ακόμη για Grexit, στο τέλος όμως επικράτησε η λογική», όπως λέει.
Ο ίδιος εκτιμά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κινείται «δραστήρια και εποικοδομητικά». Παραδέχεται ότι η Αθήνα καλείται να δρομολογήσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό.
Μόνο τότε όμως, όπως τονίζει, οι δανειστές θα ασχοληθούν με το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο Πιερ Μοσκοβισί εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «θα βρεθεί ένας έξυπνος τρόπος προσέγγισης του ζητήματος». Διότι πέρα από το ασφαλιστικό, η διευθέτηση του χρέους είναι η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.
«Κλειδί το ασφαλιστικό»
«Η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι το «κλειδί» για την επιτυχή αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων», λέει ο κοινοτικός επίτροπος. Ο ίδιος τονίζει την ίδια ώρα ότι «θέλω να παραμείνει το ΔΝΤ». Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμούς, η Κομισιόν θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια συμφωνία με το Ταμείο, λέει ο Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του δεν είναι απλώς πολύτιμη για την Ελλάδα αλλά και θέμα αξιοπιστίας.
«Για πολλές χώρες-μέλη η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα, όχι μόνον για τη Γερμανία».
Όχι μόνον, αλλά κυρίως για τη Γερμανία, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung: «Η καγκελάριος Μέρκελ συνέδεσε τη μοίρα της στην ευρωκρίση με τη μελλοντική συμμετοχή του ΔΝΤ. Το καλοκαίρι του 2015 κατάφερε να πείσει την κοινοβουλευτική της ομάδα να συναινέσει στο πακέτο για την Ελλάδα, μόνον επειδή κατέστησε σαφές ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν σε θέση να πείσει μερίδα βουλευτών της CDU/CSU.
»Πολλοί βουλευτές της χριστιανικής ένωσης εξακολουθούν να θεωρούν το ΔΝΤ τον θεσμό που ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις στην Αθήνα. Πολλοί στο Βερολίνο βλέπουν στους σκληροπυρηνικούς της Ουάσιγκτον το αντίθετο από την πορεία που ακολουθεί η Κομισιόν. (…) Σε περίπτωση που το ΔΝΤ εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα, αυτό θα συνιστούσε κυρίως εσωπολιτικό πρόβλημα για την Μέρκελ. Δεδομένων των υπολοίπων κρίσεων, πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο θέλει να αποφύγει», σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου.
Το 2016 να είναι «μια χρονιά των λύσεων»
Ο ίδιος ο Πιερ Μοσκοβισί, πάντως, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, απευθύνει την εξής προειδοποίηση προς την Αθήνα: «Ας μην παίζουμε με το ΔΝΤ». Για τον ίδιο το 2015 ήταν ήδη αρκετά σύνθετο και γι’ αυτό τον λόγο το 2016 θα πρέπει να είναι «μια χρονιά των λύσεων».
Ο κοινοτικός επίτροπος αναφέρεται και στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι «το 2015 η Ευρώπη απάντησε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά και με εγωισμό». Η προσφυγική κρίση, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνει τροφή στους λαϊκιστές. «Θα πρέπει όμως να προστατεύσουμε την Ευρώπη από εκείνους οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση για να πετύχουν τους στόχους τους».
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:34 μμ
Ενη
just do it!!!! (εννοωντας το μνημονιο)
ειπε ο Σοιμπλε στον Τσακαλωτο.
Χθες οι ΗΠΑ , δια του αρμοδιου υπουργου οικονομικων τηλεφωνησαν και ειπαν , τηρηστε τις δεσμευσεις σας και επισης το ΔΝΤ πρεπει να συμμετασχει στο ελληνικο προγραμμα.
Τώρα λοιπόν, η ελληνικη κυβερνηση θα αντιμετωπισει το κουαρτεττο. Οι συζητησεις με τους υπουργους τελειωσαν.
Ολοι λοιπόν περιμενουν να υλοποιηθουν τα μετρα του μνημονιου για να γινει η αξιολογηση. Αν υπαρξει επιτυχης αξιολογηση θα μπει και το θεμα του χρεους.
Με αλλα λογια τελειωσαν τα ψεμματα.
Τι κανει λοιπόν η κυβερνηση συριζα-ανελ;; παλι τρωει τον χρονο.
Συσταθηκε μια επιτροπή (τωρααα;;) απο τον Κατρουγκαλο για το θεμα των ασφαλιστικων εισφορων. (αν θες να αποφυγεις μια λυση συστησε μια επιτροπή).
Στο μεταξυ μια συγκρουση συνεχιζεται μεταξυ κυβερνησης και επενδυτων (Σκουριες). Τι γινεται;; παλι τρωγεται ο χρονος. Δημιουργειται μια εντυπωση οτι στην Ελλαδα δεν συμφερει να επενδυει κανεις γιατι η κυβερνηση θεωρει οτι η οικονομια εντασσεται στα πολιτικα παιχνιδια. (το ειπε ο εκπροσωπος της εταιρειας για το θεμα στις Σκουριες)
Ποιες συνταξεις θα περικοπουν και ποιες οχι. Ουδεις μπορει να απαντησει με σαφηνεια. Παλι ο χρονος…..
Απο την αλλη μερια η ΝΔ ετοιμαζεται για μια δυναμικη αντιπολιτευση, με μια αλλη ηγεσία.
Οι αλλες αντιπολιτευτικες δυναμεις βρισκονται σε αμηχανία αλλά δηλώνουν οτι δεν θα συμπαρασταθουν στα μετρα του μνημονιου και οτι η κυβερνηση υποχρεουται να …..κυβερνησει με οποιο πολιτικο κοστος.
Συμπερασμα;;; Ποσο καιρο βλεπετε να αντεξει μια κυβερνηση με αυτες τις συνθηκες;;;
Ας ληφθουν υποψη και ολες οι διαμαρτυριες του επιχειρηματικου κοσμου οτι η οικονομία βρισκεται σε υφεση και χρειαζονται δυναμικες αποφασεις για την ανακαμψη. Με ποιο τροπο;; μα με επενδυσεις ειτε του εγχωριου ιδιωτικου τομεα ειτε με επενδυσεις απο το εξωτερικό.
Και η επιχειρηματικοτητα εχει ως σλογκαν …..time is money.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 12:58 μμ
Ενη
«Τσίπρας: Ο μεγάλος ασθενής του τόπου η Δημόσια Διοίκηση
«Αυτό που πράγματι χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση» σημείωσε κατά την ομιλία του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
Απο το ΒΗΜΑ
υγ.
Λες και ακουμε τον ΓΑΠ ΤΟ 2010- 2011, ο οποιος ακριβως επειδη υποστηριζε τα ιδια, απετυχε. Εμειναν ομως και καποιοι θεσμοι που βοηθουν στη διαφανεια του κρατους, opengov, diaygeia…..
Ο Τσιπρας τι ακριβως επραξε, για να παταξει το πελατειακο κρατος;;
Πάντως ο Τσιπρας ακριβως στο δημοσιο τομεα ειχε και εχει τους περισσοτερους υποστηρικτες τιου.
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 1:03 μμ
Ενη
Μοσκοβισυ (ΕΘΝΟΣ)
«Το 2016 να είναι «μια χρονιά των λύσεων»
Ο ίδιος ο Π. Μοσκοβισί πάντως, σύμφωνα με την SZ, απευθύνει την εξής προειδοποίηση προς την Αθήνα: «Ας μην παίζουμε με το ΔΝΤ». Για τον ίδιο το 2015 ήταν ήδη αρκετά σύνθετο και γι΄ αυτό το λόγο το 2016 θα πρέπει να είναι «μια χρονιά των λύσεων».
Με πληροφορίες από: Bloomberg, ΑΠΕ – ΜΠΕ, DW
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 4:42 μμ
σχολιαστης
Ενη, το μεγάλο πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση είναι ότι αυτά που κάνει ταλαιπωρούν τον πολίτη.
Αν, χωρίς απολύσεις -για να μη γκρεμίσουν το σύμπαν- κοπεί το 70% αυτών που κάνουν μόνο και μόνο για να αναπαράγεται η παρουσία τους, όλα θα είναι καλύτερα.
Το καλύτερο σχέδιο είναι : Είσαι μόνιμος και αυτά που κάνεις δημιουργούν πρόβλημα; Μην τα κάνεις, θα παίρνεις το μισθό σου χωρίς να ενοχλείς. Πάρε και πριμ αλλά μην ανακατεύεσαι.
Αφού μειωθεί έτσι -,με αφαίρεση άσκοπων «εργασιών»- η γραφειοκρατία, σιγά σιγά θα μιλήσουμε για όλα τα άλλα. 🙂
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:50 μμ
Μιχάλης Μιχελής
Το ζήτημα του χρέους και ο χρόνος που έρχεται, έχουν μια πολύ απλή σχέση, που λέγεται αναγκαστικό «χαλινάρι». Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται μέσα στη λέσχη των πλουσίων κρατών του κόσμου κι άρα κάθε τυχάρπαστη απόφαση της, επί μέρους βλάπτει τη γενικότερη οικονομική εικόνα των συνεταίρων της, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να λασκάρει η θηλιά στο λαιμό. Της το λένε πολύ απλά οι δανειστές κι υποτίθεται ότι ο Τσίπρας το δέχτηκε. Με το να κάνει λοιπόν τώρα τον καμπόσο σε επιμέρους θέματα και στις διαπραγματεύσεις, καθίσταται γραφικός. Αυτή είναι η πλέρια αλήθεια κι όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει χωρίς άλλη επεξήγηση. Αν λοιπόν δεν συμφωνούμε ως έθνος και οικονομία επί όλων αυτών, ο άλλος δρόμος είναι ανοικτός και τα «σκυλιά λυμένα»!
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:00 μμ
Πάνος
Γρηγοράκος, η πρώτη διαγραφή για χάρη του Κυριάκου.
http://www.topontiki.gr/article/156154/diagrafi-grigorakoy-apo-tin-ko-tis-dimokratikis-symparataxis#.VpfQkCsYtbY.twitter
14 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:01 μμ
Πάνος
Δεξιά, ο πρόεδρος του Ποταμιού. Αριστερά, ο πρόεδρος της Eldorado Gold. Ενδιαμέσως, η διερμηνέας, καθώς ο πρόεδρος της Eldorado δεν ομιλεί την Ελληνική…
Κασιμάτης: http://www.kathimerini.gr/845661/opinion/epikairothta/politikh/kleisame-kai-den-sas-8eloyme
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 2:17 μμ
Ενη
» Οι επενδυσεις μειωνουν την ανεργια και οχι οι προληψεις στο Δημοσιο τονιζει ο ΣΕΒ»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113891858
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 3:38 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Μία κίνηση με πολλούς αποδέκτες.
http://www.kathimerini.gr/845684/article/epikairothta/politikh/kyr-mhtsotakhs-den-exw-entolh-na-sthri3w-ton-al-tsipra
Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε θερμή αναφορά για τον Ευ. Μεϊμαράκη αλλά και για τον Γ. Πλακιωτάκη, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. Αίσθηση προκάλεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε ονομαστική αναφορά στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά […].
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:10 μμ
Πάνος
Έτσι θα του είπε να κάνει ο νέος υπεύθυνος επί του πολιτικού σχεδιασμού, που διόρισε 😉
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:18 μμ
Mitsos
Το 2015 η κυβέρνηση έδωσε τις μάχες της (παρά την αντίθετη γνώμη πολλών απ’ αυτούς που τη στηρίξαμε με ψήφο και λόγο) και πέτυχε τα αποτελέσματα που πέτυχε.
Ποιες ακριβώς μάχες έδωσε? Να σκουπίσει τα αποθεματικά των ταμείων ακόμα και των πρεσβειών? Εσύ πχ πού ακριβώς τη στήριξες και πού αμφέβαλλες για αυτά που κάνανε? Τη στήριξες φωνάζοντας φέρε την όποια συμφωνία γιατί θα ανοίξει η Γη να μας καταπιεί ο Αδης? Πότε έγραψες εδώ ότι το σκούπισμα των αποθεματικών του Κράτους θα οδηγήσει στο να μην μπορούνε πχ να πληρώσουνε συντάξεις και μισθούς? Σήμερα βγαίνει ο Κατρούγκαλος και λέει ότι η Ελλάς είναι το μόνο κράτος στον Πλανήτη που έχει άδεια ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμα και το Σουδάν κάποια λεφτά στα ταμεία έχει. Η Ελλάς που ανήκει στην ΕΕ δεν έχει. Το πώς θα πληρώσει συντάξεις σε κανά εξάμηνο δεν μας το λέει κανείς βέβαια.
Πάμε παρακάτω..
Το 2016 ΔΕΝ βγαίνει έτσι. Αν είναι να περιμένουμε την αξιολόγηση να γίνει αργά την άνοιξη και μετά, κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, να ανοίξει το θέμα του χρέους για να ξεκινήσουν δικές μας δράσεις (της ντόπιας πολιτικής) ζήτω που καήκαμε.
Αν δεν αξιοποιηθεί εντατικά ο χρόνος που τρέχει (το 2016 εννοώ) το πουλάκι πέταξε.
Μετά, θα αναλάβει ο Κυριάκος τα θέματα της κηδείας, των μνημοσύνων κλπ.
Το 2016 δεν βγαίνει. Γιατί δεν βγαίνει όμως? Γιατί σκουπίσανε τα πάντα και δώσανε τις τράπεζες για 4-5 δις. Γιατί υπογράψανε μνημόνιο χωρίς λεφτά και το μόνο που λάβανε είναι υποσχέσεις. Υποσχέσεις από ποιόν? Από το Σόιμπλε.. Οταν γράφαμε κάποιοι εδώ ότι η όλη συμφωνία είναι ένα στρογγυλό μηδενικό και δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα, τι μας λέγανε άλλοι εδώ πέρα.. Ασε και θα δούμε, κερδίζουμε χρόνο και τα ρέστα.. Ποιος κερδίζει όμως χρόνο? Εμείς ή ο Σόιμπλε που ξεφορτώνεται όλα τα ελληνικά ομόλογα η Deutshe Bank και αγοράζει τα πάντα όλα στην Ελλάδα για πενταροδεκάρες? Πήρανε όλα τα αεροδρόμια για 1 δις και αυτό βέβαια δεν θα το δεί κανείς στην Ελλάδα, απλώς θα απομειωθεί κατά 1 δις ένα χρέος που αυξάνει εκθετικά και είναι από χρόνια πλέον αδύνατο να ελεγχθεί.
Ο Κυριάκος θα αργήσει να ρθει στα πράγματα διότι βρήκανε οι κύριοι Αποικιοκράτες τον κατάλληλο.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:31 μμ
σχολιαστης
Τον βγάλατε* Μήτσο. Μεγάλη πατάτα κάνατε φίλε μου, γιατί μέχρι να ξεκουμπιστεί δεν θα βρίσκει ο παπάς να θάψει. Και θα πάθουμε και καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά σε εθνικό θέμα.
*ενώ δεν ήθελε και ιδιαίτερη προσπάθεια για να μαντέψει κάποιος τι θα κάνουν, αφού είναι στη φύση τους.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:32 μμ
Πάνος
Μήτσο,
οι επιλογές γίνονται ανάμεσα στις διαθέσιμες λύσεις. Επιλέγεις την καλύτερη ή τη λιγότερο κακή κάθε φορά, με βάση τα πραγματικά δεδομένα της χώρας και της κοινωνίας. Αν επιμένεις να επιλέγεις της ψωλής σου το χαβά δεν είσαι στο πεδίο της πολιτικής, πίνεις με τα κοπέλια στον καφενέ, ρίχνεις και δυο- τρεις μπαλωθιές στον αέρα όταν θέλεις να υπογραμμίσεις μιαν άποψη περί του χαβά που λέγαμε.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:42 μμ
Mitsos
Εγώ φίλε μου Σχολιαστή στο διχαστικό δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη δεν πήγα να ψηφίσω καν και πρότεινα κι όλας να μην πάει κανείς για να βγεί άκυρο και έκανα αγώνα για αυτό πόρτα πόρτα. Εσείς πήγατε και βγάλατε κυβέρνηση. Από έναν ο οποίος απέχει συνειδητά από τις εκλογές μιας αποικίας, τις οποίες διαχειρίζεται η Singular μια ισραηλινή εταιρεία, και όχι το υπουργείο εσωτερικών δεν μπορείς να ζητάς ευθύνη. Εσύ που πήγες όμως, τους ψήφισες δεν τους ψήφισες, τους έδωσες νομιμοποίηση. Διότι όλοι είναι στο κόλπο, από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μέχρι τη ΝΔ και τα ποτάμια, το οποίο θα φέρει καταστροφή όχι σε ένα αλλά σε πολλά εθνικά θέματα. Και δεν μιλάω εδώ για την οικονομία. Αυτή ούτως ή άλλως την τελειώσανε. Λίαν συντόμως θα μοιράζουνε χαρτοπετσέτες στους ΔΥ που θα τα λένε Euro Commercial Paper.
Ο καιρός γαρ εγγύς. Αν όσοι είμαστε εθνικά ευαίσθητοι στην Ελλάδα και καταλαβαίνουμε ότι τη Γη που πατάμε γενεές γενεών την πότισαν με αίμα και ιδρώτα δεν ξεσηκωθούμε, θα φέρουμε την ευθύνη για το έγκλημα.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:49 μμ
Mitsos
Επιλογές φίλε μου Πάνο είχανε. Και αντί να φωνάζετε φέρε τη συμφωνία πάσει θυσία ό,τι και να γράφει έπρεπε να λέτε άλλα. Και στο Κρεμλίνο ανοιχτές πόρτες βρήκανε και 10 δις συναλλαγμα είχανε τουλάχιστον, στο Χολαργό. Στην πραγματικότητα δεν είχανε 10. Είχανε 10 δις και άλλα 25 δις σε χαρτονόμισμα στα υπόγεια χρηματοκιβώτια με σημαδεμένα νούμερα. Τα είχανε απλώς σχεδιάσει όλα. Και δυστυχώς εύχομαι να έχω εγώ της ψωλής μου το χαβά, αλλά η Stratfor, που δεν έχει της ψωλής της το χαβά και είναι το μακρύ λαρύγγι της CIA, δεν λέει καλά μαντάτα για την Ελλάδα.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 5:54 μμ
Πάνος
http://tvxs.gr/news/ellada/mporgians-apo-2012-diname-boitheia-alla-den-ypirxe-antapokrisi-apo-tin-ellada
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:00 μμ
Πάνος
Μήτσο,
δεν υπήρχε η παραμικρή εντολή / νομιμοποίηση για έξοδο από το ευρώ. Ούτε καμιά σοβαρή προετοιμασία, φυσικά. Σε κανένα επίπεδο! Αυτά που λες, αν γινόντουσαν, θα ισοδυναμούσαν με κανονικό πραξικόπημα. Και σήμερα η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει και θα βρισκόταν σε ένα είδος εμφυλίου. Άσε λοιπόν τα μεγάλα λόγια: στη δημοκρατία τις στρατηγικές επιλογές τις αποφασίζει η πλειοψηφία, στα πλαίσια του Συντάγματος, δια της ψήφου. Αν δεν θέλεις να συμμετέχεις, δικαίωμά σου.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:04 μμ
Πάνος
http://www.cnn.gr/reportaz/video/3875/kleinoyn-ta-synora-me-voylgaria-oi-agrotes
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:09 μμ
Πάνος
http://www.thepressproject.gr/article/87689/Louketo-sti-Softex-bazei-i-Bolton-Group—To-up-Ergasias-kataggellei-tin-etaireia
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:23 μμ
Mitsos
Σοβαρά ρε φίλε δεν υπήρχε καμία νομιμοποίηση? Και τι είπε δηλαδή ο λαός στο δημοψήφισμα? Είπε κανείς του Αλέξη πάει θυσία θέλω ευρώ? Αν ήθελε ευρώ πάσει θυσία θα έπαιρνε το ΝΑΙ 70%.
Ο κύριος έκανε γαργάρα το δημοψήφισμα. Εφερε ένα μνημόνιο τρείς χειρότερο από αυτό που έθεσε σε ψηφοφορία και του είπε ο κόσμος ΟΧΙ και αυτό θα το πληρώσει ποικιλοτρόπως. Ο,τι ψηφίζεται σήμερα στη βουλή λόγω του δημοψηφίσματος μπορεί να ακυρωθεί. Το δημοψήφισμα είναι ανώτερο από οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία και το ξέρει πολύ καλά ο κύριος αυτός αλλά και οι άλλοι που το παίζουνε υποτίθεται αντιπολίτευση.
Το μόνο που έχει κάνει συστηματικά αυτή η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο είναι το ψέμμα, η φτηνή προπαγάνδα, το σκούπισμα των αποθεματικών και οι διορισμοί ημετέρων. Καλά όλα τα άλλα, ας υποθέσουμε ότι φοβάται τους Γερμανούς και τα κάνει και δεν είναι προδότες ξεγυρισμένοι. Ποιος είπε ότι μπορεί ο κάθε υπουργός του Συριζα να διορίζει ανήψια, παιδιά, εγγόνια και να μοιράζει εργολαβίες στον εαυτό του? Ο Σόιμπλε τους είπε να τα κάνουνε και αυτά ή μήπως η τρόικα που από κει που θα τη διώχνανε την κάνανε κουαρτέτο?
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:27 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Έτσι θα του είπε να κάνει ο νέος υπεύθυνος επί του πολιτικού σχεδιασμού, που διόρισε»
Ίσως Πάνο, ίσως και όχι. Δεν ανήκω ούτε στους υποστηρικτές της ΝΔ ούτε στους υποστηρικτές του Μητσοτάκη προσωπικά (αν και σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ θεωρώ ότι ήταν ο λιγότερο κακός) αλλά αυτή την, έμμεση έστω, αποστασιοποίηση από τα έργα και τις ημέρες του Καραμανλή και του Σαμαρά την αξιολογώ ως κάτι το θετικό.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:36 μμ
Πάνος
Γιάννη,
δεν έπιασες το υπονοούμενο για τον νέο υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού 😉
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:32 μμ
Santiliana
O χρονος τρεχει, αλλα και ο Ψυχαρης επισης.
http://www.koutipandoras.gr/article/160065/plirose-35-ekat-o-psyharis-ligo-prin-tin-apologia-toy-stoys-eisaggeleis
Ψιλοπραγματα μωρε ε? 🙂
Oλα σχεδιασμενα, εν ταξει, υπομονη, πολλοι θα τραγουδησουν πολλα τραγουδια ακομα.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:42 μμ
Ενη
«Αίσθηση προκάλεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε ονομαστική αναφορά στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά […»
Μα, θα ηταν μεγαλη γκαφα αν το εκανε. Θα ηταν σαν να παραδεχονταν οτι οι δυο πρωην πρωθυπουργοι «αναμειχθηκαν» στην εκλογή αρχηγου, ενω κανονικά πρεπει να στεκονται αμετοχοι, ως εκ της θεσεως τους.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:45 μμ
Santiliana
Aντιθετως.
Αισθηση εκανε επειδη δεν μιλησε με θετικα λογα για αυτους, και τους δυο.
Αυτο και αν ειναι γκαφα ολκης αφου η ολη δυναμικη τουλαχιστο απο τον ενα απο αυτους ξεκινησε.
Εκει εδειξε ποσο μικρος ειναι στην πολιτικη κουλτουρα.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:03 μμ
σχολιαστης
http://www.iefimerida.gr/news/245849/i-proti-dimoskopisi-meta-tin-eklogi-mitsotaki-proto-komma-i-nd
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:15 μμ
Πάνος
Αναμενόμενο.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:33 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«δεν έπιασες το υπονοούμενο για τον νέο υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού»
Μία χαρά το έπιασα το υπονοούμενο Πάνο (έχω εικόνα, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, περι του ποιός είναι ο Νίκος Γεωργιάδης, και όχι τώρα από παλιά [πολλούς Γεωργιάδηδες πάντως φαίνεται να έχει μαζέψει αυτό το κόμμα]). Από την άλλη ήθελα να επικεντρώσω την προσοχή σε αυτό που θεώρησα σημαντικό σε αυτή την είδηση, που ήταν και ο λόγος που την ανάρτησα.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:36 μμ
Πάνος
Χμ… έχεις υπόψη σου και τα Ρουμανικά μυστήρια;
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:43 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Ναι, αλλά θα ήθελα κάποιες πιο έγκυρες πηγές ενημέρωσης γύρω από τα εκεί γεγονότα.
15 Ιανουαρίου, 2016 στις 8:56 μμ
Πάνος
Σαφώς.
16 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:45 μμ
Santiliana
Για τον χρονο κατι ακομα.
Ετσι αντιμετωπισαν τον πρωθυπουργο στην αρχη στην ΕΕ.
16 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:47 μμ
Santiliana
Και ετσι δουλευει μεχρι σημερα, και του αρεσει αυτο.
16 Ιανουαρίου, 2016 στις 6:57 μμ
Πάνος
http://mignatiou.com/2016/01/sigouros-oti-epise-tous-evropeous-gia-to-asfalistiko-o-katrougkalos/
Να το δω και να μη το πιστέψω 😉
*
Το ζουμί για τους ελ.επ. είναι εδώ:
Εξήγησε ότι «με τα ίδια επιχειρήματα τα οποία συζητήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν έλθει στο γραφείο μου. Να υπενθυμίσω ότι οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους σε επιτροπή που συγκροτήσαμε. Και απ’ ότι έχω αντιληφθεί δεν έχουν αντίρρηση σε αυτό που είναι η ουσία της μεταρρύθμισης, δηλαδή να υπολογίζονται οι εισφορές στη βάση του πραγματικού και όχι του εικονικού εισοδήματος. Μέχρι τώρα ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί, ούτε οι γιατροί υπολόγιζαν τις εισφορές τους στη βάση του πραγματικού εισοδήματος.Από εκεί και μετά, εγώ θέλω αυτοί που έχουν μεγαλύτερο εισόδημα να δίνουν πιο πολλά, από αυτούς που δεν έχουν ή έχουν μικρότερο» είπε ο υπουργός.
«Αλλά και εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα πρέπει η επιβάρυνση να φθάνει σε σημείο που να έχει δημευτικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι που θα συζητήσουμε τη Δεύτερα. Δηλαδή, πως η εφαρμογή ενός δίκαιου κανόνα, που λέει ότι αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς θα πρέπει να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν θα φθάσει σε σημείο που να έχει δυσβάσταχτα αποτελέσματα”, κατέληξε ο Γ. Κατρούγκαλος.
16 Ιανουαρίου, 2016 στις 7:06 μμ
σχολιαστης
Είπαμε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μισθωτοί, με αποτέλεσμα να έχουν καλές και κακές χρονιές. Οι μισθωτοί παίρνουν το μισθό τους βρέξει χιονίσει.
Τι παπαριά είναι αυτή να συγκρίνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς που έχουν σταθερό εισόδημα;
Τι διάολο, σπούδασε νομικά και δεν μπορεί να καταλάβει τα στοιχειώδη; Κρίμα τα γράμματα. 🙂
Κάτσε καλά Κατρούγκαλε.